Bugün SGK'yı aradım ben izin olayını netleştirebilmek adına.
Telefona çıkan amca konuşmaya mecali yok gibiydi ama söylediklerinden anladıklarım şöyle
30.hafta yasal izin süremiz başlıyor. 30.haftada gidip doktordan çalışabilir raporu alabiliyoruz.
Çalışabilir raporunu kaç haftaya kadar alabiliriz dedim doğuma 3 hafta kalana kadar dedi.
Yani gebelik 40 hafta kabul edildiğinden 37.haftaya kadar alınabilir.
Çoğul gebeliklerde bunun 35 hafta olduğunu düşünüyordum ben ama telefonu hemen kapattı soramadım
Siz de bir arayın karşılaştıralım
Amanın frenle biraz canım ya:)
İnşallah şu 2,5 ayda da daha almayız.
30. hafta mi :) bu kotu bi haber ben 26. haftada ayrilcaz die umut ediordum
napalim iyi olsunlar bir tek Allaha emanet gider gelriiz napalim.
Merhaba ,
Tek yumurta ya da çift yumurta ikizlerine hamile olan bayanlar , gelin deneyimlerimizi paylaşalım!!!
Benim ilk hamileliğim ve aşılama ile hamile kaldım ,doktorum geçen hafta kontrolumde tek yumurta ikizi gebelik oldugunu söyledi..bugun tam 8 haftalık hamileyim..
Çok farklı bir duygu , bende sürekli aglama krizleri oluyor..Bazen sanki zaman durmus gib hissediyorum .. Bazende korku oluyor içimde.. Bu duyguları yasayan var mı acaba???
benim bildiğim 32. haftadan sonra doktorlar çalışabilir veya çalışamaz diye rapor veriyor ona göre devam ediyoruz...ama çoğul gebelikte farklımıdır henüz bilmiyorum...
Bugün SGK'yı aradım ben izin olayını netleştirebilmek adına.
Telefona çıkan amca konuşmaya mecali yok gibiydi ama söylediklerinden anladıklarım şöyle
30.hafta yasal izin süremiz başlıyor. 30.haftada gidip doktordan çalışabilir raporu alabiliyoruz.
Çalışabilir raporunu kaç haftaya kadar alabiliriz dedim doğuma 3 hafta kalana kadar dedi.
Yani gebelik 40 hafta kabul edildiğinden 37.haftaya kadar alınabilir.
Çoğul gebeliklerde bunun 35 hafta olduğunu düşünüyordum ben ama telefonu hemen kapattı soramadım
Siz de bir arayın karşılaştıralım
Amanın frenle biraz canım ya:)
İnşallah şu 2,5 ayda da daha almayız.
Canim dr dogum hakkinda bilgi verdimi internetten arastirdim ikiz gebelikte sure 36haftadir diyo 28 haftadan sonra calisma onerilmez diyo saskinim biraz ben cuma kontrolum var
benim bildiğim 32. haftadan sonra doktorlar çalışabilir veya çalışamaz diye rapor veriyor ona göre devam ediyoruz...ama çoğul gebelikte farklımıdır henüz bilmiyorum...
Canim dr dogum hakkinda bilgi verdimi internetten arastirdim ikiz gebelikte sure 36haftadir diyo 28 haftadan sonra calisma onerilmez diyo saskinim biraz ben cuma kontrolum var
32.hafta normal gebeliklerde başlayan yasal izin haftası.
Bizimki çoğul gebelik olduğundan yasal izin süresi 2 hafta önceden (30. hafta) başlıyor.
Canım adamı zorla konuşturuyorum zaten.Birşeyi ben sorarsam söylüyor o yüzden daha o konulara geçmedik.
Ama anne ve bebeğin durumuna göre maksimum 38.haftaya kadar bekleniliyormuş.
