İlk yıldönümümüzde kayınvalidemler bizde kalacak, ben bencil miyim?

karamellipismaniye

Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2025
154
22
13
26
Kayınvalidem kanser hastası, evlerimiz 15 dk yürüme mesafesinde ama 3. katta oturuyor ve asansörü yok. Bizim ev direkt giriş kat, merdivensiz. Tedavi sürecinde bir kez daha gelip kalmıştı. Şimdi de 10 gün boyunca bizde kalacak, her gün ışına gideceği için. Tek sebebi merdiven çıkmakta zorlanmaları (kayınpederim zorlanıyor daha çok).
Kayınvalidemin sağlığında bana karşı çok kötülüğü, haksızlığı oldu. Bırakın evime gelmesini, hasta olmasa yüzünü bile görmek istemiyorum. Ve onlar geldiğinde asla rahat edemiyorum. Yine de güleryüz gösteriyorum, elimden geleni de yapıyorum.
Evimizde yatabileceği tek yer salon ve salonda o yattığı, sürekli uyuduğu için salon kullanılamaz hale geliyor. Ne televizyon, ne oturma alanı vs hiçbir şey kalmıyor. Bir de ben normalde şort - atlet dolaşıyorum aşırı sıcak olduğu için, onlar varken bunu bile yapamayacağım kadar hayatım sınırlanacak. Tüm bunları geçtim, geldikleri gün bizim ilk evlilik yıldönümümüz. Eşimin bile bile bana sormadan, son gün geleceklerini söylemesi beni çok üzdü. Evlilik zaten benim için bitmeye yaklaşıyor, annesinin rahatsızlığı olmasa boşanmayı dile getirecektim, onu bu durumda yalnız bırakmak istemedim. Ama ben onu düşünüp yanında oldukça gördüğüm muamele bu. Evet evlilik konusunda bitirmeye yakınım ama adam 9 yıldır hayatımda ve ona karşı içimde sevgi var, hala belkiler var, ilk yıldönümümüzde “sen de bu süreçte çok ihmal edildin, çok yalnız kaldın, bize de değişiklik olur dışarı çıkalım” diyeceğine bana böyle bir sürpriz yaptı.
Not olarak hastalığın başından beri (4 aydır) her akşam iş çıkışı annesine gitti ve 10-11 gibi geldi eve, ben kocamı günde sadece 3 saat gördüm, ki hastalığın başında annesi gayet iyiydi, hasta olduğuna biz bile inanamadık. Bir de bir hafta önce hastalığın çok ilerlediği haberini aldı eşim (beyne metastaz yapmış) ve çok üzgün.
Yani bu durumlar içerisinde yıldönümü diyerek, benim rahatım ne olacak diyerek bencillik mi yapıyorum bilmiyorum ama kendimi çok yalnız, mutsuz ve normalden çok uzak bir ruh hali içerisinde hissediyorum.

Ve soranlar olacaktır, eşimin el üzerinde tutulan bir abisi var, onun eşi hiçbir şey yapmıyor, ne isteseler yapamam deyip çıkıyor işin içinden…

Sürekli bı durum değilmis ve hastalık durumu ki kotulesmis artik, sana da söylense iyiymiş ama böyle bı durumda evlilik yıldönümü kutlayacaktim niye geliyorlar durumu çok hoş değil, kaldı ki dışarı çıkabilirsiniz hala... E zaten boşanmayı düşünüyorsan da yıldönümü kutlamaya gerek yok, su an bile çıkıp gidebilirsin, madem esinde problem görüyorsun niye destek olasın ki... Konu kendi içinde baya çelişkili, sen ne istediğine bı karar ver bence...

Allah şifa versin
Hastalıkta annesini yalnız bırakmak istememesi çok normal. Hem sadece ışın tedavisi bitene kadar kalacaklarmış.
Evlilik yıldönümünü onlar gittikten sonra da kutlayabilrsiniz, bence aynı gün olması şart değil de boşanacağın adamla yıldönümü kutlamayı istemek saçma olur bence

Son düzenleme:
Eşiniz böyle bir durumda dünya bir yana diyerek tabiki annesiyle ilgilenecektir. Kanseri atlatmanın bir yolu da sevdiklerinin yanında olmasıdır, kadın şu an duygusal desteğe en yoğun ihtiyacı olan dönemde. Ben kindar biri olmama rağmen bu durumdaki biriyle mutlaka ilgilenirdim. Bu hayatta başımıza ne geleceği asla belli değil hepimiz hastalık ve engelli adayıyız.

