İnsanların sayesinde yaşımdan utanıyorum :(

Arkadas ya neden bukadar uzuluyorsun
Benim arkadasim 35 evlendi 1 oglu var.
Bende 30 dogum yaptim
Gelinimiz 34 yasinda hamile bak oluyor:)
Gec kalinan bisey yok.evlilik okadar onemli bir muessese ki adami iyi bulamadinmi evlat felan seni mutlu etmiyor.onun icin sen gene secici olmalisin.inan yasi kucum olup cocuk sorunu yasayan bir suru insan var.uzulme onu bunu dinleme

29 yaşında evlendim 32 yaşında anne oldum.
Ikinci cocugu da muhtemelen 37 gibi yaparım ay gec kaldım demiyorum kendimi hala 20 li yaslarda hissediyorum:KK48:
Bir tanıdgım 44 yasinda evlendi simdi hamile :)

Gayet normal bir yas niye bu kadar takiyorsunuz ki. Daha çok yolunuz var anne olmak için. Ki bu zaman da önce herkes kariyer yapıyor daha sonra evleniyor keşke bende öyle yapsaydım 28 yaşında iki çocuk annesiyim kimse madalya takmadi bana :işsiz:

Kadinlar meslek yapmali ama annelik cok onemli bir gorev ve kolay degil cennet analarin ayaklari altinda madalya da neymis.
Bu devirde saglikli cocuk yetistirmek basari bakiniz sonra psikopat insanlar yetisiyor.

bende 29 yaşındayındayım herkes ohaaa diyor evlenemezsin sen artık diyor bende bıktım bunaldım ya

Kadinlar meslek yapmali ama annelik cok onemli bir gorev ve kolay degil cennet analarin ayaklari altinda madalya da neymis.
Bu devirde saglikli cocuk yetistirmek basari bakiniz sonra psikopat insanlar yetisiyor.

Tabi ki de öyle, ben erken anne olmaktan bahsetmiştim. Anneligimin kötü olduğunu nerden çıkardınız ?
Ona bakarsanız meslek edinememis erken evlenmiş insanlarında bdv de ne zorluk çektiklerini okuyoruz. Kesinlikle önce okul , meslek ,kariyer sonra evlilik ve çocuk.kizlarimiz okusun bilinclensin öyle olunca eğitimli anne babadan psikopat insan yetişmez zaten( sizin tabirinizle ).

Bunu nasıl başariyosunuz duygusal yalnızlık çok kötü ya nebileyim çiftleri görüyorum insanların amaci var sevgi çok başka hele çocuklar sevgisizlik beni her geçen gün adim adım öldürüyor resmen vehiçbirssey hiçbir aktivite doldurmuyor :KK43:

tabi yalnizlik zor ama bence mutsuz evlilik- mutsuz iliski coook daha zor. yalnizligimi doslarla, ailemle, kardesimle, kendi kendime gecirdigim guzel zamanlarla doldurmaya calisiyorum hem de sevgili es mutlaka buluruz yani cok takmayin 31 daha genc bence. amal clooney gearge clooneyi 38 yasinda bulmus. :D

Ne kadar güzel yazmışsınız herşey nasip ve zamanını bekliyor bazen ne kadar gayret etsenizde olmuyor
Oha evet. Ama senin dusuncelerine oha!
Kendine gel lutfen. Kendine deger ver, kendini sev.
Sana boyle tepki veren insanlarla da iletisimini sinirla.. Kimsenin seni aşaği cekmesine izin verme..

Ben 32 yasinda evlendim hic evlenesim de yoktu. Ama nasip olunca nasil oldugunu anlamiyor insan. Suan 1.5 yillik evliyim ve henuz cocuk dusunmuyorum.
Bir uyenin de dedigi gibi esim dunya iyisi, kirmaz, her dedigimi yapar, cok deger verir ama buna ragmen gec evlendigim icin hic pisman degilim.

Ben esimle 7 yildir gorusuyordum arada 1.5 sene ayrildik ta. Evlenmeye hic niyetim yoktu ama 15 gunde evlendim.

