İnsan neden evlenir?

eline sağlık ne güzel anlatmış duyguları

Valla ben diger arkadaslar gibi hic dusunmedim.yani evlendim ama neden oldu nasil oldu,oldu iste.sadece evlilikti benim icin.kuzum unda dedigi gibi yaptik bir cahillik iste...:mymeka:

1. toplumda kabul görme, statü edinme

2. bekarlıktan sıkılmak

3. kendi düzenini kurmak istemek

5. her zaman film izlemek, pikniğe gitmek, naz yapmak vb durumlar için hali hazırda insan bulundurma isteği

6. evde kalmak sıfatından korkulması

7. çocuk isteği

8. cinsellik

9. aşk(var mı acaba???)

10. dini vecibe

11. iş toplantıları, arkadaş toplantılarında yalnız kalma korkusu

daha aklıma gelirse yazarım :)

sebepler gitgide çoğalıyor.çok güzel sıralamışsın, diğer sebepleri de paylaşırsan sevinirim. güzel noktalara değinmişsin

çoğu yıkılan evliliklerde de zaten sebep bu değilmi? bir yerden kaçarken, başka bir yere takılıyorlar ve sonrası malum ya zoraki evliliği sürdürme ya da ayrılık her iki durumdada ortada çocuk varsa en büyük darbe onların oluyor

aşık oldugun ya da sevdiğin kişiyle bir ömürü birikte geçirmek için evlenilir.ben en azından öyle yaptım...evlilikte önemli olan sevdiğin kişiye güvenebilmek..hatta bence güven ve sadakat aşktan ve sevgiden dahada önemli...

çok doğru hayatımızın her evresinde değişik problemler var ozaman kapıdan dışarıya hiç çıkmamamız lazım seninde dediğin gibi adım atmadan hayatı bilemeyiz acıları yaşamadan mücadele gücümüz asla olmaz ve her yerde herzaman başarısız oluruz.Biraz cesaret

o güveni yakalayabilmek ve karşı tarafada aynı şekilde verebilmek çok önemli biz insanların enbüyük kaybıda sadece alıcı olmak vermekten kaçtığımız can alıcı nokta değilmi?her konuda sadakati hepimiz istiyoruz ama an geliyor bir şekilde en yakın dostumuza bile sadakatsiz olabiliyoruz. Ne mutlu sana sen bunları yakalamışsın ALLAH nazarlardan saklasın mutluluğun daim olsun inşallah

biz birbirimiz olmadan olamıyacagımızı anladık

ve bunun tek caresi vardı

oda evlilik

bizde evlendik

ee 6 seneden sonra napıcaktımki öncesindede bi 3 sene 9 yıldır tanıdığım adamla evlenmicemde napıcam...

en güzelini yapmışsın çocuk sizin galiba ALLAH bağışlasın sağlıklı bir ömür sürsün inşallah

erken yaşta evlenenler neyin ne olduğunu bilmeden evleniyorlar hele birde aileden kaçış amaçlı bir evlenme tercihi aile içi yaşadığı sıkıntnın daha üstünde oluyor sevdiğiniz ailenize tahammül edemezken sevmediğiniz birine nasıl tahammül edebilirsiniz tabi ki sonu hüsran ya mutsuz bir evliliği zoraki sürdürme ya da boşanma her iki durumdada düşünülmeyen mutsuz umutsuz çocuklar kalıyor.ALLAH kimseye mutsuz evlilik nasip etmesin herkes sevdiği ile evlensin ve o kurulan kutsal yuvada mutlu bir yaşam sürsün, sürsünlerki ortalarda bu kadar çok mutsuz, umutsuz,yarını yokmuş gibi davranan gençlerimiz olmasın

kadınlar salaklıklarından evlenir, gönüllü hizmetçilik yapmayı akıllılık olarak gören varsa bilmem tabi.

erkekler akıllılıklarından evlenir, ömür boyu bedava hizmetçileri olmuş olur.

kadınlar salaklıklarından evlenir, gönüllü hizmetçilik yapmayı akıllılık olarak gören varsa bilmem tabi.

erkekler akıllılıklarından evlenir, ömür boyu bedava hizmetçileri olmuş olur.

paylaşımcı bir eşile evlenince bu dediğin olmuyo hem eşime benim düşüncem tabiki hizmet etmek severek yaptığım için bana hizmetcilik gibi gelmiyor.Ayrıca erkeklerin bu şekilde düşünerek evlenme sebepleride erkektir iş yapmaz diye büyüten kişilerin suçu bana göre yetişene değil yetiştirene bakmak lazım:uhm:

valla ben gözüm karardı dünyayı görmez hale geldim hatta ailemi bile onun için evlendim amtık en sondaydı benim için ama pişmanda deilim iyikide eşimle tanışmışım iykide aşık olup evlenmişim tek bi pişmanlığım var oda çok erken evlendiğim için bence insan aşık olduğu için evlenmeli mantık evliliği bana çok ters

hakılsın aslında eşim paylaşımcı biri değil. tembel biraz, birşeyi yapması için söylemek gerekiyor, bu da bana ters. ben hizmet etmeyi seven biri değilim. bütün gün çalışıp haftasonlarımı da ev işiyle falan geçirmek pek hoş gelmiyor bana.
yetiştirene bakmak gerektiği konusunda da haklısın. anneler el bebek gül bebek büyütüp hiç bi işini yapmayı beceremeyen sadece yaşı büyük erkek çocukları olarak veriyolar elimize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…