• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci Evlilikte Çocuklarımın Maddi İhtiyaçları Sorunsalı

Daha önce de yazdım gözden kaçmış olacak, Şehir değişikliği evet ama ara mesafesi 1 saat kadar.
Biz yaşadığım şuan ki evimi kapatmayıp, haftasonları babaya çocukları teslim ettiğimizde burda kalırız diye düşündük.
Yani getir-götür işini biz yapıcaz.
Öyleyse yeni şehirde iş bulamazsanız 1 saatlik yolu git-gel de yapabilirsiniz sanki?

dashboard dashboard eski eşinizle ilgili yazdıklarınızı okuyunca iki adam (benim eskieş) bu kadarmı birbirlerinin aynısı olabilir dedim..
yeni eş adayınızla ilgili olarak kaldımı böyle adamlar yok yahu olamaz diyen arkadaslar var ayol var hala var böyle adamlar umarım nesilleride tükenmez :)
4 yıllık evliyim 2.evliliğim benim 1 evladım eşimin 2 evladı var benim kuzum doğal olarak bizle yaşıyo....
İlk zamanlar zorluklar elbette yaşadık birbirlerine alışma sürecinde ve zamanla herşey yerine oturdu...
Eşimin maddi durumu oldukça iyi olmasına rağmen ben çalışmaktan ve işimden vazgeçmedim hatta bildiğin savaştım işimi bırakmamak için çünki insanız ve hayatın bize neler getireceğini bilemeyiz ve benim 1 evladım var, size nacizane tavsiyem işinizi bırakmayın mecbur kalırsanızda çok kısa vadede olsun...
Eşimden Allah bin kere razı olsun onun sayesinde oğlum özel okulda okuyo zira ben oğluma bu imkanı asla veremezdim....
Şu andada tek derdimiz ortak bir meyvemiz olması (konu dışı ama) malum yaş geçince bira zorlaşıyo Rabbim inşallah nasip eder
Çok hızlı ve devrik cümlelerle yazdım umarım anlaşılmıştır işyerinde malum yakalanma riski :))
Size evlatlarınızla birlikte yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim herşey gönlünüzce olsun

sevgili dashboard dashboard siz ne kadar güzel, ne ince fikirli bir hanımefendisiniz...

birincisi bu yönünüzün kesinlikle farkında olan bir adamla berabersiniz,
ikincisi zaten zamanla herşey yerine oturacak ve siz de çalışma hayatınıza geri dönecek ve manevi olarak rahat edeceğiniz döneme elbette geçeceksiniz, sizi çok iyi anladım, yerinizde olsam tam da böyle hissederdim, fakat hayat size madem 2.şansı vermiş lütfen önce elinizden geldiği kadar huzurla bu şansı kaçırmamaya çalışın, zira gönlünzün efendisi sizi tüm olumsuzuklara rağmen seviyor ve istiyor, siz sadece onu mutlu edin, o zaten bu durumda cocuklarınızı da kendılıgınden mutlu edecektir, güzeeelll bir gelecek dilerim :)

Umarim siz ve cocuklariniz icin hayirlisi olur. Es adayinizin akademisyen oldugunu soylemissiniz. Akademisyenlerin genelde yogun bir calisma temposu oluyor. Yeri geliyor evde gece yarilarina kadar calismak zorunda kaliyorsun. Dersler, akademik calismalar, konferanslar...Ben maddi yonden cok, es adayinizin iki cocukla ayni evde yasamaya hazir olup olmadigindan emin olup oyle harekete gecmenizi oneririm. Mesela es adayiniz 10 yillik evliliginde cocuk sahibi olmayi tercih etmemis mi yoksa saglik sorunlari mi varmis?

Öyleyse yeni şehirde iş bulamazsanız 1 saatlik yolu git-gel de yapabilirsiniz sanki?

Ben de aynısını sordum ama sanırım konu sahibi tercih etmiyor. Yanıt vermediği için yıllardır çalışmaktan yorulmuş olabileceğini düşündüm.