Cunku herseyin bir zamani var ve hersey nasip. Henuz evlenemedigin icin kendinde kusur arama. Bu seninle alakali degil.

31 ne ki bakmayin siz onlara. Ben de 36 olcam hala bekarim napayim. Mutsuz olacagima yalniz kalirim. Boyle bekarligima dem vurup agiz dolusu gulen dalga gecen hayati evlilik olmus arkadaslarim vardi. :sinirli: Cikarttim hayatimdan. Valla kimse buyuk konusmasin deyip geciyorum. Evlenenin ayrilmayacaginin garantisi yok. Napalim nasip olmadi bana. Hayirlisi boyle demekki . Sen daha cook gencsin bak onune olacagi varsa olur. Bu kafada insanlarla gorusme ki ic huzurun olsun. :işsiz:

Hangi çağ da yasiyoruz ya lutfen bu sekilde dusunmeyin bunun icin gec kaldiginizi soyleyen insanlar bence hayatta hicbir vasfi olmayan tek hedefi evlenip cocuk dogurmak olan insanlar ki hayat da bunlardan ibaret degil zaten kaldi ki gunumuzde artik evlilikler 30-35 yas arasi yapiliyor daha cok. 40 yasindan sonra cocuk sahibi olan bir suru kadin var kendinizi bu sekilde demoralize etmeyin daha cok gencsiniz hicbir sey icin de gec kalmamissiniz. Ustteki yorumlara da katiliyorum bence de cevrenizi acilen degistirin bu gerici dusuncelerle sizi uzmelerine izin vermeyin.

25 yaşıma girmiştim ve bir komşukızıyla karşılaştım doğum günümde. İşyerine pasta kurabiye vs götürmüştüm ve kalanlar ziyan olmasın diye geri getirmiştim. Kaç yaşına girdin diye sordu ve 25 diyince “oha” dedi. Kendisi de benden alttarafı 3 yaş küçük. İletişimimi kestim çünki çok kaba ve terbiyesizce buldum, lazım değil böyleleri

Ay valla etrafınızdakı ınsanlara oha bence:))
22 de evlendım sımdılı aklım olsa hıc evlenmezdım :))30 da dogurdum kımse oha demedı hıc bır drda gec kalmıssın falanda demedı
Ablam 43 de 2 kez anne oldu 7 aylık mınnosumuz
Kımse onada oha demedı:))

Ya nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama benim çevremde de 26 yaşında hamileyim diye çocuk gelinmişim gibi davranıyorlar :işsiz:

