İşimden ayrılmak istiyorum ancak eşim istemiyor

Apla ne diyon aplaa asgari ücretle 3 çocuk yapıp birikim yapanlarıds gördük burda yani demem o ki herkesin para anlayışı başka

Evliliği bekleme nedenim tazminatımı almak ve başka iş bakmak çalışıyor olsanız bilirdiniz :)
Ben zaten calisiyorum. Ikiz cocuklarim var. Esim calisiyor ben de calisiyorum. Ve sizin gibi, kisa suredir de calismiyorum. 15 yillik bir sigorta gecmisim var. Bu birincisi
Ikincisi, calisiyorum cunku cocuklarima iyi bir egitim ve gelecek saglamak istiyorum. Calisiyorum cunku emekli oldugumda, evde tek emekli maasi ile cocuklarimiza fazla yuk olmadan rahat rahat 2 emekli maasi ile yasamak istiyorum.
Iki gun sonra kocamla anlasamadigimda ve bosandigimizda, ben maasimla iki cocugumu ve kendimi idare ederim. Bu durumda bile ne aileme ne de baskasina yuk olurum.
Bu sebeple beni kendinizle hic karistirmayin. Ben birinin sirtina asla ama asla yuk olmadim. birine guvenerek bir is yapmaya kalkmadim. Kendi gucume guvenerek bu yola ciktim. bu sebeple de kocam asla ama asla benim birikimime benim para harcamama karisamaz. Cunku benim kendime guvenim var, benim kendi kendime ayaklarimin ustunde duracak gucum var.
Evlenirim, ay isi birakirim, bunu da yaa tazminat alma bahanesi altinda millete asla ama asla satma gibi bir dusuncem olmadi.
Is yerinizdeki mobinge karsi birsey diyemem. Olabilir hepimiz yasadik bu durumlari, Mutsuz iseniz baska ise gecseydiniz. Ama amaciniz asla calismak olmadi ki? bu sadece bir bahane ve esiniz de bence gayet iyi biliyor sizi. Alacaginiz 3 kurus tazminat yarin pul olacak bu ekonomide. Ancak sakiz alirsiniz onunla. Azicik mantikli olsaydiniz bunu da hesaplayip ona gore karar verirdiniz.

Mutsuz olduğunuz bi iste calismak zorunda degilsiniz . 7 yildir calisiyomussnuz zaten evlilik tazminatinda yanilmiyosam 7 maas aliyosunuz yani 7 ay da da yeni bi is bulabilirsiniz bence. Esinizin yaptigi cok itici bi durum ya insan en zor aninda esine güvenmek ister . Mutsuz oldugunuz bi yere sizi mahkum edemez kimse verin istifanizi kafanizi dinleyin rahat rahat iş bakin . Yillar önceki aptal isimden keske daha erken istifa etseydim diyorum bu isime daha once baslardim daha guzel olurdu her sey. 2 sene calistim ama her gunu nefretlikti benim icin istifa ettim ve deger gordugum isime girdim herkes cevremde gipta eder isime vs. Demem o ki belki sizi daha guzel seyler bekliyo 7 maasta tazminatiniz var cikin bence mutlulugunuzdan onemli degil

Apla ne diyon aplaa asgari ücretle 3 çocuk yapıp birikim yapanlarıds gördük burda yani demem o ki herkesin para anlayışı başka
Anne babam işçi Bibi, ki bizimkilerin zamanında işçi maaslari memur maaşlarından yüksekti. Ona rağmen hep biseylerden feragat ederek büyüdüm ben. O yüzden böyle masal dinler gibi dinliyorum o yorumları

Tazminatınızda kocanızın söz hakkı yok. Evet biraz daha bekleyebilirsiniz. O süreçte de size uyan bir iş bakabilirsiniz

Konu benim kocam senin kocanı döver olmasın herkesin kocası kendine.. her ailenin dinamiği farklı. "Normal" kabulleri de artık kişiselleşmiş. Oysa norm nedir diye bakarsak toplumun büyük çoğunluğu geleneksel yapıda dağılmış rollerle hayatını idame ettiriyor. Kişisel fikirlere ya da kültürel kodlara dayanarak insanları bir "ideal"e zorlayamayiz. Bu durum Orta Doğulu olup Avrupa standartlarına uymayani yuhalamak gibi.

Ben asla kolay demedim. Sadece ilgili olduğun bi konuda bi iş dalında denersin. 2 sefer olmaz 3 de olur. Kötü bir tavsiye de vermedim. Bu ekonomik düzende para kazanmak tek bir gelirle olmaz. Bu konu sahibide belli ki ömür boyu çalışamaz öyle bi işi yok yani şu an için. Birbirimizi sürekli yargılama platformu değil ki burası tavsiye verdim.

Benimki dövemez, güçlü değil diğer arkadaşınki çok güçlüymüş öyle dedi.

