İlk Yıldönümü Yemeğinde Hesabı kim ödemeli ?

İlk yıldönümü yemeğinde hesabı kim ödemeli ?

• Erkek

• Kadın

• Alman Usulü Yani herkes kendi hesabını ödemeli

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Mükemmel yazmışsınız

Ben bu konuyu baz alarak yorum yaptim.evet normalde kadinda ödeyebilir ama bu durumun nadir olmasi gerekir.yoksa iş böyle firsatciliga dönüyor.bu tipler evlenince kadinin maaşına bile göz dikebiliyor.simdiki erkek milleti bir tuhaf zaten parayi bi bayandan alıp kasaya gitmek nedir?10 yillik evliyim esimin eline para verip kasaya yolladigimi bilmem odersem ben öderim eline para vermek nedir?bide alan da aliyor bunu?yok ışte insanlar iyi niyetli değil ,bir yapıyorsun iki yapıyorsun üçüncü dördüncü hep üstüne kalıyor.saygı seviye şart...

Sen öyle alıştırmışsın ama onun da alışsı varmış. Belki de hesabı hep o ödesin deseydin şimdi yıldönümü kutlayacak bir ilişkin olmayabilirdi. Anlaşılan seninkinin rahatina gelmiş biraz.
Dediğin gibi tamam ortak ödeyin ama arada sırada onun ufak jestler yapması gerekirdi. İnsan herhangi bir arkadaşına bile yapıyor böyle şeyler.
Biri yorum yapmış yukarıda. Ona katılıyorum. Bir daha ki görüşmelere param yok bahanesiyle gitme bakalım ne yapacak.

Senin işsiz olman ve harçlık alarak oraya gitmen ve hesabı sana da odetmesi bilemiyorum pek hoş olmamış. Çok alıştırma bence. Bir dahaki sefere davet ederse bastirarak paran olmadığını ve görüsemeyecegini söyle. Biraz utansın ezilsin bakalım.

Iyi alistirmissiniz. Boylede gider.

Ee evlenseniz de alman usulu mu olcak mutfak masrafi 300 sen öde 300 been askim eve koltuk alalim 500 sen 500 ben mi diycek yani boyle mi düşüncek cook sacmaa bizde esimle nisanlilik döneminde kac defa disari ciktik gezik tozduk sevgiliykende ben calismazken hep o ödedi calisirken zar zor kabul ettirip bi iki kere biseyler ismarladim ona oda yemi sonrasi cay kahve gibi senin sevgilin cok alismis senden gecinmeye benden soylemesi evlenirsen sıkıntı

Naif ve duygusal olduğunu hissettim. İlişkinin başlarında hesap paylaşılabilir, ben de eşimle ilk sevgililik dönemlerimizde ona ödetmezdim, o zaman özel sektördeydi fazla geliri yoktu kıyamazdım. Bir de sonuçta birbirimizi yeni tanıyorduk, belki yürümez anlaşamayız sonradan vicdan azabı duymak istemedim. Kendi hesabımı öderdim, ben ödiyim derdi ama ısrar da etmezdi açıkçası. Arabası da yoktu, ben çoğu zaman onu alırdım bırakırdım, hiç talep etmezdi ben ısrar ederdim, ama arabam olmadığı günlerde de o beni evime kadar taksiyle bırakırdı hiç esirgemezdi. Karşılıklı birbirimize değer veriyorduk, ciddileştiğimizde daha da sahiplendi sağolsun, herşeyi o ödedi, özel günlerde ve haricinde sık sık hediyeler aldı, evlilik öncesi bu hareketler çok önemli bence. Çiftleri daha da yakınlaştırıyor. Şimdi şükür işi iyi arabasını aldı, bir dediğimi iki etmez Allah razı olsun. Ama bana sorarsan ilişkide en önemlisi o flört dönemindeki davranışlar. Seninki bu dönemde resmen sınıfta kalmış. Yarın söz nişan olsa, tüm masraflardan kaçınır, üstüne düşeni yapmaz. Rahatlıkla param yok diyebilen erkeklerden hoşlanmıyorum. Parası yoksa sevgilisine aşkım bugün çıkmasak olur mu maaşımı haftaya alıyorum o zaman seni yemeğe götüreyim der, hiç itici olmaz bence. İşi ve geliri olmadığını bildiğin kız arkadaşına hesap ödetmek bayağılığın ve ezikliğin göstergesi. Bence kendini suçlama, gurursuzluk eden erkeklerin karşısında biz kadınlar daha gururlu durduğumuz için özverilerimiz sömürülebiliyor. Çok yakın bir kız arkadaşım hiçbir erkek arkadaşıylayken hesap ödemez, ailesi varlıklı, kendi işi iyi geliri iyi, çok güzel bakımlı bir kızdır, ama bir erkekleyken asla elimi cebime atmam diyor. Hesabı ödersem değer vermiyorlar, ama herşeyi erkek arkadaşıma ödettiğimde el üstünde tutuluyorum hediyelere boğuluyorum diyor. Haklı galiba. Mesela biz onla yemek yiyelim hep o ısmarlamaya çalışır tartışır illa ben davet ettim ben ödiycem diye, doğum günlerinde yılbaşlarında çok kıymetli pahalı hediyeler alır bana, asla cimri değildir, ama erkeklere karşı öyle davranıyor, tecrübe edinmiş. Sanırım erkekler hesabı ödediklerinde egoları şişiyor, karşısındaki kadının onlara saygı duyduğunu itaat ettiğini düşünüyorlar

