- 9 Temmuz 2021
- 5.399
- 5.205
- 148
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Benim çevrem çalışan kadını kınıyor resmen. Aşırı gerikafalılar. 2gün önce yıl dönümümüzdü eşimle.O gün gezdik falan. Sadece sosyal medyaya güzel bir resim attım, altına yazı yazdım.Dün kız kardeşim eşime yıl dönümü için ne aldıgımı soruyor. Onun sormadıgını kardeşimin eşinin sordugunu anladım. Onlarda mısın dedim direk. O bize geldı dedi.Benim çevrem gösteriş meraklısı. Yıl dönümünde masa süsleyip sosyal medyaya atmadım diye resmen linç yiyorum. Ki kendim de tanışma yıl dönümünü kutlayıp bi ton foto atan kişiye sadece gülüyorum.Sizin çevreniz böyle. Kadına “ eşinin aldığı maaş yeter evde otur” demek hakaret gibi bir şey.
herkesin çevresinde en az bir tane kendi yerini bilip ama kabul edemeyen, kendini kıyaslamaması gereken kişiyle kıyaslayan, hatta o kişiden kendini üstün gören karakterler vardır.Benim çevremdekiler mi böyle herkes mi böyle bilmiyorum. Üniversite mezunuyum. Bu zamana kadar hep market, magazada çalıştım. Şuan kurumsal bir dershanede ögretmen olarak işe başladım.
Dün erkek kardeşime gittim.2 yıldır evliler ve çocukları var. Eşi 21 yaşında bu arada. Sürekli sabah erken kalktığından, çocuğun çok yordugundan bahsediyor.Yemek bile yapıyormuş.
Konuşma arasında işe girdigimi falan söyledim.Dershaneye girdim öğretmen olarak falan dedim. Kızın resmen yüzü asıldı. Hayır hamileyim desem havalara uçacak, bende bunu anlayamıyorum. Yüzü asıldı, hayırlı olsun falan birşey demedi.Ben akşam etütlerine falan giriyorum. O saatte iş mi olur falan dedi.
Ben çalıştıgım için pratik olsun diye derin dondurucu almayı düşünüyorum dedim. Kızda ayy bende çocuk yapcam anladım, sevinmiştim dedi. Kendisi nefes alamıyor çocuktan. Ama ben hamile olsam havaya uçacak. Sürekli de görüşmüyoruz. Cancigerde degiliz. Benim çocugumun olması ona ne fayda saglayacak anlamıyorum.
Bakınca o ortaokul mezunu ben üniversite. Hani desem o da üniversite okudu, işe giremedi, ondan üzüldü, o da degil.Çalışmayı falanda istemiyor. Banada hem ev hem iş yapamazsın, evde otur diyor. Herkesin çevresi mi böyle, benim çevrem mi böyle bilmiyorum.
Geçende eşimin dayısının karısı eşinin aldıgı maaş yeter işte, evi napcan, otur evde dedi. Ha bu arada sonra kendisi yok ben ev alırsam şöyle böyle alırım diyor. Gerçekten insanlara birşey anlatmamak lazımmış.
Hepsine tamam da çocuk mama parası vermemek için emzirilmez, zaten anne sütüdür en ideal besin. Sütü olan kadın niye emzirmeyip mamayla beslesin çocuğunu? Siz de bir tuhafsınız.
Peki bu kişi hayatımızla yakından ilgileniyorsa ne yapmak gerek? Kardeş eşi olunca mesafe pek koyamıyorumherkesin çevresinde en az bir tane kendi yerini bilip ama kabul edemeyen, kendini kıyaslamaması gereken kişiyle kıyaslayan, hatta o kişiden kendini üstün gören karakterler vardır.
Çözüm onların en iyi anlayacağı dil, adam yerine koymadığını göstermen.
o zaman dediklerini yok sayıp önüne bakacaksın. Etkisiz eleman gibi.Peki bu kişi hayatımızla yakından ilgileniyorsa ne yapmak gerek? Kardeş eşi olunca mesafe pek koyamıyorum
Haklısınız cok tesekkur ederımo zaman dediklerini yok sayıp önüne bakacaksın. Etkisiz eleman gibi.
Ehehhhh sallayın yahu. Çocuk yapsanız da bu sefer 2. Çocuğu yap diyecekler. Bana da eş tarafından 2.’yi yap diye 1-2 diyen oldu ben çalışıyorum yapamam, siz yapın 4.-5.’yi çok çocuk istiyorsanız ne güzel dedim bir daha diyen olmadıBenim çevremdekiler mi böyle herkes mi böyle bilmiyorum. Üniversite mezunuyum. Bu zamana kadar hep market, magazada çalıştım. Şuan kurumsal bir dershanede ögretmen olarak işe başladım.
