Ikiz gebelik olup 2014 te dogum yapacaklar!!!

yok canım ben daha hıssetmıyorum cok erken daha :) bakalım hayırlısı

selam arkadaşlar kimsecikler uğramamış sayfamıza.uzun aradan sonra ilk haberler benden olsun hadi.benimkilerin cinsiyetleri belli oldu ikisi de erkek.eşim kız çok istiyordu ama sağlıklı ve hayırlı olsunlarda.... yedi yıl hasretini çekmiş biri olarak diyorumki bu mutluluğun tarifi imkansız.inşallah kucağımıza almayı da rabbim nasip etsin.artık hissetmeye başladım hareketlerini.ne kadar güzel bir duyguymuş.rabbim herkese yaşatsın inşallah.yavaş yavaş hazırlığa başladık.ben kendi hazırlıklarımı yapıyorum daha çok ,bebişlerinkini aileler sağolsun.sizler nasılsınız hadi haberlerinizi bekliyorum ikiz anne adayları.

:) masallahh.... benımkılerde tek yumurta ıkısıde erkek :) bende seyrilme gibi hissediyorum henuz.. 18+4 bugun.. kısmetse bıkac haftaya bende net hıssedetım..

hayırlı uğurlu olsun ne güzel benimkilerde ikiside kız ben daha hiç bir hazırlık yapmadım.Allah hepimizin yardımcısı olsun

Kızlar merhaba
28.haftaya girdik kızlarımla gün sayıyorum artık.Nerdeyse tüm alışverişi bitirdik.Şimdi yıkayıp ütüleme çanta hazırlama zamanı bakalım.2 hafta sonra da izne ayrılacağım işyerimden.Artık zorluyor.
hepimize doğru zamanda hayırlı doğumlar.

merhabaaa :) bende ikiz anne adayıyım Rabbim nasip ederse inşallah. 3. ayımın içindeyim. tek yumurta ikizlrim war :)

Hayırlı olsun umudumbitmesin. Allah sağlıklı sıhhatli kavuşmanı nasip etsin. Evde 3 erkek ha işin zor desene

:) masallahh.... benımkılerde tek yumurta ıkısıde erkek :) bende seyrilme gibi hissediyorum henuz.. 18+4 bugun.. kısmetse bıkac haftaya bende net hıssedetım..

Merhaba bedubedu nasılsın :) Senin de herifler çoğalıyor demek Allah hayırlı uğurlu eylesin.Sağlıkla kucağına al inşallah canım.

hayırlı uğurlu olsun ne güzel benimkilerde ikiside kız ben daha hiç bir hazırlık yapmadım.Allah hepimizin yardımcısı olsun

Amin waddle. Seninkiler de hayırlı uğurlu olsun. Kaçıncı haftandasın.Yavaş yavaş başla hazırlıklara

Maşallah Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin arkadaşım. Minik minik ciciler yıkanıp ütülenecek öyle mi? :):)
Ben de merak ediyorum en geç kaçıncı haftada ayrılabiliyoruz izne? Doğumun kaçıncı haftada olacak inşallah?

merhabaaa :) bende ikiz anne adayıyım Rabbim nasip ederse inşallah. 3. ayımın içindeyim. tek yumurta ikizlrim war :)

Hayırlı olsun neslimurat. Sana ve bebişlerine sağlıklı sıhhatli bir hamilelik diliyoruz canım

-------

Gel gelelim bana Ben de bugün itibariyle 18+5'teyim. Bebişlerimin biri kız biri erkek, şükürler olsun ikisi de sağlıklı.
Dr.um 2'li tarama temiz çıktığından 3'lü tarama testi istemedi. Keşke yaptırsa mıydım diyorum şimdi.
Korkuyorum bir problem çıkmasından.Siz yaptırdınız mı ikisini de?

