Var, kiracımız çıktı. Boş ev çok var. Ne zaman tekrar kiracı buluruz Allah bilir. Kısa zamanda buluruz inşallah
Bu darlık bir şekilde atlatılır durumdasınız bence. Babanızdan destekte alabilirsiniz.Bebeğim 6,5 aylık. Öğretmenim, ücretsiz izindeyim. Şükür geçinebiliyoruz. Bir miktar birikimimiz vardı dokunmadık. Babam da her ay bir miktar para yolluyor.
Seneye de izinde olmayı düşünüyordum normalde. Ama şu bir aydır olan ödemeler ve hiç hesapta olmayan harcamalar beni çok bunalttı. Normalde biz bu ay rahatlayacakken beklediğimizden fazla bi kira zammı, yatırımlık evimizden kiracının çıkması, kira gelirinin olmaması ve depozitoyu geri verecek olmak derken birden 22 bin ekstra ödeme bindi bu ay. Şimdi de banka aramış izinde olduğum için promosyonu geri istiyor. Güya elimizin rahatlayacağı ayda bu tarz ödemeler çıkması beni çok bunalttı ve okula acaba geri mi dönsem hesapları yapmaya başladım. Sebebi de aslında ev sahibi olmayı bir yıl daha geciktirmemek ve oğluma daha rahat harcamalar yapabilecek olmak. Okulumla konuşursam sabah derslerini ayarlayabilirler. Mesela 8.30-12 tarzı bir çalışma saatim olabilir. Bu sürede oğlumu birine bırakırım sadece. Bir yandan bebeğime olabildiğince kendim bakmak istiyorum bir yandan ayrı kalacağımız saat çok da fazla değil diyorum. Okulum da berbat bir okul bu arada. Siz olsanız döner misiniz izni uzatır mısınız?
Not: babamın para göndermesinin yanlış anlaşılmasını istemiyorum. Babam bana sen kimseden para isteyemezsin, kartına her ay para yatmasına alışkınsın diyerek para göndermek istedi. Benim öyle bir talebim olmadı. Eşimle de aramızda maddi anlamda hiçbir sorunumuz yok. Babam bir hoşluk etmek istedi kısacası
Ben de böyle düşünüyordumBuradaki çoğu kadının aksine imkan varsa olabildiğince bebeğe bakmaktan yanayım.
Sanırım bu sebepten biraz aklım bunaldıBu ara bunalmışsınız, o geçer.
ve maalesef öyle gerçekten. Çalışırken kafayı yiyordum stresten. Kötü bir okulda çalışmanın verdiği yorgunluk da çok zor. 8-12 diye başlanıyor ama okul için hazırlanması, gidiş dönüşü, ders işleri derken o süre uzuyor ve yoruyor.
Bebeğiniz çok küçük aslında. Yaşanamayacak kadar küçük mü ki ev ?O ev küçücük bir 1+1 ev maalesef. İlk hedefimiz birikim yapıp o evi daha düzgün bir 1+1 evle değiştirmek olacak
Benim için evet. Kendi oturduğum 200 m2 eve zor sığıyorum. O ev sanırım 30-40 falanBebeğiniz çok küçük aslında. Yaşanamayacak kadar küçük mü ki ev ?
Ev sahibimiz her yıl yüksek oranda zam yaptı ama zaten piyasa böyle, zaten bize de o kadar zam geliyor diyerek sesimizi çıkarmadık. Bu sene ortalık durgun olmasına rağmen ve bize çok da zam yapılmamasına rağmen yine yüksek zam yapınca aslında canım çok sıkıldı. Yoksa evimi çok seviyorum ve kira ödemeyi çok kafaya takmıyordum da
İnşallah Esila, teşekkür ederimNe hissettigini biliyorum ama panige kapilma gerçekten takilma seneye daha keyifli olacak cocugunla kalmak.
Bakıcı da mental olarak çok yoruyor. İdare yapabilirse eşinle dönüşümlü program hazırlasın, bebeğe öyle bakın daha iyi.Ben de böyle düşünüyordum
Sanırım bu sebepten biraz aklım bunaldı
ve maalesef öyle gerçekten. Çalışırken kafayı yiyordum stresten. Kötü bir okulda çalışmanın verdiği yorgunluk da çok zor
Eşim sınıf öğretmeni olduğu için mümkün değil bu durum maalesef.Bakıcı da mental olarak çok yoruyor. İdare yapabilirse eşinle dönüşümlü program hazırlasın, bebeğe öyle bakın daha iyi.
Evet herkese bunu kabul ettiremiyorsun. Sen yokken kafalarına göre davranıyorlar. Eve kamera lazım muhakkak.Eşim sınıf öğretmeni olduğu için mümkün değil bu durum maalesef.
