Ilk evliliğinden çocuğu olan bir adamla evli olan var mı

galıba evet durum farklı oldugu ıcın sanırım ama herhalde ılk esımlede evlı olsam ben genede cocugu almak ıcın dırenırdım ama suanda + 1 fazla hıssettıgım seyler
dugun gunu sırf balayına gıdıcez ayrı kalıcam dıye gerçekten kacasım geldı gelınlıgı uzerımden fırlatıp
ama ben cocugumu hıc bırakmadım hıc bırakmayı goze almadım bılmıyorum ben boyle oldum

ben benım hatta etrafımında soyledıgı aman yenıdendogdum kısmetın varmıs cocugun kucukken evlendın sorun cıkmaz ama buyuseydı sorun olurdu dıyorlar sanırım sızınde boyle cocugun aklı erıyor
benımkı daha cok kucukku 2.5 yasında baba annemı op dıyor 13-14 aydırda baba dıyor zaten

doğru söylüyosunuz garanti asla yok zaten en baştada söyledim anne değilim anlayamam bazı şeyleri ama ayakta dik durmak önemli bence sen dik duracaksın ki çocukta güçlü olacak..zor dengeler..maksadım kimseyi kırmak değil lütfen yanlış anlama ama bunları yaşayan o kadar çok insan var ki..bazen paylaşıp farklı düşünceleri görmek insanın bakış açısını da değiştirebiliyo..

ananeler çocuklara en iyi bakanlardır her zaman .. Için rahat olsun bence

senin beni anlaman için benim hayatımı yaşaman gerek onun için yaptıgın yorumu okuyup sinirlerimi tepeme çıkarmama gerek yokk çünkü senden etrafımda çokk çocugumu hafta bir görüyorum çok şükür iyi oldundanda eminim kaynanama kendimden çok güveniyorum eşime degil bakk dikkat edersen annem gibi görüyorumm öle şunu yapardım bunu yapardımla olmaz başına gelince anlarsın ancakk başkasının çocugunu asla kendin ewladın gibi göremessin benim eşimdende benim oglumu kendi oglu gibi görmesini beklemiyorum asla benim tek şanslı yanım annem ve kaynanam çocuguma ve bana çok yardımcı oluyolar allah razı olsun bu arada konu benmiyim geçmişimi irdeleyip burda beni eleştiriyosun anlamadıgım bence yorum yapıp günahıma girme

etrafımda çok örnekler var ve hala korkuyorum erkek milletine güven olmaz bunun içinde biz kadınlar nie çocuk yaptınız die çepe alınmamalı insan eşine güvenmek zorunda mecbur yani kafası dank ettinde çogu gerçegi o anda anlamaya başlıyor

sen şanslıymışın kaderinde çok güzelmişş ne mutlu sana evladını vermedigin için ve seni o şekilde kabul eden bir eş buldugun için ama benim eşimde kabul etse ailem izin vermiyor çaresizlik çok kötü yat kalk şükret haline herkesin hayatı senin hayatın gibi deil yıllarca çocugunu görmek isteyip görmeyen anneler ve babalarla dolu bi dnya

eger kalbınızı kırdıysam ozur dılerım
ama bence bu hayatta herkez kendı sorumlulugunu kendısı alır eger bır cocuk dunyaya getırdıysem(benımkı tup bebek 3. denemede hamıle kaldıgım) kendı adıma ben bu sorumlulugu almısımdır demektır benım ıcın
esım bırakıp gıttıgınde bızı- herkez bırakın cocugu yenıdendogdum daha 22 yasında yazık gunah kalmasın bı cocukla dedıler
dehset bı fıkır bence bu benım ıcın

evet yasamadım ınsallah hıcte yasamam ama kayanna guvenıyorsun oglun emın ellerde olmasından zıyade yakanda pacanda dolassa da guzel olmazmıydı ege rben senın yerınde olsaydım cocuk yapmazdım canım yapamazdım yaptıgım cocugumu nasıl her gun besler bakar doyurur gezdırırıdım valla ıcım almazdı benım
ama sızı uzmek ıstemıyorum bu benım dusuncem
o yuzden ben dunyaya getırdıgım cocugun bakımını bana emanet edılen Yüce Allah tarafından sevgımı maddı manevı yatırırımı yapmak benım gorevımdır ıstegımdır herkez aynı hayatı yasamıyor bılıyorum
dılerımkı cocugunu yakın zamanda yanından ayırmayacagın bı hayatın olur

ben evlenıcem zaman sordular alıcakmısın cocugunu yanına '' cocugumdan ayrı olacagım bı hayat kurmayacagım '' derdim ..

