Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba :)
Benim 1 hafta önce 1.yılımızı tamamladığım bir sevgilim var.
İlişkide ilk ay hesap ödeme konusunda benden bir adım öndeydi.
Ben "hep erkek ödemeli" kafasında değilim.
Ama bir adım önde olmalı kafasındayım. Biz ilk ay hariç 11 ay boyunca hep Alman Usulü yani, herkesin kendi hesabını ödediği bir ilişki yaşıyoruz.
En başında bana: "Hesap konusunda ben kadına ödetmeyi sevmiyorum" demişti.
Ben de kıyamam yani ki kıyamadım; her seferinde elimi cebime attım .
Ben kendi paramı onun eline veriyorum o gidip ödüyor geliyor.
7 Aydır işsizim. Harçlıkla geçiniyorum. Kimseye muhtaç değilim çok şükür. Ama yine de bu 7 ayda insan bir yemek ısmarlayıp (çok pahalı şeyler olmasına gerek yok, sandviç bile olabilir) ,"bu sefer benden olsun" demez mi insan ? Ya da tuvalete kalkar gibi yapıp ödeyip gelip , ben ödemeye yöneldiğimde: "ben ödedim bile" diyemez mi ? Hiç yani.
Ben hep ödesin taraftarı tabi ki değilim ona da yazık, sonuçta ama insan ne bileyim biraz da böyle yapıp bir adım öne geçmez mi ? Çünkü bu bana göre çok ayrı gayrı bir durum. Yani bu tarz jestler insanın "elinden geleni yaptığının, sahiplendiğinin" göstergesidir.
Geçenlerde yıldönümümüzdü, sağolsun bana hediye almış. Orda bile kendi paramı kendim verdim ki kişi başı 50 tl gibi bir rakam. Parası yok herhalde diye düşündüm ki zaten birkaç gün öncesinde parasının olmadığına dair birkaç söylemi olmuştu. Hani pek üstünde durmamaya çalıştım ama Yıldönümü yemeği çıkışı, nargile içmeye gitmek istedi. Kendisi nargileye çok düşkünde. Nargile de 25 tl gibi bir rakam. Yani demek ki parası varmış. Ama benden mi sakınmış ?
Yiyici biri değilim. Sürekli o ödese rahat hissedemem. Ama ben dostluk ilişkilerimde bile böyle jestler yapıyorum ve bana da yapıyorlar. Ben sadece sahiplenilmiyor gibi hissediyorum ya da benden sakınılıyor gibi, ayrı gayrı hissediyorum... Fikirlerinizle yardımcı olabilir misiniz bana ?
Alışmış.Sen ödemeliydi ben desende diyorsun da derdin n acaba çok ısrar etmişsin sürekli adamın da işine geliyor her seferinde Haliyle :)Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba :)
Benim 1 hafta önce 1.yılımızı tamamladığım bir sevgilim var.
İlişkide ilk ay hesap ödeme konusunda benden bir adım öndeydi.
Ben "hep erkek ödemeli" kafasında değilim.
Ama bir adım önde olmalı kafasındayım. Biz ilk ay hariç 11 ay boyunca hep Alman Usulü yani, herkesin kendi hesabını ödediği bir ilişki yaşıyoruz.
En başında bana: "Hesap konusunda ben kadına ödetmeyi sevmiyorum" demişti.
Ben de kıyamam yani ki kıyamadım; her seferinde elimi cebime attım .
Ben kendi paramı onun eline veriyorum o gidip ödüyor geliyor.
7 Aydır işsizim. Harçlıkla geçiniyorum. Kimseye muhtaç değilim çok şükür. Ama yine de bu 7 ayda insan bir yemek ısmarlayıp (çok pahalı şeyler olmasına gerek yok, sandviç bile olabilir) ,"bu sefer benden olsun" demez mi insan ? Ya da tuvalete kalkar gibi yapıp ödeyip gelip , ben ödemeye yöneldiğimde: "ben ödedim bile" diyemez mi ? Hiç yani.
Ben hep ödesin taraftarı tabi ki değilim ona da yazık, sonuçta ama insan ne bileyim biraz da böyle yapıp bir adım öne geçmez mi ? Çünkü bu bana göre çok ayrı gayrı bir durum. Yani bu tarz jestler insanın "elinden geleni yaptığının, sahiplendiğinin" göstergesidir.
Geçenlerde yıldönümümüzdü, sağolsun bana hediye almış. Orda bile kendi paramı kendim verdim ki kişi başı 50 tl gibi bir rakam. Parası yok herhalde diye düşündüm ki zaten birkaç gün öncesinde parasının olmadığına dair birkaç söylemi olmuştu. Hani pek üstünde durmamaya çalıştım ama Yıldönümü yemeği çıkışı, nargile içmeye gitmek istedi. Kendisi nargileye çok düşkünde. Nargile de 25 tl gibi bir rakam. Yani demek ki parası varmış. Ama benden mi sakınmış ?
Yiyici biri değilim. Sürekli o ödese rahat hissedemem. Ama ben dostluk ilişkilerimde bile böyle jestler yapıyorum ve bana da yapıyorlar. Ben sadece sahiplenilmiyor gibi hissediyorum ya da benden sakınılıyor gibi, ayrı gayrı hissediyorum... Fikirlerinizle yardımcı olabilir misiniz bana ?
Hepsinden önce sahiplenildiğimi hissedemiyordum açıkçası. Seni gerçekten çok iyi anlıyorum. Hesap kitap işlerini ben yapıyorum. Arabayı ben kullanıyorum. Uçağa binecek cüzdanımdan izinsiz kuruşu kapıyor “niye alıyorsun ulan izinsiz” diyemiyordum da.
Ağa babası gibi birşey olup çıktım ya anlatırken bile soğudum.
