İkinci evlilik 2. şans 2. bahar belki yeni bir hayat yeni bir heyecan.Çocuğu olmadan boşanan ve yeni bri hayat kurmak isteyenlere sözüm yok fakat özelliklede yaşı büyük bir çocuğu olanlar bunu tekrar düşünün.
Ne yapıcağımı bilmiyorum annemle konuşamıyoruz bile.Yeni bir eve taşınıcaz yeni bir başlangıç yapıcaz ve dün bana gelip evleneceğini söyledi.Bu olay laftayken herşey kolaydı tabi evlen yalnız kalma diyordum fakat 5 sene sadece 3 kız yaşadıktan sonra bambaşka bir adamın hayatımıza girmesi olanaksız gibi geliyor.Tabi herkes annenin de hakkı mutlu olmak diyicek ama bu öyle bir şey değil.Kendinizi bizim yerimize koyun.Ben 19 yaşındayım annemi paylaşamama,başka birini baba olarak görürsem babam kızar olaylarını geçeli çok uzun zamanlar oldu.Bu bambaşka bir şey.
Şimdi düşünün en ufak şeyb bile aklınıza geldiğinde bundan soğuyorsunuz.Yaz günleri babama gittiğimde o koltukta yatıyor ben onun yatağında akşam geliyor bakıyor üşümüşmüyüm çok diye üstüm başımı çok açmışmıyım.Tişörtüm kafamada geçmiş olsa gelip düzeltip sabahta hasta olucaksın diye fırça atıyor.Oysa evde başka biri olduğunda kapımı kilitleyip uyuycam banyonun kapısını giyinirken odamı evde kısa bir şeyle dolaşamıycam.Adam ne kadar iyi olursa olsun benim kanımdan canımdan değil yabancı biri işte.
Evde kardeşimle yaptığım saçmalıklar şımarıklıklar biticek,canım istediğinde dışarı çıkamıycam.Şimdi yine diyceksiniz özgürlüğün kısıtlanıcak korkun o mu.Belki de o da var ama bana bu kadar özgürlüğü verenede sormak gerekiyor.Madem bir gün böyle bir şey olabileceğini biliyordu neden yaptı.
Babam beni pek aramaz annem babamı hala seviyor olmama kızıyor ama bana sarıldığında babam olduğunu biliyorum ve beni karşılıksız sevdiğini.Anneme eğer evlenirse babamda yaşıyacağımı söyledim ve git dedi.Ardından o adamı korumak için bir sürü söz ve ben de karşı çıkınca bana vurdu.Vurması canımı yakmıyor sonuçta çocukken de dayak yerdik hep ama onun için daha 1 aydır tanıdığı biri için bana bunu yapması işte bu çok acıtıyor.
Lütfen bir kez daha düşünün.hiç evlenmeyin demiyorum ama biraz zaman verin onu da dinleyin.Anlatmaz belki ama endişeleri bunlar.Sadece kendini düşünmüyor sadece korkuyor bunu unutmayn:/
Ah canım benim ya, benim de annem vefat etti 43 gün önce acımın daha cok taze oldugu halde evlilik muhabbetleri döndürdüler.. Babamın arkadasları, halalarım bir yandan, acımın üzerine acı eklediler. Zamanı mıydı bunları konusmanın? Sırası mıydı? Babam ki, kandırılması cok kolay, herseye hemen inanan biridir, onun' da kayıtsız kalması beni o kadar cok üzdü ki anlatamam sana.
Allahtan öyle birsey yapacaksa bile simdi yapamaz bunu biliyorum kendisi de söylüyor düsünmüyorum ama zaman ne gösterir bilemem diyor. Gerci evlenmem! diyorken simdi sıcak bakıyor gibi, babamın arkadası nabzımı ölcerken gözümün icine icine sessiz sessiz bakıyordu. Hepiniz evleniceksiniz, ben yalnız kalıcam falan diyor.. Bunu düsünmenin sırasımı? diyorum kendi kendime kızıyorum babama onun güclü durması lazım ki bizde duralım, güc alalım ondan.
