İNTERNETTEN ARKADAŞLIK

Hangi uygulamalar evliler bekarız diye takılıyor

Hangi uygulamalar evliler bekarız diye takılıyor
Bekarım diyen evliler reel hayatta da var. Sadece uygulamalara indirgemeyin.

Ama hangi uygulamalar diye soruyorsanız ben genelde bumble veya okcupid kullanıyorum. Bumbleda seviye genel olarak diğerlerine göre daha yüksek. Okcupidin de detaylı profil özelliği olmasını seviyorum, daha çok fikir verebiliyor.

Tinder taa ilk çıktığında bakmıştım ama bana çok çiğ geldi. O yüzden tinder kullanmıyorum.
İlk çıktığımda happn'a da bakmıştım, o da genelde çok apaçi Kaldırımda oturup geleni geçeni keser gibi takılıyor millet.

O yüzden ben genel olarak bumble ve okcupid ile devam ediyorum. Bumble daha iyi. Özellikle büyük şehirdeyseniz çok daha fazla seçenek var.

Uygulamalarda tanıştığınız insanlar gerçekten şans meselesi. Ben uygulamalara mesafeli yaklaşmıyorum çünkü oradaki insanlar zaten reelde var. Sadece fiziken tanışma olanağımız olmayan insanlarla tanışabilmek için bir platform olarak görüyorum. Ama baştan herkese "sevgili olur mu" gözüyle yaklaşırsanız büyük hayalkırıklığı olur. Bunlar şans işi. En yakın arkadaşlarımdan biri ona okcupid hesabı açtırmamdan iki hafta sonra tanıştığı adamla evlendi mesela. Benim bumble açmama da bumbledan tanışıp evlenen arkadaşım vesile olmuştu.

Beni de insanlar sever seviyeli açık görüşlü biriyle arkadaş olsam iyi olur

Beni de insanlar sever seviyeli açık görüşlü biriyle arkadaş olsam iyi olur
Yani kafanıza uyan insan genelde 10 kişide 1 falan çıkıyor. Bir sürü kişiyle eşleşip, biraz muhabbet edip direkt eliyorsunuz zaten. Gerçek hayatta olduğu gibi abuk sabuk bir sürü insan var. Birçok kişiyle konuşuyorsunuz, anca elinizde bir-iki kişi kalıyor.
Bir de oralardaki insanların öncelikli amacı arkadaşlık değil, onu aklınızda tutun.

Benim takıldığım insanlar da oldu, ilişki yaşadığım insanlar da oldu, senelerdir süren arkadaşlığımızın olduğu insanlar da var. Hatta en yakın erkek arkadaşlarımdan biriyle bumbleda tanıştık. Hiçbir şey olmasa bile date'e çıkıp o sohbet etme, yeni insanlar tanıma olayını seviyorum ben.

Hatta şu an flörtüm olan beyle aslında reelde karşılaşıp birbirimizi gördük ama muhabbet etmedik. Sonra uygulamada karşılaşınca eşleşip sohbete başladık

Aramizda cok bi uas farki yok benimde maalesef is cevrende pek arkadaslik kuracagim kimse yok sansimi internetten deneyince chst siteleride hep bel alti muhabbetlerin mekani olmus
Bankayı bıraktırdı bana bulaşık yıkıyorum Çay servis ediyorum gocunmuyotum ananı sat kendini sat para kazan dedi ölmesin kıymetimi anlasın ama biz iyi olalım arkadaşım mutlu ollalım inş

Uygulamayı nasıl indireceğim bakayım bakalım

Uygulamayı nasıl indireceğim bakayım bakalım
Play store veya appstorelardan indirebilirsiniz.

Ama lütfen çok çok dikkatli olun. Kişisel bilgiler, adres bilgisi, iş bilgisi vs asla vermeyin. Çocuğunuz varsa çocuğunuzla ilgili bilgi vermeyin. Uzun süre konuşmadan telefon numarası paylaşmayın. Buluşmaya gidecekseniz kendiniz gidin kendiniz dönün. Mutlaka kalabalık yerlerde buluşun. Gitmeden önce bir arkadaşınıza haber verin.

