İlk Yıldönümü Yemeğinde Hesabı kim ödemeli ?

İlk yıldönümü yemeğinde hesabı kim ödemeli ?

• Erkek

• Kadın

• Alman Usulü Yani herkes kendi hesabını ödemeli

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Yay yada oğlak burcumu bu kişi?
Bundan ne sevgili olur nede koca,bence kendini daha fazla yıpratma bu kişi için.
İsteme ,nişan,düğün mevzularını hiç düşünemiyorum.Gelinliğide sen giyeceksin sen öde der böylesi.
Arkana bakmadan kaç.
Ayrıca ayrıldığınızdada içi hiç acımayacak,tek kuruş kaybı yok !!!

Ay yok ALLAHın izniyle bir dahaki ilişkimde , gerçi bir süre kimseyi istemiyorum ayrıldıktan sonra. Uzun bir süre hatta. Ama bir daha ilişkim olursa gerçekten dikkat edicem acımıcam ya... Acıma yetime, ........ diyorlar bizim burda harbiden öyle ya.

Ayrılma sebebi olarak sadece bunu değil de birkaç sebebim var. Ama hiçbirini söylemeyi bile istemiyorum inan. Çünkü hevesim kalmadı hiçbir şeye. Ben sadece "biz birbirimize göre değiliz, çok karakter farkımız var" diye ayrılıcam açıkçası.
Sonra "kendimi düzelticemlerle" uğraşmak istemiyorum gerçek sebepleri sunduğumda :/

Söylediğiniz ayrım çok çok çok mantıklı. Biz sözde evlilik yolundayız....

Tek harekette olmasa da birkaç hareketle ben de aynısını yapıcam inşallah :/

Ben de arkadaşlara cevap verdim gayet yorumlarını okudum, farklı olan yorumlara farklı cümlelerine direk kendi cümlemde cevap verdim. Aynı anlamı barındıran mesajları da alıntılayarak toplu cevap verdim. Benim o "yok yok sürekli dışarıda yemiyoruz evde yemek işini halledip çıkıyoruz" diye cevap verdiğim mesaj sahibinin yazdığı yorumu okursanız neden öyle yazdığımı anlarsınız. Mesaj sahibi "para sıkıntıysa dışarıda yemek yememek daha doğru" şeklinde bir yorum yazmış, kiii haklı ben de onu desteklercesine böyle yazdım. Şaka gibi olan kısmı anlamadım bu yüzden?

İkizler burcu :) Aynen öyle ben de onları düşünüyorum. Demek ki ileride gelinlik seçerken, düğün yeri seçerken filan her şeyde hep en aşağısına tamah edicez kendimizi zorlamadan demek ki... :/

Hep o ödemesin ama arada bide ödetmesin yani yıldönümünde mesela cok cirkin bence,
Bilmiyorum bana böyle ilişkiler samimi gelmiyor...

Ben böyle adamla değil bir sene bir ay zor dururum. Adam beleşçi,asalak düşüncesizin teki be. Hayat gitmez çulsuz pintiyle

Hep o ödemesin ama arada bide ödetmesin yani yıldönümünde mesela cok cirkin bence,
Bilmiyorum bana böyle ilişkiler samimi gelmiyor...

Merhaba Tweetyciğimm. Seni göremeyince gittin sandım , meğer buradaymışsın :)

Bana da samimi gelmiyor. Çaaaat diye çatliycim.
Allahtan bir işaret bekliyorum, o genelde bana ordan bir sinyal gönderip,
"ayrılma zamanı" der.
Ben de o zaman ayrılırım

Ben böyle adamla değil bir sene bir ay zor dururum. Adam beleşçi,asalak düşüncesizin teki be. Hayat gitmez çulsuz pintiyle

Evet bence de . Yok gitmicek zaten de işte ben tamamen kendimden emin olmalıyım. Yani daha sonrasında "ay şunu da yapsaydım belki olurdu" dememeliyim. O yüzden zamanını bekliyorum ayrılığın :)

Merhaba,
Yok yok gitmedim,
Ölene kadar burdayım inşallah
Herşeyin hayırlısı o zaman :)

Merhaba,
Yok yok gitmedim,
Ölene kadar burdayım inşallah
Herşeyin hayırlısı o zaman :)

Gülüm gülüm buraya yazmadığım gün öldüğüm gündür diyorsun yani .