Dedigi gibi daha zamanı var ve o zaman gelmeden bu konuları actırması, tepki vermemesi garip olandı. Anneniz henüz 1 aylık tanıdıgı bir erkek yüzünden size vurdu mu? cok üzüldüm.. Her ne yasadılarsa yasadılar, yasadıkları sadece onları ilgilendirir sizin babanızı sevmemenizi nasıl bekleyebilir? Nasıl bunu isteyebilir..
Babam cocuklarımın mürüvetlerini görmeden, onları evlendirmeden öyle birsey düsünmem! demis Allahtan..
Ve annenizin daha 1 aydır tanıdıgı bir erkege güvenip, evlenmek istemesi cok garip geldi bana, ne bu acele?
Hele de böyle birsey yüzünden size vurması..
Öncelikle başınız sağolsun biz yaşadıklarımıza üzülürken başkalarının daha büyük dertleri olduğunu unutuyoruz.Allah kolaylık versin.Bir yakını kaybetmek çok zor hele bu anne baba gibi en sevdiğin insanlar olunca daha da çok artıyo.Akrabalar bunu hep yapıyorlar benim de annem boşandığında aynı konular aylarca döndü ilk başta aklında olmayan evlenme muhabbeti sonralarda sıcak gelmeye başladı.Zaman geçtikçe kendi dile getirdi.Tabi sizin babanız böyle yapıcak demiyorum ki sanırım babalar kızlarına daha düşkün oluyor ve sözlerini dinliyorlar :)
Başkaları hep bir şeyler diyor hep yorum yapıyorlar kimsenin hayatını yaşadıklarını çektiklerini bilmeden konuşuyorlar devamlı.Bir gün kızlar evlenip gidicek tek başına kalıcaksın demek onlar için çok kolay ağzı olan konuşuyor.Yalnızlık zor tamam ama bu kadar mı zor.Çocuklarınızın mutluluğundan daha mı kötü.Ben anlamıyorum.Eğer bir gün böyle şeyleri bende yapıcak ve yaşıycaksam ne evlenmek ne de çocuk doğurmak istiyorum.Çünkü ne hissettiğini bilicem neler yaşadığını ve bu çok acıtıcak.
Bazen hiç bizim yaşımızda olmamışlar gibi geliyor.Çünkü asla biizm yerimizde düşünemiyorlar.İstediğimiz sanki çok bir şeymiş gibi.
merhaba arkadaslar bende 3 ay önce 13 senelik evliligimi bitirdim. 34 yasindayım 2 yasında bir oğlum 9 yasında bir kızım var.aile ,cevre,is,eski koca ,cocuklar,komsular ,herkese bin tane cevap sanki mecburuz...evliligi kurtarmaya calısan kahramanlar yani anlayacagınız bende sizler gibi araftayım... bosandık ama ne bekarsın ne evli bu toplumda durumumuz ortada...helede anneysen bambaska hissettiklerimiz biliyorum.
ben burdan umutsuz arkadaslarıma ve ikinci evliligi düsünen arkadaslarıma yasadıgım ,gördügüm deneyimledigim kadarıyla tavsiyelerde bulunmak isterim nacizane..
*gercekten ama gercekten diyorum cok degerli oldugunuzu unutmayın!
*kimseye hele yeni tanıstıgınız erkeklere gecmisinizi anlatmayın.adı ustünde gecmis ,biz ne yasarsak yasayalım bizi anlamazlar ve anlamak zorunda degiller onceki yasamımızı...düşünün yeri geldi bu sürecte en yakınlarımız ,ailemiz anlamadı hepsi arkası yarın bir film gibi izlediler..sonrada vah vah ,olsun kocandır ,iyisi mi var birde cocuk varsa otur cek kabullen neler duymadık degil mi??
*hayatınızı baskasının eline teslim etmeyin! hemde bir erkege babanızda olsa olmaz canlarım.güclü olana helede sizde olmadıgını biliyorsa ezer!!mutlu yani duzenli karısına deger veren evliliklere baktıgımda kadının maddi durumu iyiyse,babasından mirası varsa,okumussa geneli hepsi demiyorum erkekler pesinde fır dönüyor.cünkü güclü görüyor
*bu hayatta ne yazık ki güç para ve biz onu kazanabiliriz!!!