Paranoyak gibi görünmeyin ama insanlardan her zaman en kötüsünü bekleyerek konuşun. Uygulamalarda çok tecrübesizsiniz, genel olarak da çok naifsiniz gördüğüm kadarıyla. Saçma sapan insanlar için tam uygun "av"sınız. Çok dikkatli olun.

Zaten o evli çavuşa inandım görüşsem amacı belli şimdi engelini açıp küfretmek istiyorum elime birsey geçmeyecek çocuğum yok bunları paylaşmam

Eski eşiniz el iyisi imiş. Çok tipik. Benim eski eşim de el iyisi idi. Eski eşimi de arkadaş ortamında veya kendi akrabalarına karşı görseydiniz nasil kibar ve saygılı davranıyor, nasıl üslupla konuşuyor, nasıl sempatik biri derdiniz. Bana ise "ben seni arzulamıyorum başka kadınları arzuluyorum, sende annelik vasfı yok, kafan basmıyor mu, hiçbir işte dikiş tutturamazsın (12 yıldır özel sektörde çok stresli işlerde çalıştım hala çalışıyorum), annesine hakkımda "ondan nah çocuk sahibi olurum" diye demişliği vardı. Sonra inkar etti, ben onu demek istemedim diye çevirdi. Bunlar ne biliyor musunuz? Bunlar el iyisi kişi davranışı demek. Dışarıya mükemmel bir imaj ama evde eşine saygısız, sevgisiz konuşmak, eşine saygısız seviyesiz davranmak demek.

Burada bizde de biraz hata var bence. Resti çekecektik. Bana " başka kadınları arzuluyorum seni arzulamıyorum " dediği an hemen rest çekip "öyle mi, demek istediğin başka kadınlar ise boşanalım o zaman" diyecektim.. demedim ağladım sonra adım ağlayan, zırlayan oldu. Beni ezik sandılar halbuki ben onu ölesiye sevdiğim için tavır almadım. Yuvam yıkılmasın diye yapıcı oldum. Eli maşalı olmasını bende bilirdim. Keşke olsaydım bana daha fazla saygı duyardı, belki daha değerli olurdum. Şimdi boşanma sürecinde gerekli tepkimi göstermeye başladım. Hakkımı sonuna kadar savunuyorum, sonuna kadar hakkımı savunacağım ama keşke evliligimde de hakkımı savunsaydım. Susarak hep alttan alarak çok hata yaptım. İmajımi yerle bir ettim beni hem o hem tüm ailesi değersiz, ezik gördüler. Buna biraz da maalesef ben sebep oldum.

Siz de bundan sonra hayatınıza biri geldiğinde en ufak minnacık bir saygısızlık, degersizlik gördüğünüzde hemen resti çekeceksiniz. Yoksa asla ama asla değeriniz olmaz. Allah bize bu dersi verdirdi. Benim bu dersi almam gerekiyordu sizin de bu dersi almanız gerekiyordu.

Bir daha eşiniz olacak biri size en ufak bir saygısızlık, sevgisizlik, seviyesizlik vs yaparsa anında tepki gösterin, gerekirse inceldiği yerden kopsun. Hiçbir şey sizin öz benliğinizden değerli değil. Bu evliliğinizde bunu anlamanız lazımdı. Anladınız. Bende keza hiç kimseyi kendimden çok sevmemem gerektiğini, kimseye kendimden çok değer vermemem gerektiğini anladım. Önce ben, sonra başkaları gelecek. Gerekirse evlilik biter. Gerekirse evlilikte rest çekmek lazım. Erkeklerin karşısında ağlayıp alttan alınca seni ezik sanıyorlar. Erkeklere eli maşalı olacaksın. Yoksa asla saygı duymuyorlar. Artık buna göre davranın. Erkeklere alttan aldıkça değerin gidiyor seni ezik görüyorlar. Hiç gerek yok. Eli maşalı olmak lazım.

