- 5 Ocak 2011
- 14.501
- 23.164
- 598
- Konu Sahibi prenses256
-
Cahil, sevgisiz Insan ne kadar acinasi.Sanki sevisiyorlar gibi algilamislar, yazikKonu ile direkt olarak ilgisi olmasa da, genel olarak sevgisizliğin toplumsal sorunumuz olduğunu düşünüyorum.
Değil konu sahibini acayip betimlemesi olan " hayvanlar gibi öpüşmek", masumca bir sarılma bile insanımız tarafında nefretle karşılanıp çılgıncasına ayıplanıyor;
http://www.izlesene.com/video/eminonunde-sarilan-cift-ve-etraftakilerin-dusunceleri/7881884
cidden çok rahatsızım ben bundan, şu fani dünyada sevgiden, aşktan daha güzel ne olabilir ki ?
Arkadaşlar hepinize selamlar,
Belki size çok komik gelecek belki de çok çocukca bulacaksınız ama ben 1 aydır kıvranıyorum..
21 yaşında üniversite öğrencisiyim.Bugüne kadar hiç kimseyle sevgili olmamış ,hiçbir erkeğin eline elim değmemişti tabiri caizse ve bir felsefem vardı; " Arkadaştan sevgili olmaz,bi insana ilk bakışın neyse o baki kalır " derdim her zaman ama hayat sanki bütün büyük konuşmalarımı başımdan aşağı geçirdi şu son 4 aydır...
4 ay önce gerçekten arkadaş olarak gördüğüm okuldan bir arkadaşımla sürekli mesajlaşmaya başladık,klasik bir sürece girdiğinin başlarda farkında değildim ama daha sonra bir baktım ki 28 Eylül itibariyle sevgili olmuşuz..
Hayatımda ilk kez biriyle canımlı/aşkımlı mesajlaşmalar yazıyordum ve bu çok güzel bi histi.. Sevgililiğe dair birşey bilmiyordum ki halen bilmiyorum ve acemiliğimin kurbanı oluyorum her seferinde..
01 Ekim günü koluna girmemi ve elimi tutmamı istedi utana sıkıla dediklerini yaptım ama vicdan azabından öle öle,sürekli olarak ona " Taviz tavizi doğuracak" diyordum ama kendisinden çok emindi..
daha sonra tam bir hafta sonra 8 Ekim de beni eve bırakırken birden öpmeye başladı,dur diyemedim kendimden itemedim ne yapacağımı bilemedim. ve öpmenin sonunda da dudağımdan öptü beni. Ne kadar dağıldığımı ne kadar kötü olduğumu anlayınca yeminler etti bir daha olmayacak söz diye ama aradan bi hafta geçip gidince yine bi gün öpüştük,daha sonra bu her yalnız kaldığımızda fırsat bekleme haline dönüştü. yani daha henüz 37.günümüz daha hepi topu 1 aydır birlikteyiz ama sokakta hayvanlar gibi öpüşmek nedir...
ve ben tesettürlü biriyim,kendimden de örtüm den de utanıyorum. Hele bugün yine beni eve bırakırken uzunca öptü,daha sonra aradı konuştuk ve "Ben kendimden iğreniyorum ,bu yaptığımız gerçekten iğrenç birşey ve sana namusum üzerine yemin ediyorum ki bir daha sana dokunmıycam,dokunursam ayrılalım ,seni gerçekten seviyorum ve bunu anladım." dedi.
bu konuşma yüzünden kendimi daha iğrenç hissettim.İnsanlarda kınadığım ne varsa başıma geldi resmen,ne yaptımsa başıma geldi ve bu öpüşme yüzünden de kendimden ayrıca iğreniyorum. Onun yüzüne nasıl bakacağımı bilmiyorum.Namaz kılamıyorum,dua edemiyorum. Gerçekten vicdanen çok kötü haldeyim. Hayatımın ilk el ele tutuşmasını ilk öpüşmesini onunla yaşadım tamam ama ya onunla evlenemezsek? Allahın kaderi evet ama ya bi başkası ile evlenirsek,bunun hesabını ben eşime nasıl veririm? Bu arada benim de onun da ilk sevgilisi.Sözde muhafazakar insanlar olduğumuz için evlilik fikri olmadan kimseyle ilişki yaşamayız düsturumuz vardı...O da bugüne kadar kimseyle bi ilişki yaşamamıs.. İkimiz de birbirimizin ilkiyiz.
şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum,bu ilişki nasıl yavaşlatılır veya nasıl düzene girer ben bu azaptan nasıl kurtulurum,ne yapmalıyım nasıl iç huzuru elde ederim eskisi gibi...
