Iliskiler uzayinca civki mi cikiyor? Siz nasil evlendiniz?

Oyleydi bizimde. En yakin arkadaslardik. Sonra o yeni bi arkadas edindi. Onunla spora sureya buraya gidip gelmeye basladi. Sonra spor hayatinin onceligi haline geldi. Beni aksatmaya, sonradan da planlari iptal etmeye basladi. Zamanla mahvoldu iliski iste

Esimin zaten fazla arkadas cevresi yoktu evlenince hepten birakti. Yoksa bu erkek milletini arkadas cevresi bozuyor.

Ne bakımdan hata görüyorsunuz? Tartışmalar 10 yılda flört etsen olur. Kimse demesin simdi biz bikere bile tartismadik filan diye. Şahsen bizde eşim sıkı tartışmalar yaşadık önemli olan bu tartışmalardan nasıl çıkıldığı. Allah bozmasın, nazar değmesin ama bigun bile yatağa küs girmedik aynı evin icinde günlerce konuşmamazlik yapmadik ne kadar kötü tartismis olsakta bir şekilde çözüldü onlar. Herkes hata yapar bende yaptim, esimde hata yaptı. Bazen aileler problem oldu filan ama gönül almayi bildik sonradan.

Cesaret kısmına gelince nasıl bir cesaret.. Dedigin gibi illa ciddi iliski, evlilik yolu diye kasmadan başladık biz arkadaşlıgımıza yada flörtümüze diyim. Birbirimize karsi fazlasıyla seffaftık. Ayrı şehirlerde olmamiza ragmen haftanın iki günü ( sabahtan, akşama) beraber vakit gecirebildik. Hafta içleri sadece telefondan iletişim kurabiliyorduk ama dolu dolu geçti diyebilirim.

Eşimle çocukluk arkadaşıyız, ailelerimiz tanışırdı. Onun platonik olarak ilk aşkıyım.
Lisede uzak kaldık, üniversiteler için ayrı şehirlere gittik senelerce görüşmedik.
Sonra zorlu bir sağlık sorunu yaşadım, o dönemde arkadaş olarak benimle çok ilgilendi, vakit ayırdı bana.

Spontane gelişti, sevgili olalım bile demedik, ben "Hoşlanıyorum galiba senden" dedim. O da "Senelerdir neredeydin be canım" dedi, itiraf etti aşkını.Arkadaşlığımız bozulmasın diye yılaaaardır susmuş ve benim onun ilgisini görmem için çabalamış meğer. Ben de görmemişim, ummadığımdan işte. Adı bile yoktu ilişkimizin, birlikte keyifli vakit geçiriyorduk, go karta giderdik, akşam gezmelerine çıkardık, serseri takılırdık, "Sevgilim, aşkım" bile demedik birbirimize bi süre. Mesajlaşırken de öyle, "Evlensek mi?" dedi.

1 ay sürmedi ailelerin haberi oldu, 3 ay içinde söz, sonra hemen askerlik, asker dönüşü ufak hazırlıklar ve evlilik.
2. senemizi geride bıraktık şimdi evliliğimizde :)

Bizimkinden uzun bi ilişki yoktur herhalde beşik kertiği gibiyiz resmen
Tabi, arkadaşlık da ilişkiye dahilse :)

Tanıştıktan 3 ay sonra bir ilişkiye başladık.Benim isteğim hep mantık değilde aşık olacağım biri ile yola devam etmekti.3 yıl oldu okul bitip işlerimizi elimize alınca birgün daha ayrı kalmayı istemiyoruz.İlişki başladığında evlilik amaçlı başlamadı ama başladığı günden beri ikimizde evleceğimiz o kişilerin birbirimiz olduğunu düşünmüşüz.Başladığımızdan bir ay sonra ilk şakayla karışık bir düğün muhabbeti açıldığında "Beni de düğününe çağırırsın demiştim" o da bana gelinsiz düğün olur mu demişti Yani karşılıklı kişilerin isteklerine bağlı bişey tamamen bazıları evlilik düşünmüyor ve onu başından beri belli ediyor bu kişileri ikna etmeye evliliğe zorla sürüklemeye gerek yok.Herşey akışına bırakılmalı. Ama tabi bu demek değil ki evlenmeyi düşünen biri karşısındaki insanın keyfini beklesin gerekirse kızlar da teklif eder ya karşımızdaki de kabul etmezse kendi bilir

çok hoş

iste bu yuzden sogudum, daha 1 ay dolmadan yüzükleri alip geldi kaynana adayim, hala haftasonlari arayi yüzük takalim diyor 1 yildir. bi bırak be kadin.

iste bu yuzden sogudum, daha 1 ay dolmadan yüzükleri alip geldi kaynana adayim, hala haftasonlari arayi yüzük takalim diyor 1 yildir. bi bırak be kadin.
Sevgiliniz neden bu kadar çabuk annesini karıştırmış işe.Söylemeseymiş hemen götürmem evine deseymiş

İlişkimizin 1. Yılında sözlendik,nişan nikah derken evliyiz işte uzun değildi yani..