O cocugun babaanneye ananeye ıhtıyacı yok annesını ıstıyor o ona bakan 60 yasında bır kadını degıl. neyse gerçekten ınsallah en kısa zamanda Allah cocugunuzu yanınızdan ayırmayacagınız ıkı cocugunuzuda bır hayatı olgunlastırır sızın ıcın

babada bakabılır dıyenlerde olabılır ama annelık kutsaldır bence neyse gerçekten gunahınıza gırmek ıstemıyıorum oldugunda yumusak yazmaya calıstım

ben de tabiki eşime güveniyorum ama hayatımın iplerini onun eline vermiyorum çalışıyorum paramı kazanıyorum ve beni ezmesine izin vermiyorum bir erkeğe ne kadar güvenilir allahaşkına?

benım aılem vermek ıstemıyor degıl ama
nasıl desem aglıyorlar her aksam oglum gunduz onlarda aksam ıs cıkısı alıyorum
hayatını etkıler dedıler alma ıstersen bız bakalım dedıler benım annem babam ama dıretmedıler dıretırlerse kendınıze 3.bır cocugu yapın derdım cocuk benım cocugum
ben sınırlenıyorum boyle seyler ekusura bakma

Allah benıde yuvamıda acılardan korusun evladımı yanımdan hıc ama hıc ayırmayacagım bır hayatın devamını dılıyorum

cunku benım ıcın cocugum yoksa bende yokumdur

Peki Kayınvalideniz ve Anneniz olmasa? Yani, hic birimiz kalıcı degiliz bu dünyada, o zaman ne olacak cocugunuz? Ya da Allah korusun bu esinizden ayrılsanız? Bu cocuk ne olacak?

Bir digeri de hic bir sebep cocuktan ayrı kalmaya itemez insanı, hele de ikinci kez evlenmis birini, ya bir cocugun babaanneye ya da anaanneye degil, anneye ihtiyacı vardır ne kadar iyi bakarsa baksın annenin yeri bambaskadır! O cocugun sizin dizinizin dibinde, sizinle aynı catı altında büyümesi lazım, ve cocugunuza ne kadar büyük haksızlık siz tekrar hamilesiniz, bir cocugunuzu annesizlige mahkum ederken digerine annelik yapıcaksınız!

Son düzenleme:

Ne kadar annesi kaçırırsa kaçırsın, çocuk onun da çocuğu.Bu ülkede mahkeme denen bir şey var.Gerçekten görmek isteyen adam verir mahkemeye çocuğu gerekirse yanına alır, gerekirse sadece haftasonları görür ama o çocuğun babası olduğunu unutmaz.Kızını görmemek için böyle bir bahane olmaz.Nezarette kalmış da, mahkemeye verememiş mi ?
Ben kızın yerinde olsam, annem izin vermiyor diye benimle görüşmeyen 'BABA' taa 13 yaşında belki de ilk kez gördüğüm, yıllardır görmediğim baba, bana ilk annemi şikayet etse o adamın suratına tükürürdüm kimse kusura bakmasın.Annesi göstermiyorsa kızın suçu ne ?! Neden eşiniz kızın yıllardır yanında gördüğü tek insanı 'annesini' kıza şikayet ediyor?
Ağır oldu biraz farkındayım.Ama babam benim için çok ama çok önemlidir, değerlidir.Kendimi kızın yerine koydukça, babamı yıllarca göremediğimi, babamdan mahrum kaldığımı düşündükçe deliriyorum.Kim bilir kızın psikolojisi ne haldedir, babasının onu terk ettiğini düşünmek ne kadar acıdır.Bir hatası(ki bence sonuna kadar haklı) babasına mal olmuş ona, bu ne kadar büyük bir vebaldir.Yazık hala babasını görmek için can atıyor, hala kardeşini görmek istiyor..Gerçekten içim cız etti yazdıklarınızı okuyunca..

Benimde nişanlımın ilk evliliğinden bir çocugu var ama ne annesiyle ende çocukla ayrıldıktan sonra görüşmemişler. çocuk daha 6 aylıkken ayrılmak istemiş çoucgun annesi. çocugnuda gstermek istemmiş. Bende düşünüyorum çünkü snenelrdir hiç görüşmemmişler ya annesi ölürse çocuk bzle kalmak zorunda kalırsa... Ya o eski kadınla biraraya gelrlerse.. ya mumkun değil kaldıramam....

Kalmak zorunda olursa mecburen kalıcak canım, babası senin suan nisanlın, yarın kocan!
Bunları göz önünde bulundur simdi görüsmüyorlar ama illa bir gün görüsecekler, cocuk babasını görmek isteyecek suan muhtemelen annesi göstermiyordur belirli bir yastan sonra eger cocuk isterse anne engel olamayacaktır..

Benim ablamın eşinin evlendiklerinde 14 yaşında kızı 17 yaşında mı ne oğlu vardı..

