Irmak'lar ölmesin ..

• Konu Sahibi Konu Sahibi Z P
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bana bunu yazabiliyorsan interbetin vardir ac arastir diyen hanimefendi, madem var internetiniz cok rica ediyorum lutfen acin bakin mahremiyet egitimi nedir ne demektir ne degildir?
Bana burda link atın
Çocuklarınız Mahremiyet eğitimi. Şort ve mini giyinmesin diye bizde bakalım.
Nerden öğrendiniz bizde bi görelim

Bana bunu yazabiliyorsan interbetin vardir ac arastir diyen hanimefendi, madem var internetiniz cok rica ediyorum lutfen acin bakin mahremiyet egitimi nedir ne demektir ne degildir?

Çocuklara mahrem yerlere dokunulmasının yanlış olduğunu öğretmektir.

Bunun şortla, etekle ne alakası var? Şort giyince edep yerinizi dokunulmaya açmış mı oluyorsunuz, bizi de aydınlatın.

Bunun şortla, etekle ne alakası var? Şort giyince edep yerinizi dokunulmaya açmış mı oluyorsunuz, bizi de aydınlatın.
Canlarının istedikleri gibi fetva veren hocalar misali.
Mahremiyet eğitiminide istedikleri gibi almışlar
Çocukları dört duvar arasında anca günde bir saat bizimle çıkarabildiğimiz yetmiyor
Bide bu çıktı başımıza
Artık ne söylenir bilmiyorum...

Geçen burada bir hala, yiğenini eşiyle kucağına yatırıp severken, bebeğin annesinin gösterdiği tepkiyi yersiz bulup konu açmıştı sapık mıyız biz diye.
O kadıncağıza herkes giydirmişti, o kadar da olur mu diye.
Cinsellik ve beden bilgisi öğretimi anne baba kardeş ve annenin müsade ettiği(izah edip anlatarak) insanlar hariç, herkesi kapsar.
Biz toplum olarak hala çocukları kamu malı gibi görüp, tanımadığımız bebekleri bile öpüp mıncıklayarak sevdiğimizden, böyle eğitimlerden bihaberiz.
Detaylı olarak, bilgi sahibi olan varsa aramızda, bu eğitimlerin nasıl, ne zaman ve çocuk hariç kimlere verileceğini açıklayabilirse bir nebze bir şey öğrenebiliriz.

Kesinlikle dinle alakası yok, ama kötü nazara inanırım ben, çocukların çok ön plana çıkartılmasını doğru bulmuyorum. Kendi kararlarını verebilecek yaşa gelmeden mesela sosyal medyada resimlerinin paylaşılmasını da doğru bulmuyorum.

Bu gözler çocuklarınızı düzgün giydirini de gördü.
Yazık ki ne yazık.

Kadınlar etek giymesinden çocuklar etek giymesine geldik olacağı buydu. Hayvanlara ne kulp takılacak merakla bekliyorum. Kediler çok kuyruk sallamasın, köpekler havlamasına gider bu gece.

cocuga sadece mahrem yeride degil genel olarak yabanci birinin ona dokunmamasi gerektigini tanimadigi kisilerle gitmemesi gerektigini anlatmak gerekiyor zaten kisisel alaninin oldugunu ve bunu kimsenin asmamasi gerektigini anlatirsin..bunlarda yeterli olur zaten ufacik bir cocuga kiyafet giydirirken dikkat ediyim cok mu acik oldu diye dusunmek istemem ben ya bunun sonu nereye varacak artik.. cok yanlis giyime baglamak

Link atmama gerek oldugunu sanmiyorum ardiginiz her yerde bulabilirsiniz giyim mevzusunu. Mahremiyet demek ozel bolgelerdir dersek cok dar kapsamli bakmis oluruz. Cok cok onyargili yorumlar yapilmis hayret ediyorum. Sanki ben bebekler cocuklar suclu demisim? Allah askina o kadar cumleden bunu anlayanlar goruyorum ki yine kendilerine toz londurmamis. Dememiski bu kadin cocuklarin annelerini kiyafet konusunda dikkat etmelerini oneriyor. Tutturmussunuz cocuk bacagini teshir etmis de suclu. Lutfen iyi anlayin. Tacizlik bir hastalik degildir sapkinliktir! Dogrudan sapmadir. Yanlisa yonelmedir. Elbette tesetturluye de olur teaettursuze de. Teokratik yonetimlerde de oluyor amerikada da avrupada da. Dunyanin her yerinde. Hatorlatayim bikac sene once amerikada bir baba kizini bodruma kapatip senelerce tecavuz etmis ve kizindan dogan cocugu da. Carsafli yerde oluyor diyenler eee tam tersi olan yerde de oluyor. Bu isin sortu mini etegi yok hepimiz biliyoruz cunku sadece kiz cocuklari degil erkekler dd tacize ugruyor. Benim dedigimi bu kadar basit algilatabilmeniz sasiryiuor beni. Yine de soyluyorum ciplak bacakla dolasmasin cocuklariniz kulotla sadece etek giymesinler. Nerelerini kapamalari gerekeni bilsinler en azindan. Onlar savunmasiz ama bazi anneler cocugunu acikca teshir ediyor ve bununla ovunuyor. Yalan mi var boyleleri? Lafimi geri alacak degilim.

