Israrla araba almayan sevgili

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Araba tamamen dert. Evet büyğk kolaylık ama masrafı da çok uğraşacağın bi ton derdi var. Şimdiki aklım olsa ben de almazdım. Büyük şehirde hele en büyük derdi trafik.

Yaptığın bakımın makyajın giydiğin kıyafetin karşılığını beklemek nasıl bir kafa ya
Bunları insan kendi için yapmıyormuydu ya?
Hayır işte kimse kendi için yapmıyormuş, ama herkes konu sahibi gibi açık olmadığı için söyleyemiyormuş Mesela ben eşimle sevgiliyken yeterli düzeyde makyaj yapmadığım için araba almamıştı, sürünmüştük dolmuşlar da ...Yeterli puan toplayamamışım demek ki, daha makyajlı olmalıydım çok üzüldüm şimdi ya

Napıyım ya herkes benle dalga geçince ben de artık dalgaya vurdum
Amacım dalga geçmek değil gerçekten. Az önce de bu yorumu yapmistim. Araba konusu dışında somut olarak gördüğünüz ya da size hissettirdiği degersizlige veya cimrilige örnekler verseniz belki dalga geçenler de başka türlü yazarlar.

Çok şükür ki, kendi parasını kendi kazanan, arabasını kendi alan, yıllardır da ailesine destek olan güçlü bir kadınım. İsteyen istediğini söyleyebilir :) ünlü olurum

Benim sevgilim almıştı ilk tanıştığımızda öğrenciydi bir iki sene hep dolmuşlarda otobüslerde gezdik sonra baktı rahat edemiyoruz kısıtlı zamanımız otobüs beklemekle geçiyor yağmur çamurda duraklarda bekliyoruz beraber gezelim beni de rahat ettirmek için aldı şahsen böyle erkeklerde yok değil konu sahibi ben senin ne demek istediğini anladım ama bursası dert paylaşma yeri değil artık insanlar mutsuz aile hayatının hırsını burda yazanlardan çıkarıyor insanın sevdiğini eve bırakıp evden alması gayet de değer vermesi ile alakalıdır sırf onun için yolunu değiştirmesi yol gitmesi bir km dahi olsa değer vermektir sizin gözünüz arabanın maddi değerinde değil sadece benimsenmek rahat ettirileceğinizi düşünmek derdiniz öyle olmasaydı zaten yemek paralarına da katılmazsınız pahalı hediyeleri de kabul etmekte düşünmezdiniz

Bilmem ki, öyleymiş galiba. Hak verince otomatik olarak düzeliyor durum

Bilmem ki, öyleymiş galiba. Hak verince otomatik olarak düzeliyor durum.
Burada dertlesip içini döküp kendince rahatlıyor insanlar demek ki.. bu forum aynı zamanda bunun için de yok mu? Yoksa neden yazıyor bu kadınlar buraya? Ben sorunu çözen de bir çok kadın gördüm burada. Adamı duzeltemiyor belki ama kendine olan ozsaygisini kazanabiliyor insanlar...

Çok şükür ki, kendi parasını kendi kazanan, arabasını kendi alan, yıllardır da ailesine destek olan güçlü bir kadınım. İsteyen istediğini söyleyebilir :) ünlü olurum
Dürüst değilsiniz. Ben demiyorum konu sahibi diyor. Biz bunları söyleyince dürüst olmadığımızı söylemişti. Gerçi siz kendisine hak verdiğiniz için dürüst sayılabilirsiniz galiba.

Çok haklısın burdaki aşırı saldırgın yorumlara anlam veremiyorum. Sanki karşılarındaki kişi insan değil gibi yorum yapıyorlar. Günlük hayattaki sinirlerini burda çıkarmaya çalışıyorlar gibi geliyor.

konu sahibi, sevgilin ev almak, iş kurmak/büyütmek gibi farklı yatırımlar yapmak istiyor olabilir. Bunlar arabadan çok daha iyi yatırım için.

E biz de onu diyoruz. Bu adam sana uygun değilse, değer gördüğünü hissetmiyorsan ayrıl diyoruz. Adamı değiştiremeyeceğine göre. Siz ayrıl dememize de karşı çıktınız. Yani adamı öyle kabul etmek ya da ayrılmak dışında bir seçenek göremiyorum ben. Siz görüyorsanız bizi de aydınlatın.

