Inanç meselesi..fikirleriniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla ben eşinizi inançsız bulmadım, hatta tam benim kafadan. Bence yargılamayın ve değiştirmeye çalışmayın. Anladığım kadarıyla mutlu bir evliliğiniz var.Hiç kendinizi huzursuz edipte mutluluğunuza gölge düşürmeyin. Bakış açısının farklı olması insanı inançsız yapmaz. Size göre doğru budur, ona göre o. Saygı duymak lazım.

coook muhafazakarız dıyorsunuz aılenız oyle ıcen kumar oynayan bırıyle evlenmenıze musade etmıs demekkı degılsınız.. herkesın dını kendıne zorla adamı dındar hale getıremezsın. rahatsız olcak gıbı bırı olsan bastan he demezsın.. esın ateıst gıbı gelmedı. dını yoktur yada bazı kısıler gıbı dınle partıcılıgı karıstıranlardan tıksıne tıksıne dınden uzaklasma kararı almıstır.. cevremde de var boyle kısıler sen de sadece ıcmıyorsun. her ortama gırıyorsun eglenıyorsun onun gıbı.. meyhane dıyosun :)) bence cok farklı degılsın .. bı ıcmek kalmıs:) degısmek ıstemıyorsan gıtme o yerlere evde kuruyomussun da zaten sofrasını . o da bı ayrı.. bu saatten sonra gelmıssın 30 yasına dın ınanc asılanacak caydırılacak ya da degıstırılecek degılsın. neysen derınlerden o cıkar artık pıyasaya. bosanman yersız olur. yasam seklı sana asırı farklı degıl sonucta. muhafazakar ın anlamında evde kocaya alkol sofrası kurmak ıckılı ortama gırmek yok bu arada:) sen neyı ıstıyorsan oyle yasa kımse kımseyı sıkıstırmasın degıstırmeye calısmasın kafi.

Yani bu kadar farklı fikirleri olan insanlardan bir taraf mutlaka ileride değişir umudu taşıyor. Bu da bana hoş gelmiyor.
Ben inançlı değilim, eşimde değil. Çocuğuma da dini eğitim vermem. Vermemeyi istiyorum. Bu nedenle de ona göre biriyle evlendim.
Yada ben haftasonu içmeyi seviyorum. Eşimle içemedikten sonra da keyif alamam. Benim için önemliydi.
Baştan tahammül edemeyeceğin şeyler neyse ona göre davranmalısın.
Bana dindar olmasada inancı olan insanlar geldi, kibarca red ettim. Sevgili dahi olmadım. Yapamam çünkü.

Birisinin içki içmedi hoşumuza gitmediği zaman biz muhafazakar olmuyoruz.
arada sırda namaz kılıp oruç tutunca da tam anlamı ile müslüman olmuyoruz.
eee canlı müzikler cafcaflı mekanlar alkol alınca şiir okumalar hoşunuza gidiyorsa tek sorun eşinizin abdest almaması gibi gözüküyor.
adam inanmıyor ve kurban sizin adınıza kesilsin diyor bu bile bişey yani. Siz tam olarak ne istiyorsunuz bilemedim, ama sizde bu hayattan çokta mutsuz gibi gözükmüyorsunuz burdan bakınca.

Bana dindar olmayışınızı eşinize yıkıyormuşsunuz gibi geldi dkdmdkfkfkd benim hayatımda da vardı böyle biri, inançsızsın yok bilmem ne yaftalardı ben de salak gibi sabrederdim. Ki asla inançsız değilim, zikir çekmemi bekliyordu herhalde dkdmdkfkd ve evet herkes aynı şekilde inanmak zorunda değil. Ben çoğu dindar geçinenden daha fazla inandığımı düşünüyorum. Ay günah ay haram diye gezenler dindar sanıyorsunuz ama esas haramzade onlar. Siyasal islam ülkesi işte hşgldnz dkdkkffkfk

