Evlendikten sonra ilk 1 sene tazminatla ayrılma hakkın oluyor diye biliyorum. 1 yılı geçince tazminatsız ayrılmak zorunda kalabilirsin. Bunu da göz önünde bulundurunArkadaşlar selam ,
Uzun zamandır işimden ayrılmayı düşünüyorum çok stresli ve beni oldukça yıprattı . Eşimle evlenmeden önce de bu işte devam ediyordum ancak ona evlendikten sonra tazminatımı alarak çıkacağımı söylemiştim o da kabul etmişti . Evlendik 4-5 ay kadar daha çalıştım . Borçlar vardı vs. Ama artık dayanamadım ve eşime işten ayrılacağımı söyledim o da tamam ama işte ödemelerimiz var alcağın tazminata dokunmayız borçlara veremeyiz vs dedi . Ben zaten başka iş bakıcam şu an bir işte çalışırken başka iş bulamadım . Eşimde ödemeler vs diyince kendimi çok sıkışmış hissetmeye başladım . Yürüyüş nefes egzersizleri hepsini denedim rahatlama için ama işteyken kendimi çok bunalmış ve mutsuz hissediyorum.
Bu durumda napardınız eşim biraz daha bekle diyor
Bu ülke sartlarinda, yasam zorluklarinda bunu nasil yapsinlar, ev nasil dönsün birde onu anlativer.Bahsettiğim konuyu anlayamamışsınız. Zor bi hamilelik geçirebilir, işten kovulur tekrar uzun bi süre iş bulamaz, ve ya bebeği olur kendi bakmak ister bu çok doğal hakkımız değil mi bizim. Ben çalışıyorum fakat maaşım eşimi ilgilendirmez. Faturalara ödemelere vs beni karıştırmaz. Ben evime istersem alışveriş yaparım keyfime göre. Kenara atarım kendi ihtiyaçlarımı karşılarım. İlla ki faydam oluyordur tabi, ama bana çalış ya da çalışma diyemez. Ticaretle uğraşmaya, ek iş yapmaya gelince çok büyük bi zeka pırıltısına ihtiyacı yok bence. Benim eşim 3 iş yapıyor bunların 3 ü de farklı alanlarda ticaret. Tabi memur olayım sabah akşam sadece oturarak rahat edip çalışayım, karımın maaşına tabî olayım, ilerde baba bile olsam karım hamile haliyle sonrasında da bebeği bırakıp gitsin çalışsın şeklinde bi adam olsaydı bende eminim konu sahibi gibi sıkıntılar yaşardım. Kızlar nasıl biz çalışma özgürlüğüne sahipsek, istediğimiz zaman da çalışmama özgürlüğüne sahibiz. Ben sizleri destekler şeklinde konuşuyorum anlamıyor musun?
Hayır söylediklerinize gelmedim. Siz hala eşinin kadına bakmak zorunda olduğunu savunuyorsunuz, ben buna karşı çıkıyorum.Nasıl geldin ama söylediklerime. Abuk sabuk şeyler yazmak yerine bu fikirlerini yazsan beğenir geçerdim çünkü çok doğru. Ama şu da doğru hayatta 0 dan başlayan çok insan gördüm özellikle şu devirde erkeklerin bu değirmen bu kadar dönüyor deme lüksü kalmadı. Biz doğum yapan canlılar olarak illaki evimizde oturmak zorunda kalıcaz bi dönem. O süreci nasıl yönetecek bu konu sahibinin eşi? Eleştirim bu kadına değil eşine. Okuduğunu anlamıyorsun işte, madem okuyup geçmiyorsun anlayarak oku.