Yuhalamıyorum, ancak ataerkil düzeni muhteşem bir şeymiş gibi savunmalarına, kadını erkeğin bakması, koruması, kollaması gereken bir varlık gibi yansıtmalarına ve kadının evde erkeğin kölesi gibi hizmet etmesi gerektiğini söylemelerine karşı çıkıyorum. Çıkacağım.

1500 yıl geride kalmış/kalması gereken, günümüzde hiçbir geçerliliği olmayan fikirleri burası da dahil hiçbir platformda görmezden gelemem.

Ütüye çamaşıra siz getirdiniz konuyu… Hayır sıkılmadınız, fikirleriniz yerin dibine sokulunca ad hominem ile kurtulmaya çalışıyorsunuz.
Ben mi getirdim? Konuyu kocalarımız isterse çalışmaz evde çocuk bakar dan girdin ütümü yapıyor dan çıktın böyle bir adamla evliysen zaten yazdıklarımı okuma geç direkt.

Ben mi getirdim? Konuyu kocalarımız isterse çalışmaz evde çocuk bakar dan girdin ütümü yapıyor dan çıktın böyle bir adamla evliysen zaten yazdıklarımı okuma geç direkt.
Yok okuyup geçemem. Fikirlerinin ne kadar berbat olduğunu anlaman gerek ki öyle her yerde yazma. Aile içinde falan anlatırsın. Yeter o kadar.

İşte dediğim gibi her ailenin dinamiği farklı.. bir de sürekli değişken olabiliyor, çok fazla uyaran ve etken var. Bugün kesin doğru ve olmalı dediğimiz şeyler bir süre sonra şartların değişmesiyle birlikte değişebiliyor. Ben her iki görüş için de kesin doğru - yanlış diyemiyorum. Umarım herkes kendi dünyasında mutlu ve huzurlu olur.

Bir nevi kamu spotu olarak düşünün. Burayı gençler de okuyor. Annelerinin hayatını yaşamasınlar, başka hayatlar olduğunu da görsünler diye karşı fikir yazıyoruz aslında. Yoksa o kültürle yetişmiş, aynı kültürde bir evlilik kurmuş birinin fikirlerinin değişmeyeceğini tabi ki biliyoruz. Mesele karşıdaki insanı kendi fikrimize ikna etmek değil…

Yok okuyup geçemem. Fikirlerinin ne kadar berbat olduğunu anlaman gerek ki öyle her yerde yazma. Aile içinde falan anlatırsın. Yeter o kadar.
Seni ciddiye alacağımı sanman saçma dediğin fikir kendi maaşımı kendim harcıyor olmam, eşimin de işinin iyi olup ev yükünü benim sırtıma yüklememesi. O kadar saçma çok haklısın. Herkesin maddi geliri farklıdır canım. Biz borçla evlenmedik borçlanıp ev araba almadık. Sırtımıza binecek bir maddi sıkıntım yok. Umarım olanların da Allah yardımcısı olur. Hayatım çok saçma gerçekten kimseye anlatmayım. Sen anlat ama kocam isterse evinde oturur çocuk bakar ütü yemek yapar diye bi fikir olarak kalırsın insanların aklında

Tavsiye vermeniz çok güzel ama verilen tavsiyenin realitesi olması lazım. Ticaret yapacak adamın öncelikle sermayesinin olması gerekiyor, ayrıca o parayı kaybederse hayatını etkilememeli. Insanlar ay sonunu zor getiriyor, herkesin kredi kartlari dolu...Yoksa keşke herkes çok para kazansa, kadınlarda özgürce ister çalışsa ister çalışmasa.

Keşke biraz ciddiye almaya çalışsanız da insanlara saçma sapan tavsiyeler vermeseniz.

Heh işte bunu anlatmaya çalışıyorum. Maddi sorun yoksa zaten kadın da isterse çalışmasın, erkek de çalışmasın. Razı oldukları standartlarda yaşıyorlarsa, kimsenin sırtına yük olmuyorlarsa çalışmak zorunda değil insanlar. Bak yine kadın ya da erkek diye ayırmıyorum…

Ama çalışmak zorunda olan insanlara, kocası beklediği standartları sağlayamayanlara, tek maaşla geçinemeyenlere, oto sanayide dükkanı olamayanlara kocan bakmak zorunda demek çok anlamsız, çok havada kalan, çok saçma bir tavsiye.

Nasıl geldin ama söylediklerime. Abuk sabuk şeyler yazmak yerine bu fikirlerini yazsan beğenir geçerdim çünkü çok doğru. Ama şu da doğru hayatta 0 dan başlayan çok insan gördüm özellikle şu devirde erkeklerin bu değirmen bu kadar dönüyor deme lüksü kalmadı. Biz doğum yapan canlılar olarak illaki evimizde oturmak zorunda kalıcaz bi dönem. O süreci nasıl yönetecek bu konu sahibinin eşi? Eleştirim bu kadına değil eşine. Okuduğunu anlamıyorsun işte, madem okuyup geçmiyorsun anlayarak oku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…