En tahammülsüz olduğum konu cimri erkek, onun bütçesine göre yerlere gidilmeli ve o ödemeli. Erkek 10 ödüyorsa kız 1 ödemeli ( öğrenciler için durum geçerli değil )

3 yıldır her seferinde cüzdanımı çıkartırım zorla geri koydurur ödetmez, küserim hatta bazen. Sırf ben de ödeyeyim diye yemek üstüne çok tatlı kahve yapmışızdır canımız istemediği halde. O 10 ödediyse ben 1 ödemişimdir. Para versem asla almıyor. Ben de hediye alıyorum ona sürekli. Siz alman usulüne alışmışsınız. Kutlama için yemek planını kim yapıyorsa o ödesin.

bu şekilde yorumluyorsanız katılıyorum...hesap öderken dışarıda kuraldır erkeklerin önüne konur adisyon, ben mesela karşıdakini kötü hissettirmemek için "aaa yeter bu kez benden kahve/sinema senden hadi bakalım" der öderim mesela. Ama tutup da kimsenin eline ezik gibi para sıkıştırmam. Konu sahibi sevgilisine sponsor olmuş resmen. Madem eline sıkıştırıp uluorta veremeyecek kadar utanıyorsun, yada hediyeyi bilmem neyi kendin para koyarak aldırıyorsun nerede ilişkideki kadın-erkek dinamiği? Burda pasif bir kadın ve pasif bir erkek var parayı kadın verse kadın da pasif (bu konuya göre yorumladım).

bu karakterde biriyle beraber olmazdım.
sorun hesabı kimin odediginden ziyade daha derin anlamlar taşır benim için.
her seferinde hesabı sizin üstünüze yıkmak
evlenince kendi kazandığına dokunmayip sizin kazancinizi harcamak
bütçemiz ortak deyip niyeyse hep sizin bütçeye ortak olmak v.s
bu gibi şüpheler uyanirdi bende.
tutumlu olacağım diye bildiğin cimrilik oluyor bu.
ayrıca bir gönül almak milyonlara bakmıyor sonuçta.
hakkinizda hayırlısı olsun..

Banlıydım yorum yapamadim içim icimi yedi:)) neyseki kalktı.
Bu adamdan bir cacık olmaz,hiyarin teki. Lütfen kendinize bunu yapıp sorgulamayin ayrılın gitsin,varlığı ne katıyor ki yokluğu uzsun hem yemeğe verdiğiniz paraları köşeye koyar kendinize biseyler alırsınız,bakın zara mango bershka da ne güzel indirimler var,kaçar mı hic:))
hakkinizda hayirlisi olsun

Ben ankette erkek dedim çünkü genelde yıl donumu yemeğine erkekler çıkarıyor. Ancak görgü kuralları gereği aslında kim yemeğe davet ediyorsa o öder.

Arkana bakmadan kac o adamdan. Ben de ilk zamanlar cok israr ettim ama kocam asla izin vermedi, bi de ozel durumun varken o seni kendinden gormuyo yabanci goruyo. Ondan sana koca olmaz. Dip not: suan ev hanimiyim yani harcligimi kocam veriyo ve bana hesap odetmeye bayiliyo, sonra da paran yoktur senin deyip cuzdanima para koyuyo. :)

Alman usülünü hiç sevmem sevgililer arasında..tabiki çoğunluk erkek ödemeli..dolayısıyla yıldönümünde de erkek ödemeli..bırak nezaket kuralıdır bu..

Yoook ben ödedim yıldönümünde kendi hesabımı canım Parası yoktur diye düşündüm ama yemek çıkışında gitti nargile içti parası da varmış yani.
Canım parası olsun olmasın farketmez bu bir yazılı olmayan kuraldır..nezaket kuralıdır..elini cebine atmamalısın.. arada bir tabiki sen de birşeyler ısmararsın ama erkek bir adım önde olsun maalesef ataerkil toplumuz. Bu dengeyi bozarsan ileride çok sorun yaşarsın

Okulda bi kız arkadasım vardı. sevgilisiyle ayrılınca çocuk sana harcadığım paraları geri ver demiş bence erkeğin hası şu para muhabbetlerinde belli oluyor.. Karakteri daha doğrusunu.. bencede ya evet bi insanın karakteri en iyi para meselesinde belli olur..
Otur düşün gülüm yolun başındasın yarın bi gün evlenirsin kirayı o faturaları sen ödersin sonra o evde geçim olmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…