Bir de seker istiyorsan ille de abur cubur, market isi seyler yemek zorunda degilsin, onlar cok sagliksiz. Ev yapimi cikolatali kek mesela ? Ya da baska tatlilar, ev yapimi tatli ye , haftada 3 kere mesela. Marketten abur cubur alma, islenmis gida yeme.
Hic seker yememek bence bildigin iskence, ben yemezsem 1 haftada depresyona giriyorum :) Hic karbonhidrat icermeyen diyetler de sagliksiz zaten.
zaten beynimizin de ihtiyacı var ama ben fazlaca tüketiyorum hemde ne fazladediğiniz gibi yapmaya gayret edicem teşekkür ederim ^^
Boyun kilon gayet normal aslinda, bence saglikli drumdasin. Lakin genel anlamda saglik icin islenmis gidadan, ambalajli seylerden yememeyi aliskanlik haline getir, sevgiler :)
Şekeri yediğinden içtiğinden kesersen günde birkaç kez şeker ya da çikolata yiyebilirsin. Ben mesela tatlıyı çok severim, krize girerim aklıma tatlı bişey düştümü. Yemeden rahat edemem. Ama canımın istediği şey dışında abur cubur yemem içmem. Tatlılarımı kendim yapmaya çalışırım. Mesela hazır puding yemek yerine muhallebi yaparım. Çayakahveye şeker koymam. Kola içmem. Meyve suyumu kendim yaparım. Çikolata ve dondurma evden eksik olmaz ama haftalık limit belirlerim onu aşmam. Yürüyebileceğim her yere yürüyerek gitmeye çalışıyorum. Yazın haftada 3-4 gün bisiklete binerim, kışın kondisyon bisikletiyle idare ederim. Bir dönem kilo aşmaya başlamıştım, yaşam şeklini değiştirince veriyorsun.
kelin ilacı olsa kendi başına sürerdi. şu an bu yazıyı yazarken börek ve tatlı yiyorum. ama bigün zayıflıcam.(inşallah)
bir diyetisyen yardımıyla hem kilolarından kurtulursun hem de zayıf kalmayı sabitlemiş olursun. bir uzmandan yardım almak sağlık açısından çok önemlidir :) kolay gelsin
Küçük bir yerde yaşıyorum ve devlet hastanesinde diyetisyen yok ayrıca özel diyetisyen için de şu an maddi durumumuz yeterli değil. Böyle bir sorunda olduğu için buraya danıştım yoksa burada neden kalayım diyetisyen yardımı alırdım tabii ki ^^
kusura bakma tahmin edemedim doktor olmadığını. kötü amaçla yazmamıştım ki.
il merkezine veya yakın başka bir şehre de gidebilirsin bence. kendi kendine bir şeyler yapman güzel tabi ama bilmeden yanlış bir şey yapabilirsin. sonuçta doktorlar önce tiroid kolesterol demir eksikliği gibi testler yapıyorlar. tabi bu benm görüşüm. umarım istediğin her şey en kısa zamanda gerçkleşir.
Hayır kesinlikle kötü amaçla yazmadığınızı biliyorum. ''^^'' bu ifade benim için en büyük samimiyet göstergesidir :) Benim görüşüm internetten doğruluğuna inandığım bilgilerlede zayıflayabilirim fakat çikolatayı çıkarsam sağlıklı besleniyorum olur. Ama çıkarırsamVe çıkarıcam da sizin verdiğiniz destek ve kararlılığımla
o zaman 1 2 tavsiyede bulunayım çünkü sen doktora gitmeyecek gibi duruyorsunannemi götürdüğüm diyetisyenin söylediklerini yazacağım ben diyetisyen değilim
öğünlerinin her zaman aynı saatte yemelisin. güne erken başlamalısın. kahvaltıda omlet kızartma gibi ağır yiyecekler olmamalı. 1 haşlanmış yumurta biraz az yağlı veya yağsız peynir 3 4 tane zeytin. yarım domates 1 salatalık. 2 dilim tam buğray veya çavdar ekmeği. ara öğün olarak 4-5 badem 1 elma.öğlen sebze yemeği veya halanmış et yemeği. yoğurt. 1 dilim ekmek. akşam yemeğine kadar 2 ara öğün olması gerekir. 1 i meyve diğeri yoğurt veya süt. tabi bunlar da az yağlı veya yağsız olmalı. akşam yemeğinde de öğlenki gibi haşlama et veyaz yağsız sebze yemeği. 1 dilim ekmek.
akşam 7 den sonra mümkünse bir şey yeme. açlık krizine girersen meyve veya yarım kase yoğurt yiyebilirsin. haftada 1 kilo vermeyi hedefle çünkü daha fazlası sağlığına zararlı
Oyy yavrum benim ya
Ablacım ergenliktesin, abur cubura düşkün olman bu yüzden.
Sen ne kadar kendini zorladıkça vücudun o kadar direnecek. Az miktarlarda tüket..Tarçın şeker isteğini kontrol eder, suyun içine çubuk tarçın koy gün boyu tüketmeye çalış..
Ve en önemlisi spor..Senin yaşlarında ben 5 senelik voleybolcuydum..26 yaşına kadar da voleybol hayatım sürdü klüpte..
Mutlaka bir şeylere yazıl..Şimdiki eğitim sistemiyle çocuklar yarış atına döndü, biliyorum zor ama yine de bir aktiviteye zaman ayırmaya çalış..
Ben zaten voleybolcuyum ablacım 3 yıldırİşte bir yanım çikolata düşmanım bir yanım çikolata sevdalısı nevrim döndü o çikolata gittimi yağlarda gitti beni iyice gaza getirdiniz teşekkür ederim
Süper..Tam gaz devam voleybola..Bırakmak yok..Çikolata tam anlamıyla gitmesin..Arada şımartırsın kendini :)
178 miş boyun, orta oyuncusundur sen :)
Ne güzel tam yaşının kızısın :)Hareket etmek istiyorum hemen yoruluyorum falan çok tatlı yaBence işe annenle konuşmakla başla ablanlada konuş oda ikna etsin eve abur cubur yerine meyve alsın..Spor yapmak istiyorum kilo almak istemiyorum beni zorlama sonra yiyince üzülüyorum de annene...İlk başta canın abur cubur cektikce meyve ye özellikle mandalina ve elma..Sonra vücut alısıyo..Bence diyet yapmana gerek yok abur cuburu kesince zayıflarsın hoplayıp zıplamaya devaam et tatlım :)
kisama canim avatarina bayildimmmm, laf aramizda bendensinsimdi söyle bakalim bana kimleri dinlersin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?