- Konu Sahibi butterfly811
-
Bir de şunu gördüm ben
sen ne kadar iyi niyetli olursan ol karşındakinin tavırları hani o hissettiğin şeyler var ya onlar da çok etkiliyor seni
ben oğlan bizdeyken onunla oyun oynamaya çalışırken o hep babasıyla vakit geçirmek istedi ben onunla konuşmaya çalışırken o hep babasının peşinde koştu
ben de bi süre sonra amaaaan dedim ve ilgilenmemeye başladım
her yaptığımızın üstünde gözü oldu
yanyana oturuyoruz diye suratını düşürdü....
Bunun gibi şeyler işte beni çok soğuttu
ben bi çocuk doğursam neler olur acaba
çocuk doğurmaktan bile soğuttu beni yaaaaa
yani ben olsam ben de babamla oynamayı tercih ederdim :) klasik çocuk tripleri diğerleri de. bizler de çouk olduk empati kuralım azıcık. çocukla çocuk olmuşsunuz siz de.
Burda çocuk triplerinden fazlasıda var bence.Düşünsenize hem anne,hemde baba tarafından istenmeyen bir çocuk var ortada.Babasını gördüğü sınırlı vakitte sevgi açlığını dindirmeye çalışıyor yavrucak.Anne baba istediği kadar seviyorum desin,bunu hissetmek ister bir çocuk.Bu duyguları bile kıskançlığa bağlamış ya konu sahibi çok üzücü gerçekten.
Burda çocuk triplerinden fazlasıda var bence.Düşünsenize hem anne,hemde baba tarafından istenmeyen bir çocuk var ortada.Babasını gördüğü sınırlı vakitte sevgi açlığını dindirmeye çalışıyor yavrucak.Anne baba istediği kadar seviyorum desin,bunu hissetmek ister bir çocuk.Bu duyguları bile kıskançlığa bağlamış ya konu sahibi çok üzücü gerçekten.
herşey burada anlatılamıyo ki
tabi ki sadece bunlar değil kıskançlıktan kastettiklerim
çok insafsızca çok farklı bi tarafa çekildi konu
evet sevildiğini hissetmek, terkedilmeyeceğini bilmek vs. bu güven duygusunu tatmin etmek isteyen bir çocuk sonuçta. biz koca koca insanlar bile sevildiğimizi, sahiplenildiğimizi hissetmek istemiyor muyuz sanki ? gayet insani duygularla yapılan davranışlar gayet normal bunlar.
Kadın kadının düşmanıdır dedikleri doğruymuş demek ki. Herkes çocuğunu bırakıp giden anneyi suçluyor da babalık da manavdan alınan sertifika değil, babalık sadece nafaka ödemek vs değil. O çocuk babaannesinde de kalsa, uzayda da yaşasa, sarayda da uyusa babasını görmek ister. Annesinin kokusunu özler. Benim oğlum işi sebebiyle bir gece görmesin babasını daha 9 aylık olduğu halde ertesi gece burnunu elleye elleye uyur.
Ve ben asla kendi canını yeni eş için babaanneye bırakan bir adana güvenip de çocuk yapmazdım, siz de çocuk yapmayarak en doğrusunu yapıyorsunuz. Bir tanıdığımın iş arkadaşı 3 kez evlenmiş, 3ünden de çocuğu var, çocukların üçü de anneleri ile kalıyor, 4. eş gururla "sen merak etme aşkım, bizi rahatsız etmezler, evimize gelip kalmazlar dedi" diyor ve bu adama güvenip çocuk yapmak için tedavi oluyormuş.
Çocuğunu babasında bırakıp ikinci çocuğunu yapanlar için de aynı düşüncelerim geçerli. Annelik doğurmak değildir. Annelik fedakarlıktır. Emektir. Siz her ne kadar benim için hepsi bir deseniz de biri sabah kalkınca biriciği annesinin gülümseyişi ile uyanacak diğeri de her gece "neden annem beni değil de kardeşimi seviyor onu yanında tutuyor" diye ağlayacak. Vicdan lazım biraz.