Yapan yapıyor arkadaşlar. Bizde babadan zengin değildik benim eşim çocukluğundan beri çalışmış ne haftasonu yatıyım demiş ne de yaşıtları gibi eğlenmiş. Hayatının en zor dönemlerini küçük yaşta yaşamış şu an rahat etmiş. Ebevenyler çocuklarını geleceğe hazırlamıyor aman nasılsa doğdu büyür dedikleri o çocuklar üç kuruşa ev geçindirmek için çabalayan yetişkine dönüşüyor. Kayınbabam 7 yaşındaki oğlunu almış almış dükkana götürmüş iş öğren hayat zor diye. Benim eşimde memurdu ne uzadı ne kısaldı. Sandığınız gibi yatırım yapacak çok bi parası da yoktu tamamen el becerisi. Yani ülkenin ekonomisine bağlayamayız konuyu sadece. Sorumsuz ebevenyler yüzünden bu gençler özellikle erkek çocukları bu halde. Kadın kuaför kuzenim var o da baba mesleği 2. Evini aldı. Sadece okuma devri değil anlattım sana nasıl olacağını işte. Çoluk çocuk sahibiysen gelecekleri için fikir olur belki. Bir gün bi oğlum olursa okursa diplomasını alır eninde sonunda baba mesleğini seçer elin kızınında zar zor kazandığı üç kuruşa göz dikmez.Bu ülke sartlarinda, yasam zorluklarinda bunu nasil yapsinlar, ev nasil dönsün birde onu anlativer.
7 yıldır aynı iş yerinde sigortalı iseniz eşiniz ile konuşun ben istifa edeceğim bu süreçte tazminatimi aylık kazancım olarak harcayıp 6 ay dinlenip işe döneceğim ya da çalışmak istemiyorum diye net şekilde belirtin.7 yıldır çalışıyorum diuorum neyini anlamıyorsunuz önceki konuyu 5 ay diye yazmam ne değiştirir . 5 ay başka departmanda başka iş yapıyordum ama totelde 7 yıldır çalışıyorum . Abuk fikirlerinizi kendinize saklayın
Kaç bakalım burda bana saran sensin. Üstelik siz biz kelimeleri çok önemliyse senin için kocanın ütülediği dona kadar anlatmazsın burda. Kocam bana yeri gelince tabi ki bakmaz zorunda çocuğuna da bakmak zorunda. Ben çalışıyorum ama Allah hastalık verir çalışamam o yüzden daha fazla para kazanmayı bilmek zorunda. Çok şükür bu kafa da olduğumuz için maddi sıkıntı da yaşamıyorum. Eril karakteri yüksek erkek yok bu devirde hepsi sizinkiler gibi kadın eline bakar olmuş anlayamazsın o yüzden onun keyfini. Çok şükür benim maaşım kendi lüksüme yetiyor. Kocam da geleceğimiz ve çocuklarımız için daha fazla çalışıyor. Öğretmensin muhtemelen bilirsin aradaki biyolojik farkı. Ben daha fazla çalışamam yani o kas kuvveti yok bendeHayır söylediklerinize gelmedim. Siz hala eşinin kadına bakmak zorunda olduğunu savunuyorsunuz, ben buna karşı çıkıyorum.
Siz hala erkeklerin çok para kazanması, ek işler yapması gerektiğini savunuyorsunuz, ben buna karşı çıkıyorum.
Siz kadının evde ev işlerini yüklenmesi gerektiğini, erkeğin her işini görmesi gerektiğini savunuyorsunuz, ben buna karşı çıkıyorum.
Karşı çıkmadığım nokta insanların maddi olarak çalışmak zorunda olmadıkları durumlarda çalışmayabilecekleri.
Okuduğunu anlama argümanı oldukça geçersiz. Öğrencilerime anlatır gibi anlattım, umarım artık anlamışsınızdır. Ki benimkiler genelde zor anlayan çocuklar.
Bir de ufak bir tavsiye, tanımadığınız insanlarla internet ortamında bile olsa senli benli konuşmayın. Özellikle karşınızdaki kişi size siz diye hitap ediyorsa. Arada seviye farkı oluşuyor çünkü. Bir yerden sonra aşağıda görünmeye başlıyorsunuz.