Olmaz ki .Sevgide Alman usulü mü olur .Anasını,kızkardesini götürse onlara da mı ödetecek.Onlara ödetiyorsa zaten kaç,ödetmiyorsa sana deger vermiyor demekki .Yeni nesil erkekte bi garip.
Bende hep erkek ödesincilerden değilim ama siz kötü alıştırmışsınız bunu valla. Artık değişeceğini sanmam. İnsan yıldönümü yemek parasınıda ödetmez yani. Benim odun ötesine yakın bi sevgilim vardı yalvarırdım bi kerede ben ödeyeyim diye yine ödetmezdi. Parası olmasa bile bir ay evvelden kendini ayarlamamış çünkü siz onu öyle alıştırmışsınız:))
Her zaman erkek odemeli... bak burda ne konular okuduk. Kadin doktor olmustu galiba kocasi issiz miydi neydi onun dil okulu masraflarini falan karsilamis adami adam etmisti. Adam bunu begenmyodu falan ama.. cok fazla annesi gibi davranmycaksin, ne munasebet parasi yoksa bi ise kalkismamayi da bilsin bi zahmet. Insan ozel gun icin gerekirse aylar onceden kenara 3 5koyar da onla yapar karsidakine mahcup olmamak icin. Gerci iliskide mahcubiyet olmaz da...
Ben soyle dusunuyorum erkegin hesabi odemesinin altinda ben sana yeterim,senin yemen icmen bana ait olsun sen benim kanatlarim altinda ol seni koruyayim kollayayim,ilerde cocuklarimiz olursa hepiniz benim kollarim altinda olun vs vs gibi bi anlam iceriyor sanki...
Kadin oderse ne biliym kadini para gibi goren,ben yetemiyosam kadin odesin o sacini supurge etsin napalim falan diye dusunuyo gibi geliyoe erkek .
Erkek odesin,yoksa 1simit alip 2ye bolup yensin...goturup de kadina masa donattirmasin yani..
Ben de sevgilyken utanir sklrdm esim hesap konusunda bikac kez bana odetmistir. Issiz kaldigi ve -ayri sehirlerdeydik- imkanlarj zorlayarak beni gormeye geldigi zaman vardi o ara.. bi de ara sira ben israr edersem oderdim ki calismiyordum ama harcligim vardi.Ben mesela sevgilim bana hadi gel magazalara bakalm hadi gel sana biseyler alalim hadi bak sunu begendinmi ne guzelmis di mi..falan dediginde hic 1kere birsey aldrtmis degilimdir. Ben de bunlari yiyicilik gibi gorurum. Sonra alirsin amaan evlenince alirsn falan diye gecistirmistim. Hahaaha ama evlenince de bi borc batagina saplanip kaldigimiz icin artik eski gunlerdeki gibi hadi sunu bunu alalimlar da ortadan kalkti gerci :)
Her neyse.. o odemeliydi. Kullaniliyor musun ki :/ nargileye parasi varmis baksana......
keske su yazinizi kizlarimiz gorse
AyrilmAyi sirf bu yuzden dusunurdum yhu isim yok gucum yok adamda bunu biliyor ve alman usulu ha ?
Senden sonraki kiz arkadasina neler yPar emin ol dudagin ucuklar.. O kazak almayan sahis
Kaç kere diyorum a lış tır ma yın!!
Yemek bile ismarlayamayan adam bir zahmet sevgililik işlerine bulaşmasın.
Ben almanyada olmama rağmen alman usulü yapmiyorum...
Not: alman usulü genelde arkadaş çevresinde gecerlidir. Aile/ sevgili durumlarini kaplamaz.
Sevgili olduklarm yada nişanlı yada eşim olan erkek hiç hesap ödetmedi bana.. Bnde elimi cebime atmadımgaliba bnde o hep erkek ödemeli diyenlerdenim
Başta yanlış yapmışın alıştırmayacaktın.
arada bi “ bu defa benden olsn lütfen yemekler “ gbi yaklaşıp nadir zamanlarda öderdin.
Bn ona alman usulü demem. Biz ortaokulda yapardık sizn o yaptığnızı..
Yapacağın şey belli.. maddi olarak skıştm yemek yemeyelim bu seferlik “ de . Oda tabii bn öderm dicek bu kadar basit
4 aydır bir kere 30 liralık bi hesabı ısrar kıyamet ödedim
ben de hep erkek ödesin istemem
ben de her zaman elimi cebime atıyordum ama o kesinlikle kabul etmiyordu
yıldönümünde bile hesap ödettiyse soğurdum sanırım
Yani her şey yolunda da bi bu mu oldu dert?
bir arkadasim odetirdi sevgilisine benmi oduycem derdi ...ariyordu ayrildigi sevgilisi demekki o yariyor...ben erkegin odemesi taraftariyim issiz oldugunuz icin ..işe girince de siz oderdiniz yada hediye alirdiniz..ama adam bence de cimri
Ben de asla hesabı tamamen erkeğe bırakanlardan değilim ama bu kadarı kesinlikle fazla olmuş.
Alman usulü zaten çok itici kusura bakmayın, ya o benimkini öder ya da ben onunkini öderim mantığındayım her zaman da öyle yapmışımdır. Alman usulü biraz cimriliğe ve iki sevgilinin arasına girmemesi gereken bir şeye kaçıyor, hoş değil.
Arada tedirgin eden şeyleri karşı tarafla konuşup bilmesi mantığındayım, salağa yatmaya devam ediyorsa etmesin diye ve akıl edemiyorsa etsin diye.
Bu türlüsü beni huzursuz eder, o ilişki beni tatmin etmez açıkçası. Sizde de öyle olmuş.
Sevgilinle Alman usulü hesap odemek te nedir ? Bir kez o oder sonra sen odersin böyle olmalı. Ayrıca 7 aydır işsiz olan bir kadına hesabını odetmek nedir? Kusura bakma da böyle saçmalık olmaz. Durumun daha iyi olur sen on kez odersin o beş kez öder ama Alman usulü vs de çok iğrenç.