Bakın kötü nazar ayrı bişey
Çocuğa cinsel gözle bakmak başka bişey
Bende çocuğumu çok koruyorum..
Ama bi yerden sonrada nereye kadar..
Ve inanın bu çocuklara bakan tipler
Eteği şortu için değil çocuk olduğu için bakıyor.
Okadar iğrençki
Zaten bu sadece kız için geçerli değil.
Erkek çocuklarınadamı mini giydiriliyor.
Hadım ve muebet hapis idamda edilebilinir
Ama caydırıcı başka bişey gelmiyor aklıma
Çocukları kapatmıyacaz
Bunları bi yere kapatıp bi daha hiç çıkatmıyacaz.

Ayrica 6/7 yas oncesi cocuklarda ozelden ozele akil yurutme vardir. Yani anne cocugu giydirirken ortunmesi gereken yerlerin ortundugunu dusunur. Diger yerlr de bir problem ollmayacagini yurutur. Bu yuzden kulotla birlikte etek giydirilen cocigun bir baskasi tarafindan ic bacagina dokunulsa buna itiraz etmeyebilir. Cunku anneainin ortulmesi gerekn yerlerin giydirildigine inanir. Anne sorsa nicin ozel bolgene dokundurdun ( egitimde bu soru fazla suclayici ama neyse) cocuk soyle cevap verir muhtemel. Ama sen benim bacagima bisey giydirmedin? Cocuk gelisimi dersinde birebir gordugum bir ornek.

Anladım yok öyle bi link....
Erkek çocukları kız çocuklarından daha çok tecavüze uğruyor
Demekki neymiş onlarda uzun pantolon uzun switsortler giydirilecek....
Mini etek giydi ondan tecavüze uğramış diyen zihniyetten farkınız yok..
Anlamadığınız bu mini etek giyen kadın kız çozuk ve erkek çocukların(!) Başına gelmiyor.
Ama boşverin bu sayede adamlar devam edecekler
Ama onlar bizi tahrik etti demeye
Sizde onlara vicdanınız rahat bi şekilde çanak tutabilirsiniz
Buda hafifletici bir sebep olabilir onlar için
3.5 yaşında mini giymişti hakim bey diye kendilerini savunurlar
Bari oğlunyz olursa yada varsa ona bunu empoze etmeyin milletin canını yakacak evlatlar yetiştirmeyin..
Sapıklara burda bahaneler sebepler üretiliyor ne güzel.

Sorttan miniden konular açılmış ama bunlar söz konusu bile olabilecek şeyler değil.bu sapik insanların giyimi falan gördüklerini sanmıyorum.z zaten pedofoli hastaları çocuklar kendilerine gulumsediginde yaklaştığında falan yanlış anlar ona yüz verdiğini sanarlarmis mesela.cocugumuza kimseye bakma, gülme de diyemeyiz sonuçta.tek yapabileceğimiz mümkünse onları yanlız bırakmamaya çalışmak onun dışında da Allah kötü insanlarla karşılaştırmasın demek.baska da yapacak birşey yok

Müge anlı izlemem
konuyu da pek bilmiyordum düne kadar
geçen gün kanalları zaplarken aniden gördüm
daha olayları falan bilmiyorum
orda niye bulunuyor bilmiyorum
yüzü ekranda. ..ıyyyy ne kadar itici şeytan bi tip diye geçirdim içimden...
olanlara değinmiyorum bile çok etkilendim
anne olduktan sonra daha da etkileniyor insan
Gözümden yaş aktı resmen...ilk defa canından can gitmesinin empatisini derinden hissettim

Ve ben inanmak istiyorum ki bu adam ibretlik olacak dunya aleme....bilmiyorum içim bunu çok istiyor....

Ben sizi anladım.ilk bakışta yanlış gibi görünse de doğru dediğiniz.yani ne anlamda dediginizi anladım.tabi cocugu da mahremiyet eğitimi vericez diye kapatacak değiliz ayarını iyi yapmak lazım.sortu mini eteği büyük bir insan da giyebilir sonuçta bunlar olağan giysiler,ama mesela etek giydiğinde nasıl oturması gerektiğini nerelerin gizukmemesi gerektiğini bilmeli bir çocuk.bunun gibi mesela.

Çocuğa mini giydirmek veya kapatmak değil mesele, bu yaşanan olayın zaten çocuğun kıyafetiyle ne ilgisi olabilir. Benim anlatmak istediğim çocukarı sakınmak, korumak gerek. Ulu orta resimler paylaşmamak gerek, kimsenin kucağına vermemek gerek, tanıdıkların bile. O daha çocuk bile diyemiyoruz, o daha bebek. Kimin çocuğumuza ne gözle baktığını bilemiyoruz işte. Diğer tarafı zaten böyle suçlar işleyen insanlara ne ceza verilebilir, hangi ceza yaptığının karşılığı olabilir. Mümkün mertebe caydırıcı cezalar olmalı tabiki.

Su cumleleriniz o kadar uzdu ki beni. Daha nasil anlatmaliyim bilmiyorum. En iyisi siz attigim linklere bakin. Beni yalancilikla da itham ettiniz sapkinlari korumakla da. Cok agir bi diliniz uslubunuz var. Diyecek gercekten bir sozum yok.

Benim tanıdığım hocada bunları der.
Kuran dersi verdiği örtülü 5 yaş civarı kızları sıkıştırırdı...
Öldü gitti....
Sizin geldiğiniz yerden geliyorum..
Bunları en az sizin kadar biliyorum.
Biraz sizi sıkıştırıldığınız yerden çıkmanızı tavsiye ediyorum..
Ben ordan çok dinledim siz gelin birde burdan dinleyin...
Pedagog ların bu konuda daha çok yardımı dokunacaktır size...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…