Sağ kasığımdaki ağrıdan yürüme oturma kalkma sıkıntısı yaşıyorum. Bir de sırtım ağrımaya başladı ara ara.
Bir de diş dolgum düştü ağrı yapıyor yaptırabilir miyim bir danışacağım haftasonu Dr'uma.Benden haberler böyle

Bebişlerinize ne isimler düşünüyorsunuz bakalım güzel anneler?

Son düzenleme:

canım bişi sorcam.. dogum zamanı prosedurlerıni biliyomusun ? kısmetse bende 10 hafta sonra ızne ayrılcam ( 3. hafta olcak ) . 28. haftadasın nasıl gecıyo.. zorlanıyomusun artık ?? ben sımdıden zorlanıyorum :))

Merhaba bedubedu nasılsın :) Senin de herifler çoğalıyor demek Allah hayırlı uğurlu eylesin.Sağlıkla kucağına al inşallah canım.

-------

Gel gelelim bana Ben de bugün itibariyle 18+5'teyim. Bebişlerimin biri kız biri erkek, şükürler olsun ikisi de sağlıklı.
Dr.um 2'li tarama temiz çıktığından 3'lü tarama testi istemedi. Keşke yaptırsa mıydım diyorum şimdi.
Korkuyorum bir problem çıkmasından.Siz yaptırdınız mı ikisini de?

Sağ kasığımdaki ağrıdan yürüme oturma kalkma sıkıntısı yaşıyorum. Bir de sırtım ağrımaya başladı ara ara.
Bir de diş dolgum düştü ağrı yapıyor yaptırabilir miyim bir danışacağım haftasonu Dr'uma.Benden haberler böyle

Bebişlerinize ne isimler düşünüyorsunuz bakalım güzel anneler?
[/QUOTE]

guzel haberler almak harıka :)) cok sukur bızde ıyıyız canım.. evet 2 erkek gelıyo :) tek yumurta :)
canım bende 2 lı test yaptırmıstım , 18 . haftada da detaylı ultrasona gırdım.. 3lu yada 4lu yapılmayacak dedı dr , ıkızlerde gerek yokmus..
Benımde dolguluk işim var , dr gıdebilirsin şuan risin yok dedı.. Yarın 20. haftam baslıcak kısmetse , yarın diş dr gıdıcem.. o yuzden sanmıyorum sende de sıkıntı olmaz ınsallah.. ama sen yınede dr danıs ıstersen.
Evet benımde kasık agrılarım devam edıyor.. ara ara cok zorluyo benı.. bazende idrarımı yaptıktan sonra 3-4 dk kadar agrı yapıo.. benım kabızlık sıkın
tım var o tetıklıo sanırsam..Sırt agrısı bende de basladı :) genelde belirtiler aynı , alısıcaz artık bunlara napalım :) hersey miniklerimiz için :)

Ben de yarın 20 ye girecem inşallah. O kabızlığı hiç deme baya sıkıntı oluyor bende de.
Sağ ayağımı hareket ettiremiyorum kolay kolay ağrıdan.
Balık yiyebiliyor musunuz peki? Ben çok severdim şimdi adını bile ansam içim kalkıyor hala.
Balık yağı tabletini danışacam doktora.
Cevizde tek çeşit omega3 bulunuyormuş o da yeterli değilmiş. Balık gövdesinden yapılan omega3 alınmalıymış araştırdığıma göre.
O şekilde eksiğimi kapatırım belki diye düşünüyorum.

Bulunduğunuz yerlerde semiz otu çıktı ise ondan da bol bol yiyin.
Salatasını yapın, yoğurda katın bir şekilde tüketin. Çok faydalı imiş minikler için.

Şu izin olayını ben de tam anlayamadım. En fazla kaçıncı hafaya kadar çalışabiliyoruz bilmiyorum..

