iş kadını mı ev hanımlığımı

ceylin0033cte

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2016
233
144
53
33
arkadaşlar hep kafamı kurcalıyor şuan çalışıyorum 657 ye tabi olarak ama hep düşünüyorum ev hanımı olup çoluk cocuğa karışmak yan gelip yatmak mı iyi yoksa çalışıp geleceğe yatırım yapmak mı başka bir şehirde yaşıyoruz eşimle aileler uzakta yani çocuk yapamıorum o yüzden borçlarımız ev kredi vs.

nadiren yan gelip yattığımı hatırlıyorum doğrusu:) part time çalışabilirsiniz.
oğlum 16 aylık bende acıkcası calışmak istiyorum ama oglumdan saatlerce ayrı kalmaya değermi cokmu ihtiyacim var diye soruyorum kendime. avantaj ve dezavantajları not alın ve listeyi inceleyin. bakalım iç sesiniz ne diyecek

ev işlerinide biliyorum ama sabahın köründe kalkma zorunluluğu yok bulduğun boşlukta uyyabilirsin ev hanımı iken ne bilim

Elbette öyle, ben üslup olarak dedim.

Çalışmak güzeldir, ama çalışan anne olunca herkes o stresi kaldıramayabiliyor, o sebeple çocuktan sonra bir yıl evde olmak iyidir diye düşünüyorum ben.

Annem hayatının 10 senesini ev hanımı olarak geçirdi. Hiç de "yan gelip yattığını" görmedim. Aksine en çok yıprandığı, çabaladığı ve hatta yaşlandığı yıllar o yıllar oldu benim gözümde.
Her ev kadını yan gelip yatmıyor. Genel konuşmamak lazım. Kimisi evet rahatlığı seviyor, eşi varlıklı olduğu için yardımcısı falan da oluyor. Öylesini tercih ediyor. Ama kimisi de çoluk çocuk derdine evde kalmak zorunda oluyor. Yani hepsi bir tercih.

Evlendikten sonra hiç çalışmadım. Kimsenin ağız kokusunu çekmeden paşalar gibi çocuklarımı büyüttüm. Eşimin geliri orta düzeyde olduğu için hiç maddi sıkıntı çekmedim. Ayağımı yorganıma göre uzattım tabii... ayrıca ben bu kadar emek verdim okudum niye evde oturuyorum diye hiç tatava etmedim önceliğim çocuklarımdı. Evcimen bir yapım var. O yüzden herkesin kişiliğine, evliliğinin şartlarına ve önceliklerine göre değişir.

mersinliyim adanada yaşarım :) memurum eşim de öle 7000 kazanıyoruz 6000 borçlara gidiyor :)
Eşin harcadığın paraya laf etmeyecekse, evde 'yan gelip yatmak' yerine zamanını daha verimli ve mutlu gecirebileceksen ve bir süre sonra is temposunu ozlemeyeceksen borclar bittikten sonra rahat rahat ayrılırsın

yattım çok da güzel yattım oğlum olmadan önce... keyfi yemek yapmamazlığım da oldu... eşim de parayı hiç sorun etmedi sağ olsun... öyle ki kazandığı parayı mutfak çekmecesine koyar al ne istiyorsan derdi saymazdı tekrar... şimdi bir de kuzucan oldu... bütün günüm onunla geçiyor... hayatımın ev hanımlığı annelik günleri zirve yaptı mutluyum evet

ama çalışmayı çok istiyorum ev araba almak vs içinden ziyade kendim için... geçen sene kpssden çok güzel bir puan aldım biraz daha büyüsün kuzum çalışacağım inşallah

memurum esım ozel sektorde bızdede ev kredısı esımın ufak caplı sahsı kredısı ve kreı kartı borcu var aylık rutın fatura-yeme ıcme-yol ve bebek bakım masrafı da cabası su an aılem yanımıza geldı bebegıme bakmak ıcın evede maddı katkıları var mesela pazar alısverısını onlar yapıyor eksık market ıhtıyaclarını bıraz onlar bıraz bız alıyoruz ama ıs bırakmak kısmında ısterse bır kurus borcum olmasın yıen calısırım yıne calısırım....
borcum yoksa paramı gezmeye tozmaya harcarım...
ama ev hanımlıgımı asla...!!!!!

ev işlerinide biliyorum ama sabahın köründe kalkma zorunluluğu yok bulduğun boşlukta uyyabilirsin ev hanımı iken ne bilim
Nedense çalışanlara da hep boyle geliyor ev hanımlığı ama çocuk falan olunca işe kaçmak için can atan kadınları görüyoruz

Ev hanimi ol bide çocuk yap saat 10 da kalkar canin istediginde tekrar yatar oyle kafana gore takilirsin ohh miss.
Tobe tobe
Polemik ciksin diyemi açtınız bu konuyu.

Tabiri caizse insanlar 657'ye tabi kamu personeli olmak için senelerce dirsek çürütüyor. İşinizi bu kadar kolay gozden çıkarmayın. Ankara'da yaşıyor olsaniz gidin bir milli kütüphaneye bakın derdim. O zaman ne demek istediğimi anlardiniz. Kamuda zaten sektöre gore çok daha insaflı bir iş yükü oluyor. Memur olmak çocuğa engel değil bence. Öte yandan çalışırken evde yatmak tatlı gelse de 1 hafta sonra hele ki cepte para kalmayinca işler değişecek ve geri dönüşünüz olmayacak. Çok canınıza tak ettiyse ücretsiz izin alıp kararınızı gözden geçirebilirsiniz.

birde anne sorunu var tabi ben bekarken ona veriyordum maaşımın çoğunu evleneli borçlandık para veremitorum diye küstü konuşmuo 3 aydır eşimede hiç saygı duymuyor bende borca girdiğim için. ev hanımı olsam hem bnden bişe beklemez hem eşime saygılı olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…