Inan evlilik filmlerdeki gibi ya da masallardaki gibi birsey degil. En fazla 3-4 ay ruya gibi oluyor ve sonsuza kadar oyle olunacak zannediliyor. Ama ciftler mutlu olsa da hep bir sorun mutlaka oluyor. Kimisi gorumcesiyle, kimisi kayinvalidesiyle, kimisi maddiyatla, kimisi evladiyla hep sinava tabi tutuluyor. O evlilikte hep bir golge oluyor. Hayat bu zaten. Mutlak mutluluk diye birsey yok. Yuzde yuz kimse mutlu degil. Herkesin bir uzuntusu oluyor hep. Hep bir sorun omuyor. Problemlerin biri bitiyor biri baskiyor. Onemli olan "an"daki huzuru yasamak. Suan en buyuk problemin evlenmemen. Saniyorsun ki evlenince tum sorunlarin bitecek ve cok mutlu olacaksin. Hayir kesinlikle oyle olmayacak. O sorununu belki cozmus olacaksin ama bu seferde baska bir sorun cikacak. Hayat hep boyle. Boyle boyle omur tuketiyoruz. Onemli olan bu gun sana hayat ne sundu ise onun keyfini cikarmak. Ve hep hayirlisini iste. Senin icin evlilik hayirli ise olsun. Hayirli biriyle olsun.
30 yasinda evlendim. Sandim ki sonsuza kadar surecek. Ve cok asiktim. Onun icin herseyden vazgectim. Doktora egitimimi yarida biraktim. Ingiltereye doktoraya kabul edildim gitmedim. Aradigim mutluluk bu dedim gerisini elimin tersiyle biraktim. Ne oldu? Hic mutlu olmadim. Yine de kor kutuk asiktim. Hep duzelecek dedim . Herseyimiz vardi. Cok mutlu olabilirdik ama ona fazla geldi evlilik belki de. Beni flort ederken goklere cikaran o adam gitti yerine huzursuz, psikolojik siddet uygulayan, hakaret eden, kufreden biri geldi. Giderek daha kotu oldu ve bitti. Uzulme. Hele evlenemedim diye sakin aglama. Ye ic keyfine bak, su hayatin keyfini cikar. Bekarligin da tafina bak. Ozgurlugunu doya doya yasa. Olursa hayirlisi olsun. Olmazsa da aglayamaya degecek birsey olmadigini unutma. Mutlu ol. Mutlu olmak evlilikte degil inan. Cok opuyorum seni. Sevgiyle kal...
Ne güzel yazmişsiniz çok mutlu oldum ay nekadarda güzel aşikmişsiniz anlamiyorum ya siz onun için o kadar fedakârlık yapmışsiniz en önemlisi çok sevmişsiniz ya ne yani rahatlık mi batmiş adama sinir oldum.Aslında evlenince her sıkıntı elbet bitmeycek inanin farkındayım mutlaka sorunlar olcak ama yalnızlıkta o kadar zorki insan sevmek sevilmek istiyor işte Bi hayat kurmak ama işte nasipten òte yol yok bazen düşünüyorum bendemi sıkıntı var yeri geliyor kendimi eleştiriyorum sıkıntı ney bulamiyorum bende sizi öpüyorum sizde çocuğunuzla çok çok mutlu olun hem kimbilir yine çok aşik olur ve bu sefer sizi hakeden birisiyle olursunuz

Geç kalmamışsın ki. Onlar kendilerini bilmiyor! Sen bakma onlara, canını sıkanlardan uzak dur. Cahilliğin mesleği, yaşı, cinsiyeti yok. Nasibinde olanı Rabbim çabuk karşına çıkarsın ve o bu dünyaki en mükemmel erkeklerden biri olsun. Tabi ki çok güzel, sağlıklı yavruların da olsun. :KK66: düşünme sen dengesizlerin sözlerini...
Çok teşekkür ederim

Ay tesadüfün böylesi bana da bugün bir davetiye geldi babamların komşusu hanımefendi 39 yaşında evleniyormuş bizi de davet etmiş en mutlu gününe. (Ilk evliliği beyefendininde ilk evliliği 42 yaşında)
Telefonda konuştuk akşam üzeri çokda mutlu. Iyi ki bekledim Rabbimin bana takdir ettiğine minnettarım diyor.

Herneyse demek istediğim daha çook gençsiniz. Yaşınız daha 31 artık insanlar bu yaşlarda hayata atılıyor 35 lerinde çocuk sahibi oluyor. Tıp her geçen gün daha da ilerliyor. Lütfen güzel kalbinizi yormayın. Gözyaşlarınızı silip pozitif bir şekilde sabaha uyanın. Vardır Rabbimin bir hikmeti belki de çok mutlu olacaksınız sabır ve şükür çok güzel anahtarlar. Sabredin.... Sizin için dua edicem. Şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine Rabbim sizin içinize ferahlık hayırlı bir hayat arkadaşı nasip etsin. Amin.
Allah razı olsun dualarınız için ne kadar güzel içten samimi yazmışsınız çok mutlu oldum allah sizede sizin gibi güzel yürekli insanlarada güzel kapılar açsın her daim :KK200::KK200:

o kadar ayni durumdayiz ki:KK43: 31 indeyim. insanlar icinde yasimi soylemekten utanir oldum. sevmedigim nefret ettigim basit insanlar beni bununla bekarligim ve yasimla vuruyor. ben kafami dagitmaya calisiyorum takmamaya calisiyorum artik. insallah nasibimiz vardir bir yerlerde:KK43:
Inşallah canım benim bana yazılan yorumları oku çok güzel iç ferahlatan şeyler yazdılar

Back
X