İş arkadaşının Terbiyesizliği :(((

Kac yıllık kadın hakları aktivistiyim böyle manipülasyon görmedim.
Okuyan da sanacak ki kadın masumiyet müzesi biz taşlıyoruz.

Saygı diyoruz,üslup diyoruz ama bos...
Aynısını konu sahibi de yazdı. Kadınım diye ezileyim dimi minvalinde.
Sen saygını koru da karşındaki saygısız davranırsa o zaman haksız olmazsın zaten
Valla boş

Siz benim dediğimi anladınız mı ? ben önceki yapılan yorumlardan bahsediyorum ,o yorumlardaki bir kelimeden alıntı yapıp bana laf söylemeye çalışıyorsunuz,nasıl bir saçmalık bu?
Pardon? Sizin cümlenizi alıntı yaptım ben
Dediğinizi anladım da siz ne dediğinizi anlamadınız sanırım. Kadına "saygısızca konuşmuşsun orası iş ortamı" deniyor, siz de "erkekleri yüceltmeyin" falan gibi saçmalıyorsunuz. Biraz düşünün konuşmadan evvel

Siz zaten iş arkadaşı seviyesini yerle yeksan etmişsiniz. Bu kadar samimiyet olmaz. Olursa eninde sonunda o işin cılkı çıkar. Çok gereksiz ve yersiz muhabbetler.

bu cümleyi kuran ben değilim bir yorumdan alıntı yaptım ve hala anlamıyorsunuz o cümleyi ben kurmuşum gibi böyle demişsin saygısızca diyorsunuz

bu cümleyi kuran ben değilim bir yorumdan alıntı yaptım ve hala anlamıyorsunuz o cümleyi ben kurmuşum gibi böyle demişsin saygısızca diyorsunuz
Hanımefendi, "kadın bir erkekle nasıl böyle konuşur deyip kadını eziyorsunuz, çok ezikçe" diyen siz değil misiniz?
Tövbe ya

Ben size böyle diyorsun çok saygısızca demedim konu sahibi böyle saygısızca konuşmamalı dedim
Ohoooo siz zaten okuduğunuzu anlamıyormuşsunuz
Konuyu anlamamanıza da şaşırmadım
İyi günler

kusura bakmayın ama ben yaşınızın insanı olduğunuzu düşünmüyorum. kaçıp ağlamak nedir böyle bir durumda? ortada doğru düzgün bir konu bile yok. evet tavri biraz abartı olmuş o kişinin, ancak onu uyarabilir ve işinizi yaptırabilirdiniz. kaçmakla onu hakli gibi göstermiş oldunuz.

ben de kaç yıldır iş hayatındayım kimse bana bu üslupla konusmadi ve cinsellikle ilgili kelimeler kullanmadı. isyerinde kankalik kurmak nedir ki, üstelik bir kamu kurumunda ?
belki de biraz mesafeli durmanız gerekiyordur boylece ne cinsellik ne de böyle çıkışlarla karşılaşmazsiniz

Bahsettiği cümle konu sahibinin cümlesi değil ,bir yorumdaki cümle,ya sabır

O cümleyi de okuduk hanımefendi.
Bayansın, yenisin demiş arkadaş.
Bu cümleyi lastik gibi çekmeye gerek yok.
Bayansın çünkü nezaket kurallarını üslupsuz erkek milletine göre daha iyi biliyor olmalisin ve daha birkaç aydır çalışma arkadaşın olan bir erkeğe haddinden fazla samimi davranarak sana saygısızlık yapma hakkı vermemelisin.

Yenisin çünkü insanlar çalıştıkları kurumlarda kıdem sahibi oldukça samimiyet arttırırlar ve diyalogları daha katlanilabilir ölçülerde olur.Hoş cinselliğin bile ulu orta konuşulduğu bir kamu kuruluşunda saygı üslup nereye gider tam bilemedim.

Kısacası bizim konu sahibesini taşlamak gibi bir niyetimiz yok,erkek erkege kadin kadina ya da erkekli kadinli bir ortam da olsa sonuc ve kurallar aynidir,saygi ve nezaket, resmi dil kimseyi zora sokmaz.
Öyle yeaaa'lı bir sekilde konuşursanız aldığınız tepki de ters olur.

