İnanacımı kaybetmekten korkuyorum :(

Arkadaşım sen ne yapıyorsun böyle kendine.Yazık değil mi? Saplantı haline mi getirdin. Hasta olursun bu kadar üzüntüyle. Başka konulara yoğunlaş.Gerekirse bir uzmandan yardım al. Bu psikolojiden bir kurtulun.Belki çok daha mutlu bir hayatınız olacak. Belki etrafınızdaki güzellikleri bu negatif düşünceleriniz yüzünden göremiyorsunuz.

Onu takip etmeyi bıraktığınızda...
Kendinizi unutmuş onu yaşıyorsunuz.
Böyle rüyalar görmeniz çok normal şu durumda.
Eski konularınıza baktım.
Zaten mutsuz olduğunuz bir evlilikmiş.
Neyini özlüyorsunuz?
Çok şükür mesleğiniz var. Ne güzel.
Hayata dönün.

mayista banada 1 sene olacak...seni cok ama cok iyi anliyorum..Ama ben intihar falan asla dusunmedim.Allah beni sevmiyor falan asla ! ama bisey farkettim..millet toparlanir,unutur, hayata devam eder,anasini satim gun gectikce herif daha cok aklima giriyo,aklimdan cikacagina daha da cikmaz oluyo..teselli eden,yol gosteren,yorum yapan arkadaslar sagolsun ama cidden kolay degilmis..gelecekle ilgili acayip sacma bi ruh halindeyim bende..bende sosyal medyadan takip ediyorum surekli..engel olamiyorum..o mutlu mutsuzmu bilmem ama (bana daha cok mutlu gibi geliyor,oyle hissediyorum cunku) onlar neden rahat ya..adam olsalardi da dusmeseydik su durumlara..ne ben baskasina bakabiliyorum (ilgim yok) nede baskasi bana bakiyo..cok ama cok sacma bi ruh hali..allah sonumuzu hayir etsin insallah...cok amin

Böyle yaptıkça iyi olmak sana hakmış diye düşünüyorsun, sen kötü oldukça o iyi olmamalı diye düşünüyorsun ama bu senin hayatından hiç silinmeyebilir 80 yıl da yaşayabilirsin 35de yarında ölebilirsin yarın aşık olabilir seneye bu hislerinin hiçbirini hatırlamayabilirsin yada bu acı içinden ömrünün sonuna kdr hiç çıkmayabilir. İmtihandan kaçılmaz, Asıl mevzu Allahtan geldiğini bilmek ve kabullenmektir ama 2 yıldır bir gr yol alamadın üstüne duvarlar ördün işin içinden nasıl çıkarsın bilmiyorum ama önce kendin hata yaptığını kabullenmelisin sen böyle yaşamaya alışmışsın sanki kurtulursan unutursan eski eşinin sana yaşattıkları yanına kar kalacak diye düşünüyorsun intikam duygusundan geçmişten vazgeç senin olan sana gelir adalette sevgi de herşey..

o adamın mutlu olduğunu nerden biliyorsun sen öyle olduğunu düşünüyorsun hem ilahi adalete güven er yada geç çıkar kimsenin kimsede ahı kalmaz bunu kendim ikikez hatta dün birini yaşadım aldığım haberle Rabbimin adaleti dedim iyiki ona havale ettim beddua etmedim dedim yaşadım ...Allah a havale et hiç ummadığın anda ummadığın şeyler olur hem sen kendini mutsuz ettiğin sürece ne kimse seni görür nede sen başkasını belki doğru kişi senin karşındadır da sen farketmiyosundur çalışıyorsan işine arkadaşlarına sosyal hayatına ağırlık ver kafanı başka şeylerle yor kendinle kaldıkça hep olumsuz düşünürsün Allah yardımcın olsun

Bu kadar sevdiginiz kokusunu bile unutamadiginiz adamdan ozel degilse nicin ayrildiginizi merak ettim..unutamamak cok zor allah sabir versin, ama derdi veren o dermaninida verecektir..ona siginmaktan baska care yok, o kulunu unutmaz, sadece birazcik dener..tum imtahanlarinizin guzel sonuclanmasini dilerim..

