- 1 Eylül 2014
- 7.010
- 6.632
- 198
- 40
- Konu Sahibi Munevvergul
-
Dün gece rüyamda eski eşimi gördüm. O kadar gerçekçi bir rüya idi ki sanki eşim yanımdaydı ve biz mutluyduk. Hatta kokusunu bile hissettim. 2 yıl geçti hala iyileşemedim. Hatta o nişanlanmış bileben ne zaman iyi olacağım?
Dün gece rüyamda eski eşimi gördüm. O kadar gerçekçi bir rüya idi ki sanki eşim yanımdaydı ve biz mutluyduk. Hatta kokusunu bile hissettim. 2 yıl geçti hala iyileşemedim. Hatta o nişanlanmış bileben ne zaman iyi olacağım?
Ama neden bazı insanların imtihanı yokDefalarca; dünyanın bir imtihan dünyası olduğunu, yaşadığınız olayların sizi imtihan eden vasıtalar olduğunu sürekli olarak söyledik ve bunu yine söylüyoruz. Kuran-ı Kerim’de de defalarca açıkladık ki “ İnsanın en yakını bile insana imtihandır” dedik. Bu imtihanlarda amaç nedir? Bu imtihanlarda amaç; elbette tekamülün ilerlemesidir. Bu imtihanlarda amaç; elbette Allah’ın kulunu sevgiyle kendisine bağlamasıdır. Ancak elbette ki bu imtihanları verebilirse. Nefsiniz size galip gelirse imtihanları kaybedersiniz, her kaybettiğiniz imtihan sizi Allah’tan uzaklaştırıyor demektir.
Demek ki Allah(c.c) hangi kula zora koşarsa, kendine bağlamak, kendi adını andırmak için zora koşuyor. Zora koşuyor ki acaba kime sığınacak? Eğer bana sığınırsa kazanacağı mükafatları biliyor mu? Allah (c.c) bunu bekliyor. Peki bu imtihanlar safhasında kulun yapması gereken nedir? Kulun yapması gerekeni Kuran-ı Kerim çok açık bir şekilde ifade ediyor: Bakara Suresi 45. Ayet “Gerçekleri yükletip taşımakta sabır ve namaz ile Allah’a sığının” diyor. Eğer gerçekler size zor geliyorsa bu imtihanların çıkış kapısı, bu imtihanları geçmenin kapısı, yolu nedir? Namaz ve sabırla Allah’a yaklaşmaktır. ALINTI
Ben aslında sadece ona değil her şeyi sorgulamaya başladımay Münevver seni o zamanda okumustum
sımdıde okuyorum
senın ıcın mutluluk sadece o mu?
o seni sevseydı senı bırakırmıydı allah askına? kım ayrıca o ? kım yanı cok ıyı olsaydı sende ayrılmaya razı gelırmıydın? unuttunmu eskı gecen kotu gunlerı? elını sallasan ellısı , dısarıda ac kurt gıbı erkekler dolasıyor , sen hala onun mutlu olmasınamı uzuluyorsun neden bu kadar onemsıyorsun ?
eger senınde hataların varsa olabılır bunu gelecektekı ılıskın ıcın aklında tutarsın ama bıtmıs gıtmıs uzerındende 2 sene gecmıs hala daha neyın umutsuzlugu anlamadım
hayata yanlıs yerden bakıyorsunBen aslında sadece ona değil her şeyi sorgulamaya başladımişimde bir şey kötü gitse diyorumki yine mi ben ;(
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 yıldır eşîmden ayrıyım 1 yıldır da boşandım. Ama hala düzelemedim. Gelecekten çok umutsuzum. Allah a çok dua ediyorum ama düzelemedim. Bazen eski eşimin sosyal medya hesaplarına bakıyorum ve çok mutlu olduğunu görüyorum. Belki de yakında evlenir. Bense hala kötüyüm. O zaman diyorum ki ilahi adalet yok. Allah beni sevmiyor gibi saçma düşüncelere kapılıyorum. Ben ne yapıcam arkadaşlar, intıharı bıle düşünüyorum
Ama neden bazı insanların imtihanı yoksadece benim mi? Bazı insanlara bakıyorum o kadar kolay ki işleri
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 yıldır eşîmden ayrıyım 1 yıldır da boşandım. Ama hala düzelemedim. Gelecekten çok umutsuzum. Allah a çok dua ediyorum ama düzelemedim. Bazen eski eşimin sosyal medya hesaplarına bakıyorum ve çok mutlu olduğunu görüyorum. Belki de yakında evlenir. Bense hala kötüyüm. O zaman diyorum ki ilahi adalet yok. Allah beni sevmiyor gibi saçma düşüncelere kapılıyorum. Ben ne yapıcam arkadaşlar, intıharı bıle düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?