Kusurabakmayın şirketteyim bazı yorumları kaçırıyorum.
Şimdiki işimde sabit kalabilmem için bi arabam olması gerekir, yoksa şehirler arası otobüsle yolculuk yapmak zorunda kalırım.Yani hergün otobüs bileti alıp, otogara gelip ordan metroyla işe geçmek hem çok yıpratıcı hem de gereksiz zaman kaybı olur. Bu yüzden bu alternatifi değerlendirmedim bile.

Zaten evlenmissiniz ve evliliğin ne oldugunu biliyorsunuz ee ne güzel hayat ve düzen kurmussunuz kendinize neden yeniden bir bilinmezlige giresinizki? Üstelik adamı tam manasıyla taniyormusunuzki? ? Ayrıca adam zaten evlilikte yapabilseydi zaten bosanmazdi öyle değilmi?
:super: Katlıyorum.

Şimdiki işimde sabit kalabilmem için bi arabam olması gerekir, yoksa şehirler arası otobüsle yolculuk yapmak zorunda kalırım.Yani hergün otobüs bileti alıp, otogara gelip ordan metroyla işe geçmek hem çok yıpratıcı hem de gereksiz zaman kaybı olur. Bu yüzden bu alternatifi değerlendirmedim bile.
Anlıyorum. Ben arabanız olduğu varsayımıyla yazmıştım. Şartlar işte. Umarım kısa sürede istediğiniz gibi bir iş bulabilirsiniz.

Maaşınız ne seviyede. Kredi çekip ayağınızı yerden kesecek bir araba alsanız, öyle gidip gelebilirsiniz.

Bu arada bahsettiğiniz yol İstanbul-İzmit mi?

İnsan "yapmam!!" dediğini yapmadan ölmezmiş misali; şu aralar ikinci evlilik hayalleri kurmaya başladım.
İlk evliliğimde evlilik haberlerini aldığımda çevremdekilerin,
"beyin bedava ne evlenmesi saçmalamayın" diyordum.
"Bi gün boşansam, erkeksizlikten burnum kuruyup düşse yine de evlenmem" demişliğim bile var.
Fakat gel gör ki; henüz burnum düşmeden bi b.ktan çıkarıp diğerine sokmak gibi planlar kuruyorum şuan.
Çünkü dünyanın en muhteşem adamına aşık oldum :KK51:

Girizgah kısmını bitirdik, şimdi açıklamalarımı dinleyin bu kısım ciddi çünkü;
Bi kaç yıl önce iki çocuklu evliliğimi bitirdim, bi düzen kurdum, ev tuttum, iş buldum, hayat erkeksiz ne güzelmiş ohh özgürlük falan derken, çalıştığım şirketin ortak bir projesi için bi adamla karşılaştım, bi kaç ay birlikte çalıştık.(üniversitede eğitimci, akademisyen)
Adam olgun, adam yakışıklı, adam sorumluluk sahibi, adam kibar, adam insan, adam karşısındakinin kadın olduğunun farkında adam gibi adam, bence.
Uzun bir süredir görüşüyorum, fikirlerini nitelikli buduğum (annem dahil) bir kaç kişiyle tanıştırdım ve çok şükür kimseden olumsuz bi yorum da almadım.
Bu derya kuzumun, müstakbel gönlümün efendisinin 10 yılı aşkın bir evliliği olmuş ve çocuğu yok.
Çocuklarımla henüz tanıştırmadım ama onlarla ilgili fikirlerini planlarını dinleyince ve cümlelerini destekleyici hareketler gördükçe içimi bi ferahlık alıyor.

Konuyu uzatmadan benim kafama çok taktığım ve düşünce gücümle aşamadığım kısma geliyorum;
Biz eğer olurda evlenirsek ben şehir değiştirmek zorunda kalıcam (çocuklarımın okul ve eğitim kalitesi için mantıklı olan seçenek bu)
Şehir değiştirmek demek benim için işten ayrılmak demek en başta.
Bilmediğim bi memlekette (küçük bir şehir) iş bulma olasılığımda hayli zor olacak muhtemelen.
Bundan da ziyade çocuklar yeni bir şehre, eve, okula, hayata adım atacakları için ilk bir veya bir buçuk yıl (çocukların alışma sürecinde) çalışmamamın ve çocukların yanında olmamın daha mantıklı olduğuna karar kıldık.
Gelgelelim babaları nafakalarını sürekli aksatıyor (ki komik bi rakam zaten)
Ben şu kısımı kafamda bir türlü çözemiyorum, bağnazsam bağnazsın deyin rica ediyorum;