En başında bunu derken düşünecekti :)
Atma elini cebine bekle. Parası yoksa gezmesin..
Sen ona kiymadin ama o sana kiymis bence hic dogru bse degl cimri demek bu toparla bian once yoksa evlenincede boyle olur
İlişkilerde para konusunun sorun olmamasi gerekiyor aslında. Bende sizin gibi dusunenlerdenim erkek bir adim onde olmalı. O yemek ismarliyorsa bende kahve ısmarlarim gibi gibi. Bu adamla evlensen surekli bi para durumu olur.
'' Benim olduğum yerde kadına hesap düşmez'' diyen bir kültür içinde büyüdüm ben :)
Bana göre erkek ödemeli. Her şeyde erkeklik gururu yapıyorlar da bu konuda niye yapmıyorlar ?
Eşimin bi arkadaşı ilk yemekte kız arkadaşına '' Bu ilk buluşma olduğu için herkes kendi ödesin hesabı'' demiş. Kız da '' Tamam ben ikimizin yerine öderim'' diyip ödeyip çıkmış
Sürekli yemeğe çıkmak saçma geliyor bana bi de.. Yani erkek ödemeli bana göre ama, hiç durmadan da yemeğe çıkıp ödemek zorunda bırakılmamalı bence..
Ben de çok soğudum.. Ya eline para sıkıştırma sebebim, aslında ayrı gayrı ödemekten içten içe utanmamdan ötürü sanırım :/Benım ıcın bu yaptığınız bır erkekten soğuma sebebıdır. Erkegın ödemesi demek kadının yıyıcılıgını göstermez ki. Elbet sende mesela önce davranır bı gün de sen ödersin Arada sırada. Ama her defasında kendı yedıgının parasını elıne sıkıştırmak ve onun da bjnu kabul etmiş igrenc bısey. Hele yıldönümünde bile. Insan o gece ıcın para ayırır bırıktırır bısey yapar ama kadından o gecede para almaz. Aşırı soğurum
eşime ilklerde bu konuda hiç yüz vermemiştim hep öderdi ama sonradan hadi sevgilime yemek ısmarlıyayım ama sende bana cay ısmarla durumuna gelmiştik
şimdi cantamı arabada unutmusum sen ödeyiver diyorum
Oyle alistirmissiniz ki bana yapilan sey cok itici geldi.
Bence 7 aydır işsizmişsin insan birinden birinde hesabı ödemez mi çok bencil düşüncesiz bir sevgilin var yol yakınken ayrıl bence.
Arkadaşlarım bile çalışmıyorken onlara hesap ödetmem ben.kaldı ki çalışmayan sevgilime yıl dönümü yemeğini ödetmek.
Eşime ilk sevgililik zamanlarinda ben de hesap odeyebilmek için yalvarirdim. Nuh der peygamber demez odetmezdi. Tuvalete gidiyor gibi yapıp ödersem benimle 3 gün konuşmazdı. Benim de içim rahat etmiyordu hep o odeyince ve bu meselelerde seni beni yoktur diye düşünürüm. Hala eşim bana ödetmez. (ki şu an çalışmıyorum ve maaş günü onun maaşının %90ına el koyuyorum)
Cimri erkekten ilerde koca olmaz diye düşünüyorum, böyle alistirsan bile bi erkek buna alismamali evet.
bence alışmış ortak ödemeye...
ama sende hatalısın , madem alman usülü bir ilşkiniz var, şahsen ben işsizim hayatım kusura bakma en fazla çay içebilirm derdim evde yerdim yemeği.
(işsiz kaldığımdan biliyorum)
yalnız Alman usülü olayı saçma bence sevgililer arasında bir sen bir ödesin o an olan ödesin .
nargile içmesi saçma olmuş madem parası yoksa ama şimdi öncelikler diyelim mesela sende dışarıda bir tatlı yemek yerine kendine kıyafet almayı tercih edebilirsin yani ondan çok takılma insan sevdiği şey olunca gözü görmüyor ne kadar olduğnu
Canım öncelikle sen şuan işsizmissin yani erkek arkadaşının bunu düşünüp çoğunlukla hesabı ödemesi lazım
Hele yıldönümü yemeğine onun seni götürmesi herşeyi onun ayarlaması lazım
Tamam her bulusmada erkeğe yüklenilmez ama her bulusmada çalışmıyor oldugun halde senin para ödemeni nasıl kabul edebiliyor? Çok ilginç
Ben de eşimle sevgiliyken çalışıyo oldugum dönemde arada öderdim ama çogunlukla bana ödetmezdi ben zorla öderdim ya da o yemek ısmarlardı ben kahve..