Anneleri de dağılmış bir kadındı, alkolik falanmış denildiğine göre, hiç görmedim bilemiyorum.

Bir süre bu kız ablamlarda kalmıştı. Kız ablamın günlüklerini bulup okumuş ve ablama şantaj yapmaya çalışmıştı.

Eniştemle aynı yatakta yatıp ablamı kovmaya çalışıyordu.

Bir keresinde ablama saldırmıştı.

Ablamı tanısanız, yani öyle kavgaya meyilli biri hiç değildir, yumuşak başlıdır, uyanık değil böyle saftır hatta..

Daha bir sürü tatsız olay.

Ablam da sabır çekti, bir süre sonra ilişkileri düzeldi kendi kendine.

Ama ablam bu süreçte çok yıprandı.

Şimdi de para yönünden o çocuklar ablamı yontmaya çalışıyorlar baktı ki ayıramıyorlar..

Ne denir bilmem ki koca koca insanlar oldular.

Ha bu arada ablamın da ikinci evliliğiydi, benim de 2 kız yeğenim vardı.. Bir de öteki yandan bakmak lazım. Eniştem küçük kızla pek iyi anlaşamıyordu. Sürekli tartışıyorlardı. Ama kız üniversiteyi kazanınca o sorun da çözülmüş oldu.

Biraz riskli sanki.

Bilemedim.

eski kadınla biraraya gelmeleri değil ama çocuğun sizle kalabilecek olması tehlike :) biten ilişkiler yeniden başlamıyor zaten bitmiş ayrılmışlar yıllar geçmiş ama çocuklar sorun oluyor işte..bence sende en başında konuş eşinle benim yaptığım gibi tavrını koy ki o da bunu bilsin ve ona göre bir yol çizsin..çünkü sevdiğin adamın başka bir kadından yaptığı çocuk emin ol ki sen çokkkk fedakar bi insan değilsen hep sorun evliliğin orta yerinde

BU adamdan cocuk yapmayı dusunuyormusunuz peki ?

Çocuğu ile görüşmeyen bir adamla nişanlısın...

Bence dert etmen gereken eski eşin sağlığı ya da çocuğa bir şekilde senin bakmak zorunda kalma ihtimalin değil.

Eski eş göstermek istememiş diyorsun. Anne ya da babanın çocuğunu görmemeyi kolayca kabullenmesi çok doğal değil. Anne göstermese bile makul şartlarda mahkemeyle kanunla halledilebilir. Ya nişanlın bununla uğraşmadı. Baba olmaktan vazgeçti.
Ya da mahkeme bir nedenle bu isteği reddetti.

Olaya biraz daha geniş açıdan baksan iyi olacak gibi

Son düzenleme:

Tabi ki böyle olacak. Çocuk o. Son derece normal çocuk tepkileri bunlar. Baştan evinizde bakamayacağınızı söylediyseniz ve eşiniz bunu kabul ettiyse birşey diyemem bu konuda; verilen söz tutulmalı. Ama siz çocuklu bir adamla evlendiğinizi asla unutmayın. Elbetteki babasının peşinde koşacak. Babasını özlüyor o. Benim öz be öz oğlum akşam eve gidince eteğime yapışır, oynarız koklaşırız ama babası zile bastığı andan itibaren benim pabucum dama atılır. Çünkü bana hasreti dinmiştir, babasına hasreti gündemdedir. Bir iki saat babasına doyana kadar bana pas vermez. O da her çocuk gibi her insan gibi babasını ciciannesinden daha çok özlüyor.
Sizin yan yana oturmanıza surat asması da normal. Bir yetişkinden bahsetmiyoruz. O bir sabi ve elbette hayattaki en önemli şey duyguları. Onun büyüklerin dünyasını kavramasını beklemeniz insafsızca. Bir çocuk balonu uçtu diye 15 dakika ağlar, çünkü o anda hayatının amacı odur ve balon uçunca dünyası yıkılır. Biz de buna kızmayız. Çünkü normali budur. Eşinizin oğlunun hayatının amacı da annesi ile babasını mutlu görmek. Buna engel olduğunu zannettiği şeylere surat asması normal, sağlıklı ve masumdur. Elbette babası ile annesinin yollarının ayrıldığını büyüdükçe kabullenir ama şu yukarıda yazdığınız şeylerden dolayı bir çocuktan soğuduysanız kusura bakmayın da üvey annelik rolünü çoktan üzerinize giyinmişsiniz.

offfff çok sert olmuş yazdıklarınız ama haklısınız şu yönden bir çocuğunuz var ve durumu bu doğrultuda değerlendiriyosunuz..ben de aynı duyguları tatmış olsam düşüncelerim farklı olurdu...yine de teşekkürler paylaştığınız için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…