Maşallah Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin arkadaşım. Minik minik ciciler yıkanıp ütülenecek öyle mi? :):)
Ben de merak ediyorum en geç kaçıncı haftada ayrılabiliyoruz izne? Doğumun kaçıncı haftada olacak inşallah?

ayy sorma canım evet çok heyecanlı yıkadık bakalım nerdeyse hepsini şimdi ütü zamanı anneler gelip ütülücek:)
29+4 deyim bu arada zaman geçiyor.maksimum 35.haftada ayrılmak zorundasın.ama 30.haftada rapor alıyorsun ve hiç tavsiye etmiyorlar çalışmayı 30 dan sonra.doktoruma bende sordum zaten istesen de çalışamıcaksın dedi:) o kadar zorlucak seni dedi.

doğum içinde tarih vermiyor ama herkesin dediği 36.hafta filan genelde mayısın 2.haftasına denk geliyor.haftaya kontrolümüz var bakalım herşey netleşir.

senin ne kadar canım?

ne gibi canım prosedür derken?
şuan 29+4 deyim zorlanıyorum evet ama en kötüsü geceleri inan işyerinde gene daha iyiyim walla.uyuyamıyorum geceleri reflü çok kötü tutuyor sağa dönüyom batıyo sola dönüyom batıyo :) kızlar :)
dikkat et ama sakın arada kaçamaklar yapıyorum gelmiyorum 1 gün filan iyi geliyor.

İkizlere bayılıyorum bnde isterdim ama eşimin ailesindede bendede hiç ikiz yok sanırım bizdende olmaz rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar versin

Ben daha 18+5 19. haftayı bitirip 20'ye girecem inş.
Ya son ana kadar çalışabilmeyi istiyorum.Daha çok doğumdan sonra lazım olacak izinler haliyle..
Gerçi lojmanda oturuyorum aşağısı işyerim.Çok sıkıntılı zamanlarımda arkadaşlar idare ederler sağolsunlar.
İnşallah dururum 35'e kadar.
Bana da bir dr 37 demişti hadi hayırlısı bakalım. Netleşince bizi de bilgilendir olur mu?

Bu arada isimleri kesinleşmiştir en azından 2şer aday kalmıştır değil mi Ne olacak hayırlısıyla?

kızlar bende 18 haftalık tek yumurta ikizlerine hamileyim. rabbim hepimize hayırlı doğumlar sağlıklı bebekler versin inş. alışveriş konusunda neler aldınız öenrileriniz neler biraz bilgi verir misiniz bana. biz her konuda çok kararsız kalıyoruz.

Hayırlı olsun tuay. Bebeklerine sağlıkla kavuşursun inşallah.
Alışveriş için ben de şimdi hem buraya hem başka yerlerde biraz baktım da strese girdim diyebilirim.
Şöyle bir liste buldum ama bebek için olanları bizim 2 ile çarpmamız gerekiyor haliyle

Tecrübesi olan arkadaşlar da yazarsa bilgilenmemiz için daha iyi olur. :)

Bebek için:

* alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu body 6-7 adet (0-3 AY)

* penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 4- 5 adet
(ayaklı olması çok faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, mevsime göre kadife olanları da alınabilir içine çorap ve pijama yada ayaklı tulumu giydirince bebek ısınıyor.)

* ayaklı pijama altları (penye- kadife) 3-4 adet
(mothercare nin tulumları iyi her ayın ortasında (14-15-16-17) indirim oluyor) 5’li 7’li paketler uygun

* iç zıbın 2 adet yeterli (çok çabuk büyüdükleri için)

* hastane çıkışı tk. (2 ad) (zaten dış zıbını oluyor)

* uzun kollu body 3-4 adet

* her boy tulum 3ad.

* çorap, yün patikler

* yün ve penye yelekler 3-4 adet

* yün hırka 2 ad.

* özellikle süyeterler çok kullanışlı oluyor omuzdan düğmeli yün 2-3 ad.

* minik penye önlükler 7-8 adet (iyi emici olanlarından)

* penye şapka, eldiven

* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3 küçüklerden 10 12 adet, bebekleri kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için.

* banyo havlusu 3 adet

* banyo havlusu içine tülbent (mothercarede çok hesaplı ve iyi su emenleri var) 4 5 adet

* penye battaniye 3-4 adet (bebekler çok kustukları için çok gerekli oluyormuş)

* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet

* 1-2 adet peluş battaniye

NOT: kıyafetlerde 0-3 ay sonrası için de ufak bir stok yapmak iyi oluyor, özellikle penye tulumlarda.