Erkeğin tutumlusunu,pintisini bende sevmem ki,ayrıca canım erkekler para harcadiklari, gerçekten emek verdikleri ilişkilerde ki kadınlar dan pek vazgecemiyorlar kolay kolay. Bir yıl iyi dayanmisin Alman usulü en saçma şey kadın erkek ilişkisinde. Bir hafta o öderse, bir hafta sen odeseydin keşke. Yada o yemeği ödedi sen kahveyi yada tatlıya ödeseydin.. Üzgünüm ama adam böyle alismis,alistirmissiniz zaten ne yaparsak biz kadinlar kendi kendimize fedakarlık adı altında yapıyoruz sonra da uzuluyoruz
:) adamı alıştırmışsın ama boşver en iyisi alman usulü benim bi erkek arkadaşım vardı ayrılmıştım çocuktan bana 3 kere tost ısmarlamış onların parasını istemişti bi daha kimsenin ödemeye çalıştığı hesabı kabul etmedim param varsa yedim yoksa aç durdum bu öyle takıntı haline geldi ki 4 yıldır evliyim eşimle dışarda bişey yesek ben ödeyim diye atlıyorum
Bu anketi erkek yoğun bir ortamda yapsan cevap yine erkek olarak çıkardı. Erkeğin sürekli hesap ödemesine kesinlikle karşıyım, ama erkek kesinlikle hesap ödeme konusunda bir adım önde olmalı. Mesela yemeği o ödemeli, kahveyi siz ısmarlamalısınız. Arada da siz yemek ısmarlarsınız ya da jestler yaparsınız, hep onun ödediği bir durum da çirkin çünkü. Öğrencilik zamanında alman usulü olabilir ya da işsizdir, parasızdır tamam ama sürekli alman usulüne alıştırmışsınız, ilişkilerde hoş değil bu. Yıl dönümü ya da özel günlerde o ödemeli, hadi oldu siz bir şey organize ettiniz siz ödemelisiniz. Erkeğin cimrisi çok itici, sizinki fazla tutumlu davranıyor bu da beni huzursuz eder. Ben yanımda benden daha güçlü adam olsun isterim, feminizm ayağına biz eşitiz filan diye tutturan kadınları da anlamıyorum. Eşitlik bu değil, bazı yerlerde erkek kendini gösterecek, yıl dönümünü de ben organize edeceksem iki gün sonra o adam benden başka şeyler de talep eder.
Tutumlu biri olabilir ama siz ciftseniz bu tutumu sizde yapmamali. Ustelik yıldönümü demissiniz... Yanılıyor olabilir ama bence bu çocuk para harcamayı istemiyor sevgilisi için bu da sahiplenmedigini gösterir
Basta bu sekilde alistirmissin. Ikincisi de bu sekilde zor ya hic sevmedigim erkek davranisi. Hayir sen niye parayi ona veriyorsunda o odermis gibi yapiyor. Zaten ikiniz de anormal davrandiginizin farkindasiniz bence ama sen belli merhametlisin o da cikarci iste.
herşeyi geçtim yıldönümünde hesabı bölmek ne demek ya. nasıl böyle bişeyi kabul edebilir.
ben söyleyemezdim açıkçası ama illaki bi yolunu bulup söylemelisiniz
ıyyy cimri pinti erkek
yıl dönümünde hesabı bölmek ne ya rezillik saygısızlık
kimse kusura bakmasın biz de elimizi cebimize atıyoruz o ayrı ama
yıldönümünde kadından da 1 kuruş alınmaz allah askına böyle marjinallikler bize fazla öküz kaba ruhsuz herif
hergün eline para ver senden iyisi olmaz ileride full seni de yiyecek cokkkkk belli
Erkeğe yığılma tarafı değilim kesinlikle, zamanında çok kavgalar ettim hesap konusunda. Bir erkek elbette jestler yapmalı, arada ödemeli ama sürekli ondan beklentide olmak da çok acizce. Eşim /nişanlım olsa amenna ama ortak bir evi ve hayatı paylaşmıyorsak şartlarımız eşit olmalı. Boğazımdan geçmez başka türlü, o kazanılan parayı rahatca yiyip içme konusunda hakkım yok.
Konu sahibi, her ne kadar eşit olmaktan yana olsam da sizin konunuz çok başka. Resmen adam odunlukta nirvana yapmış, yıldönümü yemeğinde Alman usulu nedir? Hem alman usulü ilişkilerde çok çirkin...Bir sen ödesin bir o yada kimde varsa artık. O yemek ödese sen nargile ısmarlasan çok şık dururdu. Sanırım senin yerinde olsam soğumuş ve iğneli laflarımı bir bir sıralamış olurdum.
yaa kusura bakmayın ama hesabı erkek öder yaaa , bazen şakasına kadın ödemeli , 10 seferde 1 sefer meselaa ,
ben sevmiyorum bu öküzleri
Evet doğru söylüyorsun. Aslında ayrılana kadar kendi hesabımı kendim ödeyeceğim. Neden eline veriyorum da dışarıdan "sevgilisinin hesabını ödeyen erkek centilmenliğinde" görünüyor ki ?ben erkek önde olmalı diye düşünmüyorum.
ama siz işsizken sizin ödemenizi de doğru bulmuyorum. yani eğer ki amaç birlikte hoşça vakit geçirmek ve bir sevgiyi paylaşmaksa bir tarafta yoksa diğer taraf tamamlar. ki değil sevgilim, işsiz olan bir arkadaşımla bile buluşsak benden olsun bu sefer, sen işe başlayınca da senden olur derim yani, eğer ki imkanım varsa ona hesap ödetmem. ki sevgilinin pozisyonu çok farklı, böyle bir zamanda alman usülüni almanlar bile yapmıyordur bana kalırsa.
ikinci olarak da alman usülü ödediğinizde neden eline verip kasaya onu gönderiyorsunuz? bu kısmı bana çok enteresan geldi, eğer benden de para çıkıyorsa neden o ısmarlıyor gibi görünsün ki, dostlar alışverişte görsün kafası mı? eğer ki öyle görünmek istiyorsa ödesin tüm hesabı, yok tam alman usülücü ise bir zahmet kasaya birlikte gidelim.
Yıldönümünü sana ödeten evlendiğinde bütün evin yükünü sana çevirir
Ben arkadaşlarımla çıktığımda bile çaktırmadan öderim genelde, alman usulü ödemekten utanıyorum okadar uzakmıyız birbirimize diyorum. Her buluşmada biri ödemiş oluyor daha hoş oluyor. İş arkadaşlarımla alman usulüne giderim, kardeş gibi gördüğüm arkadaşım değiller diye o da.. sevgili mevzusuna girmiyorum bile, tabiiki ödemeli...