Benim kuzenimde deist biriyle evli, kuzenim bile isteye evlendi, dayımlar namazini kilan eden insanlar ama damatlarina bi kere laf etmediler. hem onlar hem biz enişteyi cok severiz. Ortamına göre hareket eder. Ben tesetturluyum diye mesela bana el uzatmaz tokalaşmaz böyle konularda da hassas bir insandır. Kalkipta bize yobaz el bile uzatmıyor gözüyle bakmaz. Benim onun inancina saygım var onunda benim. 2 tanede cocuklari var ama cocuklar inancsiz degil. Kuzenimde oyle cok namazdi oructu dikkat eden biriside degildir. Ama torunlari Dayima hadi dede camiye gidelim diyebiliyorlar. Veya namaz surelerinden biliyorlar. Sizde çocuklarınıza gerekli bilgileri eğitimleri verebilirsiniz. Eşinizin sizi engelleyeceğini sanmam. Zaten çocuklar büyüdükçe de dini sorgulamaya basliyorlar. Eger sizde uygun bir sekilde açıklarsaniz uzak kalmazlar eminim ki. Bu konuda çocuklara dini inanç konularini nasil aciklamak gerektiğine dair kitaplar mevcut kendinizi bu konuda donatip sorulara hazırlıklı olmalisiniz.

Son düzenleme:
Güzel arkadaşım, kimsenin inanç seviyesi beni ilgindirmez, o içiyor, bu tozuyor diye eleştirmem, sınıflandırmam insanları...zaten o imanlı, bunun imanı yetersiz diye karar verebilecek tek merci var.

Ama sen inançlıyım diyor, bir yandan da eşinden etkilenip dini ibadetlerden soğuyorsan, yasaklar hoş gelmeye başlıyor diyorsan, demek ki inancın sağlam temellere oturmuyor. Din, milliyet, ırk gibi ana babadan bize geçen bir şey değildir...kendi aklınızla sorgulayıp tatmin olmak gerekir...yoksa işte kim nereye çekerse o yöne oluyor biraz.

Bu konuda sanırım en aykırı örnek benim.
Eşim nişanlandığımızda içkiyi bırakıp namaza başlamış, haberim yoktu.
Evlendiğimizde öğrendim.
Bu bizim hayatımızda ne değiştirdi, hiçbir şey.
Sadece onun hassasiyeti var eve alkol sokmamak gibi, zaten evinde ya da düzenli alkol kullanan biri olmadığımdan taa ehliyetimi ilk aldığım günden beri bu duruma son verdim, sorun olmuyor.
Adam 5 vakit namaz kılıyor, bana ne kılsın.
Ya da eğlenmeye gidiyoruz o içmiyor, bana ne içmesin.
Ya da benim için de ona ne yani...

Bilerek evlenmişsiniz şimdi ah vah gibi olaylar saçma geliyor. Birde çocuğunuz okuduğu şeyler ile inançsız olucağı bağlantısını bir ben bağdaştıramamış değilimdir umarım. Zira dinimiz gereği ilim en önemli şeylerin başında geliyor oku diyor. Birde muhafazakarım diyorsun ki insanlar bazen bunu farklı algılıyor yobazlık gibi neyse yani muhafazakar değilsiniz zira alkollü ortamlara girip kumar seninde oynamaman gerekirdi. Benim tek takıldığım gusül abdesti almaması yani bunuda önceden biliyordunuz. Yani adama zorla abdestde aldırılmaz alsa bile içten niyetle olmaz .

Bizim dünürlerde muhafazakarlardır aynı masada isek içerim çünkü kimseyi takmam bu benim özelimdir..
Ben nasıl onların yaşantılarına saygı duyuyorsam aynını bende beklerim.
Kendileri de oldukça rahat yaşarlar öyle bana aykırı olacak taez değil mesela öyle olsa benim dünürüm olamazlardı.
Kızımada asla bişi diyemezler,zaten demezlerde çünkü karşılarında beni bulurlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…