Burda çevrem geniş, sevdiğim güvendiğim birini bulmam kolay olur ama tabii ki benim gibi bakamaz. Yani ben ekran vermiyorum belki o verecek, ben ay ay yiyeceklerine dikkat ediyorum belki o etmeyecek falan. Hepsi dert
İki yaşındayken işe başlayıp oğlanı da kameralı bir kreşe vermeyi düşünüyordum bu işe başlama düşünceleri aklımı bulandırmadan önce.Evet herkese bunu kabul ettiremiyorsun. Sen yokken kafalarına göre davranıyorlar. Eve kamera lazım muhakkak.
İse dönerdim.sut izni var kullaninBebeğim 6,5 aylık. Öğretmenim, ücretsiz izindeyim. Şükür geçinebiliyoruz. Bir miktar birikimimiz vardı dokunmadık. Babam da her ay bir miktar para yolluyor.
Seneye de izinde olmayı düşünüyordum normalde. Ama şu bir aydır olan ödemeler ve hiç hesapta olmayan harcamalar beni çok bunalttı. Normalde biz bu ay rahatlayacakken beklediğimizden fazla bi kira zammı, yatırımlık evimizden kiracının çıkması, kira gelirinin olmaması ve depozitoyu geri verecek olmak derken birden 22 bin ekstra ödeme bindi bu ay. Şimdi de banka aramış izinde olduğum için promosyonu geri istiyor. Güya elimizin rahatlayacağı ayda bu tarz ödemeler çıkması beni çok bunalttı ve okula acaba geri mi dönsem hesapları yapmaya başladım. Sebebi de aslında ev sahibi olmayı bir yıl daha geciktirmemek ve oğluma daha rahat harcamalar yapabilecek olmak. Okulumla konuşursam sabah derslerini ayarlayabilirler. Mesela 8.30-12 tarzı bir çalışma saatim olabilir. Bu sürede oğlumu birine bırakırım sadece. Bir yandan bebeğime olabildiğince kendim bakmak istiyorum bir yandan ayrı kalacağımız saat çok da fazla değil diyorum. Okulum da berbat bir okul bu arada. Siz olsanız döner misiniz izni uzatır mısınız?
Not: babamın para göndermesinin yanlış anlaşılmasını istemiyorum. Babam bana sen kimseden para isteyemezsin, kartına her ay para yatmasına alışkınsın diyerek para göndermek istedi. Benim öyle bir talebim olmadı. Eşimle de aramızda maddi anlamda hiçbir sorunumuz yok. Babam bir hoşluk etmek istedi kısacası
Hamileyken bir ara ben de böyle düşünüyordum. Ama oğlum sakin kolay bir bebek. Çalışırken uykusuz kalıyordum ama şimdi bol bol uyuyoruz. Kitap okuyoruz, oyun oynuyoruz, vaktimiz çok keyifli geçiyor. Haftanın birkaç gününde de birileriyle görüşüyorum, eşimle de dışarı çok çıkıyoruz. O yüzden evde bunalmadım.Günde birkaç saat çalışılacak işim olsaydı asla doğumdan sonra ara vermezdim.
Para için değil,akıl sağlığım evde 7/24 çocuk bakmaya müsait olmadığı için.
Süt iznim seneye bitiyor ben başlarsam. Ama dediğim gibi öğleden sonra bitecek şekilde okulum ayarlayabilir yüksek ihtimalle. Ben ilkokulda olduğum için derslerimi sınıf öğretmeniyle anlaşıp kendim seçebiliyorum çünkü.İse dönerdim.sut izni var kullanin
Daha çok başındasınız. Yıllar sürecek bir yolculuk düşünün. Ne kadar sakin olursa olsun insana 2 yaşa doğru bir gına geliyor yaniHamileyken bir ara ben de böyle düşünüyordum. Ama oğlum sakin kolay bir bebek. Çalışırken uykusuz kalıyordum ama şimdi bol bol uyuyoruz. Kitap okuyoruz, oyun oynuyoruz, vaktimiz çok keyifli geçiyor. Haftanın birkaç gününde de birileriyle görüşüyorum, eşimle de dışarı çok çıkıyoruz. O yüzden evde bunalmadım.
Şu anki durumum bu şekilde. Tabii ki ilerisini Allah bilir.Daha çok başındasınız. Yıllar sürecek bir yolculuk düşünün. Ne kadar sakin olursa olsun insana 2 yaşa doğru bir gına geliyor yani
Sağlıkla mutlulukla büyütün.
Çalış bence işin yarım gunSüt iznim seneye bitiyor ben başlarsam. Ama dediğim gibi öğleden sonra bitecek şekilde okulum ayarlayabilir yüksek ihtimalle. Ben ilkokulda olduğum için derslerimi sınıf öğretmeniyle anlaşıp kendim seçebiliyorum çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?