İşimden ayrılmak istiyorum ancak eşim istemiyor

Evlendikten sonra ilk 1 sene tazminatla ayrılma hakkın oluyor diye biliyorum. 1 yılı geçince tazminatsız ayrılmak zorunda kalabilirsin. Bunu da göz önünde bulundurun

Bu ülke sartlarinda, yasam zorluklarinda bunu nasil yapsinlar, ev nasil dönsün birde onu anlativer.

Konu sahibi eşinizin maaşı, kredi kartı borçlarınız ne kadar bilmeden yorum yapmak zor.
Ben erkeğin maddi konulardan daha sorumlu taraf olduğunu düşünüyorum normalde ama ekonomide ortada. Sıfırdan evlenip, geçinmek için erkeklerin çocuğunun kadının maaşına ihtiyacı var artık. Bunun sorumlusu da onlar değil. Kadınlar evlenirken sonrasını da az çok tahmin edebilmeli, işine gelmiyorsa evlenmemeli.
Üst perdeden, iyi gelirlerle kadına, erkeğe tek bir rol biçmek gerçeklikten uzak artık.
Tazminat alabilmek için evlilik sonrası bir yılı geçirmemek gerekiyor diye biliyorum. En fazla birkaç ay daha çalışabilirsiniz zaten şu durumda.

Hayır söylediklerinize gelmedim. Siz hala eşinin kadına bakmak zorunda olduğunu savunuyorsunuz, ben buna karşı çıkıyorum.

Siz hala erkeklerin çok para kazanması, ek işler yapması gerektiğini savunuyorsunuz, ben buna karşı çıkıyorum.

Siz kadının evde ev işlerini yüklenmesi gerektiğini, erkeğin her işini görmesi gerektiğini savunuyorsunuz, ben buna karşı çıkıyorum.

Karşı çıkmadığım nokta insanların maddi olarak çalışmak zorunda olmadıkları durumlarda çalışmayabilecekleri.

Okuduğunu anlama argümanı oldukça geçersiz. Öğrencilerime anlatır gibi anlattım, umarım artık anlamışsınızdır. Ki benimkiler genelde zor anlayan çocuklar.

Bir de ufak bir tavsiye, tanımadığınız insanlarla internet ortamında bile olsa senli benli konuşmayın. Özellikle karşınızdaki kişi size siz diye hitap ediyorsa. Arada seviye farkı oluşuyor çünkü. Bir yerden sonra aşağıda görünmeye başlıyorsunuz.

Şimdi çıkıyorum. Biraz sosyalleşmek gerek…

Bu ülke sartlarinda, yasam zorluklarinda bunu nasil yapsinlar, ev nasil dönsün birde onu anlativer.
Yapan yapıyor arkadaşlar. Bizde babadan zengin değildik benim eşim çocukluğundan beri çalışmış ne haftasonu yatıyım demiş ne de yaşıtları gibi eğlenmiş. Hayatının en zor dönemlerini küçük yaşta yaşamış şu an rahat etmiş. Ebevenyler çocuklarını geleceğe hazırlamıyor aman nasılsa doğdu büyür dedikleri o çocuklar üç kuruşa ev geçindirmek için çabalayan yetişkine dönüşüyor. Kayınbabam 7 yaşındaki oğlunu almış almış dükkana götürmüş iş öğren hayat zor diye. Benim eşimde memurdu ne uzadı ne kısaldı. Sandığınız gibi yatırım yapacak çok bi parası da yoktu tamamen el becerisi. Yani ülkenin ekonomisine bağlayamayız konuyu sadece. Sorumsuz ebevenyler yüzünden bu gençler özellikle erkek çocukları bu halde. Kadın kuaför kuzenim var o da baba mesleği 2. Evini aldı. Sadece okuma devri değil anlattım sana nasıl olacağını işte. Çoluk çocuk sahibiysen gelecekleri için fikir olur belki. Bir gün bi oğlum olursa okursa diplomasını alır eninde sonunda baba mesleğini seçer elin kızınında zar zor kazandığı üç kuruşa göz dikmez.

