İşin içinden çıkamadım!

Bu soruya eşime küfür ederek başlamak isterdim lakin kurallar :/

Eşimin mantığına göre toplu parayı alalım kredileri kapatalım her ay kenara atıp adama parasını verelim gibi bişiydi. O dönem çok mantıklı geldi.
Sonra eşim altın olarak aldı parayı ve bozdurdu. Ama kredileri ödememiş hepsini birden hallederim diye.
Ve altın tavan oldu zararın haddi hesabı yok. bi iki küçük borç kapatmış o kadar. Ve altın her geçen gün yükseliyo kalbim sıkışıyo resmen.
her ay ailenize gitmeyin.
altın almak yerine kenara para atabilirsin bak bide hamilesin. çocuk masraflarda çikacak.bez mama kıyafet.. vs.
27 bini bence eşin ödesin parayi ayırın derim. 7 bin maaş geliyormuş.
evi satmamaliydin bence kiraya verebilirdin
arabayı satabilirsin. borç bitince birikimden yeni araba alabilirsin.
bence harcama yapmayin biraz dişini sıkın derim. dua edin. Allah yardmcimiz olsun.
kredi faize biniyor yerine bence birikime aktar derim.
altın çok yüksek. bide evde bulunduramiyor hırsız olaylari çok oluyor.

Aileleri anlamıyorum hamilesiniz ve borcun stresine girmişsiniz. Borç eğer altın üzerindense biran önce ödeyin altın daha da yükselmeden. Arabayı satın borcunuzu kapatın. Ailelere de her ay gitmeyin, arabayı sattık borcumuz var diyin.

Çok denedim yemin ederim. Ama çok zoruma giden cümleler kuruldu. En son çift maaşınızla gelemiyosanız ben emekli paramdan gönderiyim de öyle gelin diye teklif edince babam lanet olsun dedik.
Buna gereksiz gurur denir bacım ya. Bırakın ne derlerse desinler. Sırf onlara bir şey kanıtlayacaksınız diye, kendinizi böyle sıkıştırmanın manası ne? Yazık yani her ay her ay. Yola giden parayla iki kuruş kenara atar, borçtan kurtulmaya bakar, kafamın rahat etmesi için çabalardım. Sonuçta borç mu şuan sizi daha sık boğaz ediyor, yoksa ailelerin gelin diye yaptıkları baskı mı?

her ay ailenize gitmeyin.
altın almak yerine kenara para atabilirsin bak bide hamilesin. çocuk masraflarda çikacak.bez mama kıyafet.. vs.
27 bini bence eşin ödesin parayi ayırın derim. 7 bin maaş geliyormuş.
evi satmamaliydin bence kiraya verebilirdin
arabayı satabilirsin. borç bitince birikimden yeni araba alabilirsin.
bence harcama yapmayin biraz dişini sıkın derim. dua edin. Allah yardmcimiz olsun.
kredi faize biniyor yerine bence birikime aktar derim.
altın çok yüksek. bide evde bulunduramiyor hırsız olaylari çok oluyor.
Çok haklısın resti çekicem artık.
ben ondan 1000 tl fazla alıyorum şimdiye kadar zoruna gitmesin diye hep ona bıraktım ama halimiz ortada.

arabayı satıp borcunu kapatacaksın, biraz rahatlayınca alırsın tekrar:KK14: birde kardeş borç borçla kapatmaz ya bu çok yanlış olmuş.

Aileleri anlamıyorum hamilesiniz ve borcun stresine girmişsiniz. Borç eğer altın üzerindense biran önce ödeyin altın daha da yükselmeden. Arabayı satın borcunuzu kapatın. Ailelere de her ay gitmeyin, arabayı sattık borcumuz var diyin.
Aynen canım öyle gözüküyor.

arabayı satın bahane ile ailelere her ay gitmeyi de bırakın

borcu kapatın

her ay edeceğiz 1000 Tl kar ile de bir dahaki yıla araba alın

Var ayda 2 şehir birde :KK43: ama inanmıyorlar maalesef lüx içinde yaşadığımızı düşünüyorlar. İsteyen her şekilde gelir mantığına yatıyorlar.
OOeehh 1 değil 2 şehir üstelik. E canım paranın nereye gittiğini neden arıyorsunki o zmaan. Şehir dışına çıktığınızda oluşan masrafı hesaplayıp bakın lütfen. E bu sadece yakıt masrafıda olmuyordur. Bunun illaki yeme içme masrafıda var. Ailelerde kusura bakmayacak ozaman. Birileri küsüp darılacak diye ben bırç sıkıntısı çekemezdim.
Ayrıca size inanmayanlara bu bize çıkardığınız hesabı onların önüne sunun.
Bu şehir dışı gitmeleri şimdiye seyrekleştirseydiniz eminim elden olan borcun bir miktarını biriktirmiş olacaktınız.