Son düzenleme:
Sanırım ücretli

Manipulasyon ustasıydı pis arkadaşlarına beni tercih etti

Geçti canım geçti bana geliyorsun gel ütümü yap yok sa eve k..ı atarım diyordu espri diye gülüp gülüp geçtim hatırladıkca hastalanıyorum malesef zman geriye istemiyor o zaman da manüpüle edecekti sen kötü davrandım olmadı olacaktı beni yok saydı ben de onu yok sydım bitti beni adam yerine koymadın dedi üzerime hiçbirşey yok hersey onda kaldı sevgisizlik dayak da cabası bırakıp gelmesemiydim baba evine diyorum ama yuvam yoktu ki

Manipulasyon ustasıydı pis arkadaşlarına beni tercih etti
Eski eşinizin manipülasyon ustası olmasına şaşırmadım. Böyle egoist, megaloman (kendini çok beğenmiş) kişiler zaten karşındakini manipülasyonla yönetirler, karşındakilere kendilerini değersiz, yetersiz hissettirmeyi severler. Karşındakine sürekli eleştiri kisvesi altında hakaret ederler, sonra tepki gösterirseniz de ben bir şey demedim, gerçekleri söylüyorum derler. Halbuki gerçekler tektir, onların size dedikleri kendi algılarına göre şekillenen görüşleridir. Buna bir daha düşmemeniz için manipülasyondan korunma kitapları var. Onları okumanız lazım. Veya YouTube'da manipülasyondan korunma videoları var. Onları izleyin..

Mesela benim eski eşim, sürekli bana manipülasyon yapmış, bunu sonradan evliliğime dışarıdan bir göz olarak bakmaya başlayınca fark ettim. Evliliğimde onu çok sevdiğim için göremiyormuşum, haliyle ona olan tüm duygularım, ona olan tüm sevgim bitince gerçekleri görmeye başladım. Bu bende şok etkisi yaşattı. Babası bir kere ona benim hakkımda ''eşin sana ileride maddi yük oluşturur, evliliğin boyunca eşine mi bakacaksın'' demiş. Bunu bana söylemişti, ki ben yıllardır çalışıyorum. Onunla tanıştığımızdan beri bir kere onun parasını harcamadım, hep evlilikte elimi taşın altına koydum, yardımcım haftada bir gelirdi parası 1-2 sefer dışında 3 yıl boyunca hep benden çıktı. Evin gıdası, dışarı yeme içme, ailesine hediyeler, kendine hediyeler vs hep bendeydi. Buna rağmen yük, külfet olarak görüldüm.

Bunun ne kadar yanlış bir bakış açısı olduğunu şimdi görüyorum. İnsan babasına, ''baba eşim evin çoğu ihtiyacına katılıyor, maddi külfet olmaz, tanıştığımızdan beri elini taşın altına koyuyor, kredi kartımı bile kabul etmedi, paramı hiç harcamadı' diye savunmaz mı, savunmadı. Ayrıca aileden maddi destek istenmiyorsa, belki kadın bir süre çalışmaz, belki çocuk olur ona 1-2 sene bakar, belki rahatsızlanır vs. Sanki evliliğin tek amacı maaş kartı imiş gibi maddi bakılması normal mi? Tabi ki normal değil, babasının bakış açısının ne kadar yanlış olduğunu çok sonra fark ettim. Hatta babasının düşüncesi, algısı sanki doğru imiş gibi bana davrandı. İşte bu manipülasyondur. Bunu evlilikten çıktıktan sonra fark ettim.

Yıllardır özel sektörde çok stresli işlerde çalışıyorum, ona rağmen; ''sen hiçbir işte dikiş tutturamazsın, tüm işlerinden ayrılmasaydın kesin kovulurdun'' dedi. Bunların hepsi ciddi psikolojik manipülasyon. Gerçek dışı söylem. İlişkide iken anlayamadım. Resmin dışına çıkınca görebildim.

