Ben daha beterini de gördüm.Mal hırsı.Her insanın bir zaafı var ama çok takmayın derim.Slm kızlar bu insanlardaki para hırsı beni irrite etmeye başladı gerçekten insanlardan tiksinmeye başlıyorum artık ve durumu iyi olanlarda daha da var,Mesela yaş almışlar eyt de gelmiş gelmese bile emeklilik hakkı artık olmuş ama emekli olmuyorlar okuyan çocuk yok evler arabalar arsalar var ha diyeceksiniz ki çalışmayı seviyorlardır o da değil zorla geliyorlar işyerine bana ona yük oluyorlar kaytarmak için her yolu deniyorlar,Ciddi sağlık sorunları yaşayanlar var yine de emekli olayım sağlığımla ilgileneyim yok maaş farkı 5 bin falan olacak dediğğm gibi çocuklar iyi yerlerde mesleklerini eline almış hasta ve yaşlılar yine de ısrarla olmuyorlar,durumu iyi olanlar bunu daha çok yapıyor mesela şeye çok şaşırmıştım devletin ilk kez ev alacaklara vereceği toki evlerini ne yaparız nasıl yaparız da adımızı yazdırırız diye düşünüyorlardı bu hırs ne ya senin 2..3 evin var bi git yani psikolojide bunun bi adı var mı normali bu mu ben şu an kendi açımdan düşündüğümde evim arabam varsa az bi nakitim varsa okuyan çocuğum yoksa,emekli olup kendime vakit ayırır,gitmek istemediğim yaşlılıktan hastalıktan yapamadığım işte başkalarına yük olmazdım yani ben mi anormal düşünüyorum
Ülke insanlarımızın çalışmak dışında bir hayat motivasyonu, kendisini oyalayabilme, kendisine yetebilme, zaman geçirme kapasitesi yok o yüzden ihtiyaçları olmasa bile mutsuz halde çalışmaya devam ediyorlar.Slm kızlar bu insanlardaki para hırsı beni irrite etmeye başladı gerçekten insanlardan tiksinmeye başlıyorum artık ve durumu iyi olanlarda daha da var,Mesela yaş almışlar eyt de gelmiş gelmese bile emeklilik hakkı artık olmuş ama emekli olmuyorlar okuyan çocuk yok evler arabalar arsalar var ha diyeceksiniz ki çalışmayı seviyorlardır o da değil zorla geliyorlar işyerine bana ona yük oluyorlar kaytarmak için her yolu deniyorlar,Ciddi sağlık sorunları yaşayanlar var yine de emekli olayım sağlığımla ilgileneyim yok maaş farkı 5 bin falan olacak dediğğm gibi çocuklar iyi yerlerde mesleklerini eline almış hasta ve yaşlılar yine de ısrarla olmuyorlar,durumu iyi olanlar bunu daha çok yapıyor mesela şeye çok şaşırmıştım devletin ilk kez ev alacaklara vereceği toki evlerini ne yaparız nasıl yaparız da adımızı yazdırırız diye düşünüyorlardı bu hırs ne ya senin 2..3 evin var bi git yani psikolojide bunun bi adı var mı normali bu mu ben şu an kendi açımdan düşündüğümde evim arabam varsa az bi nakitim varsa okuyan çocuğum yoksa,emekli olup kendime vakit ayırır,gitmek istemediğim yaşlılıktan hastalıktan yapamadığım işte başkalarına yük olmazdım yani ben mi anormal düşünüyorum
