Ya arkadaşlar neden herkes bana bu kadar yükleniyor hiç beni duygularımı anlamaya çalışmıyor evet bana da bir hata yaptım gibi geldi ve sizlerin görüşlerini almak istedmm ama siz bana kötü kadın muamelesi yapıyorsunuz
hele eski eşinizin yeriine olsam hemen alırım diyen arkadaş belki onunda sevgilis var belki evlendi evlendiyse bir kadınla yaşayınca çocuk şoka girmeyecek mi? bu arada 5 yaşında
ipeğim gelmiş hoşgelmişEvlenmeyi siz düşünüyorsunuz, sevgiliniz de düşünüyor mu..
Yıllar önce izlediğim bir filmi getirdiniz aklıma..
Bir evde anne-oğul ve annenin sevgilisi birlikte yaşıyorlardı.
Annenin yatak odasından sesler geldikçe çocuk kafasını odasının duvarlarına vuruyordu, sevişme seslerini duymamak için..
Zorladım kendimi, ama ismini hatırlayamadım. Yabancı bir filmdi.
Gözünün önünde seviştiğinizi iddia etmedim, yok artık daha neler..
Ama bir de oğlunuzun gözünden bakın olaylara, henüz bir çocuk ama büyüyüp delikanlı olacak.
Annesi eve sevgili getirirdi ve aynı odada kalırlardı. Böylece anımsayacak. Erkek çocuğu daha da çok etkilenir. Belli ki bu durum duyuluyor, yayılıyor. Oğlunuz bunu gurur meselesi de yapar ileride, şimdi anlayamıyor tam olarak.
Bir de diğer boyutu var, çocuğun sevgilinize alışmasını amaçladığınızı yazmışsınız.
Sizi ailesine dahi takdim edemeyen bir adama nasıl güveniyorsunuz böyle..
Adam hevesini alıp, size de "Başkalarıyla da yakınlaşmadığını nerden bileyim" gibi kalbinizi kıracak 2 laf edip çekip giderse çocuğunuza nasıl anlatacaksınız bu durumu..
"Bu baba da gitti oğlum" mu diyeceksiniz..
Siz bu riskleri nasıl ve neden alıyorsunuz ?
Benim amcam (kendisi bekar ve çocuksuzken), dul ve bir çocuklu bir hanımı çok severek evlendi. Muhafazakar bir aile yapımız var, dolayısı ile ilk etapta herkes biraz tedrigin oldu. Ama amcam göğsünü gere gere "bu benim karım, bu da kızım. Karım için kıymetli olan, benim de kıymetlim. Bunu kabullenemeyen kişiler huzurumu kaçırmadan hayatımdan çıkabilir." dedi. O saniye herkes kabullendi inanın. Çocuğa da kendi soyadını dahi verdi. Şu an hepimiz yeğenimizi çok seviyor, hatta birkaç gün evvel biz de kaldı birkaç günlüğüne.
Diyeceğim o ki, şu an ailesinden çekinen bir adam, madem öyle ahlaklı, doğru, dürüst biri ise, neden çocuklu bir annenin evine girip çıkıp o kadınla karı koca hayatı yaşamakta sakınca görmüyor.. Çok kıymetli ailesi bunu duysa tasvip eder mi..
Siz siz olun, önce kendinize değer verin.
Böyle bir muameleyi ne siz ne evladınız asla hak etmiyorsunuz. Çocuklu bir insanla bekar bir insnaın evlenmesi artık eskisi gibi ender bir durum değil. Ama belli ki sevgiliniz daha kendisi aşamamış bu konuyu. Bu adamla yürümez. Adınızı çıkarttığınızla kalırsınız.
Gene de siz bilirsiniz. Buyrun, yaşayarak öğrenin.
sizin sevgiliniz sevgili kalma niyetinde..sıkılıncada bırakıp gidecek bir zaman sonra
insanların tepkisini çeken bu zaten..sizde evlenseniz kim ne diyebilirki..
Kızım varı tanıyan çıkarsa diye yazmıştım ama herkes cok dikkatli çünkü anlatırken doğrusunu yazdım oğlum var cünkü cok bunaldımm. Bu kişinin evime gelmesi çocupumun benden alınması için sebeb mi?
eğer öyleyse dediğiniz gibi yapma ihtimalleri yüksek ve ben bu ilişkiye son vermeliyim çünkü kimse olumlu yaklaşmıyor sizler de öyle
canım annelerimizin neden oğullarına dul bir gelin istemediklerini anlamış oldum bu konuyla. yaşadıklarınız benim yaşam felsefeme çok ters seyler. bu adamla evlenmezseniz o küçücük çocuğun zihninde kalacak hep. şimdi değil ama büyüdüğünde bazı şeyleri anlamaya başladığında sizdende uzaklaşacak. benim annem dul olsaydı ve ben çocukken böyle bişey yasasaydı bu yaşımda kaldıramazdım. herşey edebiyle güzel.
neden cinsellik yaşadı ve yaşıyor diyemi.
o anneler yanılıyor sizde yanlış anlamışsınız.