Ne olursa olsun işyerinde "kanka"lık olmaz, olanlar varsa da siz olmak zorunda değilsiniz. Sonra bu tarz olaylarla karşılaşıp hiç saygı görmediğinizi idrak edersiniz. Zaten okudukça sinir oluyorum, ben burda müşteriye bir kelime söyleyemiyorum hemen şikayete gidiliyor bimerler çimerler, kamu kurumları aşmış kendini uluorta "kadın, cinsellik" konuşuluyor.

Kamuya geçmeyi deli gibi isterken bunları gördükçe kimse kuru bakmasın hak etmeyen insanlar bir yerleri doldurmuş diyorum.

Ben size böyle diyorsun çok saygısızca demedim konu sahibi böyle saygısızca konuşmamalı dedim
Ohoooo siz zaten okuduğunuzu anlamıyormuşsunuz
Konuyu anlamamanıza da şaşırmadım
İyi günler

ben baştan beri o yorumları eleştiriyorum ve yaptığım alıntı konu sahibinden değil yorumlardan ve daha yeni mi anladınız

Bakin cogu insan ayni fikirde.
Karsinizdaki sizin ogrenciniz degil ki ogrencilerimize bile boyle davranmiyoruz.
Adamin sinirlenmesi normal, cocuk gibi azarlamissiniz. Sesini cikarmasa, telefonunu biraksa siz bu uslubu baska zamanlarda da devam ettirecektiniz.
Boyle bir is ortami olabilir mi ?
Lutfen karsinizdakinin yaptiklarindan once kendi yaptiklariniza da bakin.

iş yerinde ağlanmaz.
koordinasyonun sizde olması evrakı verirken " telefonu bırak" deme hakkı tanıyor mu?
tepkisi abartılı olmuş ama, siz resmi olmalıydınız önce.
evrakı masaya bırakmak yerine, "şu şu iş var ben de şunlara bakıyorum sen yapabilirsin değil mi? diyebilirdiniz.
sonuçta kimse kimsenin amiri değil..

çok büyük olmayan bir birimde yöneticiyim.
iş dağıtımı yaparken, "sana zahmet yapar mısın eder misin?" diyorum.
eline sağlık kolay gelsin diyorum.
iş hayatına yeni başlayan bir arkadaşımız var 22 yaşında.
bazen atarlı giderli konuşur diğer arkadaşlarla.
onu da "saygı görmek istiyorsan saygı göstermelisin" diye uyarıyorum.
hiç kalp kırmadım.

Amirinize illa ki söylemek istiyorsanız söyleyin ama emin olun o kişi de senelerdir pek çok şeye şahitlik etmiştir ve hatayı anlayabilecek seviyededir. Bu tip şeylerden pek hoşlanmıyor amirler de, iş arkadaşını şikayet etmek sizi onun gözünde daha iyi bir konuma getirmez. Ali'yle de konuşursa haksız duruma düşebilirsiniz. Hırsımı alamıyorum, söyleyeceğim diyorsanız olayın büyümesine, daha huzursuz bir iş ortamına da hazırlıklı olmalısınız.

Önce kendi üslubunuza bakmanız lazım ondan sonra karşınızdakinin sinirlenip evrağı yere atmasına laf söyleyin. O insan sizin enir eriniz değil, siz onun amiri de değilsiniz tutup şu telefonu bir bırak da evrağa bak gibi bir tavrı bana da yapsalar bende çok sinirlenirdim. O an ki sinirle evrağı atmış. Siz zaten o kişiye fotokopisini vermişsiniz ama iş asıl sizin sorumluluğunuzda onunda bakması gerekiyorsa evrağı masanıza bıraktım bakarsınız dersiniz bu kadar yani 2 dk telefona bakıyordu diye öyle çıkışmanız yakışık almamış hani 1 saat geçer hala bakmaz yine de üslubunda söylersiniz.

Samimi konuşmuşsunuz denilince aramızda samimiyet vardı diyorsunuz. Sizin dosyanızı emir kipinizden dolayı fırlatınca devletin işine bunu yaptı, bana teryesizlik yaptı diyorsunuz. Aranızdaki ilişkiye önce karar verin. İşyerinde arkadaşınız da olsa işyerine uygun konuşabilirsiniz pekala ya da samimiyetten yanaysanız o da samimi bir şekilde tepki göstermiş. Bana yapsanız ben de sinirlenirdim. Belki çok kötü bir haber almış olabilirdim mesela siz ‘bırak telefonu gel’ dediğiniz vakit...
Bu arada şu yaş konusuna da sinir oluyorum. Kişiden yaşınız büyük olabilir ama yine öyle konuşamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…