7 yıldır aynı iş yerinde sigortalı iseniz eşiniz ile konuşun ben istifa edeceğim bu süreçte tazminatimi aylık kazancım olarak harcayıp 6 ay dinlenip işe döneceğim ya da çalışmak istemiyorum diye net şekilde belirtin.

Konunuzu okuyunca 7 yıldır aktif iş hayatında olduğunuz, 1 yıldır da aynı iş yerinde çalıştığınız anlaşılıyor. Yani kimsenin abuk fikri yok ama siz anlatmakta yetersiz kalmışsınız.

Son olarak ocak ayından sonra istifa ederseniz tazminatınız son maaşa göre hesaplandığından dolayı daha yüksek tazminat alırsınız. Genel olarak eşinize hak verdim. Hiç çıkmayın demiyor. Anladığım kadarıyla evdeki hesap çarşıya uymamış ve eşiniz biraz daha sabretmenizi bekliyor.

Kaç bakalım burda bana saran sensin. Üstelik siz biz kelimeleri çok önemliyse senin için kocanın ütülediği dona kadar anlatmazsın burda. Kocam bana yeri gelince tabi ki bakmaz zorunda çocuğuna da bakmak zorunda. Ben çalışıyorum ama Allah hastalık verir çalışamam o yüzden daha fazla para kazanmayı bilmek zorunda. Çok şükür bu kafa da olduğumuz için maddi sıkıntı da yaşamıyorum. Eril karakteri yüksek erkek yok bu devirde hepsi sizinkiler gibi kadın eline bakar olmuş anlayamazsın o yüzden onun keyfini. Çok şükür benim maaşım kendi lüksüme yetiyor. Kocam da geleceğimiz ve çocuklarımız için daha fazla çalışıyor. Öğretmensin muhtemelen bilirsin aradaki biyolojik farkı. Ben daha fazla çalışamam yani o kas kuvveti yok bende

Bu düşğmce yüzünden ortalık borsada ticarette batıp intihar eden memur dolu ayrica memur ek iş yapamaz

İçinde bulunduğunuz maddi durumu bilmiyor musunuz? Borç varsa ve eşiniz yetişemiyorsa mecbur çalışacaksınız.

Amann boşuna konuşuyoruz bence bu insanlar eşi 40-50 bin kazanınca maaşı iyi çalışkan kocam bana bakıyor diyen insanlar

Ben 200 bin kazanıyorum eşim 1,5 milyon kazansa işi BELKİ bırakırım Belki de bırakmam muayenehane açıp takılırım.

Bu düşğmce yüzünden ortalık borsada ticarette batıp intihar eden memur dolu ayrica memur ek iş yapamaz
Hayatı boyunca sadece okumuş insan yapamaz zaten bu işi kesin batar. Eşimin baba mesleğiydi memuriyeti 6 yıl önce bıraktı.

Eşiniz evlenmeden önce çıkarsın demiş ama sonra vazgeçmiş bu çok yanlış
Siz maaşını biliyorsunuz eşinizin siz çalışmasanız da rahat bir yaşam sürebilecek misiniz belli ki baya zor durumda kalacaksınız kartlar filan dediğine göre
Evlenmeden önce bunu hesap etmiş olmalısınız diye düşünüyorum
Sevmediğiniz bir işte çalışmak zulümdür ama parasız kalmak borç içinde yaşamak ay sonunu getirememek de zulüm

Bir şekilde iyi hesap etmeniz lazım
Mesleğiniz çıkınca kolay iş bulabilecek bir meslek mi
Aynı ortama denk gelme ihtimaliniz de olabilir

Neresinden tutsanız zor bir konu
Gönlünüze göre olur umarım

Sen zaten bir işte çalışıyormuşsun bir de evde kocanı besliyorsun ütü çamaşır yemek

