insan neden evlenir ?
sabah yalniz kalkip gece yalniz uyumamak icin,
günaydin canim, tatli uykular bitanem demek icin,
onun evden gittiginde gelecegine sevinmek icin,
yeryüzünde en yakisikli,en sevgidolu, en kiymet bilir erkek
benim esim diye gururlanabilmek icin,
beraber yapilacak seyler, yasanacak güzellikler icin,
alisverise cikinca suda askima bir yakisirki diyebilmek,
sevgi katilmis yemekler pisirmek icin,
hastaliginda nazlanirken ona bir tas sicak corba pisirebilmek icin,
benim zor zamaninda askim beni kurtarir biliyorum diyebilmek,
gözünden esirgeyip paylasamadigi yavrularini gururla
yetistirebilmek icin,
onlarin gelecegini hayal etmek,
hayatin son duraginda elele tutusarak bir parkta dinlenip,
yasadiklarini tebessümle hatirlayabilmek icin...
çok güzel yazmışın inan gözlerim yaşardı okurken çok duygulandım..
sagol canim yüregimden öylece geldi, öyle dedin benimde
gözlerim yasardi, bu aralar biraz fazla duygu yüklü günler
geciyor:çok üzgünüm:
umarim herkes hayal ettigi kisiye bulur, su kisacik hayatinda
:a015:
ve de hayatının aşkını bulan da umarım bi ömür ayrılmaz ondan..Allah herkesin gönlüne göre versin inan herkesin derdi kendine göre büyük..
selam şekerim.insan sevdiğiyle bir arada olmak için evlenir.kendi evinin güzelliği sofrana koyduğun mutluluk yani onunla bir elmanın iki yarısı olmak ve en güzelide anne olmak için evlenir.iyiki evlenmişim.bazı arkadaşlar bekarlığın rahatlığından bahsetmişler ama doğru insanı bulursan evlenince daha rahat oluyorsun.ben şükür çok mutluyum umarım hiç bozulmaz darısı bütün bekarların başına
bence doğanın kanunu yani çiftleşme zinadan uzaklaşma ve bir yuva kurma adı altında kaşı cinse ilgi duyma herkez bunu yapıyor bende yapmalıyım yoksa dışlanırım dürtüsü ama ben söylemeliyim ben sadece sevdiğim için koçişkomla evlenicem...
paylaşımın için çok teşekkürler çok doğru noktalara temas etmişsin hayatın boyunca mutlu ol inşallah:1hug:bende tüm yorumları okudum.allah herkesin mutluluğunu daim etsin.
zaten insan mutlu olmak için evlenir,kimse kendi kendine işkence olsun diye evlenmez.bu tabi bayanlarımız için geçerli ,erkekleri bilmem.ama benim bildiğim tek eşi benzeri görülmemiş kişiden örnek vereceksem: evlenmek için evlenen bir erkek.evliliği bazı kapıları açmak,bekar olarak giremediği ortamlarda bulunmak veya arkadaşlarından geri kalmamak için evlenme modasına uymak...amaç bu oluyor.sonrada özgürlüğünü tek başına yaşamasına engel olarak görüp,psikolojik yıldırma teknikleri geliştiriyorlar....
kadınlar daha farklı,pembe hayaller-sevgi-aşk-mantık-gelecek korkusu-hatta maddi güven olabilir sebebler.ama -istisnalar her iki taraf için geçerli- erkekler gibi ileriye dönük duygusuzca acımasız planlar yapabileceklerini sanmıyorum.
aslında birde şu var: evlilik bir kumar sözü var ya (kısmet kader de denilir)-tanımazsın iyi çikar,tanıyorum sanırsın kötü olur...hiç belli olmaz.işin içine o kadar farklı şeyler,farklı insanlar ortamlar,zevkler,...vs giriyorki, resmen "donk donk.." kalıveriyorsun.ne umdum ne buldum dedirtiyor insana.
yinede karamsar bakmamak lazım...hayat süprizlerle dolu ,bazen olumlu bazen olumsuz..yapılacak tek şey kendi kendinin dostu olmak.neyin iyi neyin doğru olduğunu insan kendisi daha iyi tartar,çünkü yaşadığınız hayatın içinde bulunan sadece sizsiniz.diğerleri farklı bir boyuttan bakıyor.bakış açısı olayı.
yüreğinin sesini dinle...o sana herzaman yol gösterecektir...er yada geç...ama çok geç olmamasına dikkat lütfen...
hayat yaşamaya değer ...öğrenmeye tecrübe edinmeye ... a.s.a.s.a.s.
NE KADAR DUYARAK YAZMIŞSIN bekar olmana rağmen evliliği çok güzel ve öz anlatmışsın paylaşımın için çok saol ömür boyu mutlu ol:1hug:insan neden evlenir ?
sabah yalniz kalkip gece yalniz uyumamak icin,
günaydin canim, tatli uykular bitanem demek icin,
onun evden gittiginde gelecegine sevinmek icin,
yeryüzünde en yakisikli,en sevgidolu, en kiymet bilir erkek
benim esim diye gururlanabilmek icin,
beraber yapilacak seyler, yasanacak güzellikler icin,
alisverise cikinca suda askima bir yakisirki diyebilmek,
sevgi katilmis yemekler pisirmek icin,
hastaliginda nazlanirken ona bir tas sicak corba pisirebilmek icin,
benim zor zamaninda askim beni kurtarir biliyorum diyebilmek,
gözünden esirgeyip paylasamadigi yavrularini gururla
yetistirebilmek icin,
onlarin gelecegini hayal etmek,
hayatin son duraginda elele tutusarak bir parkta dinlenip,
yasadiklarini tebessümle hatirlayabilmek icin...
NE KADAR DUYARAK YAZMIŞSIN bekar olmana rağmen evliliği çok güzel ve öz anlatmışsın paylaşımın için çok saol ömür boyu mutlu ol:1hug:
sagol canim Allah herkese özlem duydugu seyleri yasatsin su
kisa ömrümüzde, benim arzuladigim evlilik böyle insallah
kismet olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?