Buna gereksiz gurur denir bacım ya. Bırakın ne derlerse desinler. Sırf onlara bir şey kanıtlayacaksınız diye, kendinizi böyle sıkıştırmanın manası ne? Yazık yani her ay her ay. Yola giden parayla iki kuruş kenara atar, borçtan kurtulmaya bakar, kafamın rahat etmesi için çabalardım. Sonuçta borç mu şuan sizi daha sık boğaz ediyor, yoksa ailelerin gelin diye yaptıkları baskı mı?
Fakir gururu :D Haklısın canım çok haklısın olan hep bana oldu herkesin keyfi yerinde

Arabayı satın hemen.

O zaman kimse her ay gelin demez,bahaneniz olur gitmezsiniz.

Ayrıca çok saçma.

Her ay iki farklı şehir benzinin litresi arşı alaya çıkmış çok gereksiz masraf.

Planlı harcarsanız bundan sonra o 7.000 çok rahat ettirir sizi.

ihtiyaç ve konut olarak 2 kredi çekmiştik. Ama ummadığımız şeyler çıktı tayin taşınma vs. Altından kalkamadık.

Anladım. Öbür yorumlara da baktım şimdi. Bu arabayı satın bir an önce borcu kapatın. Bir süre de almayın araba filan. Çeyrek biriktirin. Ailelere her au gitmekten de vazgeçin. Yolu, hediyesi, orada harcaması 1000 lirayı da geçer. Çocuklar küçük otobüs yapamam der geçersiniz madem para kısmını anlamıyorlar.

OOeehh 1 değil 2 şehir üstelik. E canım paranın nereye gittiğini neden arıyorsunki o zmaan. Şehir dışına çıktığınızda oluşan masrafı hesaplayıp bakın lütfen. E bu sadece yakıt masrafıda olmuyordur. Bunun illaki yeme içme masrafıda var. Ailelerde kusura bakmayacak ozaman. Birileri küsüp darılacak diye ben bırç sıkıntısı çekemezdim.
Ayrıca size inanmayanlara bu bize çıkardığınız hesabı onların önüne sunun.
Bu şehir dışı gitmeleri şimdiye seyrekleştirseydiniz eminim elden olan borcun bir miktarını biriktirmiş olacaktınız.
Aynen öyle canım. MEcburen böyle yapmak zorundayım artık.

Var ayda 2 şehir birde :KK43: ama inanmıyorlar maalesef lüx içinde yaşadığımızı düşünüyorlar. İsteyen her şekilde gelir mantığına yatıyorlar.

şaka mı bu

hem borç var hem çocuk var hem hamileyim hem de şehir şehir gezeceğim

büyük konuşmayayım ama acil hastalık vefat dışında hiçbir güç beni götüremez

çok biliyorlarsa onlar gelsin

Arabayı satın hemen.

O zaman kimse her ay gelin demez,bahaneniz olur gitmezsiniz.

Ayrıca çok saçma.

Her ay iki farklı şehir benzinin litresi arşı alaya çıkmış çok gereksiz masraf.

Planlı harcarsanız bundan sonra o 7.000 çok rahat ettirir sizi.
İnşallah canım dediğin gibi yapacağız mecbur.

şaka mı bu

hem borç var hem çocuk var hem hamileyim hem de şehir şehir gezeceğim

büyük konuşmayayım ama acil hastalık vefat dışında hiçbir güç beni götüremez

çok biliyorlarsa onlar gelsin
:D Ah canım ah bi gün başka konuda detayları açarım yaptıkları psikolojik baskının haddi hesabı yok.

:KK70: Ah canım ah bi gün başka konuda detayları açarım yaptıkları psikolojik baskının haddi hesabı yok.

cidden merak ettim

koca koca çoluklu çocuklu insanlarsınız bunun psikolojik baskısı nasıl olur ki

yani zaten hafta içi çalışıyorsunuz

çocuğunuzla geçirecek zaman bile yok

ay 4-5 hafta bir hafta sen bir hafta çocuk bir hafta eşin hasta olsa yine gidilmez yani bu sıcakta hamile halinde yolda izde ne işin var

bahane mi yok

sen her hafta yaz bana ben sana makul bahaneler bulurum

Çok haklısın resti çekicem artık.
ben ondan 1000 tl fazla alıyorum şimdiye kadar zoruna gitmesin diye hep ona bıraktım ama halimiz ortada.
eşiniz sana güvendiği için borca soktu bence.
sana güvenmesin bu konuda. beni birakamaz edemez diye düşünüp sana ödetebilir.
ben evimde tek maaşla geçiniyorum Allaha şükür eşim işsiz. ama boş yere harcama yapmıyo ben izin vermediğim sürece. işe girse ayıracagim.

Back
X