- 5 Ekim 2020
- 14.605
- 39.957
- 548
- 36
- Konu Sahibi karamellipismaniye
-
Hastalık bu ya, bu gibi durumlarda siz de eşinize sormayın zaten, ne yani bi kişi istemiyor hasta yaşlı kapı dışında kalacak, var mı böyle bişey. Tedavisini olur gider evine. Yıldönümünü de sonra kutlarsınız, kaçmıyor.Kayınvalidem kanser hastası, evlerimiz 15 dk yürüme mesafesinde ama 3. katta oturuyor ve asansörü yok. Bizim ev direkt giriş kat, merdivensiz. Tedavi sürecinde bir kez daha gelip kalmıştı. Şimdi de 10 gün boyunca bizde kalacak, her gün ışına gideceği için. Tek sebebi merdiven çıkmakta zorlanmaları (kayınpederim zorlanıyor daha çok).
Kayınvalidemin sağlığında bana karşı çok kötülüğü, haksızlığı oldu. Bırakın evime gelmesini, hasta olmasa yüzünü bile görmek istemiyorum. Ve onlar geldiğinde asla rahat edemiyorum. Yine de güleryüz gösteriyorum, elimden geleni de yapıyorum.
Evimizde yatabileceği tek yer salon ve salonda o yattığı, sürekli uyuduğu için salon kullanılamaz hale geliyor. Ne televizyon, ne oturma alanı vs hiçbir şey kalmıyor. Bir de ben normalde şort - atlet dolaşıyorum aşırı sıcak olduğu için, onlar varken bunu bile yapamayacağım kadar hayatım sınırlanacak. Tüm bunları geçtim, geldikleri gün bizim ilk evlilik yıldönümümüz. Eşimin bile bile bana sormadan, son gün geleceklerini söylemesi beni çok üzdü. Evlilik zaten benim için bitmeye yaklaşıyor, annesinin rahatsızlığı olmasa boşanmayı dile getirecektim, onu bu durumda yalnız bırakmak istemedim. Ama ben onu düşünüp yanında oldukça gördüğüm muamele bu. Evet evlilik konusunda bitirmeye yakınım ama adam 9 yıldır hayatımda ve ona karşı içimde sevgi var, hala belkiler var, ilk yıldönümümüzde “sen de bu süreçte çok ihmal edildin, çok yalnız kaldın, bize de değişiklik olur dışarı çıkalım” diyeceğine bana böyle bir sürpriz yaptı.
Not olarak hastalığın başından beri (4 aydır) her akşam iş çıkışı annesine gitti ve 10-11 gibi geldi eve, ben kocamı günde sadece 3 saat gördüm, ki hastalığın başında annesi gayet iyiydi, hasta olduğuna biz bile inanamadık. Bir de bir hafta önce hastalığın çok ilerlediği haberini aldı eşim (beyne metastaz yapmış) ve çok üzgün.
Yani bu durumlar içerisinde yıldönümü diyerek, benim rahatım ne olacak diyerek bencillik mi yapıyorum bilmiyorum ama kendimi çok yalnız, mutsuz ve normalden çok uzak bir ruh hali içerisinde hissediyorum.
Ve soranlar olacaktır, eşimin el üzerinde tutulan bir abisi var, onun eşi hiçbir şey yapmıyor, ne isteseler yapamam deyip çıkıyor işin içinden…
Onu da sıkıştırmış araya, kıymetli olan oğlu bakmıyor, bizim başımıza kalıyor diye. Belki ailenin idare edileni o, bazen kıymetli sanıyoruz.Siz eltisinin altınlarını tartan üyesiniz ve bence hala bunun kinini güdüyorsunuz. Evliliğiniz kaynınız ve eltiniz yüzünden boşanmaya gidiyor doğru mu? Devamlı onlarla kıyas içindesiniz. Sevmediğin kişileri hem de yatılı misafir etmek hoş değil ama metastaz yapmış kanser hastasının kurtulma ihtimali yok gibi bir şey. Sizin anneniz olsa eşiniz dır dır etse üzülmez miydiniz?
Doğru değil, eşim evlendiğimiz günden beri ana kuzusu ve cinsel hayatımız asla yok. Boşanmak isteme sebebim bu. Ve performansla alakası yok bu olayın, tamamen annesinin ona kocası gibi davranmasıyla alakası var. Psikolojik bir sorunu var ama annesiyle anormal bağını da kabul etmiyor. Sebebi bu, altınla olayın hiçbir alakası yok, kayınvalidemin bana tek yaptığı haksızlık o değilSiz eltisinin altınlarını tartan üyesiniz ve bence hala bunun kinini güdüyorsunuz. Evliliğiniz kaynınız ve eltiniz yüzünden boşanmaya gidiyor doğru mu? Devamlı onlarla kıyas içindesiniz. Sevmediğin kişileri hem de yatılı misafir etmek hoş değil ama metastaz yapmış kanser hastasının kurtulma ihtimali yok gibi bir şey. Sizin anneniz olsa eşiniz dır dır etse üzülmez miydiniz?