Şimdi çıkıyorum. Biraz sosyalleşmek gerek…
Bu düşğmce yüzünden ortalık borsada ticarette batıp intihar eden memur dolu ayrica memur ek iş yapamazUçup kaçıyo fikrine nerden kapıldın. Benim kazandığım maaşa ihtiyaç duymayacak kadar çalışması kendi için de bizim için de yeterli oluyor. Bunu saçmalık görmeniz enteresan. Diğer türlü memur maaşı alan bir adam hem evinin hem karısının hem çocuğunun ihtiyaçlarını nasıl karşılar? Tek maaşa talim olmayan ticaretle uğraşan bir çok erkek var hepsi uçup kaçmıyor
İçinde bulunduğunuz maddi durumu bilmiyor musunuz? Borç varsa ve eşiniz yetişemiyorsa mecbur çalışacaksınız.Arkadaşlar selam ,
Uzun zamandır işimden ayrılmayı düşünüyorum çok stresli ve beni oldukça yıprattı . Eşimle evlenmeden önce de bu işte devam ediyordum ancak ona evlendikten sonra tazminatımı alarak çıkacağımı söylemiştim o da kabul etmişti . Evlendik 4-5 ay kadar daha çalıştım . Borçlar vardı vs. Ama artık dayanamadım ve eşime işten ayrılacağımı söyledim o da tamam ama işte ödemelerimiz var alcağın tazminata dokunmayız borçlara veremeyiz vs dedi . Ben zaten başka iş bakıcam şu an bir işte çalışırken başka iş bulamadım . Eşimde ödemeler vs diyince kendimi çok sıkışmış hissetmeye başladım . Yürüyüş nefes egzersizleri hepsini denedim rahatlama için ama işteyken kendimi çok bunalmış ve mutsuz hissediyorum.
Bu durumda napardınız eşim biraz daha bekle diyor
Amann boşuna konuşuyoruz bence bu insanlar eşi 40-50 bin kazanınca maaşı iyi çalışkan kocam bana bakıyor diyen insanlarAnlatımızdan oyle bir hissiyata kapıldım, diğer türlüsü boşuna konuşuyormus gibi olursunuz. Sizin maaşınızı bilmiyorum ama kendimden ornek verirsem aylık kazancım 160k civarinda ve maaşımı oğlumla kendime harcıyorum, fatura bile ödemem. Büyük kalemleri eşim halleder. Benim bu standardı calismadan korumam için eşimin aylık en azindan 500 bin ve üstü kazanması gerekiyor. Esiniz bu veya üstünü kazanıyorsa bilemem ama her erkek/kadın ticaret yapamaz. Herkeste bu şekilde paralar kazanamaz. Eşim doktor ama kendi işletmesi olduğu için ticarete gayet vakifim, çok basit biseymis gibi yazmayın yani.
