Ikinci Evlilik

Sakın acıma sakın.
Ben vakti zamanında acıdım, Ankara'ya geldiğinde yatacak yeri yok diye evimde kalmasına izin verdim. Çocuklarla zaman geçirsin dedim.
O ne yaptı?
Arkamdan iş çevirdi. Gene yalanlar aldatmacalar.

Artık evimde kalmanı istemiyorum deyince benden kötüsü olmadı. Şimdi günaydın bile demiyor bana. Gördüğünde yüzüme bakmıyor. Hayır benim için iyi oldu tabi de

Diyeceğim şu: Bu adamlar dengesiz. Yaşının gerektirdiği sorumlulukları taşımaktan acizler. Biz insan değil miyiz, biz alkolik olmayı bilmiyor muyuz? Bir paramızı düşünmeden harcamayı beceremez miyiz? Hep bahane hep bahane

Onlara söyleme bence. Doğru söylüyorsun bu adam amaçsız, sana yada onlara zarar verebilir bu sefer onlar ne karışıyor diye

Çok çok haklısın... aciz bu resmen aciz
Ben kendimi toparlamaya bakıyorum. Ne biliyim boşandığımın ertesi gün toparlanmak için evin şeklini değiştirdim bişeyler yapmaya çalışıyorum en azından gülmeye, kazığı yiyen benim ağlayan zırlayan yine bu...... Çok dengesiz oluyorlar çook

Ben olsam 1-2 gün bekler, eğer ısrarla aramaya devam ederse abimle savcılığa gider, uzaklaştırma kararı aldırırdım.

Onlar üzülecek diye düşünme çünkü eğer sen onlara haber vermez de sonra daha çok zarar görürsen daha çok üzülürler.
Sonuçta bu kişiler seni seven, ailenden kişiler.

Evet devamlı ailem arıyor soruyor, sıkıntı var mı arıyor mu diye..
Ne güzel gecen hafta musallat olmamıştı... böyle gider sandım. Olmazsa babama söyleyeceğim
Ama eski eş çıkar gelir çalıştığım şirkete diye korkuyorum açıkcası
Birde benim burda boşandığımı kimse bilmiyor. Hala onla evli sanıyorlar
İşyerime yansıtmam böyle şeyleri. sonucta aile özel hayatım diye ama bilemedim şimdi ya

Son düzenleme:
Yüz bulamayınca emin ol vazgeçecektir.

Bu süreç ne kadar daha sürer bilemiyorum. Her an yazacak arayacak yine diye rahatsız oluyorum.
Üzülüyorum Alışmaya çalışıyorum çok zor çok.
Yazıyor her şeyi unutalım barışalım ben yapamıyorum diye..
Ne yapıcam ben piskolojimi nasıl düzelticem. Yaşama sevincimi kaybettim arkadaşlar
Bu ikinci yıkım beni mafetti. Kimseye belli etmemeye çalışıyorum. Atlatıyorum hayat bu olur diyorum ama
Hani aynı yerden insan iki kere kırılmazdı. Hani yıldırım aynı yere ikinci kez düşmezdi..
Maffoldu hayatım. Kendi ellerime piskolojimi bitirdim. Herşey geri geliyorda yıllar ve yaşama sevinci geri gelmiyor.
Ben toplum içine giremez, yürüyemez oldum... beynimde birileri var hiç susmuyor..

Kendimi çirkin, bitmiş ve bakımsız hissediyorum.
Sadece evde durmak ev işi yapmak evde oğlumla vakit geçirmek istiyorum.
Biri gel dışarı gidelim diyecek diye ödüm patlıyor. Arayan dostlarım oluyor hep canım istemiyor diyorum hastayım işim var diye reddediyorum. Asosyal biriyim artık.
Zaten maddi yöndende en zor dönemlerimdeyim. Malum ondan dolayı
E kendine bak kuaföre git iyi gelir kıyafet al demeyin.. bunu yaparsam iyice ekonomimin içine ederim
İhtiyacım çok ama kısıtlıyorum. İşimi değiştirmeyi bile düşünüyorum. Parası çok az ama rahatım yerinde 9-5 çalışıyorum. Hafta sonum tatil. Memur gibi anlıyacağınız. Ama maddiyat da beni üzüyor.

Son düzenleme:
En büyük acı ölüm acısı. Ama insan ona bile alışıyor.

Anne-babasını kaybeden, evladını kaybeden insan bile yaşamına devam edebiliyor. Yemeğini yiyor, uykusunu uyuyor, eşiyle beraber oluyor.

Bu süreç geçecek hiç merak etmeyin. Daha üstünden ne geçti ki? Biraz sabırlı olun sadece. Sabrederken de hayattaki en büyük antidepresanınızdan, yani evladınızdan güç alın.

Karşınızdaki insan, sizin "koca" diyerek şereflendirdiğiniz insan bu sıfatı hak etmemişse sizin ne suçunuz var ki? Yaşama sevincinizi neden kaybediyorsunuz? Yaşam sadece bu erkekten ibaret değil ki. Lütfen kendinizi suçlamayın. Siz karşınızdaki kişiyi kendiniz gibi bildiniz, onu sevdiniz, ona güvendiniz. Ama o sizin sandığınız, umduğunuz gibi çıkmamış olabilir.

