İlk Yıldönümü Yemeğinde Hesabı kim ödemeli ?

İlk yıldönümü yemeğinde hesabı kim ödemeli ?

• Erkek

• Kadın

• Alman Usulü Yani herkes kendi hesabını ödemeli

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Benım ıcın bu yaptığınız bır erkekten soğuma sebebıdır. Erkegın ödemesi demek kadının yıyıcılıgını göstermez ki. Elbet sende mesela önce davranır bı gün de sen ödersin Arada sırada. Ama her defasında kendı yedıgının parasını elıne sıkıştırmak ve onun da bjnu kabul etmiş igrenc bısey. Hele yıldönümünde bile. Insan o gece ıcın para ayırır bırıktırır bısey yapar ama kadından o gecede para almaz. Aşırı soğurum

eşime ilklerde bu konuda hiç yüz vermemiştim hep öderdi ama sonradan hadi sevgilime yemek ısmarlıyayım ama sende bana cay ısmarla durumuna gelmiştik
şimdi cantamı arabada unutmusum sen ödeyiver diyorum

Arkadaşlarım bile çalışmıyorken onlara hesap ödetmem ben.kaldı ki çalışmayan sevgilime yıl dönümü yemeğini ödetmek.

Eşime ilk sevgililik zamanlarinda ben de hesap odeyebilmek için yalvarirdim. Nuh der peygamber demez odetmezdi. Tuvalete gidiyor gibi yapıp ödersem benimle 3 gün konuşmazdı. Benim de içim rahat etmiyordu hep o odeyince ve bu meselelerde seni beni yoktur diye düşünürüm. Hala eşim bana ödetmez. (ki şu an çalışmıyorum ve maaş günü onun maaşının %90ına el koyuyorum)

Cimri erkekten ilerde koca olmaz diye düşünüyorum, böyle alistirsan bile bi erkek buna alismamali evet.

bence alışmış ortak ödemeye...
ama sende hatalısın , madem alman usülü bir ilşkiniz var, şahsen ben işsizim hayatım kusura bakma en fazla çay içebilirm derdim evde yerdim yemeği.
(işsiz kaldığımdan biliyorum)
yalnız Alman usülü olayı saçma bence sevgililer arasında bir sen bir ödesin o an olan ödesin .
nargile içmesi saçma olmuş madem parası yoksa ama şimdi öncelikler diyelim mesela sende dışarıda bir tatlı yemek yerine kendine kıyafet almayı tercih edebilirsin yani ondan çok takılma insan sevdiği şey olunca gözü görmüyor ne kadar olduğnu

Canım öncelikle sen şuan işsizmissin yani erkek arkadaşının bunu düşünüp çoğunlukla hesabı ödemesi lazım
Hele yıldönümü yemeğine onun seni götürmesi herşeyi onun ayarlaması lazım
Tamam her bulusmada erkeğe yüklenilmez ama her bulusmada çalışmıyor oldugun halde senin para ödemeni nasıl kabul edebiliyor? Çok ilginç
Ben de eşimle sevgiliyken çalışıyo oldugum dönemde arada öderdim ama çogunlukla bana ödetmezdi ben zorla öderdim ya da o yemek ısmarlardı ben kahve..

Erkeğin tutumlusunu,pintisini bende sevmem ki,ayrıca canım erkekler para harcadiklari, gerçekten emek verdikleri ilişkilerde ki kadınlar dan pek vazgecemiyorlar kolay kolay. Bir yıl iyi dayanmisin Alman usulü en saçma şey kadın erkek ilişkisinde. Bir hafta o öderse, bir hafta sen odeseydin keşke. Yada o yemeği ödedi sen kahveyi yada tatlıya ödeseydin.. Üzgünüm ama adam böyle alismis,alistirmissiniz zaten ne yaparsak biz kadinlar kendi kendimize fedakarlık adı altında yapıyoruz sonra da uzuluyoruz

:) adamı alıştırmışsın ama boşver en iyisi alman usulü benim bi erkek arkadaşım vardı ayrılmıştım çocuktan bana 3 kere tost ısmarlamış onların parasını istemişti bi daha kimsenin ödemeye çalıştığı hesabı kabul etmedim param varsa yedim yoksa aç durdum bu öyle takıntı haline geldi ki 4 yıldır evliyim eşimle dışarda bişey yesek ben ödeyim diye atlıyorum