Amin beybi inşallahhh... Eminim hayırlısı olacaktır :)

Evet bence de . Yok gitmicek zaten de işte ben tamamen kendimden emin olmalıyım. Yani daha sonrasında "ay şunu da yapsaydım belki olurdu" dememeliyim. O yüzden zamanını bekliyorum ayrılığın :)
Canım zamanını felan bekleme yoksa daha çok yara alırsın. En kısa yoldan dön

Sorcha mantık evliliği duydukta mantık ilişkisi ne kuzum ...niye çekiyorsun bak arkadaş yazmış şurda sevmediğin bir insan için nişan düğün olaylarını kotaramayacağınız baştan belli , sen vur tekmeyi yoluna bak hiç değilse arkandan neler yedirdim ben bu kıza diyemez için rahat olur (öyle tipler de var)

Arkadaşım haklısınız ama oğlak burcu neden ki ya teesüf ederim eşim oğlak evlendikten sonra artık hesap ödemeyi bıraktım mücadele yoruyor insanı kendisine çok çok cimridir ama bana karşı fazla eli açık oldu hep yiğidi öldür hakkını yeme demişler

Ayrıca erkeklere de bu tarz şeyler konusunda “bile!” Taviz vermeye gerek yok.
Erkek dediğin hesapları öder alman usulü nedir hiç görmedim. Bende elimi cevime atttım sevgililik döneminde ama izin vermiyordu bile eşim. bırak ödesin en başından niye acıyorsun?

siz şanslımışsınız evlenince değişmiş.
Ancak ben cimriliği kabullenemeyen biriyim,birde bu burcun erkeği herşeyi kendi planlar kafada halleder karısındakinin buna sadece itaat etmesini bekler.
Birşey alınacaksa onun dediği şey kesinlikle mükemmel ve en doğrusudur,o zaten en iyisini düşünmüştür.
Seçenek sunuyorsada tüm seçeneklerin cevabı aynıdır.
Mutlaka bu burca ayak uyduran kişiler vardır,ama ben bir dahamı tövbeee diyenlerdenim

yoo haklısınız zor tahammül edilebilen cinsten hep haklı olması mesela başkalarının haklı olmasını kabul edememesi evet katılıyorum sonuna kadar. ama kendi kaybettiğini gördüğünde duruyor yoksa başta beni kaybeder zaten.
ama para konusunda hep eli açıktı benden önce de öyleydi aileden öyle görmüş çünkü kpnin de eli çok açıktır beş kuruşu vardır cebinde birinin ihtiyacı varsa onu da çıkarır verir ...
bu arada izmirli misiniz :)

boyle zararsiz baslar, ama konu gitgide dahada sanki seninde gorevinmis gibiye burunur. evlendikten sonrada sorunlarini yasarsin emin ol. calismiyorsun ustelik, ozaman elini biraz cekeceksin geri. alman usulunude dogru bulmuyorum acikcasi, arkadasmiyiz canim. ya ben oderim, ya o. ki iliski donemimizde 4 kez yemege ciktiysak besinciyi ben oderdim mesela. ben odedigim zamanlardada hep 'bugun bi jest yapiim hadi benden olalim' tarzinda bi espiri patlatirdim, aslinda onun gorevi oldugunu anlasinda hep beklemesin diye haha..

bence haklisiniz
yanliz konuyu okurken biz nasiliz acaba diye dusundum
cikmaya basladigimizdan beri heryerde tum hesaplari ben oduyorum cunku kocam kurusuna kadar tum parasini bana veriyor
sanirim cok tuhaf gorunuyoruzdur gittigimiz yerlerde , bana aldigi hediyenin bile odemesini ben yapiyorum ay basinda onun kredi kartina

Yoook ben ödedim yıldönümünde kendi hesabımı canım Parası yoktur diye düşündüm ama yemek çıkışında gitti nargile içti parası da varmış yani.
Bu yarin öbür gün senin parani da yer..seni hiç sahiplenmiyor ohh bedava ilişki yaşiyorum diye ağzı kulaklarinda ben diyim..

Sen cok iyi niyetli bir kizsin insallah karsina cokcomert bi erkekcikar ve kiymetini bilir
Hesapci erkeklerle hayat gitmiyor canim seni onura edicek hem sosyal cevrene hfm ailene karsini basini kaldiricak biri olur insallah ve sende ne jest yapsam diye dusursun insallah
Nezakette karsilikli

İki taraf da öğrenciyse Alman usulü olmalı. Alman usulü de biraz zamanlamaya bağlı. Bazen hesabın tamamını kadın, bazen de erkek ödeyebilir. Veya iki tarafın da imkanı o dönem yoksa, yarı yarıya ödenebilir.

Eğer iki taraf da çalışıyorsa, yıldönümünde taraflardan birinin yemeği, diğerinin de tatlı yemeye- kahve içmeye götürüp ödemesi daha naif olur.

Bir taraf çalışıyor, diğer taraf çalışmıyorsa; çalışan tarafın ödemesi gerektiğini düşünüyorum.

Erkek arkadaşınızın çalıştığı halde Alman usulü yapıp sonradan nargileye koşturması aşırı itici. Çok pintice bir davranış.

Buraları okuyan beyler varsa; lütfen pinti olmayın zira iğrenç görünüyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…