İşe geri döner miydiniz?

Kkedi

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2019
4.462
12.528
208
Bebeğim 6,5 aylık. Öğretmenim, ücretsiz izindeyim. Şükür geçinebiliyoruz. Bir miktar birikimimiz vardı dokunmadık. Babam da her ay bir miktar para yolluyor.

Seneye de izinde olmayı düşünüyordum normalde. Ama şu bir aydır olan ödemeler ve hiç hesapta olmayan harcamalar beni çok bunalttı. Normalde biz bu ay rahatlayacakken beklediğimizden fazla bi kira zammı, yatırımlık evimizden kiracının çıkması, kira gelirinin olmaması ve depozitoyu geri verecek olmak derken birden 22 bin ekstra ödeme bindi bu ay. Şimdi de banka aramış izinde olduğum için promosyonu geri istiyor. Güya elimizin rahatlayacağı ayda bu tarz ödemeler çıkması beni çok bunalttı ve okula acaba geri mi dönsem hesapları yapmaya başladım. Sebebi de aslında ev sahibi olmayı bir yıl daha geciktirmemek ve oğluma daha rahat harcamalar yapabilecek olmak. Okulumla konuşursam sabah derslerini ayarlayabilirler. Mesela 8.30-12 tarzı bir çalışma saatim olabilir. Bu sürede oğlumu birine bırakırım sadece. Bir yandan bebeğime olabildiğince kendim bakmak istiyorum bir yandan ayrı kalacağımız saat çok da fazla değil diyorum. Okulum da berbat bir okul bu arada. Siz olsanız döner misiniz izni uzatır mısınız?

Not: babamın para göndermesinin yanlış anlaşılmasını istemiyorum. Babam bana sen kimseden para isteyemezsin, kartına her ay para yatmasına alışkınsın diyerek para göndermek istedi. Benim öyle bir talebim olmadı. Eşimle de aramızda maddi anlamda hiçbir sorunumuz yok. Babam bir hoşluk etmek istedi kısacası

Son düzenleme:
Alınan ücret durumu rahatlatacaksa dönerdim mecbur.

Babanız niye size para gönderiyor ki her ay?

Başka bir okula geçme gibi bi imkanınız var mı kusura bakmayın hiç bilmediğimden soruyorum

Başlama durumunda oğlum 11 aylık olacak. Ama ben bir yıl daha bakmak istiyordum. Nerdeyse iki yaşındayken döneyim istiyordum. Tam da dediğin sebepten, bu günleri geri gelmeyecek diye

Başka bir okula geçme gibi bi imkanınız var mı kusura bakmayın hiç bilmediğimden soruyorum
Puanım düşük, istediğim okul da nerdeyse hiç açmadı kadro. Seneye yerimden kıpırdayamıyorum gibi. Bir sonraki sene olabilir.

Eşimden istemeyeyim diye
Eşimden istemeyeyim nedir? Ortak çocuğunuzun bakımı için çalışmıyorsunuz. O da çocuğun babası. Para istemeniz gereken ya da şöyle diyeyim istememek için babanızdan harçlık kabul ettiğiniz birinden neden çocuk yaptınız ki?

Valla 42 yaş 3 çocuk annesiyim her gün yeni bir şeye şaşırıyorum

Başlama durumunda oğlum 11 aylık olacak. Ama ben bir yıl daha bakmak istiyordum. Nerdeyse iki yaşındayken döneyim istiyordum. Tam da dediğin sebepten, bu günleri geri gelmeyecek diye
Yani 11 aylık olabilmesi için daha önünüzde beş ay var bu beş ayda ne olur ne biter bilinmez şimdiden kendinizi sıkıntıya sokmayın eğer birikimi kullanamam diyorsanız döneceksiniz işe

Promosyonu geri istemelerine çok şaşırdım. Ben ne yaptım biliyor musun plan böyle değildi ama şartlara uyum sağlayamayınca bu şekilde gelişti. Girdim çalıştım 1 maaştan bi tık fazla hak edecek kadar+ geçen yıldan kalan yıllık iznimin bir kısmı. Sonra tekrar ücretsize ayrıldım. Bir süre daha idare edebilecek durumda oldum en azından. Ama ben hemşireyim, okulda hoş karşılanır mı bilmem.