*kazanmalıyız ve kimseye eyvallah dememeliyiz.paranın azı cogu olmaz ,bolluga ulasmak icin cok kazanmak degil az harcamak gerekir!!
*kendinize hedef koyun cocuklu olsun cocuksuz ayrılanlar olsun yemeyin icmeyin giymeyin bir süre birikim yapın.hayatınızın efendisi olun!
*belli bir refeha gelince inanın size gelen erkeklerinde kalitesi degisecek
*biz cocuklu ayrılanlar bizim kendimizi bırakmaya ,sızlanmaya hakkımız yok..biz anneyiz babaların cigeri malum o yüzden azimli olmalıyız..
*bir kadın ask ,sevgi olmaz ise yapamaz degil mi ,zaten bir evlilik yasadık bundan sonra hayatımıza alacagımız insanı sadece ask sevgi icin alın..sonrasını evliligi adam yalvarmadan yapmayın!! kendinizi kıymetlendirin,yok cocugum var boynum bükük ,yok o hic evlenmemis ben evlendim bosandım,yok ailesine fazla iyi davranayım,hatalarında susayımda zaten ikinci kere evlendim elalem ne der...vs uzar gider yapmayın bu hayat sizin ve bir tek hayatımız var..karsındaki ne veriyorsa sende o kadar vereceksin!
*hayallerinizi sırlamayın..güzel düsünün hic bir acının sizi icine cekmesine izin vermeyin...tecrübelerinizle artık hayatı bir oyun gibi görün kuralına göre oynayın...
*yalnız kaldım ,ileride ne yaparım vahları unutun.calısın kazanın az ama cok siz yapın!degisik ülkeleri gezerim,altıma arabamı cekerim,cocuklarıma bakar onlara gelecek kurarım kimseye eyvallah demem diye kendinizi hep sizi ezmis insanlara ispatlayacagınız hayalleriniz olsun...ama bunun icinde caba sarfedin canlar
*inanın cocuklugumdan bu yana cekmedigim eziyet kalmadı ama yenilmeyi yeniden hayatımı bir erkege feda etmeyi,onun eline bakmayı düsünemiyorum.hayatımda elbette sevgiye ihtiyacım var ama muhtaç degilim!!muhtac degiliz unutmayın
özetle ne yapıyoruz calısıyoruz ,kazanıyoruz ,gücleniyoruz,cocuklarımıza kendimiz yetecek kadar refaha kavusuyoruz,gecmisteki insanlara gun be gün hayatımızda ki güzellikleri gösterek catlatıyoruzondan sonra kalbimize aklımıza uygun insana yöneliyoruz...bundan sonrası canımız isterse evlilik ,pasa gönlümüz isterse sadece ask
merhaba arkadaslar bende 3 ay önce 13 senelik evliligimi bitirdim. 34 yasindayım 2 yasında bir oğlum 9 yasında bir kızım var.aile ,cevre,is,eski koca ,cocuklar,komsular ,herkese bin tane cevap sanki mecburuz...evliligi kurtarmaya calısan kahramanlar yani anlayacagınız bende sizler gibi araftayım... bosandık ama ne bekarsın ne evli bu toplumda durumumuz ortada...helede anneysen bambaska hissettiklerimiz biliyorum.
ben burdan umutsuz arkadaslarıma ve ikinci evliligi düsünen arkadaslarıma yasadıgım ,gördügüm deneyimledigim kadarıyla tavsiyelerde bulunmak isterim nacizane..
*gercekten ama gercekten diyorum cok degerli oldugunuzu unutmayın!
*kimseye hele yeni tanıstıgınız erkeklere gecmisinizi anlatmayın.adı ustünde gecmis ,biz ne yasarsak yasayalım bizi anlamazlar ve anlamak zorunda degiller onceki yasamımızı...düşünün yeri geldi bu sürecte en yakınlarımız ,ailemiz anlamadı hepsi arkası yarın bir film gibi izlediler..sonrada vah vah ,olsun kocandır ,iyisi mi var birde cocuk varsa otur cek kabullen neler duymadık degil mi??