Manipülasyonla ilgili videolar izledim, hala izlerim. Şunu fark ettim ki birine karşı eğer duygun var ise manipülasyona uğrayabilirsin, çünkü duygular bizi körleştirir. Duygular, karşımızdaki insanı idealize etmemize, karşımızdaki kişiyi sanki o daha iyiymiş, o daha anlayışlı, o daha sevgi dolu biriymiş gibi görmemize neden olur. Gerçek kişiliğini değil, kendi algımıza göre idealize ettiğimiz kişiliği görürüz. O yüzden birini tam olarak tanımadan duygu oluşturmamak lazım. Sonrası çok zor. Duygu oluştuktan sonra manipülasyondan korunmak çok zorlaşıyor. Yani bundan sonra ya ilişkilerinizde duygu oluşturmamaya çalışacaksınız ya da bir ilişkide duygu oluşturmadan karşıdaki kişiyi iyice tanıyacaksınız.

İşte hayattaki en riskli şey, ikili ilişkilerdir. Karşıdaki iyi de çıkabilir kötü de. Biri seni hayatında istiyorsa kişiliğini tamamen saklayabilir. Anca iş işten geçtikten sonra anlayabilirsin. Yıllardır bu forumda konu okurum ve yıllardır yorum yazarım. Tüm konularda her kadının yazdığı şey şuydu: Evlenmeden önce asla böyle biri değildi, yoksa asla evlenmezdim. Kendini farklı gösterdi. '' Sizin hikayenizde de böyle olmuştur, benim hikayemde de böyle oldu. Evlendikten sonra çok farklı biriyle tanıştım. Siz de çok farklı biriyle tanışmışsınız. İşte karşındakini çok iyi analiz etmek gerekiyor.

Boşandıktan sonra mı size gel ütümü yap vs dedi?

Evliyken diyordu eşyalar toplanmadan öncede ütüsünü yaptım p..vnk bir arkadşı var 68 doğumlu o gelecek yap defol git dedi
Terbiyesizin tekiymiş.

Bakın size en önemli tavsiyem şu olur. Geçmişiniz için kötü olmayın. Şu anki kafa yapınıza onları yaşamasanız ulaşamazdınız. Şu anki sizle, o zamanki sizi çok karşılaştırıp kendinize yüklenmeyin. O an en doğru olanı yapmaya çalıştınız. Bende keza yuvamı sürdürmek için çok fedakarlık yaptım. Değdi mi, değmedi. Ama en azından vicdan azabım yok. Elimden gelenin çok fazlasını yaptım. Benim yaptığım fedakarlıkları çoğu kişi asla yapmazdı. Şu an evliliğimi anlattığım bir kişi bile sen şunu şunu da yapsaydın demedi. Hep çok fazla şey yapmışsın, hiç gerek yokmuş, bu fedakarlıklar çok fazlaymış, bir daha birine bu kadar fazla fedakarlık yapma diyorlar.

Bugünkü kafa yapıma ulaşmam için bunları yaşamam gerekiyormuş. Bir musibet bin nasihatten yeğdir. Sizde geçmiş size çok yüklenmeyin. O zamanki siz olarak en doğru olanı yapmaya çalışmışsınız. Dediğim gibi duygular bizi körleştirir. Birine artık duygu oluşturmadan çok dikkatli olmayı öğrendiniz. Bu paha biçilmez bir kazanım. Geçmiş evliliğinize öyle bakın. Size yaşadıklarınız ders olsun.

Bana kardeşi yenge ne kadar maaş alıyorsun bu bizim aile için önemli dedi güldüm şaka sandım bebeğimi isyemediler mallar ona gider diye dizi izliyoruz ya ben izlemiyorum yaşadım unutalım arkdaşım unutalım maaşınıda kendin ye yiyecek bir adi bulmayalım birde şu çavuş var ya gerci anlamayacakta engelini açsam bir çift laf etsem mi sapıksın sen desem vatan üzerine yemin etti düşün oda birinin kocası karısı muht çalışıyor mesai saatlerinde çocuk bakıcısı arıyor kadının bişeyden haberi yok biz mutlu olalım değmeyecek adamlar için çok üzüldük

Adam eşyalar için ağladı ben gitmişim umrumda değil herşeyimi aldılar o hayat benim dizisi varya evlenmeden gezdiğim neresi varsa beni eve tıkıp gexfiler

Beğenenler olmuş ama msj kısmı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…