İkinci evliliğimi yapacağım adam çocukların maddi ve manevi tüm yükümlülüklerini üstlenmekte hazır, hatta ısrarcı hatta beni ikna etme çabalarında,
Ama ben bunun doğru olduğunu düşünmüyorum.
Ben ve çocuklarım sanki büyük yük olurmuşuz çalışmadığım dönemde diyorum.
Zaten maddi konularda biraz koyu bi insanım, 30 küsür yaşımdayım daha babamdan okul hayatım dışında kuruş para aldığımı hatırlamam.
Ben çocuklarımın biyolojik babası dururken, üvey babalarından nasıl sorumluluk beklerim?
Nasıl derim çocukların şuna ihtiyacı var, bunu alalım diye?
Bunu bana dedirtmeyecek kendi görecek düşünecek bi adam bunu biliyorum ama kazanmadığım bi parayla çocuklarıma atıyorum bi ayakkabı aldığında ben bunu nasıl kabul edicem.

Kendimi yiyip bitiriyorum,
Rica ediyorum bu durumda olan olmayan herkes bi el atsın çünkü bu durum beni evlilikten çok uzaklaştırıyor, korkutuyor.

Karşımda bir kere ucağından bucağından olsun bunu konu eden bi adam olsa kendimi dizginliyeceğim ama bana;

"babasının vereceği nafakaya ihtiyacımız yok çok şükür, verirse çocuklar adına bi hesap açar üniversite hayatları için birikim yaparız, ben kendime (kazancına) ve sana (minimalist oluşuma) çok güveniyorum biz çocuklarımızı maddi manevi kimseye muhtaç etmeden yetiştiricez inşallah" diyor.
Ağlayasım geliyor.

Çalışamadığım (iş bulmam da uzun sürebilir) dönemde ben bu düşüncelerimle nasıl baş edicem kızlar?
Lütfen bir fikir?
Naçizane fikrimi belirtmek istiyorum. Kadinlarin mutlu olmasina hele ki yanlistan donup tekrar ikinci bahari yakalamalarina inanilmaz seviniyorum. Evlilik basli basina bir bilinmez zaten herkes icin. Sizin ikinci olacagi icin hele de yavrulariniz varken elbette cok cok daha dikkatli olmalisiniz. Ama bu demek degil ki bosverin evlenmeyin tum hayatinizi yalniz gecirin. Daha 30 yasindasiniz. Herkes bir yol arkadasina ihtiyac duyar. Evlat ayri ana baba ayri es cok ayri bana gore. Ama tavsiyelerim su sekilde olacak;
1) Es adayini cocuklarla tanistirdiniz mi ? Tanistirmadiysaniz evlilikten once tanistirin ara ara ortak vakit gecirin ki uyum saglayabiliyorlar mi cocuklara davranislari nasil iyi olcun.
2) Cocuklar kac yasindalar evlenmenize ve farkli bir sehre gitmenize fikir veya tepki verebilecek yastalar mi ? Sonucta ufaksalar cok etkilenmezler ama yaslari varsa eger onaylarini almalisiniz ki size ofke duymasinlar.
3) Aileniz siz ise girene kadar maddi yonden size biraz destek olamazlar mi ? Kendinizi daha rahat hissederdiniz veya hemen baska sehre gitmek yerine biraz birikim yapip evliligi dusunun
4) Her bosanan kotu oldugu icin evliligi bitmis demek degildir tabiki. Ama neden bosanmis iyice bilip anlayin
Bunun disinda gercekten iyi insanlar da var. Neden ikinci bahari bulmusken kacirasaniz ki ? Ikinci kez evlenip cok mutlu olan insanlar da var. Yuregimi burkan bir ornek verecek olursam da oyuncu anne lakapli şermin yaşar hanimefendi var 3 cocuklu bir hanim. Ikinci kez evlenen ve cok mutlu olan. Sayfasindan nasil bir ikinci bahar yakaladigini okuyabilirsiniz. Esi kalp krizi gecirdi vefat etti aşklari icin kahrimdan oldum..ama bana dunyada guzel seylerin de olabilecegini cok guzel gosterdi. Umarim guzel.olur her sey

