İş arkadaşının Terbiyesizliği :(((

Hayır, bayan ve erkek ilişkisinde mesafeyi vurgulamak istedim ben. Karşındaki erkek, sen bayansın. Ve evet, ister kabul et ister etme bayan daha ağır davranmalı. Bir erkek bağırdığında kaba oluyor, kadın bağırdığında dikkat çeken. Pozitif ayreımcılıkta dibine kadar kullandığımız şeyler bunlar. 'Ayy adama bak, bir kadına bağırmış' desem 'evet yaa' derdin. 31 yaşındasın, yıllarca çalışma tecrüben var, ama bu normlar konusunda eksik olmadığın anlamına gelmez. O zaman bir kere daha sana ayıp ve yazık, bu yaşta bu davranış, bu tecrübe ile bu üslup. :) Yorumundan fakrettim ki ben veya ben gibi düşünenler sana bir şey anlatamayız. Sen arkanda dağ ile yürüyüp, arkandaki dağı görmüyorsun, millete üstünde gölgen var diyorsun.
Bu bir tecrübedir anlayabilene, iş hayatının geri kalanının daha iyi geçmesini dilerim..

maalesef işyerinde samimi arkadaşlık kankalık olmaz. bunu bugün yaşadığınız bu olayla öğrenmiş oldunuz.

telefonunu bırakta buraya bak dıyen usluba karsılık elındekını yere bırakmıs (fırlatmıs)

elestırdıgınız seyı sız yapmıssınız

Haksızsınız. Siz Ali beyin ebeveyni değilsiniz ki telefonu bırak buraya bak diyesiniz.

İş ortamında pohpohlamak olmaz, yaşı küçük diye siz de o kişiye emredemezsiniz. Yine aynı şekilde sizin daha önceki tecrübelerinizin olması da o kişiye "telefonu bırak" deme hakkını vermez. Benim üstüm babam yaşında, hitabı hanım şeklindedir, aynı jenerasyon samimi bayan arkadaşıma bile "telefonu bırakta... " gibi bir cümle kurmak haddim değildir. Daha tecrübeli iseniz sizin bunları daha iyi bilmeniz lazım.

bende kamu kurumundayım. arkadaşın duymamış olabilir. ama senin masasına gidip " ya 2 dakika telefonu bırak da buraya bak" demen emir gibi olmuş. bende kızardım. resti çekerdim.tabi arkadaşın gibi tepki vermezdim orası ayrı. bence karşılıklı hatalısınız

Şu anda kahkaha attım resmen. Evet herkes bey bayan diye tutturmuş çünkü herkesin bir bildiği var işte. Ali öyle samimi olunacak bir insan değilmiş demek ki. Hele de hatun tercihi ve cinselliği ne derece önemsediğini uluorta konuşuyorsa... :)) amirinize çıtlatın şikayet edin oldu olacak. Çok samimiydik Ali’ylen dersiniz :))

Belki telefonda brşeye canı sıkılmıştır bir mesaj filan.O cümleyi kullanmak yerine tekrar seslenip acil diyebilirdin.Etkiye tepki olmuş.

Asla yetki verilmemesi gereken insan tipisiniz. Sizin gibilerin eline en ufak yetki verilse emri altındakilere hayatı zindan eder. İş hayatında çok var bu tür tipler milletin başına bela böyle.
Adam işini aksatmıyorsa sizin ona hiçbir şey söylemeye hakkınız yok.
Haddinizi böyle aşarsanızda cevabını alırsınız, bende olsam aynı karşılığı hatta daha sertini verirdim.
Bide amire şikayetmi etsem diyor... Suçsuz adamı boş yere amir ile papaz edecek.

Evet amirinizle konusun. İş yerinizde kamera yok mu? Cocugun o tavrini görebilmeleri icin

Tabiki degilsiniz. Büyük ihtimalle genel olarak işleri sallayan bir tiptir ve sizdeki de patlama noktası olmustur. Mola saatlerinde herkes istedigi kadar telefonuyla ilgilenebilir ama mesai saatleri icerisinde herkes kendini işe vermelidir. Bunun sananesi bananesi olamaz. Onun sorumsuzlugu yüzünden işi siz omuzlamak zorunda da degilsiniz. Ama daha fazla yüz göz olmayın. Amirinize anlatin durumu.

Sözlerinizde ve davranışlarinizda kesinlikle haklısıniz katiliyorum. 1. Siz bir sey diyorsunuz karşınızdaki insan sizi hiç ciddiye almiyor telefonundan bir seyler yapiyor. 2. Mesai saatlerinde genellikle şahsi telefona bakmak konuşmak yasaktır cünkü adı ustunde mesai saati. Yemek arasinda baksin molada baksın vs.
Uyardigınız halde geri dönuş yapmamış ve saygısızlık yapmış. Bundan sonra mesafenizi koyun. Amirinizke konuşun bu durumu bir şwy yapsın durumu da bilsin. Sana ne telefonumdan olur mu? Iş saati işle mesgul olunur.

Amirle konusulmalı bence. Durumu bilin yarın bir gün farklı bir durum olur size farklı yansır bilin istedim de. İşinde titizsin ve karsındakinden de aynı sorumlulugu beklemeniz normal.

ikiniz de hadsizlik yapmışsınız bir de eğer ki sulu göz biriyseniz böyle cüretkar konuşmalardan kaçının yoksa böyle gününüz tuvalette ağlamakla geçer o cümleyi kuruyorsanız devamında alacağınız tepkiye dayanıklı olmalısınız kendinizi bilerek cümle kurarsanız bu sizin için daha iyi olur

Bence de bir de şikayet et de iyice rezil ol herkes düşman olsun sana. Bu şikayet et şikayet et diyenlerden hicbiri kamuda çalışmıyor mu acaba, mesai saati içinde bir memur sürekli insanlarla muhatap olmak zorunda olduğu bir iş yoksa vezne, gişe gibi, telefonla da konuşur, ayaklarını uzatıp kahvesini de içer, dedikodusunu da yapar, makyajını, kahvaltısını yapar, internetten saatlerce online alışveriş için gezinir, hatta rahatsa çıkar dışarı gezer gelir. Yapılması gereken işleri zamanında yaptıktan sonra diğer zamanlarda istediği gibi takılır.
Senin kimseye şikayet edebileceğin bir durumda olduğunu düşünmüyorum, kamuda kimse böyle bir şikayeti sallamaz aksine sen antipatik olursun.

Sen burda bile mız mızsın. İşine gelmeyen yorum olunca hemen duygu sömürüsü yapıyorsun.
İş yerinde çok samimi olduğum personeller var, pozisyonum da onlardan üst, ben asla diyemem kimseye bırak onu da bana bak diye, ne münasebet bu ne şımarıklık. Şaka yollu bile söylenmez. Söyle amirine, sana görgü dersi versin ayaküstü.

Yaptığı terbiyesizlik ama sizin üslubunuz da yanlış. Madem o sekilde davraniyor daha mesafeli davranin bundan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…