Biraz fazla abartmıyor musun ? İnsan öldürmedin, yetim günahına girmedin yahu.. Bu kadar kırılıp dağılacak ne var :/ Zinaya lafım yok Kur'anda geçer, günahtır, yapma elbet görüşüne de ters ise. Ama eli eline değdi, dudağı dudağına değdi diye bu kadar paniklemeni gerektirecek bir durum yok. Bende Kur'an mealleri açıp okuyorum, namazda kılıyorum aksatsam da arada, zinayı tenzih ediyorum, erkeklerden kaçarak uzaklaşın, aman eli elinize, dudağı size değmesin diye bir hüküm okumadım henüz. Abartma bu kadar. Sevmek sevilmek Allah'ın bize bahşettiği en güzel hislerdir. Onu senin kalbine koyanda Rabbin değil midir ? Sevdiğinin elinin eline değmesi, onu sevgiyle sarıp sarmalamak, bir buse kondurmak (hayvan gibi öpüşmekten bahsetmiyorum) güzel şeylerdir. Bu kadar katı hükümlü olma. Ama ille olacağım dersen de, kimseyle çıkmadan direkt evlenmeni tavsiye ederim. Çünkü bir ilişkide bu kadar katı hükümlerini koruman zor olacaktır. Yada aynı hükümlere sahip birini bul. Başka yolu yok. Bir de asla senle aynı görüşte olmayan insaanlarıı, yada senin görüşüne uygun davranmayan insanları yargılama, ilahi adalet bu konularda kusursuz işler, herkes kendinden sorumludur bu hayatta:)Arkadaşlar hepinize selamlar,
Belki size çok komik gelecek belki de çok çocukca bulacaksınız ama ben 1 aydır kıvranıyorum..
21 yaşında üniversite öğrencisiyim.Bugüne kadar hiç kimseyle sevgili olmamış ,hiçbir erkeğin eline elim değmemişti tabiri caizse ve bir felsefem vardı; " Arkadaştan sevgili olmaz,bi insana ilk bakışın neyse o baki kalır " derdim her zaman ama hayat sanki bütün büyük konuşmalarımı başımdan aşağı geçirdi şu son 4 aydır...
4 ay önce gerçekten arkadaş olarak gördüğüm okuldan bir arkadaşımla sürekli mesajlaşmaya başladık,klasik bir sürece girdiğinin başlarda farkında değildim ama daha sonra bir baktım ki 28 Eylül itibariyle sevgili olmuşuz..
Hayatımda ilk kez biriyle canımlı/aşkımlı mesajlaşmalar yazıyordum ve bu çok güzel bi histi.. Sevgililiğe dair birşey bilmiyordum ki halen bilmiyorum ve acemiliğimin kurbanı oluyorum her seferinde..
01 Ekim günü koluna girmemi ve elimi tutmamı istedi utana sıkıla dediklerini yaptım ama vicdan azabından öle öle,sürekli olarak ona " Taviz tavizi doğuracak" diyordum ama kendisinden çok emindi..
daha sonra tam bir hafta sonra 8 Ekim de beni eve bırakırken birden öpmeye başladı,dur diyemedim kendimden itemedim ne yapacağımı bilemedim. ve öpmenin sonunda da dudağımdan öptü beni. Ne kadar dağıldığımı ne kadar kötü olduğumu anlayınca yeminler etti bir daha olmayacak söz diye ama aradan bi hafta geçip gidince yine bi gün öpüştük,daha sonra bu her yalnız kaldığımızda fırsat bekleme haline dönüştü. yani daha henüz 37.günümüz daha hepi topu 1 aydır birlikteyiz ama sokakta hayvanlar gibi öpüşmek nedir...
ve ben tesettürlü biriyim,kendimden de örtüm den de utanıyorum. Hele bugün yine beni eve bırakırken uzunca öptü,daha sonra aradı konuştuk ve "Ben kendimden iğreniyorum ,bu yaptığımız gerçekten iğrenç birşey ve sana namusum üzerine yemin ediyorum ki bir daha sana dokunmıycam,dokunursam ayrılalım ,seni gerçekten seviyorum ve bunu anladım." dedi.
bu konuşma yüzünden kendimi daha iğrenç hissettim.İnsanlarda kınadığım ne varsa başıma geldi resmen,ne yaptımsa başıma geldi ve bu öpüşme yüzünden de kendimden ayrıca iğreniyorum. Onun yüzüne nasıl bakacağımı bilmiyorum.Namaz kılamıyorum,dua edemiyorum. Gerçekten vicdanen çok kötü haldeyim. Hayatımın ilk el ele tutuşmasını ilk öpüşmesini onunla yaşadım tamam ama ya onunla evlenemezsek? Allahın kaderi evet ama ya bi başkası ile evlenirsek,bunun hesabını ben eşime nasıl veririm? Bu arada benim de onun da ilk sevgilisi.Sözde muhafazakar insanlar olduğumuz için evlilik fikri olmadan kimseyle ilişki yaşamayız düsturumuz vardı...O da bugüne kadar kimseyle bi ilişki yaşamamıs.. İkimiz de birbirimizin ilkiyiz.
şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum,bu ilişki nasıl yavaşlatılır veya nasıl düzene girer ben bu azaptan nasıl kurtulurum,ne yapmalıyım nasıl iç huzuru elde ederim eskisi gibi...
Herkes evlenmeden opusmeyi dogru bulmak zorunda mi? Bende dogru bulmuyorum kinamak degil ama yapanlari gordugumde uzuluyorum. Herkesin inanci hayat felaefesi baska. Birisi cikip evliligi yanlos buluyorum evlenmeden yasamayi tercih ediyorum dese ki dedide bu forumda birisi ama ordanda yukseleb seslere karsi ciktim. Herkes diledigi gibi yasar. Pismanliklarida olabilir cok dogal
Bu konuda tam içimden geçeni ifade etmişsiniz. Ama ben bu şekilde anlatamadım özellikle çünkü konu sahibesi konuya kendi inancı yönünden yaklaşmış.Bak arkadaşım;
Örtülü ol veya olma; o örtünün altında bir beden var, hormonlar var, dürtüler var.
Anlattıklarına bakılırsa sevgilinden hoşlanıyorsun ve kendine itiraf edemesen de onu arzuluyorsun. Bu açık ve net: Ve emin ol ayıp bir şey değil.
Hatta tam tersine, bir sevgilinin olması, ondan hoşlanman ve onu arzulaman genç ve yetişkin bir kadın olarak çok sağlıklı olduğunun ispatıdır. Tabii ki sevecek, sevileceksin, arzulayacak ve arzulanacaksın. Dokunacaksın ve öpeceksin. Yeri gelecek sevişeceksiniz de. Bunda tuhaf olan nedir arkadaşım, bana söyler misin? Sen bir kadınsın, o da bir erkek. İki kere iki dört; bu kadar basit. Her şeyi bir yana bırak, doğanın kanunu bu; bunun önüne geçemezsin.
Şimdi diyeceksin ki, inançlarım var, evlendiğim erkekle yaparım vs... Evlendiğiniz erkekler neden daha önce hiçbir erkekle birlikte olmanızdan hoşlanmıyor, onu da söyleyeyim mi; aydınlanın biraz: Tecrübesiz bir kadın her erkeğin ipinden tutup istediği gibi yönlendirebileceği bir kadındır da ondan. Ayrıca kendisininkinden başkasını görmemiş olmanı ister, kompleksli yaratıklar oldukları için. Daha önce hiçbir erkeği tanımamış, hiçbir ilişki yaşamamış bir kadın olarak gözünün ilk gördüğü erkekle evlendiğinde hiçbir şekilde kıyas yapamamış olacaksın. Uzun lafın kısası artık belli bir yaşa gelmişsin; ama iyi ama kötü tecrübeler kazanman gerekiyor. Bu yolda hiçbir zaman taviz verme ve istemediğin sürece hiçbir erkeğin sana dokunmasına izin verme. Naçizane tavsiyem budur. Sen istemediğin sürece hiçbir erkek sana dokunamaz. İlişkiye her zaman yön veren sen ol. Erkeğin seni yönlendirmesine izin verme.
Kafan filan karışmasın. Gayet iyi giden bir ilişki yazdıklarına bakılırsa. Her şeyin ilkini yaşıyorsun, tadını çıkar.
PekiYazdiklarimi anlayip da yorumlasaydiniz keske. Ben opusmeyi mi savundum? Herkes opusmek zorunda mi dedim? KINAMAK kimsenin haddine degildir dedim. Evet senin de dedigin gibi HERKES DILEDIGI GIBI YASAR. Kimse kimseyi yargilayamaz, kinayamaz. Eger konu sahibi de kinadiysa opusenleri ve gidip opustuyse bunu daha fazla buyutmemesi gerektigini, demek ki insalari kinamanin yanlis bir sey oldugunu her an her seyin basimiza gelebilecegini soyledim.
Ben tesettürlü bir bayan değilim ama lütfen dinle ilgili yanlış bilgiler vermeyelim dinimizde dini nikahi olmadan bir erkekle bir kadının elele tutuşması bile günahtır öpüşmeside tabiki..ha biz yapmadikmi yaptik kınamıyorum asla ama günah degil diyemezsiniz derseniz şirke girmiş olursunuzTesettürlü olsabizda siz bir kadınsınız, o d bir erkek. İç güdüleriniz var ve yalbiz kalınca kendinizi doğal olarak öpüşürken buluyorsunuz.
Öncelikle öpüşmenin ayıp yada günah olmadığını bilin (her önünüze gwlwnle yapmadığınız sürece) sonuçta allahın izniyle birbirinizle evlenmeyi düşünüyorsunuz.
Eğer bu günah olsaydı allah bu güdüleri bize vermezdi, bize kalan bunları doğru insanlarla kullanmak.
Sevdiğiniz adamla öpüşmek size günah yada yük olmasın aksine bu sizi daha çok bağlar birbirinize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?