- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.482
- 448
İngilizce öğretmenliği. Hakkınızda hayırlisi olsun.amelie poulain , ne öğretmenliği ben de artık pes edip okumak üzereyim.
Hayırlı olsun..
Sınıf öğretmenliği mi?
Azminize hayran kaldım.
Umarım başarıyla bitirirsiniz.
Ben babama ilk kez tekrar üni sinavina girecegimi soyledigimde babam beni ciddiye almamisti gulup gecmisti o bakisini hic unutmuyorum ben de babamdan cekinmistim o benim finans denetim borsa vs. ışlerinde çalışmamı istiyordu, öğretmenliği de hiç istememişti ( Prestiji yokmuş). Hatta komşumuz, bir keresinde babama kızının ingilizce öğretmeni olmasını istediğini söylemiş babam da komsumuzun arkasından onu küçümsemiş. Annem anlatmıştı bunu. Ben bu sene ing. öğretmenliği kazandım. Şimdi küçümsediği şey başına geldi.Ailem desteklemez ki beni çalışmamı bekliyorlar
Merhaba pilotluğu nasıl denediniz?Merhaba sanırsam sizinle ayni donemde mezun olduk ben de iibf mezunuyum ve adamakilli is bulamadim tcmb sinavina girdim olmadi hosteslik denedim olmadi pilotluk denedim olmadi ve en sonunda ofis ortami masabasi vs. fakultenin gerektirdigi is sartlarini hayatimi surduremeyecegimi anladim ve bu sene tekrar uniye yerlestim hic de calismadim ögretmenlik kazandim atamasi olan bir bolum.
benim eşimde eskiden evlenmeden önce böyle diyordu..Sonra ailesinin etkisiyle evlendikten sonra fikri değişti..Ailesi çalışmamayı büyük eksiklik kusur olarak gördüğünü her defasında ima ettiler.İnsan boş durmamalı..bişey yapmalı.ev hanımı napıyokii gibi ev hanımlarını küçümsemeler..Yani bu konuda çalışmasanız bile sağlam durun...Benim düştüğüm hataya düşmeyin..Bu arada tabiki iş arayın kendinize ama onlar ne der diye değilHayır olmadı aksine erkek arkadaşım ne olursa olsun ben seni seviyorum seninleyim diyor ama güzel bi yerde çalışmamıda istiyor biliyorum bunu aileside öyle zaten
Thy ve sunexpress üniversite mezunları için yetiştirmek üzere pilot ilanı açmıştı.Merhaba pilotluğu nasıl denediniz?
Peki bunları nerden takip edebiliriz?Thy ve sunexpress üniversite mezunları için yetiştirmek üzere pilot ilanı açmıştı.
Kesinlikle .çok büyük bir kitle var.Özellikle okul bitince fark ettim bu durumu.Nasıl hala ayakta kalınıyor anlamıyorum.Yoksulluk sınırının 7765 tl olduğu ülkemde elektrik elektronik mühendisi 5000 tl maaş alıyormuş. Lise mezunu bekçi bile 4300 kusür maaş alıyor. Biz de okulda öğrencileri motive etmeye çalışalım. Iyi bir bölüme girsinler diye kendimizi parçalayalım. Bundan böyle akşama kadar yatan öğrenciye bir laf edersem ne olayım! Zaten öğrencilerimin sürekli söylediği laf "hocam o kadar çalış çabala oku torpil yoksa iş yok. Niye çalışayım ki" ee akşama kadar yatıp ne yapacaksin mesela 10 yıl sonra hala babandan para mı isteyeceksin cvp yok ama hepimiz biliyoruz ki ülkede baya yüksek miktarda insan anasının emekli maaşını bekliyor. Bu işsiz güçsüz hayalsiz ve umutsuz gençler çok yakın bir zamanda çok büyük bir sorun olarak karşımıza çıkacak. Inş çok saygıdeğer devlet büyüklerimizin bunlar için bir planı programı vardır .
Havacılık ile ilgili haber siteleri var oradan takip edebilirsiniz. Kariyer sitelerinden sunexpress pegasus gibi firmalari takip edebilirsinjz ama onumuzdeki birkac yil tekrar ilan acacaklarini zannetmiyorum korona oncesinde de zaten durumlar iyi degildi cokca pilot bu donemde dusen maaslarini veya calisma sartlarini begenmeyip ya isten cikti ya da cikartildilar. Hosteslerin durumu hepten vahim. En az 2 yil ben alim yapilacagini zannetmiyorum. Airbus boeing bile isten cikarma yaptilar bu donemde.Peki bunları nerden takip edebiliriz?
İstersen çalışma ihtimalini hiç düşünme bileO bu konuda kötü hissetmeme sebep olmadı her fırsatta ne olursa olsun seninleyim diyor. Herkes memur olacak diye bir şey yok özelde iş buluruz sana diyor , istersen çalışma diyor ama o zamanlar umudum vardı ders çalışıyordum şimdi sınav bitti ve umut kalmadı
En çok canımı yakan kendi kendime diyorum ki en verimli olduğum yaşta evde oturuyorum , babamdan para isteyemiyorum hayatıma dair hiç bir şey yaşayamıyorum sadece bi bekleyiş nereye kadar acabaYoksulluk sınırının 7765 tl olduğu ülkemde elektrik elektronik mühendisi 5000 tl maaş alıyormuş. Lise mezunu bekçi bile 4300 kusür maaş alıyor. Biz de okulda öğrencileri motive etmeye çalışalım. Iyi bir bölüme girsinler diye kendimizi parçalayalım. Bundan böyle akşama kadar yatan öğrenciye bir laf edersem ne olayım! Zaten öğrencilerimin sürekli söylediği laf "hocam o kadar çalış çabala oku torpil yoksa iş yok. Niye çalışayım ki" ee akşama kadar yatıp ne yapacaksin mesela 10 yıl sonra hala babandan para mı isteyeceksin cvp yok ama hepimiz biliyoruz ki ülkede baya yüksek miktarda insan anasının emekli maaşını bekliyor. Bu işsiz güçsüz hayalsiz ve umutsuz gençler çok yakın bir zamanda çok büyük bir sorun olarak karşımıza çıkacak. Inş çok saygıdeğer devlet büyüklerimizin bunlar için bir planı programı vardır .
Çook uzun zaman oldu çok şükür bitirdim ,bu sitenin katkısı çok fazla oldu bana gerçekten teşekkür ederimÖteki çocuğu bırakmana sevindim ❤
Bence çocuğu fazla büyütmüşsün gözünde aynı yerden mezunsanız ve sen iş bulamadıysan müh alanında çokta köklü bir yer değildir muhtemelen yani adamın öyle büyük bir esprisi yok klasik , seni begenemeyecek kadar büyük bir kariyeri yok.
bunların dışında bence artık bir işin ucundan tut ve evlenmeden paranı kazanmayı tecrübe et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?