Benim de bir arkadaşım vardı sevgilisinin biriktirdiği parayla nerde ev alacağına kadar karışıyordu biz şaşırıyorduk falan filan ne yaptı etti hem bizim şehirden hem istediği yerden hem de kendi üstüne evi aldırdı nasıl yaptı hala aramızda konuşuruz

Ha yanlış anlaşılmasın şu an evliler ama ev nişanlıyken üstüne yapıldı yani adamın hiç bir hakkı da yok bişey olsa :)

Ben de biliyorum buranın dert paylaşmak için uygun olmadığını. Takip ediyorum zaten. Açıkçası hem gelen tepkileri merak ettim hem de can sıkıntısından yazdım eğlence amaçlı. Zaten tahminimde yanılmadığımı görünce dalgaya vurdum. Çok ciddiye aldığımdan değil. Ama arada da olsa ne demek istediğimi anlayan çıkıyor. Yoksa ben de biliyorum burda birbirini aşağılamaktan beslenen sonra da hıh ne güzel laf soktum duydun mu kız hadi alıntı yap destekle diye düşünen tiplerin çoğunlukta olduğunu. Herkesin canı sıkılıyor yapacak bir şey yok. Çok önemsediğimden değil yani.

Yahu sizin sevgilinizin araba alacagi varmiş zaten, kendisi istemiyorken sirf sizin icin aldigina inanmak sizi mutlu ediyorsa oyle dusunun siz. Siz olmasaniz arabayi satmayacak adam, baskalariyla gezer. Erkeklerin cogu ilk firsatta araba almayi ister, arabayi sever muhtemelen siz olmasaniz da gezmek icin araba alacakti. Kaç senededir de birlikteymissiniz zaten.

Bu adamin oyle bir plani ve ihtiyaci yok demek ki. Bu plani degistirecekse bile 4 aydir tanidigi "seviyorum sayilir" diyen biri icin degistirmesi sacma olurdu.

Yemin ederim ki zerre kadar aklında yoktu hatta arabaları hiç sevmiyordu ve ilgisi de yoktu sırf beraber dolaşırken çektiğimiz sıkıntılar için almak istedi ben olmasaydım almayacaktı yani herkes aynı olacak sizin kafanızdaki gibi olacak diye bişey yok yani her erkek aynı değil hatta ehliyeti de yoktu önce arabayı aldı sonra ehliyete yazıldı araba kapının önünde aylarca bekledi

Tatlım diyorum ya ben yaptığımı kendim için yapıyorum. Bir mesajlarımın altındaki kiloma bak. Ben sağlıksızlık derecesine kadar kendini salmış, dış görünüşünü gram önemsemeyen bir kadınım. Doğal geziyorum demek makyajsız gezecek kadar güzelim demek değil illa ki. Cilt problemim yok çok şükür, makyajsızken hasta gibi falan da durmuyorum, öyle duracak kadar soluk değilim. Yetiyor yani bu bana.

Ki zaten hâlâ dediklerimin asıl mesajını alamıyorsun. Sevgili için özenmek, ona güzel görünmek istemek normal bir davranış. Ona laf söyleyen olmadı. “Ben bu kadar özeniyorum o da bir beni rahat ettirmek için araba almıyor” demeni eleştirdik. Sapla samanı karıştırıyorsun çünkü, ikisi alakalı şeyler değil. Desen ki “ben bu kadar özeniyorum, o benim için hiçbir şey yapmıyor” ne bileyim “kendisi hiç özenmiyor, duş almadan geliyor” “kendi rahatını düşünüyor, beni hep ayağına çağırıyor”, “kuruş hesabı yapıyor, her şeyi bana ödetiyor” tamamen sana hak veririz.

“Araba aldığında seninkiyle gezeriz deyip kendisi kaskosu yakıtı vs masraf diyerek araba almıyor” şeklinde cümlenizi kursaydınız yine siz haklıydınız. Sevgilim kendisi gereksiz masraf deyip bana sen araba al da seninkiyle gezelim dese sağlam kavga ederdim. “Sen al da seninkiyle gezelim, kendine gelince masraf cart curt diyorsun. Cimri misin, kendini uyanık mı sanıyorsun?” derdim. Bir de ben bu adamın sizinle gelecek düşündüğünü düşünmüyorum. Benim erkek arkadaşım ben araba alacağım desem, “ne gerek var masrafa girme ben alırım birlikte gezeriz” diyebilecek bir insan. Henüz 4 ayda biz bir aile olacağız, biz bir takımız bilincinin oluşmamış olması çok normal ama.

Sizin kullandığınız kozmetik ürünlerle adamın araba almaması aradındaki bağlantıyı çözemedik hiçbirimiz. O yüzden o kısımla ilgili dalgaya varan yorumlar yaptık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…