7 aydır işsizlik çeken sevgiliye de yapılmaz ama bu ya
Gerçi erkeklerin kadınlar kadar ince fikirli olmadığını anladık ama ne bilim
Bu kadarda olmamalı
Ben kendimi kötü hissederdim ve sorgulardım
Ama ayıp etmiş,
Bunu yıl dönümü yemeği olarak düşünüp !'Canım bugün herşey benden lütfen itiraz etme demeliydi'demesi gerekiyordu,bu şekilde mutlu eder gönlünüzü fet ederdi.
Ve üzgünüm ki alıştırmanız kötü olmuş....
Bana çok garip geliyo böyle şeyler. Pintilik gibi geliyo. Arada ortak ödenebilir, bazen ben ödeyebilirim bazen de o ödeyebilir. Yerinizde olsam yıl dönğmünde hepsini ben öderdim. Belki biraz rencide olurdu
Vallahi 2 yildir evliyim
4yildir esimle tanisiyoruz ne evliyken ne sevgiliyken asla hesap odemedim odettirmedi. Normalide bu bence.
Bazen wc diye giderdim o sirada 40ilda bi hesap odiyim diye kasaya yanasirdim hesap odendi hanfendi soylemi ile karsilasirdim. Bu kadarina da pes. Ben alman usulunude dogru bulmuyorum bana karsi boye seyler
Bence tabiki çoğunlukla erkek ödemeli. O 10 kere ödüyorsa, bir yemekte sen diyebilirsin bunu ben ödeyeyim diye ama sen kendi paranı onun eline verip, onun kasaya gidip ödemesi bana çok itici geldi, her seferinde bir de. Hele yıldönümünde senin kendi yemeğini ödemen çok çok kötü. O ne iş yapıyor? Maddi durumu nasıl?
Ben hep erkeğin ödemesi taraftarıyım
Madem parası yok başlamasın sevgili olmaya
Bu imaj meselesidir eğer bir erkek hesabı kadına ödetiyor bu gözüme çok itici gelir
Yok ben de "hep" erkek ödemeli diye düşünemiyorum kesinlikle... :)Yalnız siz baştan beri böyle bir tavır takındığınızdan, herhangi bir ödeme hamlesinde rahatsız olacağınızı düşünmüş olabilir mi? Bir de bu yönden bakın isterseniz.
Ayrıca hep erkek ödemeli diyen ablaları da anlayamadım. Yarın öbür gün erkek çocuğunuz falan olursa, buralara "kızlar oğlumun parasını yiyor" diye konu açmayın da sonra... :)
Sen issizken düşünceli olması ve dediğin gibi bir adım öne çıkması lazım. Ama ben başka bir noktaya takılıyorum. Lütfen yanlış anlama. 7 aydır işsiz oldugunu ve arkadaşının da çok parası olmadığını soyluyorsun. Bu durumda kişi başı 50 TL'lik bir yere gitmek bana pek mantıklı bir hareket gibi gelmedi açıkçası. Kaldıki evli de değilsiniz. Birkaç yıldır her yer cafe restaurant doldu. Bakıyorum dolup tasiyor, ev hanımları bile cafelerde buluşuyorlar. Fiyatlar da öyle ucuz değil. Ortam kalabalık ve gürültülü, karsindakinin konuştuğunu anlayamiyorsun, sessiz bir mekansa da konuştuklarını diğer masalar duyuyorlar. Ben pek sevmiyorum yani cafe restaurant buluşmalarını :)
Yürüyüş yapın, yeşillik havadar yerlere gidin, bankta oturun, çay bahcelerine gidin. Evde sarma yaparsın gidersiniz yersiniz uygun bir yerde. Hem daha romantik olur, hem de daha hesaplı. Ailelerin haberi varsa birbirinizin evine davet edin. Ben ormana, mesire yerlerine gitmeyi severim. Yürüyüşe gidiyoruz bazen, termosa çay koyuyorum içip geliyoruz. Orlara gelen genç aşıklar da oluyor. Oturmuslar masaya piknik yapıyorlar, çok tatlı görünüyorlar karşıdan :))
sevgililikte alman usulu çok saçma değil mi. bence arada bir ödenebilir ama genelde bu işler erkekte olmalı. ben olsam en baştan böyle alıştırırdım yada arada işsiz olan benim diye takılırım.anlasın yani.
sevgiliniz olayı abartmış.işsiz sevgiliye hesap ödetmek çok iticiii
Ben de karşı tarafın sürekli ödemesine karşıyım ama dediğin gibi erkek bi adım önde olmalı en azından yeltenmeli ödemese bile.Benim erkek arkadaşımda malesef mantıklı düşününce karar verdim ki yapıyor başıma kakıyor. Başta görmüyordum. Mesela ödüyor sonra A ne kadar çok tuttu ya da burası ucuzmuş gibi şeyler söylüyor en sevmediğim şey ve soğuma sebebim oldu bu
hesabın sürekli bi tarafın ödemesi hoş değil bence kimin parası olursa kim davet ettiyse o ödemeli..
ama sevgilini biraz cimri buldum hep böyleyse biraz para takıntılı gibi.
Aynen ben de bunu dicektim paran yokken de yemeğe gidip 50 lira vermek de ayrı bi abes.
Kadınlar olarak aslında çoğumuzun yaptığı hata şu. Hepimiz sevgi ve ilgi istiyoruz. İnsan zaten sevgi ve ilgiye şefkate muhtaçtır.
Sonra bir gün biri karşımıza çıkıyor ve kendimizi bile düşünmeden elimizde avucumuzda ne varsa veriyoruz, kendimizden bile feda ediyoruz. Sevgi kırıntıları için....
Buluşma zamanı, onu işi varsa biz anlayışla karşılarken, bizim işimiz varsa işimizi bile bırakıp koşa koşa gidiyoruz iki taşın arasında."Hayır" diyemiyoruz.
Kıyamıyoruz onlara. Sanki bizim çocuklarımızmış gibi...