*hayatınızı baskasının eline teslim etmeyin! hemde bir erkege babanızda olsa olmaz canlarım.güclü olana helede sizde olmadıgını biliyorsa ezer!!mutlu yani duzenli karısına deger veren evliliklere baktıgımda kadının maddi durumu iyiyse,babasından mirası varsa,okumussa geneli hepsi demiyorum erkekler pesinde fır dönüyor.cünkü güclü görüyor
*bu hayatta ne yazık ki güç para ve biz onu kazanabiliriz!!!
*kazanmalıyız ve kimseye eyvallah dememeliyiz.paranın azı cogu olmaz ,bolluga ulasmak icin cok kazanmak degil az harcamak gerekir!!
*kendinize hedef koyun cocuklu olsun cocuksuz ayrılanlar olsun yemeyin icmeyin giymeyin bir süre birikim yapın.hayatınızın efendisi olun!
*belli bir refeha gelince inanın size gelen erkeklerinde kalitesi degisecek
*biz cocuklu ayrılanlar bizim kendimizi bırakmaya ,sızlanmaya hakkımız yok..biz anneyiz babaların cigeri malum o yüzden azimli olmalıyız..
*bir kadın ask ,sevgi olmaz ise yapamaz degil mi ,zaten bir evlilik yasadık bundan sonra hayatımıza alacagımız insanı sadece ask sevgi icin alın..sonrasını evliligi adam yalvarmadan yapmayın!! kendinizi kıymetlendirin,yok cocugum var boynum bükük ,yok o hic evlenmemis ben evlendim bosandım,yok ailesine fazla iyi davranayım,hatalarında susayımda zaten ikinci kere evlendim elalem ne der...vs uzar gider yapmayın bu hayat sizin ve bir tek hayatımız var..karsındaki ne veriyorsa sende o kadar vereceksin!
*hayallerinizi sırlamayın..güzel düsünün hic bir acının sizi icine cekmesine izin vermeyin...tecrübelerinizle artık hayatı bir oyun gibi görün kuralına göre oynayın...
*yalnız kaldım ,ileride ne yaparım vahları unutun.calısın kazanın az ama cok siz yapın!degisik ülkeleri gezerim,altıma arabamı cekerim,cocuklarıma bakar onlara gelecek kurarım kimseye eyvallah demem diye kendinizi hep sizi ezmis insanlara ispatlayacagınız hayalleriniz olsun...ama bunun icinde caba sarfedin canlar
*inanın cocuklugumdan bu yana cekmedigim eziyet kalmadı ama yenilmeyi yeniden hayatımı bir erkege feda etmeyi,onun eline bakmayı düsünemiyorum.hayatımda elbette sevgiye ihtiyacım var ama muhtaç degilim!!muhtac degiliz unutmayın
özetle ne yapıyoruz calısıyoruz ,kazanıyoruz ,gücleniyoruz,cocuklarımıza kendimiz yetecek kadar refaha kavusuyoruz,gecmisteki insanlara gun be gün hayatımızda ki güzellikleri gösterek catlatıyoruzondan sonra kalbimize aklımıza uygun insana yöneliyoruz...bundan sonrası canımız isterse evlilik ,pasa gönlümüz isterse sadece ask
Arkadaslar Benim Sizlerle Paylasmak Istedigim Aranizda Ikinci Bir Evlilikte Bulunanlar Varmi Varsa Bana Yazin....
Benimde Ikinci Evliligim Allahima Cok Sükür Cok Mutluyum.....
Insanin Kaderi Bazen Kendilerinin Elinde....
Evleneli 1 Sene Oldu Hersey Cok Güzel Gidiyor Allah Herkese Hakk Ettigi Mutlulugu Versin....
Sevgilerimle Nur...
Burdaki ikinci evliliği olupta mutlu olanları görünce seviniyorum.İnsan ikinci bir şansla mutlu olmak istiyor ama zaman o kadar kötü ki, 2 yaşında küçük kızımla kimselere güvenemiyorum. Sanırım ben o defteri kapattım, güvenebileceğim iyi birinin çıkacağına dair hiçbir umudum yok artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?