İlk Yıldönümü Yemeğinde Hesabı kim ödemeli ?

İlk yıldönümü yemeğinde hesabı kim ödemeli ?

• Erkek

• Kadın

• Alman Usulü Yani herkes kendi hesabını ödemeli

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Her zaman erkek odemeli... bak burda ne konular okuduk. Kadin doktor olmustu galiba kocasi issiz miydi neydi onun dil okulu masraflarini falan karsilamis adami adam etmisti. Adam bunu begenmyodu falan ama.. cok fazla annesi gibi davranmycaksin, ne munasebet parasi yoksa bi ise kalkismamayi da bilsin bi zahmet. Insan ozel gun icin gerekirse aylar onceden kenara 3 5koyar da onla yapar karsidakine mahcup olmamak icin. Gerci iliskide mahcubiyet olmaz da...
Ben soyle dusunuyorum erkegin hesabi odemesinin altinda ben sana yeterim,senin yemen icmen bana ait olsun sen benim kanatlarim altinda ol seni koruyayim kollayayim,ilerde cocuklarimiz olursa hepiniz benim kollarim altinda olun vs vs gibi bi anlam iceriyor sanki...
Kadin oderse ne biliym kadini para gibi goren,ben yetemiyosam kadin odesin o sacini supurge etsin napalim falan diye dusunuyo gibi geliyoe erkek .
Erkek odesin,yoksa 1simit alip 2ye bolup yensin...goturup de kadina masa donattirmasin yani..
Ben de sevgilyken utanir sklrdm esim hesap konusunda bikac kez bana odetmistir. Issiz kaldigi ve -ayri sehirlerdeydik- imkanlarj zorlayarak beni gormeye geldigi zaman vardi o ara.. bi de ara sira ben israr edersem oderdim ki calismiyordum ama harcligim vardi.Ben mesela sevgilim bana hadi gel magazalara bakalm hadi gel sana biseyler alalim hadi bak sunu begendinmi ne guzelmis di mi..falan dediginde hic 1kere birsey aldrtmis degilimdir. Ben de bunlari yiyicilik gibi gorurum. Sonra alirsin amaan evlenince alirsn falan diye gecistirmistim. Hahaaha ama evlenince de bi borc batagina saplanip kaldigimiz icin artik eski gunlerdeki gibi hadi sunu bunu alalimlar da ortadan kalkti gerci :)
Her neyse.. o odemeliydi. Kullaniliyor musun ki :/ nargileye parasi varmis baksana......

Olmaz ki .Sevgide Alman usulü mü olur .Anasını,kızkardesini götürse onlara da mı ödetecek.Onlara ödetiyorsa zaten kaç,ödetmiyorsa sana deger vermiyor demekki .Yeni nesil erkekte bi garip.
Cidden cok garipler. Gorunusleri tarzlari saclari baslari kaşlari pantolon pacalari konusmalari bile bi garip......

Erkek milletine merhamet etmiceksin para konularinda. Ufak bir tavsiye olarak kabul et.
Katiliyorum...
Dusunuyosun dusunuyosun ..almiyorsun etmiyorsun.. sonra bakiyosun ki paspal bi halde gezen sen,seni begenmemeye baslayan kulp takan bir de param cok heheeyyt havalarina giren bir erkek....
Ben bazen burun surtmek icin sinirlendirirse beni meselaaa gidip para harciyorum.

keske su yazinizi kizlarimiz gorse

Son düzenleme:
Senden sonraki kiz arkadasina neler yPar emin ol dudagin ucuklar.. O kazak almayan sahis

Parayi odemiyecekse camasirlari da o yikasin o sersin gece bebegi o emzirsin ..ev temizlesin bende ise gideyim ..esitlik adalet degildir bu durumlarda

Kaç kere diyorum a lış tır ma yın!!

Yemek bile ismarlayamayan adam bir zahmet sevgililik işlerine bulaşmasın.
Ben almanyada olmama rağmen alman usulü yapmiyorum...
Not: alman usulü genelde arkadaş çevresinde gecerlidir. Aile/ sevgili durumlarini kaplamaz.

Sevgili olduklarm yada nişanlı yada eşim olan erkek hiç hesap ödetmedi bana.. Bnde elimi cebime atmadım galiba bnde o hep erkek ödemeli diyenlerdenim
Başta yanlış yapmışın alıştırmayacaktın.
arada bi “ bu defa benden olsn lütfen yemekler “ gbi yaklaşıp nadir zamanlarda öderdin.
Bn ona alman usulü demem. Biz ortaokulda yapardık sizn o yaptığnızı..

Yapacağın şey belli.. maddi olarak skıştm yemek yemeyelim bu seferlik “ de . Oda tabii bn öderm dicek bu kadar basit

4 aydır bir kere 30 liralık bi hesabı ısrar kıyamet ödedim
ben de hep erkek ödesin istemem
ben de her zaman elimi cebime atıyordum ama o kesinlikle kabul etmiyordu
yıldönümünde bile hesap ödettiyse soğurdum sanırım

bir arkadasim odetirdi sevgilisine benmi oduycem derdi ...ariyordu ayrildigi sevgilisi demekki o yariyor...ben erkegin odemesi taraftariyim issiz oldugunuz icin ..işe girince de siz oderdiniz yada hediye alirdiniz..ama adam bence de cimri

Ben de asla hesabı tamamen erkeğe bırakanlardan değilim ama bu kadarı kesinlikle fazla olmuş.
Alman usulü zaten çok itici kusura bakmayın, ya o benimkini öder ya da ben onunkini öderim mantığındayım her zaman da öyle yapmışımdır. Alman usulü biraz cimriliğe ve iki sevgilinin arasına girmemesi gereken bir şeye kaçıyor, hoş değil.
Arada tedirgin eden şeyleri karşı tarafla konuşup bilmesi mantığındayım, salağa yatmaya devam ediyorsa etmesin diye ve akıl edemiyorsa etsin diye.
Bu türlüsü beni huzursuz eder, o ilişki beni tatmin etmez açıkçası. Sizde de öyle olmuş.

Sevgilinle Alman usulü hesap odemek te nedir ? Bir kez o oder sonra sen odersin böyle olmalı. Ayrıca 7 aydır işsiz olan bir kadına hesabını odetmek nedir? Kusura bakma da böyle saçmalık olmaz. Durumun daha iyi olur sen on kez odersin o beş kez öder ama Alman usulü vs de çok iğrenç.

Sen ona kiymadin ama o sana kiymis bence hic dogru bse degl cimri demek bu toparla bian once yoksa evlenincede boyle olur

İlişkilerde para konusunun sorun olmamasi gerekiyor aslında. Bende sizin gibi dusunenlerdenim erkek bir adim onde olmalı. O yemek ismarliyorsa bende kahve ısmarlarim gibi gibi. Bu adamla evlensen surekli bi para durumu olur.

'' Benim olduğum yerde kadına hesap düşmez'' diyen bir kültür içinde büyüdüm ben :)
Bana göre erkek ödemeli. Her şeyde erkeklik gururu yapıyorlar da bu konuda niye yapmıyorlar ?

Eşimin bi arkadaşı ilk yemekte kız arkadaşına '' Bu ilk buluşma olduğu için herkes kendi ödesin hesabı'' demiş. Kız da '' Tamam ben ikimizin yerine öderim'' diyip ödeyip çıkmış

Sürekli yemeğe çıkmak saçma geliyor bana bi de.. Yani erkek ödemeli bana göre ama, hiç durmadan da yemeğe çıkıp ödemek zorunda bırakılmamalı bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…