İlişkinin ilk başlarında, o herkesin ayağının yerden kesildiği dönemlerde, çoğu şey görülmüyor, görmezlikten geliniyor ya da zamanla düzeltirim diye kulak arkası yapılıyor.
Karşı taraf ilk zamanlar ağzının ucuyla yapma ben yaparım dese de zamanla bazı şeyler normalleştiriliyor ve bu kadının da sorumluluğu gibi algılanmaya başlıyor, bir bakıyorsunuz sizin göreviniz olmuş zamanla.
Ufacık sevgi kırıntısı göreceğim diye veriyoruz da veriyoruz. Sanıyoruz ki "hayır" dersek bizi sevmeyecek, çekip gidecek, bitirecek ve yalnız kalacağız. Biz verdikçe mutlu oluyoruz, onlar aldıkça... Ufak bir bakış, bir sarılma, bir el tutma, küçük sevgi kırıntısı için.... Aradan yıllar geçtikçe bir tuhaflık olduğunu anlamaya, gerçekleri görmeye başlıyoruz. Bu sefer de onca yıllık emeğim var diye bitiremiyoruz ilişkiyi. Hep almaya alışmış erkek vermeyince ilgisini çekmeye başlıyor üzerimizden. Sen böyle değildinler başlıyor, aramalar kesiliyor, ilgisizlik dönemine giriliyor. Biz de eski güzel ilişkiyi yeniden kazanmak için vermemiz gerektiğini düşünüyoruz ve bu kısır döngü böyle devam ediyor... taaaa ki erkek başka fedakar birini bulup bizi terk edene kadar... sonra ayıkıyoruz ama iş işten geçiyor.
Halbuki ne gerek var bu kadar kişiliğinden bile vazgeçecek kadar emeğe. Verdiklerin aldıklarına değiyor mu diye sormuyoruz kendi kendimize. Hele bir evlenelim de düzeltirim ben onu diyoruz. Evlenince düzelmiyorlar, kimse de düzelmez. Başta yapamadığımız ayrılık konuşmaları sonra boşanma davalarına kadar gidiyor. Neden? Ufak sevgi kırıntısıyla yetinmek için tek taraflı saçını süpürge etme meselesi yüzünden....
Bir daha buluşalım, yemeğe gidelim vs dediğinde param yok gelemem de.
O zaman görürsün tutumunu tamam sonra buluşuruz derse, bir bahaneyle yol ver gitsin.
Sen öyle alıştırmışsın ama onun da alışsı varmış. Belki de hesabı hep o ödesin deseydin şimdi yıldönümü kutlayacak bir ilişkin olmayabilirdi. Anlaşılan seninkinin rahatina gelmiş biraz.
Dediğin gibi tamam ortak ödeyin ama arada sırada onun ufak jestler yapması gerekirdi. İnsan herhangi bir arkadaşına bile yapıyor böyle şeyler.
Biri yorum yapmış yukarıda. Ona katılıyorum. Bir daha ki görüşmelere param yok bahanesiyle gitme bakalım ne yapacak.
Senin işsiz olman ve harçlık alarak oraya gitmen ve hesabı sana da odetmesi bilemiyorum pek hoş olmamış. Çok alıştırma bence. Bir dahaki sefere davet ederse bastirarak paran olmadığını ve görüsemeyecegini söyle. Biraz utansın ezilsin bakalım.
Ee evlenseniz de alman usulu mu olcak mutfak masrafi 300 sen öde 300 been askim eve koltuk alalim 500 sen 500 ben mi diycek yani boyle mi düşüncek cook sacmaabizde esimle nisanlilik döneminde kac defa disari ciktik gezik tozduk sevgiliykende ben calismazken hep o ödedi calisirken zar zor kabul ettirip bi iki kere biseyler ismarladim ona oda yemi sonrasi cay kahve gibi senin sevgilin cok alismis senden gecinmeye benden soylemesi evlenirsen sıkıntı
Ayrıl da gel diyorum
Naif ve duygusal olduğunu hissettim. İlişkinin başlarında hesap paylaşılabilir, ben de eşimle ilk sevgililik dönemlerimizde ona ödetmezdim, o zaman özel sektördeydi fazla geliri yoktu kıyamazdım. Bir de sonuçta birbirimizi yeni tanıyorduk, belki yürümez anlaşamayız sonradan vicdan azabı duymak istemedim. Kendi hesabımı öderdim, ben ödiyim derdi ama ısrar da etmezdi açıkçası. Arabası da yoktu, ben çoğu zaman onu alırdım bırakırdım, hiç talep etmezdi ben ısrar ederdim, ama arabam olmadığı günlerde de o beni evime kadar taksiyle bırakırdı hiç esirgemezdi. Karşılıklı birbirimize değer veriyorduk, ciddileştiğimizde daha da sahiplendi sağolsun, herşeyi o ödedi, özel günlerde ve haricinde sık sık hediyeler aldı, evlilik öncesi bu hareketler çok önemli bence. Çiftleri daha da yakınlaştırıyor. Şimdi şükür işi iyi arabasını aldı, bir dediğimi iki etmez Allah razı olsun. Ama bana sorarsan ilişkide en önemlisi o flört dönemindeki davranışlar. Seninki bu dönemde resmen sınıfta kalmış. Yarın söz nişan olsa, tüm masraflardan kaçınır, üstüne düşeni yapmaz. Rahatlıkla param yok diyebilen erkeklerden hoşlanmıyorum. Parası yoksa sevgilisine aşkım bugün çıkmasak olur mu maaşımı haftaya alıyorum o zaman seni yemeğe götüreyim der, hiç itici olmaz bence. İşi ve geliri olmadığını bildiğin kız arkadaşına hesap ödetmek bayağılığın ve ezikliğin göstergesi. Bence kendini suçlama, gurursuzluk eden erkeklerin karşısında biz kadınlar daha gururlu durduğumuz için özverilerimiz sömürülebiliyor. Çok yakın bir kız arkadaşım hiçbir erkek arkadaşıylayken hesap ödemez, ailesi varlıklı, kendi işi iyi geliri iyi, çok güzel bakımlı bir kızdır, ama bir erkekleyken asla elimi cebime atmam diyor. Hesabı ödersem değer vermiyorlar, ama herşeyi erkek arkadaşıma ödettiğimde el üstünde tutuluyorum hediyelere boğuluyorum diyor. Haklı galiba. Mesela biz onla yemek yiyelim hep o ısmarlamaya çalışır tartışır illa ben davet ettim ben ödiycem diye, doğum günlerinde yılbaşlarında çok kıymetli pahalı hediyeler alır bana, asla cimri değildir, ama erkeklere karşı öyle davranıyor, tecrübe edinmiş. Sanırım erkekler hesabı ödediklerinde egoları şişiyor, karşısındaki kadının onlara saygı duyduğunu itaat ettiğini düşünüyorlar
En tahammülsüz olduğum konu cimri erkek, onun bütçesine göre yerlere gidilmeli ve o ödemeli. Erkek 10 ödüyorsa kız 1 ödemeli ( öğrenciler için durum geçerli değil )
3 yıldır her seferinde cüzdanımı çıkartırım zorla geri koydurur ödetmez, küserim hatta bazen. Sırf ben de ödeyeyim diye yemek üstüne çok tatlı kahve yapmışızdır canımız istemediği halde. O 10 ödediyse ben 1 ödemişimdir. Para versem asla almıyor. Ben de hediye alıyorum ona sürekli. Siz alman usulüne alışmışsınız. Kutlama için yemek planını kim yapıyorsa o ödesin.
