Inan evlilik filmlerdeki gibi ya da masallardaki gibi birsey degil. En fazla 3-4 ay ruya gibi oluyor ve sonsuza kadar oyle olunacak zannediliyor. Ama ciftler mutlu olsa da hep bir sorun mutlaka oluyor. Kimisi gorumcesiyle, kimisi kayinvalidesiyle, kimisi maddiyatla, kimisi evladiyla hep sinava tabi tutuluyor. O evlilikte hep bir golge oluyor. Hayat bu zaten. Mutlak mutluluk diye birsey yok. Yuzde yuz kimse mutlu degil. Herkesin bir uzuntusu oluyor hep. Hep bir sorun omuyor. Problemlerin biri bitiyor biri baskiyor. Onemli olan "an"daki huzuru yasamak. Suan en buyuk problemin evlenmemen. Saniyorsun ki evlenince tum sorunlarin bitecek ve cok mutlu olacaksin. Hayir kesinlikle oyle olmayacak. O sorununu belki cozmus olacaksin ama bu seferde baska bir sorun cikacak. Hayat hep boyle. Boyle boyle omur tuketiyoruz. Onemli olan bu gun sana hayat ne sundu ise onun keyfini cikarmak. Ve hep hayirlisini iste. Senin icin evlilik hayirli ise olsun. Hayirli biriyle olsun.
30 yasinda evlendim. Sandim ki sonsuza kadar surecek. Ve cok asiktim. Onun icin herseyden vazgectim. Doktora egitimimi yarida biraktim. Ingiltereye doktoraya kabul edildim gitmedim. Aradigim mutluluk bu dedim gerisini elimin tersiyle biraktim. Ne oldu? Hic mutlu olmadim. Yine de kor kutuk asiktim. Hep duzelecek dedim . Herseyimiz vardi. Cok mutlu olabilirdik ama ona fazla geldi evlilik belki de. Beni flort ederken goklere cikaran o adam gitti yerine huzursuz, psikolojik siddet uygulayan, hakaret eden, kufreden biri geldi. Giderek daha kotu oldu ve bitti. Uzulme. Hele evlenemedim diye sakin aglama. Ye ic keyfine bak, su hayatin keyfini cikar. Bekarligin da tafina bak. Ozgurlugunu doya doya yasa. Olursa hayirlisi olsun. Olmazsa da aglayamaya degecek birsey olmadigini unutma. Mutlu ol. Mutlu olmak evlilikte degil inan. Cok opuyorum seni. Sevgiyle kal...