Bu anketi erkek yoğun bir ortamda yapsan cevap yine erkek olarak çıkardı. Erkeğin sürekli hesap ödemesine kesinlikle karşıyım, ama erkek kesinlikle hesap ödeme konusunda bir adım önde olmalı. Mesela yemeği o ödemeli, kahveyi siz ısmarlamalısınız. Arada da siz yemek ısmarlarsınız ya da jestler yaparsınız, hep onun ödediği bir durum da çirkin çünkü. Öğrencilik zamanında alman usulü olabilir ya da işsizdir, parasızdır tamam ama sürekli alman usulüne alıştırmışsınız, ilişkilerde hoş değil bu. Yıl dönümü ya da özel günlerde o ödemeli, hadi oldu siz bir şey organize ettiniz siz ödemelisiniz. Erkeğin cimrisi çok itici, sizinki fazla tutumlu davranıyor bu da beni huzursuz eder. Ben yanımda benden daha güçlü adam olsun isterim, feminizm ayağına biz eşitiz filan diye tutturan kadınları da anlamıyorum. Eşitlik bu değil, bazı yerlerde erkek kendini gösterecek, yıl dönümünü de ben organize edeceksem iki gün sonra o adam benden başka şeyler de talep eder.

Tutumlu biri olabilir ama siz ciftseniz bu tutumu sizde yapmamali. Ustelik yıldönümü demissiniz... Yanılıyor olabilir ama bence bu çocuk para harcamayı istemiyor sevgilisi için bu da sahiplenmedigini gösterir

Basta bu sekilde alistirmissin. Ikincisi de bu sekilde zor ya hic sevmedigim erkek davranisi. Hayir sen niye parayi ona veriyorsunda o odermis gibi yapiyor. Zaten ikiniz de anormal davrandiginizin farkindasiniz bence ama sen belli merhametlisin o da cikarci iste.

herşeyi geçtim yıldönümünde hesabı bölmek ne demek ya. nasıl böyle bişeyi kabul edebilir.
ben söyleyemezdim açıkçası ama illaki bi yolunu bulup söylemelisiniz

ıyyy cimri pinti erkek
yıl dönümünde hesabı bölmek ne ya rezillik saygısızlık
kimse kusura bakmasın biz de elimizi cebimize atıyoruz o ayrı ama
yıldönümünde kadından da 1 kuruş alınmaz allah askına böyle marjinallikler bize fazla öküz kaba ruhsuz herif
hergün eline para ver senden iyisi olmaz ileride full seni de yiyecek cokkkkk belli

Erkeğe yığılma tarafı değilim kesinlikle, zamanında çok kavgalar ettim hesap konusunda. Bir erkek elbette jestler yapmalı, arada ödemeli ama sürekli ondan beklentide olmak da çok acizce. Eşim /nişanlım olsa amenna ama ortak bir evi ve hayatı paylaşmıyorsak şartlarımız eşit olmalı. Boğazımdan geçmez başka türlü, o kazanılan parayı rahatca yiyip içme konusunda hakkım yok.
Konu sahibi, her ne kadar eşit olmaktan yana olsam da sizin konunuz çok başka. Resmen adam odunlukta nirvana yapmış, yıldönümü yemeğinde Alman usulu nedir? Hem alman usulü ilişkilerde çok çirkin...Bir sen ödesin bir o yada kimde varsa artık. O yemek ödese sen nargile ısmarlasan çok şık dururdu. Sanırım senin yerinde olsam soğumuş ve iğneli laflarımı bir bir sıralamış olurdum.

yaa kusura bakmayın ama hesabı erkek öder yaaa , bazen şakasına kadın ödemeli , 10 seferde 1 sefer meselaa ,

ben sevmiyorum bu öküzleri

ben erkek önde olmalı diye düşünmüyorum.

ama siz işsizken sizin ödemenizi de doğru bulmuyorum. yani eğer ki amaç birlikte hoşça vakit geçirmek ve bir sevgiyi paylaşmaksa bir tarafta yoksa diğer taraf tamamlar. ki değil sevgilim, işsiz olan bir arkadaşımla bile buluşsak benden olsun bu sefer, sen işe başlayınca da senden olur derim yani, eğer ki imkanım varsa ona hesap ödetmem. ki sevgilinin pozisyonu çok farklı, böyle bir zamanda alman usülüni almanlar bile yapmıyordur bana kalırsa.

ikinci olarak da alman usülü ödediğinizde neden eline verip kasaya onu gönderiyorsunuz? bu kısmı bana çok enteresan geldi, eğer benden de para çıkıyorsa neden o ısmarlıyor gibi görünsün ki, dostlar alışverişte görsün kafası mı? eğer ki öyle görünmek istiyorsa ödesin tüm hesabı, yok tam alman usülücü ise bir zahmet kasaya birlikte gidelim.

Hesabi erkek ödemeli eğer kadina ödetiyorsa onadan bi cacik olmaz.

eşime ilklerde bu konuda hiç yüz vermemiştim hep öderdi ama sonradan hadi sevgilime yemek ısmarlıyayım ama sende bana cay ısmarla durumuna gelmiştik
şimdi cantamı arabada unutmusum sen ödeyiver diyorum
Benim eşim de dışarı cikarken yanına cuzdanini filan almaz. Taşımam istemiyorum diye artik hep ben öderim hesapları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…