bu karakterde biriyle beraber olmazdım.
sorun hesabı kimin odediginden ziyade daha derin anlamlar taşır benim için.
her seferinde hesabı sizin üstünüze yıkmak
evlenince kendi kazandığına dokunmayip sizin kazancinizi harcamak
bütçemiz ortak deyip niyeyse hep sizin bütçeye ortak olmak v.s
bu gibi şüpheler uyanirdi bende.
tutumlu olacağım diye bildiğin cimrilik oluyor bu.
ayrıca bir gönül almak milyonlara bakmıyor sonuçta.
hakkinizda hayırlısı olsun..
Banlıydım yorum yapamadim içim icimi yedi:)) neyseki kalktı.
Bu adamdan bir cacık olmaz,hiyarin teki. Lütfen kendinize bunu yapıp sorgulamayin ayrılın gitsin,varlığı ne katıyor ki yokluğu uzsun hem yemeğe verdiğiniz paraları köşeye koyar kendinize biseyler alırsınız,bakın zara mango bershka da ne güzel indirimler var,kaçar mı hic:))
hakkinizda hayirlisi olsun
Ben ankette erkek dedim çünkü genelde yıl donumu yemeğine erkekler çıkarıyor. Ancak görgü kuralları gereği aslında kim yemeğe davet ediyorsa o öder.
Arkana bakmadan kac o adamdan. Ben de ilk zamanlar cok israr ettim ama kocam asla izin vermedi, bi de ozel durumun varken o seni kendinden gormuyo yabanci goruyo. Ondan sana koca olmaz. Dip not: suan ev hanimiyim yani harcligimi kocam veriyo ve bana hesap odetmeye bayiliyo, sonra da paran yoktur senin deyip cuzdanima para koyuyo. :)
Sonunu görebiliyorum malesef..
Canım parası olsun olmasın farketmez bu bir yazılı olmayan kuraldır..nezaket kuralıdır..elini cebine atmamalısın.. arada bir tabiki sen de birşeyler ısmararsın ama erkek bir adım önde olsun maalesef ataerkil toplumuz. Bu dengeyi bozarsan ileride çok sorun yaşarsın
Okulda bi kız arkadasım vardı. sevgilisiyle ayrılınca çocuk sana harcadığım paraları geri ver demişbence erkeğin hası şu para muhabbetlerinde belli oluyor.. Karakteri daha doğrusunu.. bencede ya evet bi insanın karakteri en iyi para meselesinde belli olur..
Otur düşün gülüm yolun başındasın yarın bi gün evlenirsin kirayı o faturaları sen ödersin sonra o evde geçim olmaz..
Ay valla ben eşimle 5 yıl sevgililik yaşadım. Sadece 1 defa taksi parası verdim oda 5 liraydı ve bozuğu yoktu. Evet bunla övünmüyorum, ben öğrenciydim o çalışıyodu. Gerçi son iki yıl bende çalıştım ama yine o ödüyodu. Açıkçası hoşuma da gidiyodu. Asla cimri değilimdir birçok arkadşıma defaşarca yemek kahve kahvaltı vs ısmarlamışlığım vardır. Ama eşim asla müsade etmezdi. Çalışmıyprum evdeyim o para verir ihtiyacım olmadığı halde cüzdanımda durur. Ara sıra “bana latte mi ısmarlıyacaksın” diye takılır olur derim ama yinede parayı o öder. Bence erkek ödemeli ya. Ne o öyle arkadaş gibi. Bana eşimin hesap ödemesi hep kendimi güvende hissettirirdi.
Ne okursa oksun yildonumunde partnerini flortunu yemege hemde iyi bir yere goturecek kadar bir erkegin comertliginde ve gorgusunde olmali erkek dedigin biraz erkekligini bilmeli
Sen arkadasi narin alistirmissin oda hic canini yormamis bu gibi erkeklerle ewlilik zor beybi her sey hesap
Onlara gelince hesap kitap yok karsiya gelince maliye sefi oluyorlar
Böyle bir adamla sevgili olmam. Neden mi ? Paramı kendim ödediğim için değil, siz işsizken sizi düşünmediği için.biz öğrenciyken sevgilimin harçlığı benimkinin çeyreğiydi belkide o derece maddi sıkıntıları vardı yani ama biz iyiydik .ve ben dışarı arkdaşlarımla bir çay içmeye gitsem bana paran varmı gaga diye mutlaka sorardı
Büyük konuşmuyorum ama böyle bir ilişki yaşamış olsaydım çoktan ayrılmıştım.
