İş arkadaşının Terbiyesizliği :(((

Nası yok verdiğim evrakı yere attı !!! Devletin işi bu şahsi işim değil ki
Onun da çalışmaması tlf bakması rahat takılması onun karakteri, meslek anlayışı.. İnsan ilişkileri kibarlıkla olmuyor onu anladım artık ben. Rahat olan ,kırıp gecen insanlar daha önde hep ve üzülen kırılan, sessiz kalıp kıbar ıyı nıyetle yaklaşanlar oluyor. Sadece işinizle ilgilenın tlf na bısey demeden alı bey şu evrak tarzı konusun bundan sonra ,kendınıze de karıştırmayın kımseyı

Sizce amirime çıtlatayım mı ?

Ali beyden rica ettim, o da kağıtları fırlattı diye mi anlatacaksınız yoksa emir kipi ile konuştum ondan böyle böyle mi oldu diyeceksiniz. Bu kadar insan üslubunuz yanlış demiş hala amirime şikayet edeyim mi diye soruyorsunuz.

Gidin arkadaşınıza "aramızdaki samimiyetten öyle konuştum, kusura bakma, ama senin tepkinde aşırıydı" diye konuşup tatlıya bağlayın.

Ben sizin sorunuza cevap verdim ama dediğimi anlamayıp "o cümleyi ben kurmadım" diyorsunuz, yav he he

baştan beri o cümlenin yorum olduğunu anlamadınız ben yorumdan bahsediyorum siz konu sahibinden, ben konu sahibini eleştirdim dediniz ve şimdi de ben mi anlamıyorum yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış ,iyi taktik

Aranızdaki yaş farkı ne olursa olsun emir kipi ile konuşulmamalı. Birbirinize karşı samimi olsanız bile “emir kipi” kullanmamaya özen gösterin.
“Ali rica etsem şu evrakları inceleyebilir misin?” şu cümleyi kurmak zor değil. Üslubunuz yanlış.
Tuvalete gidip ağlamak nedir? Kendinize gelin.

Ben de yorumunu yorumlamanızı yorumladım.
Siz dediniz ki "Ayrıca birkaç kişi sen kadınsın o da erkek ,bir erkek karşısında nasıl böyle konuşursun demiş"
Ben de dedim ki "Böyle dendi çünkü kadınların saygılı konuşması beklenir, karşısında erkek olmasıyla ilgili değil"
Yok siz gerçekten anlama zorluğu yaşıyorsunuz, ben de hala size laf anlatıyorum bana da helal olsun

o değil de iş kaldı nolucak şimdi? sonra kamu kurumlarında işler neden yavaş yürüyor diye düşünüyoruz..

söylemek istediğim şeylerin çoğu söylenmiş ama şu var; iş arkadaşınızla örneğini verdiğiniz muhabbetler ilişkinin samimiliğini göstermiyor. samimilik bu değil bence . sizin konuştuğunuz şeyler iş yerinde en yersiz bulduğum konular (bekarlara sürekli birini ayarlama çabası, özel hayatını didikleme, müdahale vs.) iş arkadaşınız aranızdaki "samimiliği" kullanarak haddini aşmış. ama bence iki taraf da uzun süredir telefonla ilgilenme konusu ile gereksiz müdürcülük tavrına takmış ve bir yerde patlamışsınız.

arkadaşınızın o anda işi yokmuş telefonuna bakıyormuş ya da belki telefonda önemli bir konuyu görüşüyordu. ya X hanım birazdan elinde çok acele evrakla gelir ben tetikte bekleyeyim hemen gelir gelmez yapalım diye düşünmesini bekleyemeyiz insanlardan.

bir de şunu düşünüyorum arkadaşınız birini ayarlama muhabbetinden belki çok çok sıkılmış olabilir ve konuyu bi daha açmamanız için bu seviyeye taşımış olabilir. tabi belki de çok memnundur ben sadece farklı açıdan bakmak istedim. ama her iki durumda da insanlarla iş yerinde bu muhabbetlere girmeyi doğru bulmuyorum.

Çok samimi olduğum arkadaşımla aynı iş yerinde çalışıyoruz. İkimizde birbirimize asla iş yerinde sade isimle ve emir kipiyle hitap etmeyiz bence siz öncelikle buna dikkat edin.

