Ipleri onun eline vermek istemiyorum .

Yok ya buradaki konular üzerinden genelleme yapmayalım. Benim çevremde ben dahil bütün maaş ev hanımlarının elinde. Ama çalıştığı halde maaşını kocasına verip, sonra bir kot ceket için kocasına yalvaranıda gördüm.

Çok doğru.

Eşimin ailemi araya katmasının sebebi bu çünkü benim nu buu tarz konularda onu dinlemeyecegimi biliyor annemi arıyor ki beni dinlemiyor belki seni dinler annesi olarak.
Ah anneniz diyemiyor ki kızım senin kölen mi ne demek dışarı çıkmayacak. Ama öyle der mi, döner size gitme diye yalvarır.

Ah anneniz diyemiyor ki kızım senin kölen mi ne demek dışarı çıkmayacak. Ama öyle der mi, döner size gitme diye yalvarır.
Annem neden diyemez çünkü annemlere gelmez beni koymaz enişteyle kötü olmak demek kızınn mutsuz olması demek el oğluna bisey denmez

Annem neden diyemez çünkü annemlere gelmez beni koymaz enişteyle kötü olmak demek kızınn mutsuz olması demek el oğluna bisey denmez
Ne demek el oğluna bişey denmez. Yerine göre herşey söylenir ama sizin ve annenizin cesareti yok, ya da benim annem çok cazgır... bilemedim.

Bi daha evlenmek mı aslaa a
Ola ki evlenirsen diye diyorum. Ama insan her zaman ve her halükarda sırtını sadece kendine yaslamalı ki, başkasına yasladığında arkasındaki dik durmazsa kendisi de devrileceğini unutmamalı.
Kaldı ki kocan iyi olsa bile, zengin olsa bile, sen istiyorsan çalışma dese bile insanın sadece tüketmek yerine üretimde de bulunmasının ve başarmasının tatmini, kendi parasını kazanmasının özgüveni bambaşka bir şey.

Annem hiç kimseyi kıramayan omur boyunca kendine kıymış biri ben ve kardeşim onun gibi değiliz ama demekki yine o anneninim kızıyız bilemedim.
Ben bir abla olarak size çok üzüldüm. Herkes evliliğinde mutlu olmak ister ama mutlu olmanın yolu susmaktan, herşeye eyvallah demekten geçmiyor, tecrübe ile sabittir. Sizin yerinizde olsam alır karşıma açık açık konuşur, rahatsız olduğum konuları ve beklentilerimi kavga etmeden anlatmaya çalışırım. Değişmek isteyen değişir ama istemeyenle ömür çürütmenin anlamı yok.

Bebek falan cok oteleyin. Paran var mi ne demek yahu. Ihtiyaclarinizi karsilamayacaksa niye evlenmiş bu beyfendi. Kahvalti falan hazirlamayin. Annemi de boyle birsey icin hangi hakla ariyor. Kim ki o. Annemde onu dinleyecek ha öylemi. Bence siz pek yüz vermeyin, muhattapta olmayin anlasin hatasini. Ve acilen is bulup calisin. Kocanizin dusunceleri dusunce degil.

Sen de sana ve annene en normal geçirilmesi gereken bir günü bile zehir eden kocanın yanına paşa paşa döndün öyle mi?

Tüp bebek yaptırmak istiyorduk şuan o kadar birkim yapamayacağımız için bende iş başvurusu yaptım ki süreç hızlansın

Pes!

Bu konuya sinirimin daha fazla bozulmaması için yorum yapmayacağım.
Evliyim bugün işten sonra kız arkadaşlarımla iş çıkışı buluşup bir şeyler yiyelim sonra da alışveriş yapalım dedik az sonra çıkıp oraya gideceğim, keyfimi bozmak istemiyorum.
Bunu da hava atmak için söylemiyorum elbette yanlış anlaşılmasın, sadece normal bir hayatın nasıl olması gerektiğine dair karşılaştırma yapabil diye söylüyorum. Çünkü sizin iş ipi falan geçmiş tasmaya gelmiş haberin olsun.

Eşinizin onur kırıcı tavrı, sizin boyun eğmeniz, annenizin eşine ağzının payını verememesi. İsmi geçen hiç kimse olması gerektiği gibi davranmamış.
Evliliğinde sürekli çemkiren, üste çıkma çabası olan bir kadın değilim ama şu tavra sabırlı davranamam. O avm ye giderim, hatta arkadaşlarımla kahve içerek günü tamamlarım. Ekmeğe gece bile kalkıp bakacaksın diyen adamın önündeki ekmeği de kaldırırım. Ertesi gün kahvaltı falanda hazırlamam.
Hizmetçisi değilde hayat arkadaşı olduğunuzu öğretmeniz lazım. Çünkü o sizi öyle görüyor.

Ha boşanmayacaksanız bu tavırlara sorun yaşamayı göze alarak karşı çıkacaksınız. Yoksa hiç bir şeyi düzeltemezsiniz.

Neden tek başına bir yere gidemiyorsun engelin mi var elin ayağın mi tutmuyor nedir yani?
Bu bakımdan konu bana anlamsiz geldi

Yazmadan geçemeyeceğim, üniversite mezunu, daha önce çalışmış kendi ayaklarınız üzerinde durmuş insansiniz, eşiniz olmadan nasıl evden çıkamıyorsunuz, teksiniz diye?

İnsan nasıl kabul eder bu muameleyi, cidden anlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…