Beyne metastaz yapmis bir kanser haberi alsam benim gozum de yildonumu falan görmez acikcasi. Annesiyle ne kadar zamani kaldığı belli degil, yaninda olmak istemesi normal.
Eger bas basa kutlamak istiyorsaniz bir gece ona gore bir organizasyon yapabilirsiniz. Ama esinizin de "bu durumda ne kutlamasi" deme ihtimali yok degil.

Kendi acinizdan haksiz degilsiniz fakat taraflardan birinin annesinin kanseri kötülesmisken ön planda olanın o olması da normal.

İşin içine hastalık girdi mi bence daha esnek davranmak ve düşünmek gerekiyor. Üstelik eşiniz yakın zamanda annesinin durumunun kötüleştiğini öğrenmiş. Belki yıl dönümünüzü bile hatırlamayacak veya dışarı çıkıp kutlamak istemeyecek, ki bence bunlar da çok insani durumlar.

bosanmayi planladigindan adamin haberi bile yok ama ilk yildonumunde hasta annesi sizde kalcak diye tepkilisin, evlenirken hastalikta saglikta diye soz verilirken siz sadece sagliktaya mi soz verdiniz? bence bu biraz bencilce herkesin basina gelebilir bosanmayi dusundugun bu evlilikte neyi kutlayacaksin tam olarak?

Acımasız bir insan olarak gördüm şahsen benimde annem hasta olur gelir bende kalır eşim işine bile gidemez her sene eşimin doğum gününde hep bir hastane meselesi çıkar ve annem bizde kalır hiç eşimin doğum günü nu düzgün kutlayamadik ama eşim anneme kin dolmadı bunlar basit şeyler atletle gezme bir hafta ölmezsin bu insanı birşey yazık yani hem hayrın olur allah önüne güzellikler serer

Kanser ne demek, beyne sıçramış ne demek çok bildiğiniz şeyler değil galiba. haaa eğer biliyor da yine böyle konuşuyorsanız daha kötü. biraz silkelenip kendinize mi gelseniz acaba. kayınvalideyle kötü şeyler yaşamış olabilirsiniz ama çok ciddi bir hastalığı var şu noktada. insan düşmanına bile (ki ne yaptığına bağlı değişebilir ama bu ne yaptığı meselesi sevdiğiniz birini öldürmek vs gibidir bence) bu noktada biraz merhamet eder. boşanmak istiyorsanız boşanın ama annesi şu durudayken adama ama evlilik yıldönümü derseniz ciddi tepki alırsınız bence.

Bosanmayi dusundugun adamla basbasa evlilik yildonumu kutlayamamayi biraz fazla takmissin gibi.

Yatili misafir olaylarini hic sevmem ben de ama burda cok farkli bir durum var ve işin tedavisi aldiktan sonra merdiven falan cikamaz tabi kadin, 3 kat merdiveni normal yasli bile zor cikar işin tedavisi ne bilmiyorsun sanirim.

Sorunun cevabi evet bencilsin. Adama aç bu konuyu muhtemelen o seni boşar zaten. Annesi hasta ama sen bu surecte ihmal edildin diyecekmis vs. Bi zahmet ciddi hastalik gibi durumlarda da ihmal ediliverin.

Bana çok kötülüğü dokunmuş insanların ne hastalığı, ne ölümü bende zerre iyilik yapma hissi uyandırmıyor ve üzüntü oluşturmuyor. Eski boşandığım insanın annesi ameliyat olmuştu, kardeşler aralarında bakıyordu, birazda sizde kalsın demişler eski boşandığım kişiye. Puf kadının bana iyiliği değil deccal gibi kötülüğü olmuş, ben hasta diye onunla ilgileneceğim öyle mi? Annenin evinde annene bakabilirsin, ben istemiyorum dedim kestirdim attım.
Kısaca ben insanlara nasıl davranacağımı, bana olan davranışlarına göre belirlerim. Vicdanım bana kötülük yapmış insanlara karşı yok. Acırsan acınacak duruma düşersin lafına çok inanırım. Bence evde istememen normal ve doğal. Ama ne yaparsın bu sana kalmış.

Siz eltisinin altınlarını tartan üyesiniz ve bence hala bunun kinini güdüyorsunuz. Evliliğiniz kaynınız ve eltiniz yüzünden boşanmaya gidiyor doğru mu? Devamlı onlarla kıyas içindesiniz. Sevmediğin kişileri hem de yatılı misafir etmek hoş değil ama metastaz yapmış kanser hastasının kurtulma ihtimali yok gibi bir şey. Sizin anneniz olsa eşiniz dır dır etse üzülmez miydiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…