İlk birlikteliğim,en büyük korkularım..

Konu ile direkt olarak ilgisi olmasa da, genel olarak sevgisizliğin toplumsal sorunumuz olduğunu düşünüyorum.
Değil konu sahibini acayip betimlemesi olan " hayvanlar gibi öpüşmek", masumca bir sarılma bile insanımız tarafında nefretle karşılanıp çılgıncasına ayıplanıyor;

http://www.izlesene.com/video/eminonunde-sarilan-cift-ve-etraftakilerin-dusunceleri/7881884
cidden çok rahatsızım ben bundan, şu fani dünyada sevgiden, aşktan daha güzel ne olabilir ki ?

Cahil, sevgisiz Insan ne kadar acinasi.Sanki sevisiyorlar gibi algilamislar, yazik

Bak arkadaşım;

Örtülü ol veya olma; o örtünün altında bir beden var, hormonlar var, dürtüler var.
Anlattıklarına bakılırsa sevgilinden hoşlanıyorsun ve kendine itiraf edemesen de onu arzuluyorsun. Bu açık ve net: Ve emin ol ayıp bir şey değil.

Hatta tam tersine, bir sevgilinin olması, ondan hoşlanman ve onu arzulaman genç ve yetişkin bir kadın olarak çok sağlıklı olduğunun ispatıdır. Tabii ki sevecek, sevileceksin, arzulayacak ve arzulanacaksın. Dokunacaksın ve öpeceksin. Yeri gelecek sevişeceksiniz de. Bunda tuhaf olan nedir arkadaşım, bana söyler misin? Sen bir kadınsın, o da bir erkek. İki kere iki dört; bu kadar basit. Her şeyi bir yana bırak, doğanın kanunu bu; bunun önüne geçemezsin.

Şimdi diyeceksin ki, inançlarım var, evlendiğim erkekle yaparım vs... Evlendiğiniz erkekler neden daha önce hiçbir erkekle birlikte olmanızdan hoşlanmıyor, onu da söyleyeyim mi; aydınlanın biraz: Tecrübesiz bir kadın her erkeğin ipinden tutup istediği gibi yönlendirebileceği bir kadındır da ondan. Ayrıca kendisininkinden başkasını görmemiş olmanı ister, kompleksli yaratıklar oldukları için. Daha önce hiçbir erkeği tanımamış, hiçbir ilişki yaşamamış bir kadın olarak gözünün ilk gördüğü erkekle evlendiğinde hiçbir şekilde kıyas yapamamış olacaksın. Uzun lafın kısası artık belli bir yaşa gelmişsin; ama iyi ama kötü tecrübeler kazanman gerekiyor. Bu yolda hiçbir zaman taviz verme ve istemediğin sürece hiçbir erkeğin sana dokunmasına izin verme. Naçizane tavsiyem budur. Sen istemediğin sürece hiçbir erkek sana dokunamaz. İlişkiye her zaman yön veren sen ol. Erkeğin seni yönlendirmesine izin verme.

Kafan filan karışmasın. Gayet iyi giden bir ilişki yazdıklarına bakılırsa. Her şeyin ilkini yaşıyorsun, tadını çıkar.

Bu tarz konular sinirimi bozuyor iste. Sen git elalemi elestir, kina, sonra kendin sokak ortasinda opus sonra da pismanim de. Hadi ilkinde pisman oldun uzuldun, ne bu boyle her gun her gun? Kimi kandiriyorsun? Kendini mi? Bizi mi? Yoksa inandigin Tanrini mi?