Ben sizin yerinizde olsam asla ve asla evlenmem! Neden mi ? Niye bir adamın daha hayatınizi kaydetmesine izin vereceksinzi? Siz daha kendi çocuklarınızın babasıyla anlaşamıyor ve çocuklarınızın öz babası ilgilenmiyorken. Elin adamı mi yapacak bunları? Hiç sanmam.erkekler böyle ilk başta evlenmek için çaba sarfederler.sonra seni 2 çocuğuna kabul ettim diye başına çıkarlar.benden demesi.duzen bozmaya gerek yok bence

Yazıklar olsun, insan şu yorumu yazarken biraz ar eder.
Bu yaşıma sizin gibi gereksiz kişiliklerin cümlelerini duymayarak geldim ben çok şükür.
Buram buram fesatlandınız resmen.
hayatın gerçekleri var güzel kardeşim. biz neler yaşadık gördük öyle bir anlatmışsınki..evlen ve görr o seni uçuran adamın evlatların hakkında ilerideki görüşlerine.

Kendinizi kaptırmış gidiyorsunuz ama bence cok da inanmayin belki de cocuklari babasina sepetlerim diye düşünüyordur. Öyle bi devirdeyiz ön yargı evet ama benim kimseye güvenim kalmadi insanlari gördükce.

Öyle örnekler siralarim ki sasar kalirsiniz. Gecici duygular icin cocuklarinizin hayatini mahvetmeyin derim. Bir çeker iki çeker sonra değişir.

Bir erkek uğruna siz fedakarlık göstereceksiniz gibi bence hayal etiğiniz gibi kolay olmayacak bütün gün Evde sıkılmayacakmısınız birde maddi olarak bu adamdan para isteyeceksiniz peri masalı kısa sürecek gibi duruyor 2.evlilikte mutluluğu bulacağınız sanmıyorum
Olmanız için maddi bağımsızlık şart
Emeklinizde yok yarın bu adam size bakmaktan bıkacak, laf çakacak
Düzeniniz değiştirmeye ve mutsuz olmanıza değmez erkek kısmı zaten hep kadınlara boş vaadlerde vermede ve kandırmalarda meşhur bence hayalden tez uyanın çocuklarınıza bu adam uğruna üzmeyin hepsinde kalıcı travmalar kalır içlerinde ama size bir şey söyleyemezler

dashboard dashboard

1- katlanilabilecek durumlar vardir ve buna bile katlanmayacak karakterinde sıkıntı olanlar vardir.

2- karakteri duzgundur ama bazi durumlar vardir ki nefse agir gelir. kaldiririm zannedersin kaldiramazsin. tum iyi niyetinle sirtlanirsin ama kaldiramayabilirsin.

cocuk konusu da boyle bence.es adayin cok iyi karakterli falan olabilir. ama cocuklarini dusun nasillar. mesela ben su anda benim canavarlarla evlenmeyi dusunemem. kucugun en az 3-4 yasina gelmesi buyugun de 7-8 yasina gelmesi gerekir. cunku biz bile tahammul edemiyoruz. annemlere bile gittigimde bir haftadan fazla kalmamaya calisiyorim bunalmasinlar diye. bunalmalari cok normal cunku cok da kolay degiller. 8-9 oldu mu uyuyan cocuklar degil.

seninkileri bilmiyorum ama yine de isini birakma derim. maddi acidan degil de olaki bir terslik olursa duzenin cok bozulmamis olur.

es adayinda sıkıntı oldugundan degil ama belki onunda dusundugu gibi olmayacak ve agir gelecek ona.1 saatlik mesafedeyse es adayin gidip gelebilir bence. hem bir denemis olursun bakalim her zorlugu katlanan biri mi yoksa sen kolay birisin diye mi. kolaylıktan kastim minimalist oluşun. ama emin ol oyle olmak cok da ise yaramiyor. tam tersi etki yaratıyor. oyle rahatliga alisiyorlarki bir sure sonra normal isteklerin bile fazla gorunuyor.

