Bende öğretmenim. Staj yaparken yemin ettim o üstünlük taslayan öğretmenlere haddini bildireceğim diye. Ben kpss ile atanmış öğretmenim sizler gibi torpille gelmedim. Bu devirde sınav kazanmak çok zor. Sizler kolay yoldan öğretmen oldunuz yeni nesil öğretmenler çok bilgili diye lafı yapıştırdım kimse tık diyemiyo. Bence başın dik dur. Sömürüyosam sömürüyorum sana ne bir tarafınamı batıyo çatla patla de canım. Çekinme yani
Öğretmenlik çocuklarla uğraşmak bakımından insanla uğraşmak bakımından zor meslek kabul...
Özveri isteyen bir meslek buna da kabul fakat kaç Öğretmen idealist, tıpkı kaç doktor ya da polisin idealist olduğu gibi?
Fakat öğretmenlik zor diye, diğer meslekleri küçümsemek ne oluyor?
Özel çalışanı olarak bizlerin de maaşı asgari maaştan Sigortalı gösterildiğimiz için emekli olunca ciddi oranda Düşüyor, yılda sadece 15 gün izin yapıyoruz.
Doğum izni kısıtlı çoğumuz doğum izninden sonra performans kaygısı ile bir şekilde işten çıkarılıyor.
Kusura bakmayın ama Türkiye şartlarında en zor meslek öğretmenlik değil.
Kimse en zor meslek öğretmenlik demiyor ki. Öğretmenliği "yata yata para kazanmak" olarak gören kendince çok çalışan insanlara bu sitem. Herkes isini iyi yapıyorsa işinde çok çalışıyor demektir. Olması gerekende herkesin isini en iyi şekilde yapmasıdır zaten. Öğretmenliğe bu kadar laf atılıyor olmasını anlayamıyorum.
Yani... Böyle bir algı yoksa neden bu kadar şikayet?Kusura bakmayın ama öğretmenliği en zor meslek algısı yaratan da sizlersiniz.
olur mu milletin kendi isinde yaşadığı kendi meslek grubunun sıkıntılarını burada öğretmenlere yükleyerek rahatlamalari lazım.konu içeriği önemli değil.onlar rahatlasin yeter.Kaldiki benim konum "öğretmenlik çok zor meslek" diye açılmış bir konu değil. Is yerinde yaşadığım sıkıntıyla ilgili fikir almak için açılmış bir konu. Ama kimilerinin ego tatmin yeri oldu.
hehehe bende öğretmenlere sinir oluyorum bende konuyu görünce içimdekileri kusacaktım ortalık yeterince karışmış ben gidiomLütfen sorum dışında yorum yapmayın. Gidin yeni başlık filan acın. Öğretmenlik çok kolay meslek ama çok dert yanıyorlar deyin.
Öğretmenlik çok kolay meslek tabi canım.Lütfen sorum dışında yorum yapmayın. Gidin yeni başlık filan acın. Öğretmenlik çok kolay meslek ama çok dert yanıyorlar deyin.
İçeriği bahane etmeye gerek yok. Az kanaat! İşçilerin haklarını savunmaya sıra gelince herkesin ağzında hak, adalet, eşitlik...
Ortada adaletsizlik varsa konuşulur. Bu sadece öğretmenlik için geçerli değil.
Bu meslek gurubu sürekli şikayet halinde olduğu için insanların dikkatini çekiyor. Gıcık oldu millet!
kamuda memurum diyecem aha tüm gün kk da toto büyütüyor ne işe yarıyorlar ki diyecekler özelde aktarım desem aha kk ya takılmaktan bamyaları kurtlandırdı peh derler dimi
tez kellesi vurula
sen öyle rahat rahat para kazanırken ben sırtımda taş taşıyorum sus şikayet etme diye başlıyorum hazır ol :)
Geçen hafta il/ilçe içi tayin oldu isteğe bağlı neden yararlanmadın.Merhaba hanımlar
Meseleyi açık açık anlatacağım çünkü artık bur ama kadar geldi.
Bi lisede öğretmenlik yapıyorum. Ama okulun en genç öğretmeni benim ve bana yaşı en yakin olanla 10 yas rahat var aramda.
Doğum iznine ayrılmıştım. Ücretli iznim martta bitti ücretiz izne ayrıldım. Haziranda tekrar is başı yaptım bebegime kayinvalidem bakabilirse çalışmaya başlayacağım yoksa kasima kadar devam edip ücretsiz iznimi tekrar başlatacağım. Çünkü bebeğimi bakıcıya vermek istemiyorum.
Okulda da bu sorun oldu. Çünkü onların zamanında boyle hakları olmadığı için beni açık açık devleti sömürmekle suçladılar. Oysa ben devlete evlat yetiştirdiğimi ve hakkım olmayan birseyi asla yapmadigimi düşünüyorum. Sonuçta ben de rapor vs almiyorum herkes gibi çalışıyorum.
Doğum yapmadan once de epey bi baskı gördüm sorun yaşadım. Ek ders için benim bransimdan ders alan hocalar oldu. Benim alanımla alakaları bile olmadığı halde idare verdi. Bende saf saf herkes için sınav soruları hazırladım bütün sınıflara tek tek soruları dağıttım hamile halimle 4 katli iki blok dolaştım hic biri bi yardim edelim demedi. Hatta sınavını okuduğum hoca bile oldu.
Biri de sınavın cevaplarını benden alıp sınavda cocuklara dağıtmış. Ben herkesin yorumlu cevapları benim cevaplarla ayni olunca hocaya gidip düzgünce konuşmak istedim. Dedim ki cevap kağıdı öğrencilerin eline geçmiş hocam sınavı tekrarlayalım. Kadın okulu birbirine kattı. Sen bu yaşınla bana ne demek istiyorsun diye bağırdı resmen.
Başka bir hocayla ırklar yüzünden bir konuşmamız oldu. Tartışma bile değil çünkü kimseyle tartışacak bir yapım yok. O hoca ben başka yerde nobetciyken okulda olduğumu bile bile gireceğim sınıfın defterini kırmızı kalemle kapatmış. Deli oldun resmen. Ama hepsi 50 yasin üstünde insanlar. Hangi birine ne diyeyim.
Simdi yine okullar başladı yine bunlar üstüme geliyor. Evet tecrübesizim ama biri de bu boyle yapılır demiyor. Daha bugün toplantıda eğitsel kollardan birinin açılmasını onda çalışabileceğimi söyledim. Ay ne gerek var çok boş bir klüp filan dediler. Sinir oldum. Bir fikrim varki açılsın demisim sonuçta. Ama bi laf diyemezdim çünkü karşımda teyzelerle oturuyor gibi hissediyorum. Utanıyorum.
Çok uzun oldu çok özür dilerim ama bunaldim. Okuldan öğretmenlikten sıkıldım. Ne yapayım ben. Bunlarla savaşayım mi zira okula savaşçı modunda gitmekten de rahatsizim yoksa bebegimi biraz daha büyütüp salim kafayla mi baslayayim?
Teşekkürler şimdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?