Merhaba yazmadan edemedim.Yaşadıklarınız bir hayli zor
Rabbim imanınıza göre imtihan verirmiş
Bunu ablam da birebir yaşadı.1,5 yıl önce 14 yıllık evliliğinden sonra ayrıldı
Adamın hayatında başka bir bayan varmış
Bu ablamın çok zoruna gitti.Bunalıma girdi intihar etti ölümlerden döndü
Sinir krizleri geçirdi kırılmadık kapı bırakmadı
Çok kötü günler geçirdi.Üstelik ablama 10 bin tl borç bıraktı
Tam toparlandı derken face de onun ve eşinin fotoğraflarını gördü
Çocuğu bile olmuştu.Yine delirdi ağladı sızdı
Zor sakinleştirdik.Bir işte çalışmaya başladı
Bu arada istemeye gelen çok vardı ama ablam kabul etmiyordu
Fazla üstelemedik çünkü 1. sinden ağzı yanmıştı
Şimdi nasıl mı diye soracak olursanız
Yarın akşam nişanı var.Allah nasip kısmet ederse 1 ay sonra düğünü olacak
O kadar çok mutlu ki şimdiki adam eskisinden bin kat iyi
Bu kötü günleri sende atlatacaksın yeterki sabır et.
Rabbime sığın güven bol dua et.Her şerde bir hayır vardır elbet.

Bu günlerde bu konu beni yine fazlasıyla düşündürüyor Ve bunları düşündüğüm için çok kızıyorum. Kendimi başkalarıyla kıyaslıyorum Neden ben? sorusu aklımdan hiç gitmiyor. Bazılarının işleri yağ gibi akarken neden ben? Artık hayatımdaki her şeyden memnuniyetsizlik duymaya başladım Allah ın beni sevmediğine, duymadığına kendimi inandırdım Bu durumu yaşamayanlar bilemez Nasıl bu düşünceleri kafamdan atacağımı bilmiyorum

Defalarca; dünyanın bir imtihan dünyası olduğunu, yaşadığınız olayların sizi imtihan eden vasıtalar olduğunu sürekli olarak söyledik ve bunu yine söylüyoruz. Kuran-ı Kerim’de de defalarca açıkladık ki “ İnsanın en yakını bile insana imtihandır” dedik. Bu imtihanlarda amaç nedir? Bu imtihanlarda amaç; elbette tekamülün ilerlemesidir. Bu imtihanlarda amaç; elbette Allah’ın kulunu sevgiyle kendisine bağlamasıdır. Ancak elbette ki bu imtihanları verebilirse. Nefsiniz size galip gelirse imtihanları kaybedersiniz, her kaybettiğiniz imtihan sizi Allah’tan uzaklaştırıyor demektir.

Demek ki Allah(c.c) hangi kula zora koşarsa, kendine bağlamak, kendi adını andırmak için zora koşuyor. Zora koşuyor ki acaba kime sığınacak? Eğer bana sığınırsa kazanacağı mükafatları biliyor mu? Allah (c.c) bunu bekliyor. Peki bu imtihanlar safhasında kulun yapması gereken nedir? Kulun yapması gerekeni Kuran-ı Kerim çok açık bir şekilde ifade ediyor: Bakara Suresi 45. Ayet “Gerçekleri yükletip taşımakta sabır ve namaz ile Allah’a sığının” diyor. Eğer gerçekler size zor geliyorsa bu imtihanların çıkış kapısı, bu imtihanları geçmenin kapısı, yolu nedir? Namaz ve sabırla Allah’a yaklaşmaktır. ALINTI

ay Münevver seni o zamanda okumustum
sımdıde okuyorum
senın ıcın mutluluk sadece o mu?
o seni sevseydı senı bırakırmıydı allah askına? kım ayrıca o ? kım yanı cok ıyı olsaydı sende ayrılmaya razı gelırmıydın? unuttunmu eskı gecen kotu gunlerı? elını sallasan ellısı , dısarıda ac kurt gıbı erkekler dolasıyor , sen hala onun mutlu olmasınamı uzuluyorsun neden bu kadar onemsıyorsun ?
eger senınde hataların varsa olabılır bunu gelecektekı ılıskın ıcın aklında tutarsın ama bıtmıs gıtmıs uzerındende 2 sene gecmıs hala daha neyın umutsuzlugu anlamadım

Ama neden bazı insanların imtihanı yok sadece benim mi? Bazı insanlara bakıyorum o kadar kolay ki işleri

