İkinci evlilikde ilk eş sorunu

Hayatımdaki kişini böyle sorunlarla karşı karşıya bırakmayı haksızlık gibi görüyorum,kim ister ki sorunlu eski eşi olan birisi ile evlenmeyi.zamanla bundan dolayı kavgalarımız olur,sıkılır diye düşünüyorum
Böyle düşünme kendine haksızlık etmiş olursun. Karşındakine haksızlık etmişte olmuyorsun. Yeri gelecek sende onun için çok şeye katlanacaksın. Onun sebepleri senle bir değil diye seninki çok ağır demek olmuyor. Senin bu konuyu evleneceğin kişiye açman gerek. O taşıyabilirim diyorsa bu kısımlarını düşünme ve ayakta dur yuvanı kur. Başta konuşursan sana ilerde sıkıldım demeyecektir emin ol

demek ki ben korkak,kendine güvensiz birisiyim.zaten bu 5 sene boyunca onun korkusundan kimseyle görüşmedim. o evlenirse ben de rahat olurum diye düşünüyorum ama onun da ne zaman evleneceği belli değil
Evlenmek icin onun evlenmesini mi bekliyorsun? Neden? Ozguvenini yitirmissin sanirim.
Ote taraftan su an hayatinda olan kisiyi iyice tanimadan evlenme, acele etme. Eger kesin bu kisiyle yapabilecegini dusunuyorsan evlen ama hala bazi konularda emin degilsen evlenme. Ancak evlenip evlenmeyeceginin kararini sadece sen bilirsin, eski es degil. Hayatinin iplerini eline almalisin. Bu senin hayatin. Sen ne yazarsan onu oynarsin. Oysa kalemi baskasina verirsen onlarin yazdiklari hayati oynarsin, yani onlarin hayatini. Artik yetiskin bir bireysin. Kararlarini kendin vermelisin.

ozaman vakti zamanında evliliği için çabalaması gerekiyordu,boşanmayı isteyen o,benimtekrar evlenmememi de isteyen o.çocuk kimde kalırsa o taraf evlenemez dedi bana bir kaç sene önce.babaanne zaten baştan beri bana ver ben bakıcam diyor,ben kızımı niye vereyim ki
Haklısınız ama Dediğim gibi sıkıntı çıkacağa benziyor . Başka başka şehirlerde mi yaşıyorsunuz ? Veya evlenince gidecek misiniz ? Bilemiyorum ama keşke daha medeni olabilse boşanan çiftler . İnşallah her şey gönlünüzce olur

Artık boşanmışsınız hayatınızda söz hakkına sahip değil. O babaysa siz de annesiniz hayatınıza aldığınız insanı çocuğunuzu da göz önünde bulundurarak seçmişsinizdir. Evlenmeyi düşündüğünüz kişiyle çekincelerinizi açık açık konuşmalısınız ki bi yamuk yapacaksa da evlenmeden tavrı belli olsun.

Böyle düşünme kendine haksızlık etmiş olursun. Karşındakine haksızlık etmişte olmuyorsun. Yeri gelecek sende onun için çok şeye katlanacaksın. Onun sebepleri senle bir değil diye seninki çok ağır demek olmuyor. Senin bu konuyu evleneceğin kişiye açman gerek. O taşıyabilirim diyorsa bu kısımlarını düşünme ve ayakta dur yuvanı kur. Başta konuşursan sana ilerde sıkıldım demeyecektir emin ol
eskiden olsa aynı sizin gibi düşünürdüm,zamanla kendimi sevmemeye başladım demek ki. inşallah sizin gibi olur bizde de.zaten en yakın zamanda bu konunu konuşucam

Merhaba. 5yıl önce boşandım,1kızım var.İkinci defa evlenmek üzereyim.İlk eş ayrılınca tekrar evlenirsen çocuğu senden alırım,alamazsam da sana rahatlık vermem diyordu,o halen bekar.Bu durumla karşılaşan olup mu? Ne yapıla bilinir böyle durumda? Hayatımdaki kişiye sorun olmak istemiyorum.
5 yıl olmuş artık o kıskançlık kalmamıştır hiçbirşey yapamaz

Haklısınız ama Dediğim gibi sıkıntı çıkacağa benziyor . Başka başka şehirlerde mi yaşıyorsunuz ? Veya evlenince gidecek misiniz ? Bilemiyorum ama keşke daha medeni olabilse boşanan çiftler . İnşallah her şey gönlünüzce olur
evet uzak şehirlerde oturuyoruz.boşanmak bir kadın için cehennem.elinden her şey alınmış oluyor. mutlu olmaya hakkın olmuyor.zaten çocuğun hayatı başlı başına dağılmış,onun hayatı güzel olsun diye her şeyden vaz geçdim.

eskiden olsa aynı sizin gibi düşünürdüm,zamanla kendimi sevmemeye başladım demek ki. inşallah sizin gibi olur bizde de.zaten en yakın zamanda bu konunu konuşucam
Konuşmak sana gitmen gereken en doğru yolu gösterecektir. Ama biraz özgüvenini toparlamayı da dene. Cocuğunu alacak olsaydı şimdiye kadar alırdı zaten. Bende çocuğumla tehdit edildim. Ama evlendim hiç bir dava açmadı. Derdi cocuk değil benim mutlu olmamammış. Evlenince eşimin tayinini istedik. Doğudayız şuan. 24 saat mesafe var şimdi aramızda. Çocuğunu da gelip göremiyor. Sonuç halen açılan bi velayet davası yok. Tek kuruş nafakasını da almıyorum. Şimdiki eşim bakıyor cocuğuma. Sen kendine güvenip yuva kurmaya ve mutlu olmaya odaklanırsan başarırsın. Herşey senin duruşuna bağlı. Eş adayının da kusursuz olarak görebilirsin onun hayatı yolunda benimki en dipte diye kendini çökertiyor da olabilirsin. Böyle düşünüyorsan da düşünme evlenince hayatına dahil olduğunda onunda sıkıntıları olduğunu göreceksin. O zamanda sen ona merhem olacaksın. Belki de onun hayatından seninkilere sıra gelmeyecek bile. Kendine pozitif odaklanırsan eşini de mutlu edersin kendini de. Önce bu içinde olduğun psikolojiden çık ve sonra eş adayınla konuş. Allah hayırlısını versin hakkında

Eğer dindar bir insansa kızının başka bir erkekle aynı evde olmasından rahatsız olacaktır.

