İnanamıyorum..

Aynı yanlışı bir defa yaparsan hata iki defa yaparsan seçimdir, diye bir laf vardır. Yani eşinizin yaptığı şey ilk zamanlarda hatadır belki ama sonrasındakiler seçimdir bu yüzden suçludur. Boşanın demeyeceğim fakat bu sorunun cezasına sizi ortak etmeye hakkı yok. Gerekiyorsa ikinci bir iş bulsun daha çok çalışsın gecesini gündüzüne katsın ve o borcu nasıl yaptıysa o şekilde ödesin. Kesinlikle karışmayın derim. Evet evlilikte hayat müşterektir ancak kumar kararını müşterek almadıysanız cezasını da müşterek ödememelisiniz.

Ya burda bi kadın 'kocamdan habersiz 1000 liralık çanta aldım, kocamla kavga ettik' diye konu açsa, aynı kadınlar sen nasıl evli kadınsın,ne sorumsuzsun, pahalı çanta sevdan vardı evlenmeseydin madem, yazık o adam o parayı nasıl kazanıyor kim bilir diye cevaplar sıralanırdı.

Ama kadınlar çile çekmek için yaratılmış ve başlarına kocaları tarafından açılan her balayı 'imtihan' kisvesi altında meşrulaştırdıkları için, bunların sırtına kim binse haklı..

Yahu 1 ev parası dediğiniz en az 100bin TL. Bu kadın istese ev araba alamaz, belki biraz İdealist bi kadınsa çocuk bile yapamaz 3 sene. Ve ne için bu? Kocasının ahmaklığı için.

Konu sahibi, bi arkadaş yazmış çok güzel. Kontrol manyağı olup, kendini feda etmeyeceksen bu affediş sonucu, affetmene kimse laf etmez. Ancak konularından seni az çok tanıyorum. Çok büyük bi fedakarlığınla başlayan bu evlilikte, senin şımarma sıran ne zaman gelecek sence?

Hanımefendi kelimelerinize dikkat edin ben kimseyle aynı fikirde olmak zorunda değilim.

Boşanmayı falan düşünmeyin bence.
Bu kadar kolay mı borç yaptı diye boşamak?
Hani kötü gün için atılan imza?
6000 tl giriyormuş evinize..
Bizde zamanında asgari ücretle çok büyük bir borcun altından kalktık..
Ve sebepte aynısıydı.
İddialar, sayısal lotolar vs..
Babamda aynı eşinizin verdiği tepkiyi vermişti.
Bizde yıkılmıştık ama bir olduk, beraber olduk yendik borç denen düşmanı..
Şimdi rahatız Allah'a şükür.. Emin olun sizde sıkıntıdan sonra güzel günler göreceksiniz.

Hanımefendi kelimelerinize dikkat edin ben kimseyle aynı fikirde olmak zorunda değilim.

Ne dedim ki şimdi? Hangi sözüme alındın? Hakaret etmedim ki.

Sen söylermisin neden bayıla bayıla oynamamış? Bu fikri savunma sebebiniz ne?

Konu sahibinin yerinde olsam ne yapardım diye düşünüyorum, sanırım hazmedemezdim. Bir insan işini batırabilir anlarım, parasını dolandırıcıya kaptırır/dolandırilır onuda anlarım ama bir ev parasını kumarda kaybedip birde üzerine 3 yıl ödenecek bir borç yükü altina sokmasinı hazmedemem sanırım. İlk kaybettiğinde ,sadece elindekini kaybetmişken esiyle paylaşsaydı şu an 3yıllık borç olmazdı en azından ama şu an bataklığın dibine batma durumu bu bence.
Konu sahibi kolaylıklar dilerim

3 yıl borç dediğin nedir ki gülüm. Kadın aman başındaki erkeği kaybetmesin de nasıl yaşarsa. Herkesin borcu var Cherry. Eğer senin yoksa git bir kredi falan çek, buralarda sızlanma. Bir ev parası ne ki? Erkeğin elinin kiri.