Ben aslında sadece ona değil her şeyi sorgulamaya başladım işimde bir şey kötü gitse diyorumki yine mi ben ;(

Ben aslında sadece ona değil her şeyi sorgulamaya başladım işimde bir şey kötü gitse diyorumki yine mi ben ;(
hayata yanlıs yerden bakıyorsun
ben basıma ne gelırse gelsın cok sanslı oldugumu dusunuyorum
evet cok buyuk seyler yasadım gercekten senınkınden bın beter seyler
ama hep ne bılım sayısal looto kazandım, tatıl kazandım, ne bılım ıyı para kazanıyorum
sanslıyım bence

Neden sadece senin olsun ki?? Hz. Yunus'un Hz. Eyyub'un imtihanını hiç okumadın mı? Hz. Yusuf'un zindanda 7 yıl kaldığını? Peygamberimizin doğmadan babasını 5 yaşındayken annesini kaybettiğini?

Ohooo sosyal medyaya bak zaten herkes çok multu çok güzel çok geziyor çok güzel her şey.. Sen bence işe sosyal medyayla irtibatını kesmekle başla ve kendine eni bir amaç edin. Sen şu anda eski eşin mutsuzluktan ölsün istiyorsun ama zaten ayrısınız bi ilginizin kalmaması gerekiyor.

Sabrının dolmaya başladığı zaman artik nef dinle ve şeytanla vasa cikamayacagini hissettiğin zaman duanın kabulüne en yakin olan zaman. Sakin vazgeçme. Kayıtsız şartsız bir teslimiyet göster. Bu hayatta herkesin mücadelesi var. Benim mücadelem sana hafif gelir ötekinin ki bana. Aslolan tek şey Allah c.c kimseye kaldiramayacagindan fazlasını vermez.
Sosyal medya hesaplarını takibi bırakın. Yapmacık mutluluklar birbirlerinin üzüntüsünden beslenen insanlar. Hayat şartlarınızı bilmiyorum ama ise güce dalin biraz. Ne bileyim öyle iste

Bak en önemlisi sağlık.
Bence buna dikkat etmelisin.
Sağlığın yerinde yoksa hayatta hiç bir şeyin önemi yok.

Münevvergül.Bu düşünceyi içinden at.Çok büyük günah.Ahiretini de kaybedersin.Bşzim günahlarımız da dünya da dökülüyor bu şekilde.Limi dünyada öder kimi her iki tarafta.Kimi de yalnızca ahirette.O mutluluğu sen mutsuzluğı hakettiğinden de değil.Burdaki densiz yorumlara bakma..Zaman lazım.Ben de uzun süre savrulup durdum.Çünkü boşanma spnrası iki kişiyi çok sevdim ve yine terkedildim..Senle bir ara özelden konuşmuştuk.Yine sohbet edelim.Bu sıralar ben iyiyim olabildiğinin en iyisi.Çok dua ettim geçen.Ayrıldığım kişi de ailesi de dua ediyor belki ondan.İyileşmenin de zamanı var..Şimdi içimde bir ferahlık var .Kendi değerimi anladım sanki.Riskli işlere hiç girmemeye bu farklı dememeye söz verdim lendi kendime..Taki kendimi kötü hissetmezsem
..Lütfen şeytana uyma.Dindar kişilerle görüş.Maneviyata duaya sarıl.isyan etme.Sabır lazım.Musibete sabretmek lazım ki kaybetmeyelim kazanalım....Özelden yaz arada...İstersen tel bırak..Ben de ara ara kötü olsam da bir sıkıntısı olan olduğunda kendimi bırakıp onla ilgilenebiliyorum..Değer bilinmese de insanlık lazım deyip aynı özveriye devam ediyorum..Lütfen etrafındaki dindar kişilerle iletişime geç.Vakıflar,cemaatler dahi olur..İlacın maneviyat inan bana..

Aman yavrum, git dolaş yok mu kız arkadaşın? gerçek dost ama seni bunalıma sürüklemeyenden? hatta kimseye ihtiyacın da yok git gez takıl, dolaş. alışveriş yap. kursa git. resim yap boya yap. kuran oku. şükret. dua et. onun mutluluğunu s.ktir et. sen kendine bak resimlerde herkes güler, flaşlar patladıktan sonra ağlıyor mu bilemezsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…