çünkü, cinselliği sadece eşinden ayrılmış olanlar yaşamıyor. hiç evlenmemiş kızlarda yaşıyor.
o anneler büyük konuşmasınlar. kızlarıda var.
keşke siz de evlenseniz de öyle alsanız çocuğu yanınıza.kimseyi eleştirmek haddime değil, sizin hayatınız pek umrumda değil açıkcası fakat, çocuğunuzun sizinle kalmaması kanısındayım.kötü kadın muamelesi yapmıyoruz sana.ama hatalar yapmaya devam ederseniz, biz değil çevrenizdekiler size o gözle bakacak.
Ya bence annelik kavramı çok farklı birşey, siz annenizin sizin gibi yapmasını ister miydiniz? lütfen bi psikologtan destek alın.belli ki size yardımcı olabilecek bi arkadaşınız yok.inşallah bundan sonra ki günlerinizde çocuğunuza daha iyi bir anne olabilirsiniz.
Allah haketmeyene çocuk vermesin inş..
Bu hak etmeyene çoocuk vermesin sözünü itici seviyesiz ve cahilce buluyorum. Allah çocuktan önce bu tür insanlara beyin versin inşallah!!!
Ayrıca annelerinin çocuklarına neden dul kadın almadığını anlayan arkadaşım sen hala hangi kafayı hangi çağı yaşıyorsun namusu sadece oradan ibaret mi görüyorsun? Sen ve senin annen gibi düşüünenlerin oğluna eş olacak kişi her türlü ilişkiye girse yalnız sadece bakire kalsa diğerlerini yapmasa senin için son derece normal öyle mi?
Ayrıca burada namus ve ahlak abidesi kesilen arkadşların eminim ki birçoğu evllenmeden önce neler yaptığını bir kez daha düşününce utanacaktır bu kadfada olabalr için kanatim oğulları yapsa övünürler ama yapan kzı olunca namuscu kesilirler.
Ayrıca arkadaşça iyi niyetle düşüncelerini paylaşanllara teşekkür ederim bugün itibaryile ifyarda dışarda buluşarak kendisinden bir karara varmasını ve bu kararı bana 1 haftada biildirmesini ve bu 1 hafta içinde kesinlikle görüşmeyeceğimi ifade ettim
Yargılamaktan çok anlamaya, YORUMLARIIND rabbim inşallah ve sonlarına dua ekleyerek kendini dindar ve namuslu lanse etmekten ziyade karşı tarafa da saygı duyan dostlara teşekkürler
ne zehirli dilin varmış mübarek!
Çok iyi etmişsin, eminim çok şaşırmıştır.. Bir müddet düşünsün, ölçsün biçsin bakalım. Sen en kıymetli varlığın olan çocuğunla onu aynı çatı altına sokacak değeri vermişsin, o da bir zahmet seni ailesine takdim edecek kadar sahiplensin artık. Yok yapamıyorsa ne ala, zaten sana ve çocuğuna kol kanat gerecek güçte bir adam değilmiş dersin, geçer gidersin.
Annelerin, daha doğrusu kadınların gözünde dul kadınların imajı kötüdür genellikle, hele çocukları da varsa..
Çünkü kadın ne olursa olsun, kan kusup kızılcık içtim demeli, günde 5 vakit dayak bile yese "Aman beyim, canım beyim" demeli, katlanmalı, sebat etmeli, ama asla yuvasını yıkmamalıdır. Hele bir de çocuk varsa ortada, en erdemli, en kıymetli anne; aldatılmasına, hor görülmesine, aşağılanmasına, kısaca cehennem hayatı yaşamasına rağmen yuvasını dağıtmayan annedir.
En yakın örnek olan benim kayınvalidem, kayınpederim tarafından evliliklerinin ilk yılından itibaren sürekli aldatılmış ve dayak yemiş bir insandır. Hatta kayınpederim kendisine "Biliyor musun, kuman hamile kaldı, belki seni bırakır onu alırım" gibi iğrenç şakalara dahi maruz bırakılmıştır. Buna rağmen evladı için yuva dediği o rezilhaneyi yıkmamakla iftihar eder durur. Bir yandan da "Ömrüm de tek bir gün görmedim, cehennemi bu dünyada yaşadım" der ve oğlundan bunların karşılığında aşırı bir ilgi bekler.
İşte bu tip kadınlar (ki Türk kadınlarının yüzde 80'i falan böyle), kendilerinin başaramadığı, cesaret edemediği o yol ayrımını başarabilen kadınlara öfke ile maskelenmiş bir kıskançlıkla bakarlar. Kin kusarlar, ötekileştirirler. Her gece başkası ile düşüp kalkan ve kocasını sırf zevk-i sefa alemlerine dalmak için terk etmiş iffetsizdirler o kadınlar..