Bu birikimleri nerde ve nasıl saklıyordunuz ki eşiniz tek başına alıp kullanabildi.
Bence burda bir sıkıntı var,bununda güvenle filan alakası yok.
Keşke ortak hesapta birbirinizden habersiz işlem yapamayacağınız daha güvenli bir yol seçseydiniz.

Geçmiş olsunnn ..İnşaalh tez zmanda düzelir olan olmuşş.Eşiniz doğru bişey yapmamış olsa bile şuan destek olun para nedir ki Allah huzur sağlık versin ödenir gider bişekildehaklsınız dibine kadar ama şuan onu kırmnız üzmeniz bişey sağlmıcak kaybedilen parayı getirmicek aksıe-ne hzuurnuzu götürecek el elden ödenir rabbm yardımcınz olsun buda sizin sınavınız varsayın

Çok geçmiş olsun arkadaşım. Sen yine eşinin borçlarına feda etmişsin birikimlerini.. ben kp in bitmek tükenmek bilmeyen kredi sevdasına heba ettim düğünümde biriken tüm altınlarımı. üstelik ne evime ne de düğünüme hiçbir katkıları olmadı. ve ödediğimiz borcun nereden ve nasıl geldiği de muamma.
Evliliğimin ilk yılını doldurmak üzereyim bunları yaşadım ben. Düğünüm ve evim için çektiğim krediyi ödüyorum üstelik bu zaman diliminde ve daha 2 yılımız var kredinin bitmesi için. Ama ben eşimi bu konuda hiç suçlamadım. Çünkü o da istemezdi böyle olmasını ama babadır atsan atılmaz satsan satılmaz. yalnız bir şart koştum ben bir daha böyle bir durumla karşılaşırsam ne eşimin yardım etmesine izin vereceğimi ne de kendim yardım edeceğimi söyledim. Eşim kabul etti. Konu kapandı. Çok şükür şimdi hem borçlarımızı ödüyoruz hem de yavaş yavaş biriktirmeye çalışıyoruz. Bence siz de ikinci bir şans verebilirsiniz eşinize. Tabi aynı hatayı bir kez daha yapmaması kaydıyla. Hatta bundan sonra yapacağınız birikimleri kendi kontrolünüze alın. Ya da ortak hesap açın orda biriktirin. Allah kolaylık versin. Sabırla aşılmayacak hiçbir zorluk yoktur emin olun.

Yorumların tamamını okuyamadim arkadaşlar devam edeceğim..

Benden korkar aslında korktuğu için kendi kendine halletmeye çalışmış zaten ve bu noktaya gelmiş.

Ben kendimi suçluyorum çünkü normalde gerçekten tutumlu hesabını bilen bir adamdır. Buna bakarak hiç irdelemedim.
Yakıştırmadım.

Yani bu bana göre büyük akilsizlik.
Ki benim işim gerçekten babasının cimriligi yüzünden parasız okumuş, parasız büyümüş bir insan. Kendi imkanlarimizla evlendik biz destek olan olmadı.

Paranın kıymetini hem bilir hem de para ile huzurun olmadığını babası sayesinde iyi bilir.

Nasıl bir şey bu bilmiyorum benim de aklım almıyor böyle kendini kaybedisleri ama oluyormuş sanırım nette okudum falab öyle çok denk geldim ki.

Bu arada eşim bunu 1 yıldır söyleyeceğim sana yapamadım dedi ağlarken ve daha ben tepki vermeden al bütün hesapları sen yap artık tövbe. Maaş kartları da sen de dursun. Kredi kartlarını da kapatalım atalım kullanmayalim. Paramız varsa yeriz yoksa otururuz dedi.

Ben de tabiki öyle olacak başka türlü daha senle durur muyum sanıyorsun dedim.
Dogmamış cocugumuzun hakkı bu gidenler farkında mısın dedim ki kafasını salladı acıyla.

Söylüyorum ve üzülüyorum da ama nasıl söylemem.

Az evvel bankalardan geldik. Kartları bana verdi. Kredi kartlarını yanımda kapattirdi kırdı attı.

Ben yine susamadım.
Bu parayla neler yapardık diye sıraladım.
Çok üzüldü yine sustu kaç saat.

Aslında kendimden çok ona yazık çünkü artık hep konuşacağım böyle. Yerinde olmak istemezdim gerçekten..