Haklısınız ben dün gece öğrendim, zaten eşime de hiçbir şey söylemedim, sadece çok huzursuz oldum durumdan kendi kendime. Zaten bir şey söyleyebilsem eşime söylerdim, buraya gelip yazma sebebim kendimi kötü hissetmemdi… haklısınız, teşekkür ederimİstediğiniz kadar haklı olun o kadın belki ölecek bir kaç ay sonra. Eşinizin gözünde aklanamazsınız. Rahatsız olduğunuz durumları anlayabiliyorum ama ölüm var.
Annem kanser olsa gözüm dünyayı görmez. Esım de yıldonumu dese eltim dese buz gıbı soğurum. 6 yıllık evliyim. Bence sağlık herseyın önündedir. Sız ınsanlıgınızı yapın derım.Kayınvalidem kanser hastası, evlerimiz 15 dk yürüme mesafesinde ama 3. katta oturuyor ve asansörü yok. Bizim ev direkt giriş kat, merdivensiz. Tedavi sürecinde bir kez daha gelip kalmıştı. Şimdi de 10 gün boyunca bizde kalacak, her gün ışına gideceği için. Tek sebebi merdiven çıkmakta zorlanmaları (kayınpederim zorlanıyor daha çok).
Kayınvalidemin sağlığında bana karşı çok kötülüğü, haksızlığı oldu. Bırakın evime gelmesini, hasta olmasa yüzünü bile görmek istemiyorum. Ve onlar geldiğinde asla rahat edemiyorum. Yine de güleryüz gösteriyorum, elimden geleni de yapıyorum.
Evimizde yatabileceği tek yer salon ve salonda o yattığı, sürekli uyuduğu için salon kullanılamaz hale geliyor. Ne televizyon, ne oturma alanı vs hiçbir şey kalmıyor. Bir de ben normalde şort - atlet dolaşıyorum aşırı sıcak olduğu için, onlar varken bunu bile yapamayacağım kadar hayatım sınırlanacak. Tüm bunları geçtim, geldikleri gün bizim ilk evlilik yıldönümümüz. Eşimin bile bile bana sormadan, son gün geleceklerini söylemesi beni çok üzdü. Evlilik zaten benim için bitmeye yaklaşıyor, annesinin rahatsızlığı olmasa boşanmayı dile getirecektim, onu bu durumda yalnız bırakmak istemedim. Ama ben onu düşünüp yanında oldukça gördüğüm muamele bu. Evet evlilik konusunda bitirmeye yakınım ama adam 9 yıldır hayatımda ve ona karşı içimde sevgi var, hala belkiler var, ilk yıldönümümüzde “sen de bu süreçte çok ihmal edildin, çok yalnız kaldın, bize de değişiklik olur dışarı çıkalım” diyeceğine bana böyle bir sürpriz yaptı.
Not olarak hastalığın başından beri (4 aydır) her akşam iş çıkışı annesine gitti ve 10-11 gibi geldi eve, ben kocamı günde sadece 3 saat gördüm, ki hastalığın başında annesi gayet iyiydi, hasta olduğuna biz bile inanamadık. Bir de bir hafta önce hastalığın çok ilerlediği haberini aldı eşim (beyne metastaz yapmış) ve çok üzgün.
Yani bu durumlar içerisinde yıldönümü diyerek, benim rahatım ne olacak diyerek bencillik mi yapıyorum bilmiyorum ama kendimi çok yalnız, mutsuz ve normalden çok uzak bir ruh hali içerisinde hissediyorum.