Sen ona izin vermediğin sürece seni nasıl böyle öpebilir ki,

hele sokak ortasında hayvanlar gibi öpüştük diyorsun

izin vermeyecek insan daha orada tepkisini gösterirdi bir tane çaksaydın ağzına

yok bende istiyorum karşı koyamıyorum diyorsan kendi bileceğin iş

Biraz fazla abartmıyor musun ? İnsan öldürmedin, yetim günahına girmedin yahu.. Bu kadar kırılıp dağılacak ne var :/ Zinaya lafım yok Kur'anda geçer, günahtır, yapma elbet görüşüne de ters ise. Ama eli eline değdi, dudağı dudağına değdi diye bu kadar paniklemeni gerektirecek bir durum yok. Bende Kur'an mealleri açıp okuyorum, namazda kılıyorum aksatsam da arada, zinayı tenzih ediyorum, erkeklerden kaçarak uzaklaşın, aman eli elinize, dudağı size değmesin diye bir hüküm okumadım henüz. Abartma bu kadar. Sevmek sevilmek Allah'ın bize bahşettiği en güzel hislerdir. Onu senin kalbine koyanda Rabbin değil midir ? Sevdiğinin elinin eline değmesi, onu sevgiyle sarıp sarmalamak, bir buse kondurmak (hayvan gibi öpüşmekten bahsetmiyorum) güzel şeylerdir. Bu kadar katı hükümlü olma. Ama ille olacağım dersen de, kimseyle çıkmadan direkt evlenmeni tavsiye ederim. Çünkü bir ilişkide bu kadar katı hükümlerini koruman zor olacaktır. Yada aynı hükümlere sahip birini bul. Başka yolu yok. Bir de asla senle aynı görüşte olmayan insaanlarıı, yada senin görüşüne uygun davranmayan insanları yargılama, ilahi adalet bu konularda kusursuz işler, herkes kendinden sorumludur bu hayatta:)

Gülesim geldi birden. :) E madem öyle evleniverin? O kadar muhafazakar olan adam evlenmeden ne diye onu bunu "hayvanlar gibi" öpüyor? Ah şu hormonlar...

Ya olduğun gibi görün ya göründügün gibi ol.
Tek cümle ama sizin sorununuzu özetliyo aslında. Siz bu prensibi tutturamadığınız için kıvranıyosunuz şu anda.
Oturup da bi islam eleştirisi yapmak istemiyorum burada. Kesinlikle yeri degil forumda da yasak zaten yanlış bilmiyorsam.
Ama siz aynı anda hem islama uygun yaşayan bi kadın olmak hem de bi ilişki yürütmek istiyosunuz ki bu teknik olarak mümkün degil. Yani en azından sizin anlattıgınız türde bi sevgililik iliskisi yürütmeniz mümkün degil. Belki islama uygun bi evlilik öncesi tanışma usulu vardır ama ben onun detayını bilmiyorum.
Siz ilerde evlenseniz de evlenmeseniz de şu anda el ele tutuşmanız, kol kola girmeniz, baş başa göz göze bi cafede oturmanız, öpüşmeniz... bunların hepsini yasaklayan bi inanca sahipken hem bu iliskiyi yürütüp hem vicdanen rahat olamazsınız.
Yani ya bu şekilde yaşamak istiyosanız ve bu yaşamı dogru buluyosanız inancınızı gözden geçirin ya da dininize uygun olarak tövbe edin ve ilişkinizi gözden geçirin.
Ama ikisi aynı anda şu saatten sonra rayına girmez ve yürümez ne yazık ki.

Yazdiklarimi anlayip da yorumlasaydiniz keske. Ben opusmeyi mi savundum? Herkes opusmek zorunda mi dedim? KINAMAK kimsenin haddine degildir dedim. Evet senin de dedigin gibi HERKES DILEDIGI GIBI YASAR. Kimse kimseyi yargilayamaz, kinayamaz. Eger konu sahibi de kinadiysa opusenleri ve gidip opustuyse bunu daha fazla buyutmemesi gerektigini, demek ki insalari kinamanin yanlis bir sey oldugunu her an her seyin basimiza gelebilecegini soyledim.

Bu konuda tam içimden geçeni ifade etmişsiniz. Ama ben bu şekilde anlatamadım özellikle çünkü konu sahibesi konuya kendi inancı yönünden yaklaşmış.
Ben de dogrusunun sizin anlattıgınız sekilde oldugunu düsünüyorum ama o tersini düsünüyosa ona göre davranmalı. Böyle iki arada bi derede kalınca olmuyo iste.
Yine de yorumunuzda elinize sağlık. Biri benim yerime de yazmıs gibi hissettim. Bu ilk olma meselesine ben de insanların inançtan çok toplumsal erkek yönlendirmeleri yüzünden deger verildigini düsünüyorum.