Ben olsam dönerim çünkü tam zamanlı bebek bakmak hiç tarzım değil ve yüksek kredi ödememiz var. Ama sen hem çalışmayı pek sevmiyorsun hem de yanlış anlama ama senin dünyalığın çoktan yapılmış ya. Babamın babamın diyorsun da işte aslında senin payın senin olacak sonuçta. Üç kuruş için ise dönmezdim bir süre senin yerinde olsam.

Eşimden istemeyeyim diye
Babanın düşüncesi çok güzel fakat o senin eşin tabiki de ihtiyacın olduğunda isteyeceksin. İstemenede gerek yok çalışmadığını şuan biliyor kendi verecek bu sekilde alışması hiç iyi değil yanlış anlama. Babanin sana para gönderip göndermedigini biliyor mu bilmiyorum ama normal bir erkegin bu durum gururuna da dokunur yani niye ben kendi evimi geçindiremiyormuyumda baban sana para gönderiyor der bir düşünür.

Bu benim babamın düşüncesi. Adam vermek istedi verdi. Benim bir talebim olmadı. Yoksa eşimle aramızda maddi sorunlarımız yok, paramız ortak tamamen

Babam sen bu zamana kadar kartına para yatmasına alışıksın kimseden isteyemezsin diyerek gönderme kararı aldı. Biz geçiniyoruz iyiyiz dediğimde de yine gönderdi. Alışkınım para yatmasına diye gönderiyormuş.
Eşimle aramda maddi anlamda bir sorunum yok paramız ortak

Memur olsan calısma derdım 8 .5.
Ama ögretmensın öğlene kadar çalışacaksın.
Evden dışarı çıkınca dönene kadar dört saat gecıyor.
Bazen evde ise güce dalıyor kadınlar yine geçiyor dört saat.
Sabahtan akşama kadar iş olsa tmm da yarim günlüğüne rahat bırakılır.
Kı maddı olarak da ıyı durumda değilsin.
Prım sıgorta onemlı bir kere.

İki ay dişimi sıksam zaten bayağı rahatlayacağız ama dediğim gibi ben daha çok ev almayı öne çekmek istediğimden düşündüm bunu. Yoksa geçinmeye geçiniyoruz ama benim bir yıl daha çalışmamam demek ev almayı da bir yıl daha ertelemek demek

Daha önce söylemiştim ben para harcamaktan çok paraya sahip olmayı seviyorum. Birikimimize dokunmadık ama kaç aydır da üstüne koyamadık ve tam bu ay rahatlıyoruz derken çıkan hesapta olmayan ödemeler bana böyle düşündürdü. Yoksa hiç istemiyordum başlamak
Ev sahibine de çok gıcık oldum ve ev almak istiyorum bir an önce

Ben ilkinde yaşını geçince döndüm.
Çok zorlandım, uyumayan bebeğim vardı.
Şimdi olsa dönmezdim herhalde, kaosu çok net hatırlıyorum o döneme dair.

Ama sizin saatler iyi, maddi durum sıkışıksa dönmek daha makul.

Yarım günde olsa kolay olmuyor ama, sabah evden çıkma stresi var, derste aktif olmak zorundasın, okulda şu günüm de sakin sakin geçsin yok sonuçta.

Öğretmenler hep diyormi sadece okul saatlerinde değil diğer saatlerde de çalışıyoruz. Sizi bilmiyorum. Gerçekten sadece 4 saat çalışacaksanız ve eve gittiğinizde çok yorgun olmayacaksanız dönün işe. Günde 4 saat size de iyi gelir. Sanki evde ki anneler 7/24 çocukla ilgileniyor. Akşama zaten bitik hale geliyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…