İnsanlar tarafından sevilmeyen biri olmak

Genelde böyle bir sorun yaşıyorum. Etrafımdakiler beni sevmez ve bunu çok net bir şekilde belli ederler. Mesela yanlarına gittiğimde konuşmayı keserler, bir yere çağırmazlar. Veya çoo bariz bir şekilde terslerler. Genelde bu tarz muameleye maruz kalınca ne yapmak gerekir bilmiyorum. Cool takılmak için mesela veya sevilmek için ekstra birşey yapmak gerekir mi? Herkes tarafından sevilen biri olmak nasıl bir duygudur çok merak ediyorum.
Kimsenin herkes tarafından sevildigini düşünmüyorum ama sürekli ters davraniliyorsaniz kendi sınırlarını cizemeyen bir insan olduğunuzu düşünürüm ya da elini veren kolunu kaptırıyor dedikleri cinsten yapışkan bir insan, muhanbetiniz insanları rahatsız ediyordur

Belki de size öyle geliyordur dönem dönem kimse beni sevmiyor düşüncesi gelebiliyor.
İnsan ilişkilerinde genel olarak iltifattan etmekten de almaktan da çekinmemek, çok dedikodu yapmamak ve pozitif olmanın işe yaradığını çok gözlemledim. Bunlara rağmen bu şekildeyse özel bir sebebi vardır bennce

Genelde böyle bir sorun yaşıyorum. Etrafımdakiler beni sevmez ve bunu çok net bir şekilde belli ederler. Mesela yanlarına gittiğimde konuşmayı keserler, bir yere çağırmazlar. Veya çoo bariz bir şekilde terslerler. Genelde bu tarz muameleye maruz kalınca ne yapmak gerekir bilmiyorum. Cool takılmak için mesela veya sevilmek için ekstra birşey yapmak gerekir mi? Herkes tarafından sevilen biri olmak nasıl bir duygudur çok merak ediyorum.
İnsanın herkes tarafından sevilmesi mümkün değil. Kendinizi böyle bi kalıba sokmayın. Dürüst, saygılı, iyi biriyseniz, attığınız adımlardan da eminseniz birilerinin size sevmesi için ekstra bir çabaya gerek yoktur. Zaten direkt böyle birsey oldugunda sorunu karşı tarafa sormanız daha iyi olur.

Beni niye herkes sevsin ki Allah aşkına
Bukalemun gibi herkesin huyuna suyuna göre renk değiştiren biriyim demek ki ki seviyorlar filan olurum.
Kendimden tiksinirim zaten öyle durumda uff.
Beni kocam sevsin ♥️

Belki de çevreniz problemlidir. Sizi sevmelerini istemeyebilirsiniz de
Ben çevremin popüler insanlarından biriyim, bazen çok yoruluyorum bu durumdan

Bence çok da şeyetmemek gerek. Bence kımse kımseyı sevmıyor

Selam, kendinizi seviyor musunuz?

Bu çaba gerektiren bir durum değil maalesef. Beni sevende çoktur nefret edende. Her biri için değişsem ben bile kendimi tanıyamam. İyi kötü huylarım vardır artık buna uyum sağlayanla ve senin sağlayabildiğin ile arkadaşlık kuracaksın. Zaten eskisi gibi çoğu kişinin arkadaşlık ilişkileri çok samimi, saygın, sevecen değil. Mutlaka sizden hoşlanmadıkları bir konuşma tarzınız, davranış hareketleriniz vardır ama bunu söylemedikleri içinde bilemiyorsunuz tabi. Benim mesela üniversitedeki kız arkadaşlarımın biri harici hepsiyle aşırıya kaçmadan güzel bir arkadaşlık ilişkim vardı. Ama biri aşkım canım demesine rağmen benden ciddi anlamda nefret ettiğini öğrendim erkekler bile fark etmiş ki erkekler böyle şeyleri pek anlamaz. Sürekli benden eleştirisel anlamda bahsetmesi artık arkadaşlarımın gelip bana söylemesine sebep oldu en sonunda kendi yalnız kaldı. Beni sevmeyen bir insana kızmam ben sevmediği halde gereksiz samimiyet kurana kızarım. Yapmacıklara yani. Sizde eğer ki böyle bir tepkiyle karşılaşıyorsanız bence mesafeli olun çünkü yapılabilecek bi şey yok. Ha kötü bir davranışınızi fark etmeden eleştiriniz olmuştur belki onlara karşı bunu da bir düşünün bazen insan sonradan ne söylediğinin farkına varabiliyor.