Peki

Ben tesettürlü bir bayan değilim ama lütfen dinle ilgili yanlış bilgiler vermeyelim dinimizde dini nikahi olmadan bir erkekle bir kadının elele tutuşması bile günahtır öpüşmeside tabiki..ha biz yapmadikmi yaptik kınamıyorum asla ama günah degil diyemezsiniz derseniz şirke girmiş olursunuz

Konu sahibi arkadasim yasadiklarini gayet samimi bir dil ile yazmissin. Hepimiz senin yaslarindan gectik, ne yasadigini, hissettigini anlayabiliyorum. Yuregini birine kaptirmis gidiyorsun, asik olmussun ama evlilik bagi olmayan ask o kadar da sadik degildir. Bak bircok insan tecrubesini yazmis, Ben asla ayrilamadim sandigim kor kutuk asik oldugum adamla dugune bir hafta kala kesin ve net ayriliyordum, neyse oyle boyle evlendik, ama bir defa da cok ciddi bosanmanin esiginden dondum, simdi iyiyiz cok sukur ama yarina hicbir garantim yok. yani su an kor kutuk asik oldugun adamla bir bakmissin dusman olmussun, bunu asla bilemezsin. Yasadiklarin yanina zarar kalir. Zira gayri mesru muhabbetin neticesi merhametsiz azab cekmektir. Tesetturlu olmani ayrica bir kriter olarak degerlendirmiyorum, inanmis kapanmissin, zira sen de bir kulsun, senin de nefsin, duygularin var, seninle de seytan ugrasiyor. Ama bak seytan oyle ugrasiyor ki namaz kilip, dua etmenin onune gecmis. Sen namazina, duana devam et. Seytanin amaci seni hepten ele gecirmek, zira gunahkar da olsa bir insan hala kuldur ve kullugun geregini yerine getirmelidir. Ayrica hala vicdan azabi duyman da Allah in bir nimeti, Ancak yaptiklarina devam edersen malesef o vicdan azabi da yok olur. Bu baslangicin durusu olmayacaktir, karsindaki her zaman daha fazlasini isteyerek yaptiklarina devam edecektir, buna emin ol. Senin icin en guzel yol ayrilmak, nasipte varsa okulunuz bitince evlenirsiniz.

Bu sabah yeniden namaza başladım , bu yazdığınız yorumları da ona anlattım . En ağırından en şefkatli olanına kadar . En ağır olanına bile 'haketmiyoruz bu kadarını ' demedi diyemedi çünkü bende diyemiyorum . İrademiz var bizim artık daha iadeli daha uygun ve daha Allahın rızasını düşünerek davranalim birbirimize diye söz verdik. Şayet en ufak bir asırılık olur sa da ayrılma fikrini gözeterek Yaşayacağız.
Burada yardimci olmaya çalışan ve vakit ayırıp yorum yazan , düşünen , fikir veren , önemseyen herkesten Allah razı olsun.
Siz nasıl bana bu dar anımda bi kapı araladiysaniz, sizde darda kalmayın insAllah

Şapur şupur öpüyorseni ve ilk olduğunu söylüyor ,inandırıcı değil.Dikkatli ol bunlar aşk tuzakları. Uzunca öptü beni demissin,seninde kalbin kaymış bu kişiye.
Denilecek birşey yok bu kişinin yaptıkları gerçekten rahatsız etseydi seni ilk öpücükte ayrilirdin
.Dini inanışlarin doğrultusunda yaşamak istiyorsan ya evleneceksin ya ayrilacaksin

öpüşmek ne güzeldir
ruhunu teslim edersin..

senin ki istemem yan cebime koy gibi olmuş

Herkesin nefsi vardır, insan sever, arzular tamam anlıyorum da.
Sevgili olmanın 3. günü yakınlaşma istekleri bana normal gelmedi.
Bu hız seni korkutmuş haliyle ve korkmakta, kötü hissetmekte çok haklısın.

Örtüne değinmiyorum açık, kapalı herkesin duyguları, nefsi var çünkü.

Tavsiyem ya bu beraberliğe belli mesafelerle devam etme kararı alın, ya da beceremiyorsanız ayrılın.
Okulunuz bitince hala seviyorsanız eğer pişmanlıkların olmadan kısa zamanda evlenirsiniz.

Muhtemelen tekrar yaklaşacaktır sen karşı koymalısın.
Ayrıca onun ilk sevgilisi olduğuna benim inanasım gelmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…