Sevgili olduktan 1 ay sonra, "ilerde senle evlenmek istiyorum, evlenir misin benle demişti"

Hiçbir erkeğe hissetmediğim güveni hissediyordum ona,neden onunla vakit geçiriyorum, neden birlikte geziyoruz, bişeyler yapıyoruz derken anlamadan arkadaşlıktan sevgililiğe doğru yol almıştık zaten.
"ben bu adamla evlenirim, çok da mutlu olurum" dediğimi hatırlarım hala.. Dedim bunu, ilişkimizin ilk zamanlarında hatta.
Neden dedim bilmem, o his geliyor insanın içine..
Aşk var bi kere, heyecan... Saygı.. Anlaşma.. Hayata bakış aynı yönde.. Mutlusun.. Ciddi farklılıklar yok, denksin..
Devamı geldi sonra...

Saygı bitmemişse, ayrılıklar yaşanmamış yıpranılmamışsa uzun ilişki de yaşanabilir..
Lakin evliliğe de heyecan bırakmak lazım.
Çevremde var, 10 yıldır birlikteler,evlilik çok da fark etmeyecek gibi onlar için..

Her ilişki kendi içinde farklılık gösterir, herkes mutlu olsun, tükenmesin sevgiler diyeyim gideyim

Sevgiliniz neden bu kadar çabuk annesini karıştırmış işe.Söylemeseymiş hemen götürmem evine deseymiş
malesef ablasi ve bir arkadasim araciydi zaten. aile bulusmamizdan haberdardı yani. tam 27 gunden sonra basladi nisan istiyoz, söz istiyoz. ben de o gunden beri evlilik korkusu olustu cocuk birden batmaya basladi. ne ayrilabildim ne evlenebildim. su an hastaneye kaldirilma sömürüleri asamasindayiz, evlenmedigimiz icin tansiyon yukselip dusuyormus..yersen

Aman sizi böyle şeylerle kandırmasına izin vermeyin Dur be teyzecim daha bir ay olmuş acelen ne Yaşlar kaç bu arada oğlu kocayacak diye mi korkuyor teyze

Aman sizi böyle şeylerle kandırmasına izin vermeyin Dur be teyzecim daha bir ay olmuş acelen ne Yaşlar kaç bu arada oğlu kocayacak diye mi korkuyor teyze
32 o, 32 ben..kacmasin diyeymis ama o böyle yapinca ben topukluyorum, ailem bile anlatamadi bunu ona

Peki en yakın arkadaşım dediğin kişiyi de önceki sevgilin gibi aşık olduğunu düşünüyor musun? Yoksa saygı sevgi mantık çerçevesi mi diyorsun?

32 o, 32 ben..kacmasin diyeymis ama o böyle yapinca ben topukluyorum, ailem bile anlatamadi bunu ona
Ee teyze de biraz haksız değilmiş ama en önemlisi izin iyice tanımanız ve evleneceğiniz adam olduğuna kanaat getirmeniz.Eğer kararlıysanız hiç bişey de gözünüzü korkutmasın bence herşey gönlünüzce olsun :)

Küçük yaşta tanışınca süreç mecbur uzuyor ama üniversite bitip iş hayatına atıldıktan sonra tanışılmışsa çok uzatmanın bi alemi yok o zaman o dediğiniz cıvk çıkıyor bence :)

Biz küçük yaşta çıkmaya başladık (16 ve 17) bu nedenle 6 yıl bittikten sonra 7. Yılımızda evlendik üniv.ler biter bitmez evlendik, baştan beri amacımız hep bir an evvel evlenmekti, en başından beri evlenmek vardı kafamızda sürekli fırsat kolladık 6 yıldan sonra anca oldu

bizim süreç uzuuun oldu mecburen çünkü yaşlarımız küçüktü.. 15 yaşında çıkmaya başladık.. o zamandan beri evlenme hayalleri kuruyorduk. lise, üni, askerlik vs. 9 sene sonra nişanlandık.. 6 ay var düğüne de.. yani biraz da kısmet biz 9 yıldır evlenelim deyip durduk zaten ama 1 senede evlenen de var :) ben kısa sürede de sıcak bakmıyorum ama bizimki de fazla uzun onun da farkındayım.. herkes için hayırlısı olsun

Son düzenleme:

ikimizde uzun ilişkilerimizden 3 ay önce ayrılmıştık.. (5 senelik) Tanışmanın başında evlilik istemedgimizi birbirimize kesin bir dille söyledik sonra çıkmaya başladık... 19uncu gün sana aşık oluyorum dedi :)
Ben biraz bozuldum ama bende yavaş yavaş baglanıyordum ki normalde bir insanın teklifini ha diyince hemen kabul etmem böyle 1 ay gecer ben emin oluurum sevdigine ben aynı şekilde aşık olmuş olurum o zman.
Ama eşimde tanıştık 3 gn sonra çıkmaya başladık 3 ay sonra nişanlandık. 1 sene sonra evlendik
bunlar kısmet işi belli olmuyor ve ben hayatt evlenmem diyen biriyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…