Bak arkadaşım, şu bir gerçek ki senin sevgilin olan bu kişi bir şekilde seni ailesine anlatsa ve ailesinin onayı olmaksızın seninle evlense dahi, evlilik hayatınız boyunca seni onlara karşı koruyamayacak. Zaman zaman buranlar, ikilemler yaşayacak. Dediğim gibi önce kendisi yenmiş dğeil ki kafasındaki ön yargıları. Eğer sen bekar bir kız olsaydın, gene de cinsel talepleri olabilecek miydi senden? Muhtemelen hayır. Ama dul olduğun için cinselliğe hayır demeye geçerli mazeretin yok onun gözünde.
Bu arada eğer evlenirseniz, oğlun ona baba demeli mi, bir daha düşün. Bence üvey babaya baba değil, abi, amca gibi bişey söylenmeli. Ki çocuk onun öz babası olmadığını, bir yabancı kadar olmasa dahi ondan da kendisini muhafaza etmesi gerektiğini her daim aklının bir köşesinde tutsun. Ona bir baba teslimiyeti ile bırakamsın kendini.
Çok uzattım ama aklıma bir arkadaşımın yaşadığı bir olay geldi.
Arkadaşım eşi ile yeni ayrılmış veya ayrılmak üzereydi.
Bir iş arkadaşı ile iş seyahatine çıkmışlar. İş arkadaşı evli bir erkek. Arkadaşımın evliliğinin durumunu ise tüm şirket biliyor. Bu adam seyahat tarihi netleştikten sonra arkadaşıma komplimanlar yapmaya ve aşırı bir alaka göstermeye başlamış. Ben olaya an be an şahidim. Arkadaşımın bu adama hiç ilgisi yoktu, tip olarak itici buluyordu hatta. Ama sırf birisi onunla alakadar oluyor, onu beğeniyor diye olayın içine çekildi yavaş yavaş. Adamın evli olmasını dahi unuttu, ki aslında oruç tutan, dindar denilebilecek, ahlaki değerlere saygılı yaşamış bir insandı.
Seyahatteyken bu adam arkadaşım odasına kahve içmeye gelmek için ısrarcı olmuş, o gece odasında kahve içmişler, hafif bir yakınlaşma da olmuş. Arkadaşım ertesi gün bana kalbinin nasıl deli deli attığını heyecanla anlatmıştı. Fakat çok iyi biliyorum ki, bu heyecanın o adamın şahsı ile alakası yok. Tamamen "beğenilmek, istenmek ve yeni bir aidiyetin ilk heyecanı".
Ertesi gece adam tekrar odaya gelmiş ve sevişmek için ısrarcı olmuş.
Arkadaşım reddetmiş. Biz telefonla konuştuğumuzda da kesinlikle böyle bişeyin olamayacağını, zaten onunla sevişmeyi açıkçası hayal bile edemediğini, bekar bir erkek olsa idi bile gene de bir erkek olarak itici bulduğunu söylemişti.
Ama ne olmuş dersiniz.. Adam "eğer kabul etmezsen tüm hislerim şu an burada biter ve çeker giderim" deyince arkadaşım kabul etmiş.. Evet, gerçek bu, yüzde yüz gerçek bir olay. Ne adamı beğeniyor, ne evli biriyle ilişki yaşayacak bir kadın aslında. Adamın o tehdit cümlesi aslında ne kadarda itici ve "ben olsam anında odadan kovardım" dedirtiyor insana oysa ki değil mi.. Ama nasıl bir psikolojide ise o anda o tehdite yem olmuş.
Sabaha doğru adam odasına dönmüş, sabahleyin de hiç birşey olmamış gibi davranmış. "Nasıl yani, hiç bişey yaşanmamış gibi mi davranacağız" diye sorunca arkadaşım, "Başka bir iş seyahtimiz olmadığı müddetçe evet" diye cevap vermiş.. Yorum bile yapamıyorum, boğazım düğümlendi gene..
yanlış mı anlaşıldım acaba. benim problemim sizin yaşadığınız cinsellik değil. daha güvenmediğiniz sizi kullandığını düşündüğünüz adamı eve alıp çocuğunuzla kaynaştırmanız. kii hiç kimse yarın çocuğunun da benim gibi düşünmeyeceğinin garantisini veremez. ne kadar çağdaş olursa olsun kimse annesinin başka bir adamla olmasını kabul edemez. hele evli değilken. ilk cümlemi bende hatalı buluyorum düşünüp yazmadığım bişeydi. iyi geceler
değişen bir şey yok şimdilik
Her gün arayıp beni sevdiğini söylüyor ama ciddiyete evlennmeye gelince devamı yok derin bir sessizlik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?