Ve soranlar olacaktır, eşimin el üzerinde tutulan bir abisi var, onun eşi hiçbir şey yapmıyor, ne isteseler yapamam deyip çıkıyor işin içinden…
Eşim evlendiğimiz günden beri ana kuzusu ve cinsel hayatımız yok, evlenmeden önce her şey normal, hep benimle ilgiliyken, annesinin psikolojik manipülasyonları ve tabii eşimin de karakteriyle her şey tepe taklak oldu. Ben eş olmadım, onu annesinden ayıran kişi oldum hem eşim hem annesi için. Ayda bir hep benim istememle oluyordu, annesinin hastalık sürecinden bahsetmiyorum asla bu durum ayrı ve özel farkındayım. Ama hastalık sürecinde de annesinin durumu başta çok çok iyiyken her akşam annesine gitmesi bile bana çok dokunuyordu, ben sürekli yalnız kaldım, hala da öyle. Evet bencilce ama misafir çağırsam “annem hasta ne misafiri”, birine gitsem “annem hasta ne gezmesi” vs oldu. Gidip görüşebileceğim tek kişi kendi ailem, onlar da çok yakın değiller, öyleEşinizden neden boşanmak istiyorsunuz? Asıl mesele bu. Birinci yıldönümünüz elbette sizin için özel, bunu anlayabiliyorum. Seçenekler şunlar: O akşam dışarıda kutlayabilirsiniz, veya eğer maddi anlamda sizi zorlamayacaksa bir otelde akşam yemekli ve 1 gece kalmalı bir program organize edebilirsiniz (tek dertleri merdiven çıkmaksa onlar evde kendi kendilerine idare edebilirler) veya yıldönümünü bu sene onlarla birlikte evde kutlayabilirsiniz ya da diğer arkadaşların da dediği gibi onlar gittikten sonra başka bir gün kutlayabilirsiniz. Zira anlattığınıza göre Kv'nin sağlık durumu iyi değil ve sizin bir sonraki yıldönümünüzde kadın hayatta olmayabilir. Bu arada onların salonda yatması ve sizin düzeninizin bozulması konusunda yaşadığınız sıkıntıları çok iyi anlıyorum ama Asıl mesele siz eşinizden neden boşanmak istiyorsunuz? Son 4 aydır anneci tutumu ve sizin sıkça düzeninizin bu şekilde bozulması nedeniyle mi yoksa başka sebepler mi var?
Kanser kadının beynine sıçramış, belki de bir daha hiç bir yıl dönümünüze mani olmayacak. Ana kuzusu erkeklerin bunu saklamak için aldığı özel eğitimler mi var? Yani nikah defterine imzayı atana kadar kişisel eğitmenlerle mi çalışıyor da bu huylarını fark etmiyorsunuz? Anneci olduğunu kesinlikle kabul etmeyen bir adamı boşamak mı istiyorsunuz baş başa yıl dönümü mü kutlamak istiyorsunuz anlayamadım ben.Doğru değil, eşim evlendiğimiz günden beri ana kuzusu ve cinsel hayatımız asla yok. Boşanmak isteme sebebim bu. Ve performansla alakası yok bu olayın, tamamen annesinin ona kocası gibi davranmasıyla alakası var. Psikolojik bir sorunu var ama annesiyle anormal bağını da kabul etmiyor. Sebebi bu, altınla olayın hiçbir alakası yok, kayınvalidemin bana tek yaptığı haksızlık o değil
Bu süreçte hamile kalmamaya dikkat edin. Evliliğiniz boşanmaya doğru gidebilir.Eşim evlendiğimiz günden beri ana kuzusu ve cinsel hayatımız yok, evlenmeden önce her şey normal, hep benimle ilgiliyken, annesinin psikolojik manipülasyonları ve tabii eşimin de karakteriyle her şey tepe taklak oldu. Ben eş olmadım, onu annesinden ayıran kişi oldum hem eşim hem annesi için. Ayda bir hep benim istememle oluyordu, annesinin hastalık sürecinden bahsetmiyorum asla bu durum ayrı ve özel farkındayım. Ama hastalık sürecinde de annesinin durumu başta çok çok iyiyken her akşam annesine gitmesi bile bana çok dokunuyordu, ben sürekli yalnız kaldım, hala da öyle. Evet bencilce ama misafir çağırsam “annem hasta ne misafiri”, birine gitsem “annem hasta ne gezmesi” vs oldu. Gidip görüşebileceğim tek kişi kendi ailem, onlar da çok yakın değiller, öyle
İnanın evlenmeden önve annesiyle anlaşamayan, sürekli kavga eden bi adamdı. Ben sürekli aralarını düzeltiyordum. Evlenmeden önce de annesini çok seviyor, o da beni çok seviyor sanıyordum. Buna kimse inanmıyor ama evlenmeden önce 8 sene beraberdik ve ana kuzusu değildiKanser kadının beynine sıçramış, belki de bir daha hiç bir yıl dönümünüze mani olmayacak. Ana kuzusu erkeklerin bunu saklamak için aldığı özel eğitimler mi var? Yani nikah defterine imzayı atana kadar kişisel eğitmenlerle mi çalışıyor da bu huylarını fark etmiyorsunuz? Anneci olduğunu kesinlikle kabul etmeyen bir adamı boşamak mı istiyorsunuz baş başa yıl dönümü mü kutlamak istiyorsunuz anlayamadım ben.
Ediyorum, önceliğim o teşekkürler. Boşanma sebeplerim düzeltilebilir olduğu ya da ben öyle düşündüğüm için galiba yıldönümünü önemsedim…Bu süreçte hamile kalmamaya dikkat edin. Evliliğiniz boşanmaya doğru gidebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?