Bütün ilişkiler ölene dek sürecek diye kanun yok. Siz bakmayın etrafta devam eden evliliklerin büyük bir kısmı "bitemediği" için devam ediyor. Adı evlilik, ama içinde yaşanan şey evlilik değil. Siz ne güzel ne istediğinizi biliyorsunuz, evlilikte istediğinizin ne olduğunun farkındasınız.

Bakın sanatçılara, kaç kez evlenip boşanıyorlar. Bir çoğu da evlenmeden beraber yaşıyor ama olmuyor, ayrılıyor. Kaç kez deniyor, oluyor ya da olmuyor. Keşke seçtiğimiz kişi sonsuza dek bizi mutlu edecek kişi olsa.

Evden çıkmamak sizi mutlu ediyorsa çıkmayın. Ama çok yakın arkadaşlarınız eminim maddi sıkıntınızın farkında olacaklardır. Hiç olmadı onları evinize çağırın, bir kahve için beraber. Kuaföre gitmeyin, evde saçınızı boyayın. 100 TL'ye kıyafet almayın ama 15 TL'ye alın. Beni mutlu etmez derseniz onları da yapmayın.

İşinizi değiştirme şansınız varsa değiştirin. Belki size daha iyi gelecek. Ama bana sorarsanız hayatınızda bu kadar çok değişikliği aynı anda yapmayın. İşte de mutsuz olursanız hepsini beraber taşıyabilecek misiniz? Özel hayatınızdaki sorunları çözdükten sonra işte olan sorunları daha kolay halledebilirsiniz sanki. Ailenizden size maddi destek olabilecek kimse yok mu? Sonuçta evinizden (büyük) bir masraf gitti, yavaş yavaş kendinizi toparlayacaksınız gibi geliyor bana.

Her şeyden önemlisi, kendinizi suçlamayın. Aksine o kişi gibi kötü niyetli, aciz, başkasını kullanmaya kalkan, kumarbaz, sorumsuz biri olarak yetiştirilmediğiniz için şükredin.

En çok da kendiniz için yapın bunları.

Boşandın mı canım? Hayırlısı olsun hakkında. Üzüldüm diyemicem sevindim gerçekten. İnş kolay dönersin normal hayata.

Allah bütün kadınları korusun parazit erkeklerden of ya bi bitmedi tükenmedi nesilleri. Ben de kurtuldum böyle parazit bi ruh hastasından Allah bi daha karşıma çıkarmasın böylesini. Her türlü rezalet ahlaksızlık gurursuzluk ne ararsan vardı hâlâ inanamıyorum kendime nasıl körmüşüm diye kendimi suçluyorum elimde olmadan. Evliliği kadını aşağılayan bişey olarak görüyorum artık. Kendimi ve düşüncelerimi nasıl değiştireceğim yaşadıklarımdan sonra bilmiyorum...

Sende kendini suçlama artık olan olmuş. Sen neden ayrıldın ilk evliliğin miydi?
Bende inan aptal gibi geziyorum ortalıkta.. çok koydu çok
Evlilik defterini kapattım. Utanıyorum artık koca dayanmıyormuş gibi geldi millete tövbee
Kimse içimi yaşadıklarını bilmez ki.... bu memlekette bir boşanmış kadın olmayacaksın birde hayvan...

Tahmin edebiliyorum ilki bitti bari bu sefer mutlu olayım der insan ama ne bileyim Allah güzel kaderler versin. Benim ilkti, yurtdışına evlendim ağzımın payını aldım. Sanki benim irademin dışında oldu herşey nişanlıyken anladım tuhaf olduğunu ama çok gereksiz bi iyi niyetle gözardı ettim tam bi aptalım!! Neyse olan oldu bi çocukla şuan mücadele ediyorum hayatta ve 2 yıl sürdü (toplam 4) ama 20 yıl gibiydi.

Evlilik defterini kapatmayınnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Kiminle ve ne zaman mutlu olacağınızı bilemezsiniz ki

Şu anda sütten ağzı yanmış durumdasınız. Biraz zaman geçsin, vazgeçin :)))

Karşınızdaki kişi "adam" değilse sizin ne suçunuz var yahu

İnsanın bi kızı olunca o defter daha hızlı kapanıyo maalesef. Kendi babasından hayır gelmedi bi başka erkekten mi gelecek diye düşünüyo insan :'(

Sen ne zaman evleneceksin tatlım umarim dogru insan cikar karşina bunu gonulden diliyorum. Ben sayfayi kapattim demeyelimde. Korku benimkisi. Yillarda gecse korkumu atamam. bu evliligimde korkmuycam dedim. Baliklama daldim. Ortasi yok bende ne diyelim allah yuzumuzu guldursun.

Hiç bilmiyorum ki

Tek istediğim sevmek ve sevilmek, saygı, ilgi, şımartılmak, fedakarlık.

Artık kısmet ne zamansa

Allah hepimizin karşısına iyi insanlar çıkarsın.

CANIM YA ılk sayfalar da okudum senı ılk evlılığın de mutlu olamamışsın fln suan nasılsın merak ettım de

2. de olmadı canım. Allah kullarına taşıyamayacağı yükü vermezmiş.
Bunu da atlatıyorum. Çok yıprandım ama yapacak bir şey yok.
Bir iyi oluyorum bir kötü değişik ruh hallerindeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…