EŞYA

* banyo küveti, küvet içi yatırma (uzanma) aparatı, file yerine havluda alınır oturmaya başlayınca kaymaz kullanılır.

* banyo termometresi, vücut ve baş şampuanı (sebamed iyisi)

* vücut derecesi (digital kol altı en uygunu)

* bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir)

* pişik kremi ilk zamanda yeterli (nivea çok iyi), bebek yağı (sebamed) ilk aylarda kullanmamalı teni için zararlı. (1 aydan sonra kullanabilirsin)

* yeni doğan bebek bezi (prima)-bebekler çok çabuk büyüyor o yüzden stok yapmamalı

* canbebe alt değiştirme örtüsü

* Uni yenidoğan ıslak mendil (sulu pamuk saf oraganik) stok yapılmalı çok kullanışlı

* saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)

* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (kare ve ince uzun dikdörtgen şeklinde olan) kendinizde dikebilirsiniz.

ANNE İÇİN

* doğum yakın olunca su geçirmez yatak koruyucu kullanmalı. Yoksa yatak kullanılamıyor.

* disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)

* emzirme sütyenleri (penye, son haftalarda satın almalı)

* emzirme atleti,normal külot (renkli göbek üstü al doğumdan sonra rahat etmek için)

* emzirme pedleri ya da avent göğüs hazneleri)

* göğüs kremi (lansinoh en iyisi, emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü) hatta öncesinde kullanmalı ki sonrasında çok sorun yaşamamak için fakat göğüs uçları çok uyarılmamalı erken doğuma sebep olabilir.

* emzirmeye uygun gecelik, önden düğmeli beli sıkı olmayan pijamalar (lohusa pijamaları kullanışlı olmuyormuş) sabahlık ve kıyafetler

* emzirme yastığı (ay şeklinde), ya da hamilelikte de kullanılan sosis yastık (sezeryan olursa emzirmek zor oluyor bu yastık iyi bir desdekleyici)

* kırmızı saç bandı (ev için) ve kırmızı oyalanacak yemeni (hastane için)

* klasik orkid ped ve hasta pedi hastaneden vermiyorlarsa al (bebeğin bezi de olur)

* yatak koruyucu (uzun dikdörtgen olanlardan hasta bezine benzeyen (yatağa kan vs. geçmemesi için), bebeğe alınan koruyucu uygun olursa kullanılabilir)

* çorap (pijamalara uygun), terlik (beyaz kapalı ev terliği yıkanabilen al hastaneden sonrada çamaşır sulayıp kullanılır)

* gerekirse göğüs pompası

HİJYEN VE BESLEME

* sterilizatör (en az 2-3 biberon ve aparat alacak gibi, sadece emzirseniz bile bebek kaşıkları, emzikler vs için şart, mikrodalga modelleri çok daha ekonomik)

* minik plastik bebek kaşıkları 2-3 adet

* kirli çamaşır kutusu, torbası

* 1 yenidoğan biberonu avent yada dr brown ince uçlu silikon içinde uzun plastik çubuklu dar ağızlı olan anne memesine yakın olan ince uçlu dar ağızlı olanları tercih edin

* emzik (özellikle silikon, damaksız dişleri çıkana kadar kullanılabilir. emme dürtüsünü kuvvetlendirmek için)

* Sütü artırıcı humana still tee (eczaneden al)

* Bebeğin eşyalarını;dalan roxy matik (sabun tozu) ile yıkanabilir ve iyi bir markanın bebe yumuşatıcısı (az miktarda) kullanılabilir.

