İlk Yıldönümü Yemeğinde Hesabı kim ödemeli ?

İlk yıldönümü yemeğinde hesabı kim ödemeli ?

• Erkek

• Kadın

• Alman Usulü Yani herkes kendi hesabını ödemeli

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Canım konunu daha derin anlatınca herkes sana hak verir elbette biraz örneğin spesifik olmuş baştaki tepkim onaydı kusura bakma :) hep sen yapıp karşında hiç bişey görmemek insanın tabiiki zoruna gider.. Hakkında hayırlısı olsun inşallah :)

Yok yok ben zaten sana hak verdim. Detaylı anlatıcam bir gün gücümü toparladığımda inşallah :) Amin hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah :)

Tuhafmis cidden.. Ben esim askerdeyken sözlüydük o zaman carsi izninde bulusurduk o asker diye ben odemek isterdim kiyameti kopartirdi.. Asla odetmezdi.. Garip yani eline parayi koyunca alip gitmesi hos degil..

İşte o yüzden eşiniz olmuş. Demek ki mesele doğru insanı beklemek. Ben de onu beklemeye devam edeyim o halde :)

Kimse kimseyi sahiplenmesin, herkes kendi yendiğini içtiğini ödesin , yeri gelir sizin için ödediği hesaplar aklına gelir ‘sahiplenmeyi ‘ hak olarak görür kendinde o elbiseyi giyme, onunla konuşma vs başlar o zaman işte anlarsınız o ödediği hesaplar neden ödenmiş..

Ben cok eli acik bir kiz oldugum icin, bu tarz sorunlarla basbasa kaldigim erkekle isim olmazdi.
Zaten beni bilen ve bu verici yonumu kullanmayan sevgili veya arkadaslar bana jest yapmak veya birseyler odemek icin kapisir benimle.
Kapismayan umursamayan ve bu yonumu kullanan kisiden de uzaklasirim zaman icerisinde.
Kisaca senin sevgili olmamis.
Zaten ince dusunmeye bile gerek yok normal sartlarda ortada guven, sevgi saygi varsa bunlar sorun olmuyor.

:)
Ödediği hesabı bir lütufmuş gibi görmeyecek erkek diyerek, "doğru insan" kalıbına bu maddeyi de ekleyelim o zaman.

Aynen öyle. Demek ki başka eksiklikler de var. Demek ki hissettiğim eksikliklerde haklıyım

Sevgililerin alman usulu odemesi ne ya? Biz arkadaslarla vs bile cikinca biri oder yani, alman usulu ne? Biz alman miyiz:) hep erkek odesin demem ama alman usulu odeyecek kdr uzaksa o sevgili ayrilirim ondan.

Ben hep eşitlikten yanaydım alman usulu bile seçmem hep öderim aman ya önemli mi kafasındaydım.
5 senelik ilişkim oldu allahımm kaç kaç.. ikimizinde durumu iyi ama adam 3’ün 5’in lafını yap onu yap bunu yap burama geldi.
Tatile gittik yemek yiyoruz her gün 3 ana öğün yemeklere 6 gün kaç tl ödediğimi hatırlamıyorum.
Okulum dolasıyla beraber ev tuttuk tutarken bu ev nasıl geçinecek markete para mı yetecek bilmem ne.. dedim olmuyor sen çık git evimden ben yalnız yaşayacağım gitti.
En sonunda onun yaşadığı şehire gittim otelde kalıcam sonra aradı diyor ki ev kiralıcam sana (sandım ki kendi halledecek) dedi parayı gelince verirsin.. bozuntuya vermedim tamam zaten ben vericem dedim.
Gittim ödedim ertesi gün birşeyler sipariş edicem kendime. Etme dışarıda yiyelim dedi tamam dedim galiba birşeyler ısmarlıcak.
Gittik paşa paşa yemekleri yedik hesap çağırdı yemeye devam ediyor bozuntuya vermeden ödedim.

Allahım nasıl bozuldum anlatamam. Çok özür dilerim ama hiç parasında değilim yıllardır hiçbir şeyin lafını yapmadım ödedim ödedim ama bıçak kemiğe dayanınca midem bulandı. İnsan hiç mi birşey yapmaz bir adım jest yapmaz ya? Felaket soğudum memlekete döndüm ve ayrılma kararı aldım. Bunu aradım dedim ki.
Yanıma gelir misin? Konuşmak istiyorum.
Ne dese beğenirsiniz?
Otel fiyatları baya pahalıymış önemli birşey yoksa gelmeyim.

Bu ne demek be?

Kaç konu sahibi kaç......

Sevgililerin alman usulu odemesi ne ya? Biz arkadaslarla vs bile cikinca biri oder yani, alman usulu ne? Biz alman miyiz:) hep erkek odesin demem ama alman usulu odeyecek kdr uzaksa o sevgili ayrilirim ondan.

Of . Şu sıra işsizim ve 1 yıllık alışkanlık var ya. Ya çok boşluğa düşersem ? Korkum ondan.

Oha

Of . Şu sıra işsizim ve 1 yıllık alışkanlık var ya. Ya çok boşluğa düşersem ? Korkum ondan.
Buna karar verecek sensin ki bunla ayrilirsin ztn.. belle er belle gec..ben erkegin biraz olsun kiz arkadasini sahiplenmesinden yanayim..ama bunlar resmen cimri

Şok geçirdim yalnız şuan.
O nasıl bir tipmiş ya ?
İşte benim de daha öncekiler böyle benim paramı yiyodu.
Ben de şuankini bulunca : Hiç değilse kendi hesabını ödüyor diye düşündüm.
Yani ondan dayandım bu kadar.
Evet ben gıdım gıdım kaçma çabalarındayım zaten.
O da fark etti. Az görüştüğüm, soğuk davrandığım için...
Bizi hep iyi niyetimizden vuruyorlar ya .... Sonra da "kadınlar paracı" derler.
Yav he he

Buna karar verecek sensin ki bunla ayrilirsin ztn.. belle er belle gec..ben erkegin biraz olsun kiz arkadasini sahiplenmesinden yanayim..ama bunlar resmen cimri

Ben de öyle. Şimdiye kadar kime anlattıysam, "sen bunu bırakırsın" dediler.
Hele bir ablam, "yavrucum ben seni tanıyorum bu çocuk seni taşıyamaz sen de bunu bırakmak zorunda kalırsın" dedi.

Hepsinden önce sahiplenildiğimi hissedemiyordum açıkçası. Seni gerçekten çok iyi anlıyorum. Hesap kitap işlerini ben yapıyorum. Arabayı ben kullanıyorum. Uçağa binecek cüzdanımdan izinsiz kuruşu kapıyor “niye alıyorsun ulan izinsiz” diyemiyordum da.
Ağa babası gibi birşey olup çıktım ya anlatırken bile soğudum.

Simdi bise derdimde munecik beni banlar ozelden yazayim sana :)

Bende hep erkek ödesincilerden değilim ama siz kötü alıştırmışsınız bunu valla. Artık değişeceğini sanmam. İnsan yıldönümü yemek parasınıda ödetmez yani. Benim odun ötesine yakın bi sevgilim vardı yalvarırdım bi kerede ben ödeyeyim diye yine ödetmezdi. Parası olmasa bile bir ay evvelden kendini ayarlamamış çünkü siz onu öyle alıştırmışsınız:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…