Arkadaş kötü bir şey dememiş... Ama haklı olduğu yönler var maalesef... 1,5 yıldır o orada... Emin ol senden daha iyi biliyordur aciliyetini… Fazla fevri bir giriş yapmışsın... Hakkında hayırlısı...

bu kişi ile samimiyet durumunuz nedir? yani ancak iyi arkadaşsanız "o telefonu bırak da burayla ilgilen" diyebilirsiniz. mesafeli bir iş ilişkiniz olan kişiye bu üslupla birşey söylenmez ama belli bi hukukunuz arkadaşlığınız varsa şakayla karışık denebilir belki. ha ali de ök..zmüş o ayrı. kağıt fırlatmalar bağırmalar hiç olmamış. karşısındakinin bir kadın olduğunu unutmuş belli ki. eğitimi ve zekası ilkokul düzeyinden ileri gidemeyen tipler neredeyse bütün işyerlerinde var mesafeyi koyun. sınırlarını bilsin. mecbur olmadıkça da pek konuşmayın.

Ben de açıkçası buna katılamıyorum... Bayan olunca "bırak da gel" diyebilecek ama kendisine tepki verilince "bayana bu tepki olur mu" demek... yani bilemedim... çifte standart gibi olmuyor mu o zamanda

Ben de açıkçası buna katılamıyorum... Bayan olunca "bırak da gel" diyebilecek ama kendisine tepki verilince "bayana bu tepki olur mu" demek... yani bilemedim... çifte standart gibi olmuyor mu o zamanda
konunun tamamını okumadım. adam mı konu sahibine bırak da gel diyormuş?
edit: şimdi anladım demek istediğinizi. zaten arkadaş o telefonu bırak burayla ilgilen diyerek ilk yanlışı yapmış. bir işyerinde böyle bir konuşma tarzı olmamalı. ama adamın bu söze tepkisi de doğrudur diyemeyeceğim yani. bu şekilde değil ama, iş ortamına uygun bir tavırla tepkisini koyabilirdi.

iş ortamı çok acayip dengelerin olduğu bir ortam. ben işyeri arkadaşlıklarına hiç güvenmem. her an herşey gelebilir karşı taraftan diye düşünürüm. siz aranızdaki samimiyete istinaden bırak şu telefonu da bana bak vs gibi konuşmuşsunuz ama adam size nasıl tepki vermiş. bu size bir tecrübe olmuş olsun. bence mesai saatleri içinde ve işle ilgili konularda filanca bey falanca hanım diye sizli bizli hitap etmeniz daha uygun, baktınız ki telefonuyla uğraşıyor, müsait olduğunuzda şu evrağı alabilir misiniz ya da evrağı bırakıyorum diyerek bırakabilirsiniz.

yıllar önce bir kurumda belli bir süre gönüllü çalıştım. oranın bir sekreteri vardı ve beni çok sevmişti, yaşımız da aynıydı. kızla kahve içmeye gittik bikaç kez, bana eski sevgilisinden tut gönül kırıklıklarına kadar paylaşmıştı. çok samimi ve yakındı.ama işyerinde o kız gidiyordu yerine başka biri geliyordu. başkası varken neyse diycem de yanımızda kimse olmadığında dahi bana filanca hanım diye resmi hitap ediyor ve davranıyordu. ilk onda görmüştüm iş disiplinini

Diğer yönetici arkadaşlara istinaden size de yazayım, sizin gibilerin çoğalması dileğiyle. Ben afedersiniz köpek gibi azarlayan, kölesi gibi davranan bir bayan yöneticiyle 2,5 yıldır çalışıyorum ve sinirlerim acayip laçkalaştı. En son kendisiyle konuşmayarak, cidden işle ilgili zorunlu olarak konuşmam gereken şeyleri, ki onları da yüzyüze değil haberleşme chat imiz var ordan yazarak ya da telefon açarak hallediyorum ve bir nebze rahatladım. Böyle insanları yönetici yapanlara da burdan selam ediyorum.

Yöneticilik ya da çalışma arkadaşlığı bu değil. Laubalilik hiç değil.

ıkıncıye ali diye seslensen ucuncuye bıraz daha yuksek sesle.bellıkı dalmış duymamış..tatlı dil öldukçe insanlıkta erıyor halıyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…