Neyi savunduğunu anlamadım açıkçası

Farkında mısın burada köle gibi kullanılan sensin

Sen zaten bir işte çalışıyormuşsun bir de evde kocanı besliyorsun ütü çamaşır yemek

Neyi savunduğunu anlamadım açıkçası

Farkında mısın burada kullanılan sensin
Ben keyfim öyle istediği için çalışıyorum. Kendi paramı kendime harcıyorum. Üstelik ev işlerini seven biriyim yardımcı alıyorum bana çok birşey kalmıyor. Evlilikte yapılanları kullanılmak olarak görüyorsanız evlenmeyin zaten size göre değil. Anlamaman da çok normal okumamışsın çünkü neyi savunduğumu.

Hayatı boyunca sadece okumuş insan yapamaz zaten bu işi kesin batar. Eşimin baba mesleğiydi memuriyeti 6 yıl önce bıraktı.
Eşinin zaten alt yapısı, kaynağı, yeterli sermayesi ve en onemlisi know-how yapısı varmış. Bu ticarette olmazsa olmaz bir şey. Bu hiçbir şey yapmadığı anlamına gelmiyor ama sıfırdan bir şey inşaa etmemiş. Lütfen bunu gelip de sanki yokluktan varlık yaratmış gibi anlatmayın.

bence 7 yildir ayni isyerinde calismiyor. 1 ekim 2024 yilinda actigi konuda 24 yasinda oldugunu soyleyip okulu yeni bitirdigini ve ozel sektorde calistigini soylemis. Bence 7 yil konusu da biraz kendini hakli cikarmak icin salladigi bir yalan. Actigi konuyu da ekliyorum buraya.
evlilik istegi

Zaten konu sahibi evlenmek ve cocuk sahibi olmak istiyor. 1 sene icerisinde de birini bulup evleniyor. Tahminimce evlenip evde oturma hesabi yaparken, kocasi bu hesabinin onune tas koymus.
simdi bu durumda calismak istemeyen bir konu sahibi var benim anladigim ama bir yandan da borclar var ve kocasi calismasini istiyor. Konu sahibi de is yerim cok stresli cok mutsuzum diye bahane sunuyor. Ben esimle konusmustum o kabul etmisti falan filan diyor.
Benim bu noktada kizdigim konu, konu sahibinin sacma sapan bahaneler uretmesi.
Ben calismak istemiyorum, evde oturucam evimin isleri ile ilgilenicem diyebilir. Bu noktada kimsede kalkip birsey diyemez. kendi tercihi, deriz ufak tefek uyarilarda bulunuruz gecilir.
ama oyle yapmiyor, kendini hakli cikarmak icin binbir tane bahane sunuyor. Is yeri stresli, mutsuzum bilmem ne. is aricam, tazminatimi alip cikarim. 1 yilin ne tazminati olacak Allah askina. Otekide tazminata dokunmayalim diyor sanki 50 yillik calisan da milyonlar odeyecekler.
Is yerin stresliyse, isini degistirirsin. Is aradigini bile dusunmuyorum sadece bahane. ama anlamadigim konu, burada niye bahane sunma geregi duyuyor. Acik acik yaz iste.
Istemiyorum calismak yaz. cocuk dogrucam ona bakicam yaz. ama kocam calismaya zorluyor yaz. Biz de ona gore fikir verelim.

Ben sizi anladım çok teşekkür ederim diğer kötü yargılar umrumda değil sizde kendinizi yormayın anlamayan çok varlık var../

Ben sizi anladım çok teşekkür ederim diğer kötü yargılar umrumda değil sizde kendinizi yormayın anlamayan çok varlık var../
buradakilerin neyi alayıp anlamadığı sizin hayatınızda bişeyi değiştirmez, çok önemli mi, değil.

ama gel gelelim eşiniz de genel olarak (1-2 kişi hariç) buradakilerin anladığını anlamış gibi görünüyor, onu ne yapacaksınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…