Canım allah sabır versin bu bir imtihan unutma sakın eger kocanı seviyosan destek ol.mal mülk yalan.babam 50 yasından sonra 3 lüks araba bir sıfır ev kaybetti bir sürüde kredi borcu,hemde bir kadın için 2 yıl içinde.bizimde içimiz yandı hemde bir kadın için.bin pişman oldu anladı ama ne fayda.senden daha kötü durumda olanları düşün.birde cektiğimiz manevi sıkıntı bundan daha cok.inan bu bir imtihan.güçlü ol.ben bu konuyu asdım düşünmemeye calısıyorum yoksa cıldırırım.kuranda okumustum.bizim olan mal bizim miş zaten ne olsa bizde kalırmıs, bizim olmayan malda bir şekilde gidermiş.bizimde helal paramızdı ama gitti.iyi yönünü düşün yoksa cok koyar.

Kıyaslanamaz belki ama şöyle bir şey oldu benim hayatımda; bir arkadaşım bana bir laf söyledi, çok acıydı ama öyle böyle değil 5 senelik arkadaşlığı eritti o laf. Büyük hataydı, kendi de kabul etti, defalarca özür diledi, bir daha tövbe dedi. Ben de güya asil davranacağım ya, soğuk moğuk davransam da peki dedim. Ama işte benden giden gitmiş bir kere. Olduramadım, her durumda, fırsatta aklıma geldi unutmadım ona da unutturmadım. Çok zehirlisin biliyor musun demişti bana, çok iyi dosttun ama ben bir hatamla kaybettim, düzeltmeye uğraştım ama sen her defasında zehrini saçıyorsun demişti. Böyle oldu işte.

Eşiniz hiç masum değil affederim dersiniz yine yapar ben kurtulacağına bu illetden inanasım gelmiyor hepsi timsah gözyaşı gerçekten sizi düşünmüş olsaydı bu kadar ileri gitmezdi inanmak inanmamak sizin elinizde ben eşinizi hiç samimi bulmadım..kumarcı erkek uslanmaz tıpki aynen eşinizde onlardan inşallah yanılmış olurum canım Allah yar ve yardımcın olsun amin

Daha ilk iki paragrafta anladım kumar işi olduğunu,eşim için birikim çok önemliydi,böyle bi saçmalık..... diye okuyunca
yaşayan çeken bilir canım
ben de çektim
malesef bıraktırmak zor,çünkü hep kaybettiklerimi almalıyım hırsı var bunlarda
gözün üstünde olsun bi an önce borçlar kapansın diye daha çok borca girmesin haberin bile olmaz yapmak isteyen yapıyo bi şekilde ama gözünü dört aç sen yine de, ve eşine şimdiden göz dağı ver, devam edersen herkese söyler herkese yayar çeker giderim de! kaybetmekten korksun..

Yani konu sahibi yeterince üzgün daha çok üzmek istemem ama birden çok kez oynamıştır
Kaybedince bu kez kazanır yerine koyarım diye ısrarla oynamıştır ki olanlar olmuş maalesef
Önemli olan bundan sonra tekrarlayıp tekrarlamayacağı
Tek uyuşturucuya değil ki şans oyunlarına da bağımlı insan çok maalesef

Zehir Saçmakla ne demek istediğini çok iyi anladım. Ben 3 yıldır zehir saciyordum zaten bana hayal kırıklığı yaşattığı başka bir konu için bir de milletin içinde yaparım huyum pistir. Haz alırım resmen es demem aşk demem intikam zevk verir bana..

Eşim alışık yani..

Güzel huylarından biridir. Haksızsa eğer cenemi uzun uzun, sabırla çeker. Hiç kavga bile etmez.. Sadece üzülür ve yüzü düşer..

Bana göre çok sakindir ve anlayışlı biridir aslında. . Yalan söyleyemem. Yanlışında yerin dibine sokarim ama doğrusuna da Kıyamam Allah'tan korkarım. .

Pişmansa affet tabi eminim o da o kadar para için üzülüyordur bende boştan yere ödenen paralara çok harcarım Rabbm ödeme kolaylığı versin ne diym..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…