Slm kızlar bu insanlardaki para hırsı beni irrite etmeye başladı gerçekten insanlardan tiksinmeye başlıyorum artık ve durumu iyi olanlarda daha da var,Mesela yaş almışlar eyt de gelmiş gelmese bile emeklilik hakkı artık olmuş ama emekli olmuyorlar okuyan çocuk yok evler arabalar arsalar var ha diyeceksiniz ki çalışmayı seviyorlardır o da değil zorla geliyorlar işyerine bana ona yük oluyorlar kaytarmak için her yolu deniyorlar,Ciddi sağlık sorunları yaşayanlar var yine de emekli olayım sağlığımla ilgileneyim yok maaş farkı 5 bin falan olacak dediğğm gibi çocuklar iyi yerlerde mesleklerini eline almış hasta ve yaşlılar yine de ısrarla olmuyorlar,durumu iyi olanlar bunu daha çok yapıyor mesela şeye çok şaşırmıştım devletin ilk kez ev alacaklara vereceği toki evlerini ne yaparız nasıl yaparız da adımızı yazdırırız diye düşünüyorlardı bu hırs ne ya senin 2..3 evin var bi git yani psikolojide bunun bi adı var mı normali bu mu ben şu an kendi açımdan düşündüğümde evim arabam varsa az bi nakitim varsa okuyan çocuğum yoksa,emekli olup kendime vakit ayırır,gitmek istemediğim yaşlılıktan hastalıktan yapamadığım işte başkalarına yük olmazdım yani ben mi anormal düşünüyorum
benim bulunduğum ortamdakiler bahsettiğiniz durumda değil o yüzden belirttim okuyan çocuk yok 2 çocuğu doktor belim ağrıyor diye dolanıyor ayrılmıyor pasif gelirleri var ev araba zaten var bir diğeri hiç evlenmemiş çocuk yok bi sorumluluk yok kanser teşhisi konulmuş artık bi bırakayım yok vb. örneklerim bu şekil yoksa çocuğu olan henüz okuyana benim de diyecek sözüm yokBu durumda olan ailelerin sayısı çok az
Çalışma haddini doldurup devam eden insanların bir çok gerekçesi var
En başta emekli olunca bağlanan maaş düşük, aylık bağlanma oranlarının düşmesi ile birlikte özellikle eyt lilerin maaşları kuş kadar kaldı. 45-55 yaş aralığında olanların bir çoğunun daha okuyan çocukları var , aldıkları evin arabanın kredileri var, evlilik yaşı 30 lar ve üzerine çıktı çünkü, çalışmayı bıraksa masraflarına yetişemeyecek. Bende eyt liyim çoluğum çocuğum yok bu ay sonu iş hayatımı bitiriyorum ama yaşıtım arkadaşlarımın hiç biri bırakmadı çalışmayı çünkü emekli olurlarsa masraflarını karşılama durumları yok. Her çalışanın üç beş tane kira geliri yok, bu bahsettikleriniz çok küçük bir yüzdelik. Bunların yanısıra insanlar çocuklarına mülk bırakmakta istiyor, çünkü sonraki nesilin şu an alabilme şansı yok böyle giderse olmayacakta. Sosyal devlet düzeninin, hakkaniyetli kazançların sağlanmamasının, insanların 63-65 yaşında emekli olmasının yasalaştırılması bu insanların suçu değil.
Kimsenin aile icini ve gelirini net olarak bilemezsiniz, ne kadar net konuşuyorsunuz. Osu var, busu var. Ilginc gercekten nereden biliyorsunuz, size durumlari hakkinda cizelge mi cikariyorlar aylik ? Herkesin alismis oldugu hayat standarti var, 2 evi 2 arabayi cok görmeyin. Zenginlik bu degil. Kanser teshisi konmus kisiye, isi motive oluyor kim bilir, calismaktan zevk aliyor. Onun bunun malini ya da hastaligini dert edene kadar, kendi hayatinizla ilgilenmek, sizin icin daha hayırlı olur.benim bulunduğum ortamdakiler bahsettiğiniz durumda değil o yüzden belirttim okuyan çocuk yok 2 çocuğu doktor belim ağrıyor diye dolanıyor ayrılmıyor pasif gelirleri var ev araba zaten var bir diğeri hiç evlenmemiş çocuk yok bi sorumluluk yok kanser teşhisi konulmuş artık bi bırakayım yok vb. örneklerim bu şekil yoksa çocuğu olan henüz okuyana benim de diyecek sözüm yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?