Birincisi erkek egosu kadına para ödetmez. Eğer odetiyorsa kadının değeri yavaş yavaş siliniyor.
İkincisi ben çalışmak zorunda değilim. Bana bakmak zorunda.
Üçüncüsü simdi böyle yapan çocuk olunca bebek iznine bile ayrılma gibi bi kararı sana bırakmaz.
Dördüncüsü başka bir kadına pahalı hediyeler alır incinirsin.
Boşanırsan eğer seni beş kuruşla ortada bırakır.
Evet biraz fazla karamsar düşündüm ama erkek comert olmalı açık ve net.
Herkesin düşüncesine saygım var, erkeğib maddi durumu iyi değilse kadın da ödemeli ama bence erkek tabi ki önde olmalı. Ya ciddi düşünmüyor ya da ileride senin paran benim param yapacak birisi.
Bir kızla yemeğe çıkan bir adam cebinde bulundursun bence.
Ben eşimle sevgililik döneminde elimi cebime çok az attıım, izin vermezdi. Çok da beklentim olurdu, bir şey beğenirdim bana bunu al derdimmarkete girer bir sürü alışveriş yapardım öderdi. Güzeldi ama haşlık falan verirdi. Yurtdışında bulundum, Türkiye' den para yollardı. Gocunmazdı. Biraz da alıştırmayla alakalı.
Şimdi de hiç ayrı gayrı yoktur. İkimizin tüm hesap kitap birlikte. Benim olan onundur, onun olan benim.
Ama böyle olması için ilk zamanlar biraz yüklenmek gerekiyor diye düşünüyorum para konusunda.
Sevgiliyken nişanliyken hep eşim ödedi ben ödemeye yeltenince kızıyordu bana. Çalışıyorum ve asla para pul mevzusu olmadi aramizda ne once ne sonra bazen ben diyorum gel sana yemek ismarliyim 40 ta yilda 1 kabul ediyor yoksa hep o öder .
Tabii ki o ödemeli..yuh yani..centilmenlik diye bir şey var
Hesap ödeme konusunda erken davranan erkek hoşuma gidiyor. Bir nevi centilmenlik gibi algılıyorum bunu. Ama tabii kendime saygımdan ötürü, bu konuda eşitliği sağlamaya, örneğin "bir o-bir ben" olacak şekilde ödeme yapmaya özen gösteriyorum.
Alman usulüne gelince, ilişkinin ve "biz" olmanın ruhuna aykırı gibi bu ödeme şekli. Hiç hoş değil.
Durumunuzun genelden farkı var. Normal sartlarda, daha xoğrusu sartlarınız eşitken hesabı da eşit ödemek istemeniz ve ödemeniz normal. Ama sizin işsiz olduğunuz sadece harçlıkla idare etmek zorunda o!duğunuz bir dönemde harçlığınız size kalsın diye hiçbir hesaba sizi dahil etmemesi gerekirdi. O işsiz kalsa siz calışıyor olsanız size de aynı şeyi söylerdim.
Sevgililik elele tutusup, kuru bir seni seviyorum deyip laylaylom gezmek degildir.. Hayatın zor zamanlarında birbirine destek olabilmektir. Herkes "seni seviyorum" der, ama herkes gerçekten sevemez!
Erkek arkadaşım henüz öğrenci, ben çalışıyorum. Benim çalışmama ve onun henüz öğrenci olmasına rağmen bana bir yerde çok nadir para ödetmiştir. Onda da harçlıksız kalmıştır -ki ben anlarım onun harçlıksız olup olmadığını. Öyle durumlarda ben öderim hesabı çünkü harçlıklarını biriktirip bana hediye alıyor, yıl dönümlerimizde yemeğe çıkarıyor. İkimiz de öğrenciyken eşit şartlardaydık ama şu an ben çalıştığım için bu durum içimi acıtıyor. O yüzden arada ihtiyacı olduğunu bildiğim şeyleri sürpriz yapıp almaya çalışıyorum, yemeği o ısmarladıysa ben tatlı, kahve ya da sinema ısmarlıyorum. Ama hiçbir yerde "Sen yediğini ver ben yediğimi vereyim" yapmadık. Ayıp böyle şeyler. Erkek arkadaşınızı da ayıpladım. Sanki sevgili değilmişsiniz de dışarıdan bir insanmışsınız gibi davranıyor. Ayrılma sebebim hesap ödememesi ya da parası olup olmamasından ziyade bu yaralayıcı davranışından ötürü olurdu.
Alışmış.Sen ödemeliydi ben desende diyorsun da derdin n acaba çok ısrar etmişsin sürekli adamın da işine geliyor her seferinde Haliyle :)
Ben eşime sevgililik döneminde bile böyle jestler yapıyordum bilemedim. Alman usulünü biz arkadaşlar arasında yaparız.
Ben böyle birinden ayrılırdım. İşsizim harçlıkla geçiniyorum ve bir yıllık ilişki az bir süre değil.
Size verdiği değeri gösterir kendisi çalışıyor, para kazanıyor işsiz olmanıza rağmen yıl dönümü yemeğini karşılaması gerekirdi.
Daha şimdiden böyle şeylerin derdine düştüğüne göre evlenince bir isteğiniz olduğunda paranı biriktir al der herhalde
Herşey imza değildir, siz 1 yıldır özel bir durum paylaşıyorsunuz. Yıl dönümü, Doğum günü gibi özel günlerde para beklemesi değer vermediğini gösterir.
Doğum gününüzü hiç kutladınız mı ? Oda mı Alman üsulüydü?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?