İnsan evlenmeden yaşayabilir mi?

Konu içeriği nedeniyle "Aile ,evlilik ve çocuklar" başlığına taşındı.
Lütfen konuları ilgili başlıklara açalım.

Evleniceksin diye bir kural yok
Eğer evlenmeden daha mutluysan evlenmezsin
Ama büyüklerimizin söylediklerine dayanarak insan yaşlanınca yanına bir arkadaş arıyormuş

Tabiki evlenmeden yaşanılabilir...

işin varsa (hayatını tek başına idame edebilecekmisin)

çevrenin lafına kulak asmayacaksan

kendi bebeğin olmasını istemiyorsan

mutlu olanları görünce imrenmeyeceksen

hayatta acı olan duyguları yaşama cesaretin yoksa

yaşlanınca yanlızlıktan sıkılmayacaksan

tabi bekar kalabilirsin

Son düzenleme:
Kişiden kişiye değişir..ama insanoğlunun doğasında var sevmek ve sevılmek ihtıyacı..evlenmeden de pekala sevebılırsn sevılebılırsn ama bunu bi kişiyle yaşamak,o kişiyle beraber ortak kaderi paylaşmak ayrı bi his olsa gerek..

evliliği tatmak istedgi buna degecek biri oldugunu hisstgın zaman içinden geldgi gbi davranırsın..şimdiden hislerine ket vurma..akışına bırkmalısn bi süre cnm..

Düğünüme 72 gün kaldı.Nişanlımı çok seviyorum ama düğün yaklaştıkça nedense bekarlığın sultanlık olduğu fikri iyice beni sardı.Çalışıp kazanıp sonrada sorumluluk almadan dilediğince yaşamak var hayatı :/

kendin kazanip kendin harcican tamam ama bi yere kadar o da bence. sonra insan sIKILIyor tek basina yasamaktan bence

bende merak ediyorum özellikle sanatçıları ben işime aşığım diyorlar kendilerini mi bizi mi kandırıyorlar anlamadım, sonra 40 yaşına geliyorlar

yerinde olmak isterdim sanki

bende merak ediyorum özellikle sanatçıları ben işime aşığım diyorlar kendilerini mi bizi mi kandırıyorlar anlamadım, sonra 40 yaşına geliyorlar

Kimbilir belki de aşktan onların da dili yanmıştır..
Korkuyorlardır...

tabi ki evlenmeden yaşamak mümkün
biraz da evlilikten ne beklediğinle alakalı mesela ben evlilikten, varolan hayatımın daha da güzelleştirmesini beklerim daha güzel olmayacağını öngörüyorsam bekarlık sultanlık hakikaten ve öyle de ölmeyi yeğlerim her gün didişeceğim gereksiz sorunlar çıkarıp gerginliklere gark olacağım bir hayatı da adamı da onun eşantiyonlarını da istemem !

75 yaşına gelip de evde kalpten küt diye koridora düştüğünüz vakit ambulans arayabilecek biri olmalı bence...
hayatı birinle paylaşmak,destek olmak,huzurla mutlulukla birinle yaşlanmak çok güzel bir şey.ama evlenmek istemeyen veya evliliğe sıcak bakmayana da bir dediğim yok.elbet onlar da ileriki hallerini düşünüp tartarak,bir sonuca varmış olarak bu kararları vermişlerdir...

Tabiki yasanilir.
Ama insan neden bekar kalmak istesin? O ayri.
Kendimden ornek vereyim; esim olmasaydi evlilik fikri bana ne kadar yaklasirdi/yakisirdi, bilemiyorum.
Okuldu, egitimdi, kariyerdi... Oydu buydu.. Ohooo cok planim vardi.
Esimden sonra, evlenmenin bunlara engel olacagini dusunmedim bile.
Hepsini yaptim ustune evlendim bir de cocuk yaptim, henuz kucagima almadim ama olsun:))

Ama şöyle bir şey de var genç yaşta evlensek sonra eşimizi yitirip tekrar yalnız kalabiliriz yani yaşlanınca eşimizi yanımızda bulacağımız garanti değil o ölünce de ben tekrar evlenmek istemem

Ama zaten insan evleneceği kişiyi ne zaman evleneceğini ve bir de ne zaman nasıl öleceğini değiştiremezmiş. bunlar elinde olmayan şeylermiş. inşallah ben evlenmem

iyi de,bir kadın zaten tek başına evlenmiyor ki...bu söz ettiğim erkek için de geçerli.toplumumuzda,ya da daha doğrusu örf ve adetimizde evlilik dışı çocuğa hoş bakılmıyor.yani batıda olduğu gibi 'evlenmeyeyim ama çocuğum olsun' düşüncesi pek yaygın değil.
bu durumda bekar kalan insan (çoğu kişi için diyorum,herkes için değil),çocuksuz kalmaya mahkum gibi bişey.
ana-baba abla kardeş de bir yere kadar.biz yaşlandığımız vakit zaten anamız babamız göç etmiş olur.geriye kalan bütün akrabalık bağları da hikaye.herkes önce kendi çekirdek ailesine bakar.
eğer eşimiz bizden önce vefat ederse,bizim etrafımızda bizi düzenli arayan gene çoluğumuz çocuğumuz olur.bununla birlikte de torunumuz torbamız
ama bekar kalırsak,kandil bayram seyran ve zor yaratılmış boş zamanlarda aklımıza düşen geriye akraba tayfası kalır.ve emin olun,yaş ilerledikçe herkes kendi önüne bakar oluyor.bugün sık çalan telefonlar,70 küsür yaşımızda (bekara göre konuşuyorum gene) daha seyrek çalmaya başlar....

size güzel bir misal vereyim:mahallenin muhtarı dizisindeki emlakçı adam bekardı...ablası eşi dostu çoktu ama...cenazesi baya kalabalıktı ama kalbi tuttuğunda ona yetişeni yoktu....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…