İnsanlar tarafından sevilmem. Çünkü insanları pek sevmem. Sadece ailemden bazı üyelere çok fazla değer verirdim. Yakın zamanda bir olay yaşadım. Artık sadece kendimi seviyorum. Mümkünse kimse beni sevmesin. Unutsunlar beni. Sevilmediğim gibi kıskanılırım da mesela ve hep sormak isterim ya bacım ben bitmişim sen bende ne buldun da kıskandın kin tuttun demeyi çok isterim de olmuyor işte

Kendim gibi oluyorum, bana soru sorulmasını beklemeden muhabbete dahil oluyorum,ben karşı tarafa sorular soruyorum derken ısınıyoruz birbirimize. Bu eğitim öğretim döneminde okulum değişti mesela ilk haftamdı, yaptıkları güne girmem için davet ettiler, bir öğretmen arkadaşın bebeğini görmeye beraber gitmeyi teklif ettiler, okul çıkışı gittik bir cafede sohbete devam ettik filan siz kendinizi açınca karşı taraf da zaten size öyle yaklaşıyor.

Yüzünuz güzelse kadınlar pek sevmez bilerek/bilmeyerek tavır alirlar aksini bu yaşıma kadar görmedim

Yüzüm gayet güzel. (Güzeldi demeliyim belki de artık. 35 yaşıma geldiğim için değişimler başladı çünkü) bugüne kadar etrafımdaki neredeyse herkesle çok iyi anlaştım ve onlar da beni sevdiler. Yani dediğiniz gibi bir genelleme yok

Yüzüm gayet güzel. (Güzeldi demeliyim belki de artık. 35 yaşıma geldiğim için değişimler başladı çünkü) bugüne kadar etrafımdaki neredeyse herkesle çok iyi anlaştım ve onlar da beni sevdiler. Yani dediğiniz gibi bir genelleme yok
Dünyadaki tüm genellemeler sizin tek başınıza yaşadığımızdan ibaret olmadığı için bunu okumamış gibi yapacağım.

Dünyadaki tüm genellemeler sizin tek başınıza yaşadığımızdan ibaret olmadığı için bunu okumamış gibi yapacağım.
"Beenn dönyanın en gözel karısıyam" diye dolanıyorsanız belki itici geliyorsunuzdur insanlara 🙊 evet genellemeler yanlıştır. Ama 10 yılı aşkın kalabalık yerlerde yüzlerce insanla çalıştım ve hiç kimseye "güzelliğimi çekemiyor" diyemedim. Ki çoğunluğu hep kadındı. İllaki denk gelirdim bence. Ama siz daha güzel iseniz belki ondan çekemiyorlardır doğrudur 😂

Son düzenleme:
Herkes tarafından sevilip sevilmediğimi bilmiyorum ama özellikle son 5 yıldır falan ben pek kimseleri sevemiyorum. Yıldız Tilbe mottosu ile yaşıyorum hayatı.
Hepinizden nefret ediyorum ama yalnızken de canım sıkılıyor

😂 ikisinide yaşadım desem. Önceden hayır diyemezdim ve insanlar kullanabilmek için seviyor gibi davranırlardı. Şimdi sınırlarım var herkes sevmiyor. Bir kaç dost dışında kimseye taviz vermiyorum. Dostuma da bir mesafem var böyle mutluyum.

İnsanların sevgisinin samimiyetinden emin olamazsın.
Çok seviyor gibi görünürler, öyle davranırlar.Çıkarlar söz konusu olduğunda veya zor zamanında insanların gerçek yüzünü görürsün.
Samimiyetsiz çoğul sevgidense,samimi nefreti dolayısıyla yalnızlığı tercih ederdim.

Back
X