BÜYÜK EŞYALAR

* bebek beşiği (park yatak) yada evin durumuna göre oda takımı

* lastikli çarşaf ve koruyucu 3-4 adet

* bebek pikesi, uyku seti

* odada ufak bir gece lambası (kırmızı tercih edilmeli anne karnındaki yaşantısına en uygunudur ve rahatlatıcı özelliği var bebek için)

* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs. yarayan önemli bir eşya, kimileri bebek arabaları ile kombine satılıyor)

* puset

* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli)

* kapı süsü

ÇANTA HAZIRLIĞI

Anne için

-1 adet pike takımı (hastane çarşaflarında yatmak istemeyenler)

-yatak koruyucu

-2 adet emzirmeye uygun gecelik,1 ad. Sabahlık,2 ad. pijama takımı

-pijamaya uygun; yemeni ve 4 adet çorap

-1 adet terlik

-yelek, hırka, patik, yün içlik (geceliğin altına giymek için) (doğumdan sonra çok üşüyormuşsun)

-3 adet emzirme atleti, 2 adet emzirme sütyeni, 5 adet külot

-disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)

-Göğüs ucu pedi, kremi (lansinoh'u sürdükten sonra göğsün yıkanmasına gerek yok doğal)

-1 paket klasik orkid ped ve hasta pedi (bebeğin bezide olur)

-tarak,diş fırçası-macunu,bakım ürünleri olabilir

-antibakteriyel el temizleme jeli

-Sütü artırıcı humana still tee

-Eve dönüş için emzirmeye uygun kıyafet

Bebek için

-2 takım hastane çıkış seti (elcik ve şapkaları içinde), 2 adet pijama ayaklı

-2 iç zıbın takımı, 2 adet alttan çıtçıtlı body (bebeğin göbeğinden kan gecebilir diye fazla eşyalar. Hastanede giydirmek için zıbın istiyorlarmış)

-2 adet patik, 2-3 adet çorap

-3-4 adet önlük

-havlu bebek mendilleri, çok amaçlı kullanım için ince tülbentlerden birkaç adet

-2 adet yelek,1 adet hırka

-bebek için çarşaf (battaniyesiyle hastane çarşafına koymamak için)

-2 adet penye battaniye , 1 ad. yün battaniye (çıkış için)

-Alt değiştirme örtüsü yastıklı - kumaş olan ve alt değiştirme örtüsü

-Yenidoğan bebek bezi

-Pişik kremi , ıslak mendil 2 paket

-emzirme yastığı (ay şeklinde olan)

-1 adet emzik

-1 yenidoğan biberonu

-sterilizatör (süt gelmezse biberonla vermek gerekirse diye alınabilir yanına, biberonu temizlemek için)

-anakucağı (eve dönüş için)

Diğerleri

-kamera,fotoğraf makinası

-Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata

-ıslak mendil, kolonya

-çay kaşığı, plastik kaşık-çatal, tabak, bardak

-Tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun

-alıntı-

Son düzenleme:
merhaba ikiz anneleri.bende ikiz anne adayıyım 29+2 haftalık tek yumurta ikizlerine hamileyim.perşembe günü kontrolüm vardı ve bebeklerimin kiloları düşük gibi geldi.1024 ve 981 gr.sizinkiler kaç gram?

Merhabalar arkadaşlar, ben de 18 haftalık hamileyim, iki küçük kızımız olucak inşallah Uzun zamandır ara ara girip bakıyorum siteye, doğrusu ortam şahane

merhaba ikiz anneleri.bende ikiz anne adayıyım 29+2 haftalık tek yumurta ikizlerine hamileyim.perşembe günü kontrolüm vardı ve bebeklerimin kiloları düşük gibi geldi.1024 ve 981 gr.sizinkiler kaç gram?

Hamilelikleri biraz daha ileri olan arkadaşlar daha iyi yardımcı olur sanırım size.
İnşallah korktuğunuz gibi bir durum yoktur. Dr'unuz ne dedi?
Hayırlısıyla Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah..

Merhabalar arkadaşlar, ben de 18 haftalık hamileyim, iki küçük kızımız olucak inşallah Uzun zamandır ara ara girip bakıyorum siteye, doğrusu ortam şahane

Hayırlı olsun arkadaşım.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…