Naçizane fikrimi belirtmek istiyorum. Kadinlarin mutlu olmasina hele ki yanlistan donup tekrar ikinci bahari yakalamalarina inanilmaz seviniyorum. Evlilik basli basina bir bilinmez zaten herkes icin. Sizin ikinci olacagi icin hele de yavrulariniz varken elbette cok cok daha dikkatli olmalisiniz. Ama bu demek degil ki bosverin evlenmeyin tum hayatinizi yalniz gecirin. Daha 30 yasindasiniz. Herkes bir yol arkadasina ihtiyac duyar. Evlat ayri ana baba ayri es cok ayri bana gore. Ama tavsiyelerim su sekilde olacak;
1) Es adayini cocuklarla tanistirdiniz mi ? Tanistirmadiysaniz evlilikten once tanistirin ara ara ortak vakit gecirin ki uyum saglayabiliyorlar mi cocuklara davranislari nasil iyi olcun.
2) Cocuklar kac yasindalar evlenmenize ve farkli bir sehre gitmenize fikir veya tepki verebilecek yastalar mi ? Sonucta ufaksalar cok etkilenmezler ama yaslari varsa eger onaylarini almalisiniz ki size ofke duymasinlar.
3) Aileniz siz ise girene kadar maddi yonden size biraz destek olamazlar mi ? Kendinizi daha rahat hissederdiniz veya hemen baska sehre gitmek yerine biraz birikim yapip evliligi dusunun
4) Her bosanan kotu oldugu icin evliligi bitmis demek degildir tabiki. Ama neden bosanmis iyice bilip anlayin
Bunun disinda gercekten iyi insanlar da var. Neden ikinci bahari bulmusken kacirasaniz ki ? Ikinci kez evlenip cok mutlu olan insanlar da var. Yuregimi burkan bir ornek verecek olursam da oyuncu anne lakapli şermin yaşar hanimefendi var 3 cocuklu bir hanim. Ikinci kez evlenen ve cok mutlu olan. Sayfasindan nasil bir ikinci bahar yakaladigini okuyabilirsiniz. Esi kalp krizi gecirdi vefat etti aşklari icin kahrimdan oldum..ama bana dunyada guzel seylerin de olabilecegini cok guzel gosterdi. Umarim guzel.olur her sey

oyuncu anneyi cok eskiden takip.ederdim sonra biraktim. 3 cocugun babalari mi vefat etti. 2. evliligi ne zaman yapti..hic duymamistim sasirdim

Ikinci evlilige cocuklu insanlarin yapmasina karsiyim .dost hayati yasa ama elin adami icin isini birakma elin adamini evine sokma.ask ihtiyacını dost ihtiyacını onun evinde karsi la ama cocuklar küçükken ben yabancı birisinin eve girmesine düzeninizi bozmasina karsiyim.biz kendi cocugumuza dayanamiyoruz kiziyoruz ama ne olursa olsun evladimiz icin en iyi olmasını isteriz.çok nadir öyle başkasının çocuğuna iyi analık babalık yapacak insan.cocuklarini riske atmaya gelmez

Kac yasindasin bilmiyorum tecrubelerin nasildir bilmiyorum ama.. benim tavsiyem yapma.. yasayisina uygun olur mu bilmem ama.. flort et sevgili ol imam nikahli bile ol ama resmiyete dokup isi ayri bi yere gidip isini birakip maddi yonden beklentili olma. Cocuklar olmasa vallahi olabilir derdim ama.. cocuklar varsa bu is zor. Bu devirde hersey para olmus maalesef, insanlik olmus dedirtiyo bazen. Bizler eslerimizle askla evlenmedik mi? Ama inan esim cocuklara kizsa bozuluyorum ki onunda oz cocuklari yani. Bir gun bosanip evlenirsem yeniden Allahim ne bdni ne de yavrularimi madden manen elin adamina muhtac etmesin.

Back
X