Wvet iş yeri kurultuktan 6 ay sonra veriyor kadın girişimci olduğu için hibe desteği 65.000Bir de kosgeb onden para vermiyor siz isi kurduktan sonra alabilirsiniz parayi.o da en son en fazla 50000 tl veriyordu bu tarz yuksek maliyetli bir is icin cok bir anlami olmaz alacaginiz paranin diye dusunuyorum.
Yok zaten ben ekipmandan bahsetmedim, böyle bir işletme için boyası badanasi, kapısı penceresi ,yangın çıkışı, havalandırması...vs mulkle ilgili özel düzenlemeler şart, ruhsat onayı almak için belli bir standart sağlanmalı, 12000 sadece bu düzenlemeler için bile komik bir rakam kaldı ki daha ekipman, personel , evrak, şu bu maliyeti var ki onlara hiç girmiyorum... umarım gönlünüze göre olur12 bine oda sayısını ve odanın yerlerini belirleyecek gerekli malzemeleri ben dışarıdan temin edecem. Keşke hepsi 12 bin olsaa
Çok teşekkür ederim. Ben bu iş yerini kiralamasamda onlar kiraya vermek için inşaatı tamamlamak zorunda. 12.000 sadece odaların genişliğini ve yerini belirliyorsunuz iş yeri yine onların onlar için bir kayıp olmuyor yaniYok zaten ben ekipmandan bahsetmedim, böyle bir işletme için boyası badanasi, kapısı penceresi ,yangın çıkışı, havalandırması...vs mulkle ilgili özel düzenlemeler şart, ruhsat onayı almak için belli bir standart sağlanmalı, 12000 sadece bu düzenlemeler için bile komik bir rakam kaldı ki daha ekipman, personel , evrak, şu bu maliyeti var ki onlara hiç girmiyorum... umarım gönlünüze göre olur
12000 e ancak alçıpanla odaları böldürür belki yere parke yapılır. Konu sahibi 100000 gözden çıkarmalı benceYok zaten ben ekipmandan bahsetmedim, böyle bir işletme için boyası badanasi, kapısı penceresi ,yangın çıkışı, havalandırması...vs mulkle ilgili özel düzenlemeler şart, ruhsat onayı almak için belli bir standart sağlanmalı, 12000 sadece bu düzenlemeler için bile komik bir rakam kaldı ki daha ekipman, personel , evrak, şu bu maliyeti var ki onlara hiç girmiyorum... umarım gönlünüze göre olur
Peki pandemi çok etkiledi mi?Benim yaşadığım yerde çocuk oyun alanı adı altında çok yer var. Çocuklar gözetmen ablalar eşliğinde oyun alanında oynarken cafe kısmında aileler yemek yada içecek alabiliyor. Oyun alanı kullanımı ücretli. 1 saati 30 TL falan. Yada bebek spaları var. Havuzda bebekler yüzüyor sonra masaj uygulaması uyutulma şeklinde. Ciddi masraf isteyen işlemler. 12000 e ancak alçıpan ile odaları böldürürsünüz. İç dekorasyon için 100000 fazlasını gözden çıkarmanız lazım. Para varsa fikir güzel
Kendi adıma söyleyeyim 2020 marttan beri sadece 2 kere çocukları götürdüm. Elbette etkilemiştir kapalı alan sonuçta bu mekanlarPeki pandemi çok etkiledi mi?
Kesinlikle öyle masrafları kabaca hesapladığımızda 100 bine yakın bir ücret çıkıyor. Pandeminin etkilemesinden korkuyorum yoksa getirisi olacağına eminim.12000 e ancak alçıpanla odaları böldürür belki yere parke yapılır. Konu sahibi 100000 gözden çıkarmalı bence
Doğru hesap, milyonu bulur.Minyatür değildir herhalde işletme.Gercekten 12 bin ise hic durmayin konu sahibi pandemi hak getire.
Yine de düşünüyorum düşünüyorum ben bu işin altından 1 milyona bile çıkamam
Malzeme fiyatlarından haberim olmadan nasıl işi düşünebilirim? Eşimin oyun prkı ve anaokulu kreş malzemeleri üzerine iş yeri var yani temin edeceğimiz malzemeler piyasada ki fiyata göre çok daha uyguna gelecek. Ayrıca yoga odası için 20.000 tl gerekmiyor açık yeşik alanda yapılan doğayla iç içe yapılan yogadan bahsediyorum işi büyütüp büyük yoga salonlarından bahsetmiyorum. Yoga odası için o kadar detaylı düşünecek olursam direk stüdyo açardım.Maliyeti hesapladınız mı hiç?
Bu saydıklarınız için çok çok büyük bir bütçe gerekiyor.
Aynı zamanda işin ehli profesyoneller çeşitli izinler vs.
Var bu konseptli yerler, dönem olarak tutulmamakla beraber kısıtlı imkan sunulduğundan bir anne olarak tercihim değil.
Hanımefendi siz sadece malzeme diyorsunuz.Malzeme fiyatlarından haberim olmadan nasıl işi düşünebilirim? Eşimin oyun prkı ve anaokulu kreş malzemeleri üzerine iş yeri var yani temin edeceğimiz malzemeler piyasada ki fiyata göre çok daha uyguna gelecek. Ayrıca yoga odası için 20.000 tl gerekmiyor açık yeşik alanda yapılan doğayla iç içe yapılan yogadan bahsediyorum işi büyütüp büyük yoga salonlarından bahsetmiyorum. Yoga odası için o kadar detaylı düşünecek olursam direk stüdyo açardım.
Kesinlikle öyle masrafları kabaca hesapladığımızda 100 bine yakın bir ücret çıkıyor. Pandeminin etkilemesinden korkuyorum yoksa getirisi olacağına eminim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?