Hayatı boyunca sadece okumuş insan yapamaz zaten bu işi kesin batar. Eşimin baba mesleğiydi memuriyeti 6 yıl önce bıraktı.Bu düşğmce yüzünden ortalık borsada ticarette batıp intihar eden memur dolu ayrica memur ek iş yapamaz
Sen zaten bir işte çalışıyormuşsun bir de evde kocanı besliyorsun ütü çamaşır yemekKaç bakalım burda bana saran sensin. Üstelik siz biz kelimeleri çok önemliyse senin için kocanın ütülediği dona kadar anlatmazsın burda. Kocam bana yeri gelince tabi ki bakmaz zorunda çocuğuna da bakmak zorunda. Ben çalışıyorum ama Allah hastalık verir çalışamam o yüzden daha fazla para kazanmayı bilmek zorunda. Çok şükür bu kafa da olduğumuz için maddi sıkıntı da yaşamıyorum. Eril karakteri yüksek erkek yok bu devirde hepsi sizinkiler gibi kadın eline bakar olmuş anlayamazsın o yüzden onun keyfini. Çok şükür benim maaşım kendi lüksüme yetiyor. Kocam da geleceğimiz ve çocuklarımız için daha fazla çalışıyor. Öğretmensin muhtemelen bilirsin aradaki biyolojik farkı. Ben daha fazla çalışamam yani o kas kuvveti yok bende
Ben keyfim öyle istediği için çalışıyorum. Kendi paramı kendime harcıyorum. Üstelik ev işlerini seven biriyim yardımcı alıyorum bana çok birşey kalmıyor. Evlilikte yapılanları kullanılmak olarak görüyorsanız evlenmeyin zaten size göre değil. Anlamaman da çok normal okumamışsın çünkü neyi savunduğumu.Sen zaten bir işte çalışıyormuşsun bir de evde kocanı besliyorsun ütü çamaşır yemek
Neyi savunduğunu anlamadım açıkçası
Farkında mısın burada kullanılan sensin
Eşinin zaten alt yapısı, kaynağı, yeterli sermayesi ve en onemlisi know-how yapısı varmış. Bu ticarette olmazsa olmaz bir şey. Bu hiçbir şey yapmadığı anlamına gelmiyor ama sıfırdan bir şey inşaa etmemiş. Lütfen bunu gelip de sanki yokluktan varlık yaratmış gibi anlatmayın.Hayatı boyunca sadece okumuş insan yapamaz zaten bu işi kesin batar. Eşimin baba mesleğiydi memuriyeti 6 yıl önce bıraktı.
bence 7 yildir ayni isyerinde calismiyor. 1 ekim 2024 yilinda actigi konuda 24 yasinda oldugunu soyleyip okulu yeni bitirdigini ve ozel sektorde calistigini soylemis. Bence 7 yil konusu da biraz kendini hakli cikarmak icin salladigi bir yalan. Actigi konuyu da ekliyorum buraya.7 yıldır aynı iş yerinde sigortalı iseniz eşiniz ile konuşun ben istifa edeceğim bu süreçte tazminatimi aylık kazancım olarak harcayıp 6 ay dinlenip işe döneceğim ya da çalışmak istemiyorum diye net şekilde belirtin.
Konunuzu okuyunca 7 yıldır aktif iş hayatında olduğunuz, 1 yıldır da aynı iş yerinde çalıştığınız anlaşılıyor. Yani kimsenin abuk fikri yok ama siz anlatmakta yetersiz kalmışsınız.
Son olarak ocak ayından sonra istifa ederseniz tazminatınız son maaşa göre hesaplandığından dolayı daha yüksek tazminat alırsınız. Genel olarak eşinize hak verdim. Hiç çıkmayın demiyor. Anladığım kadarıyla evdeki hesap çarşıya uymamış ve eşiniz biraz daha sabretmenizi bekliyor.
Ben keyfim öyle istediği için çalışıyorum. Kendi paramı kendime harcıyorum. Üstelik ev işlerini seven biriyim yardımcı alıyorum bana çok birşey kalmıyor. Evlilikte yapılanları kullanılmak olarak görüyorsanız evlenmeyin zaten size göre değil. Anlamaman da çok normal okumamışsın çünkü neyi savunduğumu.s
Ben sizi anladım çok teşekkür ederim diğer kötü yargılar umrumda değil sizde kendinizi yormayın anlamayan çok varlık var../Ben keyfim öyle istediği için çalışıyorum. Kendi paramı kendime harcıyorum. Üstelik ev işlerini seven biriyim yardımcı alıyorum bana çok birşey kalmıyor. Evlilikte yapılanları kullanılmak olarak görüyorsanız evlenmeyin zaten size göre değil. Anlamaman da çok normal okumamışsın çünkü neyi savunduğumu.
buradakilerin neyi alayıp anlamadığı sizin hayatınızda bişeyi değiştirmez, çok önemli mi, değil.Ben sizi anladım çok teşekkür ederim diğer kötü yargılar umrumda değil sizde kendinizi yormayın anlamayan çok varlık var../
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?