Dün erkek kardeşime gittim.2 yıldır evliler ve çocukları var. Eşi 21 yaşında bu arada. Sürekli sabah erken kalktığından, çocuğun çok yordugundan bahsediyor.Yemek bile yapıyormuş.
Konuşma arasında işe girdigimi falan söyledim.Dershaneye girdim öğretmen olarak falan dedim. Kızın resmen yüzü asıldı. Hayır hamileyim desem havalara uçacak, bende bunu anlayamıyorum. Yüzü asıldı, hayırlı olsun falan birşey demedi.Ben akşam etütlerine falan giriyorum. O saatte iş mi olur falan dedi.
Ben çalıştıgım için pratik olsun diye derin dondurucu almayı düşünüyorum dedim. Kızda ayy bende çocuk yapcam anladım, sevinmiştim dedi. Kendisi nefes alamıyor çocuktan. Ama ben hamile olsam havaya uçacak. Sürekli de görüşmüyoruz. Cancigerde degiliz. Benim çocugumun olması ona ne fayda saglayacak anlamıyorum.
Bakınca o ortaokul mezunu ben üniversite. Hani desem o da üniversite okudu, işe giremedi, ondan üzüldü, o da degil.Çalışmayı falanda istemiyor. Banada hem ev hem iş yapamazsın, evde otur diyor. Herkesin çevresi mi böyle, benim çevrem mi böyle bilmiyorum.
Geçende eşimin dayısının karısı eşinin aldıgı maaş yeter işte, evi napcan, otur evde dedi. Ha bu arada sonra kendisi yok ben ev alırsam şöyle böyle alırım diyor. Gerçekten insanlara birşey anlatmamak lazımmış.
Ben de kimliğini itiraf etmesini bekliyorumAy o değil de benden ne zaman özür dileyeceksin?
Yine söylediklerin yalan çıkmamış gibi sıfırlayıp her şeyi yazmaya başlamışsın
Yok sıfırlamış her şeyiBen de kimliğini itiraf etmesini bekliyorum
Hayır bir de çevrem gösterişi çok sever demiş. Sanki otel düğünleri pahalı restaurantlar da yemekler marka kıyafetler pırlantalarr jeepler dolu ailesindeYok sıfırlamış her şeyi
Beni görmezden geliyor
Yalan söylediği mesajlarsa hiç yaşanmadı
Hepimiz tuzluğuz
Gösteriş dediği gelin kaynana gezmesiHayır bir de çevrem gösterişi çok sever demiş. Sanki otel düğünleri pahalı restaurantlar da yemekler marka kıyafetler pırlantalarr jeepler dolu ailesindegerçeği bilmesem ben bile inanacağım hocamm
Babasını sevmeyen üye mi hep konu açıyorduYok sıfırlamış her şeyi
Beni görmezden geliyor
Hepimiz tuzluğuz
EvetBabasını sevmeyen üye mi hep konu açıyordu
Başkalarıyla yarışan insanlar asla mutlu olamazlar. Üstüne senin enerjinide çekerler. Ben çevremdeki bu tarz insanları hayatımdan çıkardım. Hayatımdan çıkaramayacaklarımlada mesafeliyim. Hiçbir şeyimi anlatmam anlatsam hem kendi kuduracakBenim çevremdekiler mi böyle herkes mi böyle bilmiyorum. Üniversite mezunuyum. Bu zamana kadar hep market, magazada çalıştım. Şuan kurumsal bir dershanede ögretmen olarak işe başladım.
ta kendisiii.bir de kaynanayı sevmezdiBabasını sevmeyen üye mi hep konu açıyordu
Kardeşlerini ve hatta annesini bile "gerçekten" sevdiğini sanmıyorum ben.Evet
Ve kaynanasını
Ve babasının akrabalarını
Ve eşinin ailesini
Instagramda kocasina ustu pembe fiyonklu poaca sunumu yapmayan da ne bileyimTek yaptıgı hergün ablaları ve annesi ile evde oturmak. Benimde öyle olmamı istiyor. Ha bi de bana diyorki. Sen çok soguksun. Hiç kocana masa hazırlayıp sosyal medyaya atmıyorsun. Ben resim harici genelde bu tarz seylerı atmam dedim. Buna da laf söylüyor.
Noluyo gıYok sıfırlamış her şeyi
Beni görmezden geliyor
Hepimiz tuzluğuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?