Konuyu baştan sona okuyamadım konu sahibi çocukla nasıl bir sorun yaşıyor tam olarak bilmiyorum ama son yorumlara göre yorum yapıyorum... Benim teyzeminde ikinci evliliği daha önceki sayfalarda da paylaştım sanırım...Eniştemin ilk evliliğinden bir çocuğu var...Çocuk 3-4 yaşında iken evlendiler teyzemler...Yalnız sanırım 6 yaşına kadar yanlarına alamadılar çocuğu( Teyzemler İstanbul'a taşınmıştı o sıra maddi sıkıntıdan dolayı teyzemde çalışmak zorunda kaldı bakacak kimse olmadığı için babannesi baktı.) Babanne yaşlı ve köy yeri olduğu için çocuğun üzerine fazla düşmemiş...Çocuk acıktım dedikçe para vermiş markete yollamış ya da sabah dışarı çıkarmış çocuk kendi gelene kadar nerede diye aramamış sormamış...Teyzemler 6 yaşında çocuğu yanlarına aldıklarında inanılmaz sorun yaşadılar... Masaya oturtup yemek yedirtemezdi teyzem... Beraber dışarı çıkarlardı kaşla göz arasında kayboluverirdi çocuk... Her istediğinde para vermezlerdi mesela marketten karnını doyurmasın yemek yesin diye çocuk evdeki tencereleri eskiciye satar para bulur istediğini alırdı...Aranızda yok artık diyenler olacaktır ama çocuk buzdolabındaki yiyeceklerin üstüne çişini yapmıştı...
Teyzemlerin hatası yok mu? Tabi ki var...Yaşanılan şeyler düşünüldüğünde çocuğun özel ilgiye ihtiyacı vardı...Onunla birebir ilgilenilmesi doğrunun yanlışın sabırla öğretilmesi gerekirdi...Ama yaşam şartları buna izin vermiyor her zaman maalesef... Öz annesi olmadığı için zamanında şımartılmış bir çocuk varsa ve üvey annenin anne olmasına izin verilmiyorsa bu ve bundan daha kötü sonuçlar ortaya çıkabiliyor...
Kadın kadının düşmanıdır dedikleri doğruymuş demek ki. Herkes çocuğunu bırakıp giden anneyi suçluyor da babalık da manavdan alınan sertifika değil, babalık sadece nafaka ödemek vs değil. O çocuk babaannesinde de kalsa, uzayda da yaşasa, sarayda da uyusa babasını görmek ister. Annesinin kokusunu özler. Benim oğlum işi sebebiyle bir gece görmesin babasını daha 9 aylık olduğu halde ertesi gece burnunu elleye elleye uyur.
Ve ben asla kendi canını yeni eş için babaanneye bırakan bir adana güvenip de çocuk yapmazdım, siz de çocuk yapmayarak en doğrusunu yapıyorsunuz. Bir tanıdığımın iş arkadaşı 3 kez evlenmiş, 3ünden de çocuğu var, çocukların üçü de anneleri ile kalıyor, 4. eş gururla "sen merak etme aşkım, bizi rahatsız etmezler, evimize gelip kalmazlar dedi" diyor ve bu adama güvenip çocuk yapmak için tedavi oluyormuş.
Çocuğunu babasında bırakıp ikinci çocuğunu yapanlar için de aynı düşüncelerim geçerli. Annelik doğurmak değildir. Annelik fedakarlıktır. Emektir. Siz her ne kadar benim için hepsi bir deseniz de biri sabah kalkınca biriciği annesinin gülümseyişi ile uyanacak diğeri de her gece "neden annem beni değil de kardeşimi seviyor onu yanında tutuyor" diye ağlayacak. Vicdan lazım biraz.
Ben üvey anne anne olsun illa fikrinde değilim ama arkadaş olabilir, abla olabilir. Sizin anlattığınız durumlar ekonomik yokluk sebebiyle yaşanan üzücü şeyler. Ancak teyzeniz o çocuğu köyde bırakıp kendi çocuk yapsa idi işte o zaman ben o babaya bir araba dolusu laf ederdim ne biçim baba diye.
Velhasıl kelam; kabullenemeyecekseniz evlenmeyeceksiniz çocuklu adamlarla bukadar basit.
benimde eşimin çocukları var ama ben hiç evlenmedim öncelikle eşini canından çok seveceksin çocuklarıda okadının çocukları gibi değil ilerde olucak çocuğunun kardeşleri diye göreceksin benim 5 aylık bir oğlum var ne şanslıki abiside var ablasıda kabullenemeyeceksen hiçyürütme canım bence hiç sorun olmadı iyiki varlar onlar eşimin parçası onun sevdiği herşeyi bende severim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?