Öncesi de sürpriz artık :)
Kizlar sizde de akinti oluyor mu
tabiki canım normal..ama rengi koyulaşırsa ve koku yaparsa mutlaka doktora söyle...
koku yok. rengi sarı. ama böle bazen şeffaf ve sıvı. suya benzediği zaman korkuyorum. ben çok evfamlıyım galiba
korma canım hafif sarıya dönmeside çok ayakta kalınca yorulunca falan oluyo bende doktora sordum normal dedi..
sen de sor istersen yine de...
suya dönmesi de sanırım arada hafif idrar kaçırma oluyor mesaneye başka yaptığı için..
ama bu haftalardan sonra göbeğe doğru çıkmaya başladıklarından mesane üzerindeki baskı azalıcakmış...
hatırlıyor musun sana tarif ettiğim bir baskı vardı.aşırı derecede ağrı yapıyordu mesaneme hatta idrar yolları enfeksiyonunu bile düşündürdü ama temiz çıktı toplam 2 hafta sürdü o ağrı 13 ve 14. haftalar korkunç ağrı vardı .. Neyse işte.Çok şükür Allahıma şimdi iyiyim. evet fazla ayakta kalınca koyu sarı. normalde açık sarı. ama o su gibi formsuz akıntı biraz kafamı karıştırdı o da çok şükür çok fazla değil ama idrar olsa hissederdim diye düşünüyorum olmazsa onu gidince bir danışayım c.tesi kontrolumuz var kısmetse.
valla canım o su gibi akıntıyı ben şahsen öyle düşünüyorum sen yine de sor..
günlük ped kullan..
evet bende de çok ağrı ve batma başladı geçen haftadan beri..
özellikle arada bir sağ böbreğime vuruyor..
doktora sordum ikiz olduğu için vücut daha çok yoruluyor başka organlara ağrı vurması normal dedi yine de tahlil falan yaptırdım..
o batmalar ağrılar hepsi normal rahin daha fazla büyümeye çalışıcak dedi..
hayırlı haberlerle gel inşallah cnaım...
Evet canım sana anlatmıştım ya. Artık ben dedim ki acaba bende mi bir tuhalık var bu nasıl ağrı hiç bir hamile çekmiyodur bu ağrıyı diyordum . 2 hafta dişini sık çok şükür bıçak keser gibi kesiliyor. hatta ağrım kesilince dr'a gittim bi problem mi var acaba diye :)) Allahım bendeki eyfamı bir görsen dr.lar bile şaşırıyor :) sende de sıvı kıvamda oluo mu bahsettiğim akıntı ? yani su gibi fazla değil ama akıntının altında kalıyor bir formu katılığı hiçbir şeyi yok akıntıyla beraber sanki su.
inşallah hayırlı haberlerle dönerim. İnternette araştırmıştım. bebek suyu ile akıntı veya idrarı ayıran test var yazmışlar neyseayy ama tipimi bir görsen hemen iş çıkışı gittim eczaneye müşterilr falan var :) eczacıya yaklaştım ve dedim ki :):):):):):):)
Bebek suyunu akıntıdan ayıran test istiyorum dedim
Adam bana baktı baktıtekrar eğildi soruyu tekrarlamam için ben yine aynı cümleyi kurdum , adam gözlerimin içine baktı ve deli olduğumu düşündü
ilk defa duyuyorum böle bişey dedi ,ben de öyle miii :) dedim ve çıktım
ama çok güldüm sonra kendime ve düştüğüm duruma insanlar beni deli sandı :)
ayy eczacıların hiç bir şeyden haberi yok kii..
netten bak canım ona..
evet işte su gibi olduğundan ve çok sık idrara çıktığımdan ben kaçırıyorum diye düşündüm
annemde olabilir dedi baskı yaptığı için...
ya canım bir de bende iki gün önce sol göğsümde inanılmaz bir batma başladı dokunmayı geçtim atletim değdiğinde acı çekiyorum süt kanalları oluşuyormuş...ama diğer göğsümde olmuyor bu durum...annemde biri daha hassastır ondan hissediyosundur dedi..
ama çok felaket bir şey bu içten cayır cayır yanıyo resmen...
o bende de oldu cnm halen de oluyor ama böle hani uzun süreli değil 3-4 sn içinde diniyor acısı dün gece baya sızladı mesela geriliyor mu yoksa süt kanallarından dolayı mı bilemedim , aman dökülüyoruz resmen. Vajinada da ağrı var benim . Rahim bağları mı ne gerildiği için oluyormuş ama iç kısımda oluyor benim. pek kendimizi dinlemesek iyi olucak galiba
ay aynen yaaa vajinada batma çok oluyoo benimde..
öyle valla kendimizi dinlememek lazım
kızlar benim de vajinada batma gibi değilde sanki kemiklerim açılıp kaoanıyo..değişik bir şey var.acaba diyorum rahim büyüdüğü için mi.sizce. ayrıca ben hala kanamadan kurtulamadım dün gece yine geldi.öyle çok değil.sadece lavaboda akıyor ama işte can sıkmaya yetiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?