Gerçi şimdi çok çirkin şeyler duyuyoruz. Dindar olmasa da çocuğunu korumak içgüdüsüyle arıza çıkarabilir. İkinci eşle ilgili fikri yok çünkü. Siz tanıyorsunuz. Güvenilir bulduysanız zorluk çıkarsa da yolunuza bakacaksınız.

Evleneceğin adamla bunları paylaş mutlaka. Yarın Onur gün taciz ederse seni eski eş adam hazırlıklı olsun. Ve bu Çarı baştan kabul etmiş olsun sonra sana sıkıntı çıkarmasın. Böyle olcagını tahmin etmiyordum tarzı cümleler kurmaması icin baştan anlat bilsin.

Merhaba. 5yıl önce boşandım,1kızım var.İkinci defa evlenmek üzereyim.İlk eş ayrılınca tekrar evlenirsen çocuğu senden alırım,alamazsam da sana rahatlık vermem diyordu,o halen bekar.Bu durumla karşılaşan olup mu? Ne yapıla bilinir böyle durumda? Hayatımdaki kişiye sorun olmak istemiyorum.
Şikayetçi olursunuz kimse kimseyi öyle kafasına göre rahatsız edemez

Öncelikle bu konuda evleneceğiniz kişiye karşı açık olun. Bu konuda çocuğunuzun değil çocuğu bahane eden eski eşin sizin mutluluğunuza karşı sizi üzen bir sorun olduğunu, bu konuda daima yanınızda ve güçlü olması gerektiğini bilsin. Aslında siz de bunu kendinize özel bir sorun olarak görmektesiniz oysaki evliliği etkileyen bir sorun eşlerden birinin sorunu değildir artık. Hukuken hiç bir şey yapamaz. Hukuk dışı bir şey yapmaması için de çocuğu sadece görme hakkı olduğu günlerde sizin denetiminizde yasal süresince görmesine izin verin. Kızınızı yalnız bırakmayın, Gerektiğinde yasal yollara siz başvurun Bir çocuk psikoloğuyla görüşüp kızınıza bazı durumlarda sizden izinsiz babasıyla bir yere gitmemesi gerektiğini, size nasıl ulaşabileceğini vs yi korkutmadan öğretin gerekirse ve kaçırmasından vs korkarsanız bir bakıcı ya da güvenlik tutarsınız. Ama eski eş çok korkunç bir karakter vs değilse bu konulara girip de yasaları karşısına alacağını sanmıyorum. Hiç bir zaman korktuğunuzu belli etmeyin ve sizi tehdit edecek kadar uzun konuşmasına izin vermeyin. Kızını düşünen ve seven insan onun mutlu ve huzurlu hayatına müdahaleyi aklına bile getirmez deyip kesin konuşmayı. Zaten böyle aksi tipler bir kaç yıl hazmedemeyip bu tehditleri savuruyor sonra da susuyorlar Bu süreçte onun rahatsız etmelerine fırsat verip güzel günlerinize yazık etmeyin Yeni eşinizle ve kızınızla mutluluklar diliyorum.

Hiçbir şey yapamaz diyenleri hayretle okuyorum. Hukuki olarak yapamaz evet ama burası Türkiye. Kadın cinayetlerinde failler listesinin başında eski eşler var. Size fiziksel olarak zarar da verebilir. Bunların hepsi birer zırva olup hiçbir şey yapmayabilir de. Ama o kadar rahat olmayın bence. Dik durun, korkuyorsanız da belli etmeyin. Evleneceğiniz kişiye anlatın, yanınızda olmalı. Varlığını hissederse eski eşin size bulaşma ihtimali de azalır. Maalesef bu ülkede böyle...

Bende aynı durumdan müzdaribim. Neymiş velayet davası açıp hakime ben kızlarımın üvey babada büyümesini istemiyorum derse hakim kabul edermiş araştırmış kendılerı :halay:

evet uzak şehirlerde oturuyoruz.boşanmak bir kadın için cehennem.elinden her şey alınmış oluyor. mutlu olmaya hakkın olmuyor.zaten çocuğun hayatı başlı başına dağılmış,onun hayatı güzel olsun diye her şeyden vaz geçdim.
Boşanınca siz mi gittiniz yaşadığınız şehirden? Uzak şehirde yaşamanıza bir şey demedi mi hiç?

Yine eski eş sorunu.. Bu adamlar boşandıktan sonra da rahat bırakmıyor.. Ancak uzaktan havlar.. Siz hayatınıza bakın bence.. Seçtiğiniz eş adayını da ince eleyip sık dokuyun elbette. Evladınız için en iyi kararı vermek zorundasınız sadece size değil ona da iyi davranacak ve sıkıntıya sokmayacak biri olmalı. Onun haricinde eski eşi tınmayın bile.. Ben çok bilmiyorum evlendiniz diye hukuken kızınızın velayetini sizden alma hakkı da var mı bilemiyorum ama sanmıyorum böyle birşey olacağını..

Back
X