Amin.YÜCE RABBİM tez zamanda yardımcınız olsun ,nşallah birbirinize destek olmasınız kolay bir süreçten geçmiyorsunuz.o trilyoner akrabadan yardın isteseniz? ya da bir iş?
Amin.
Bizde tam sizin söylediğiniz şeyi konuşuyorduk.Zengin akrabadan yardım istemek...........
Bu kişi aslında tüm Türkiye'nin tanıdığı bir isim.Burda elbette kimliğini açıklamayacağım.
Şimdi biz daha önce kendisinden iş konusunda yardım istedik bizi birine yönlendirdi ama ordan birşey çıkmadı.
Para isteme konusuna gelincede daha önce belli bir milktar borç aldık ve elbette henüz ödemedik.
Bu durumda tekrar para istemek olmaz,iş isteme konusunda da daha önce durumumuz ile ilgili bilgi verdik ama acındırmamak için çok ayrıntı vermedik yani açız bakkala yazdırıyoruz demedik.
Asıl sorum sizce tekrar gidip görüşülmeli mi??????????????
butun Tr nin tanidigi insan size her sekilde yardimci olabilir bence
borç yiyen kesesinden yer borç istemeyin ama ikinizede i$ isteyebilirsiniz ..
iki ki$i ye i$ bulmek hiç de çok olmaz bi ulkenin tandigi zenginlikdeki birine :)
evet tabiki gidip tekrar görüşülmeli bunda bişey yok.durumunuzu anlatmalı ve yardım istemelisiniz.yani ben olsam öyle yapardım.
eşinizin tarafından mı akraba sizin tarafınızdan mı?
Eşimin tarafından.
Şekerim eğer benim akrabam olsaydı ben çoktan konuşup herşeyi anlatmıştım.Eşim başını dik tutmak istiyor saygı duyuyorum ama çözüm değil ki....
Benim ailem (annem-babam) vefat etti.elkbette başını dik tutmak önemli ama içinde bulunduğunuz durumu da düşünmek lazım.siz gurursuzca bişey yapmicaksınız ki tekrar gidip iş isticeksiniz çalışmak isticeksiniz peki canım ailelerinizin yardım etme gibi bir durumu olamaz mı?
siz 48 yasına gelene dek aıleye yardımcı oldunuz mu dıye de dusunmek gerek bence.eminim bunca yıl içinde onlarında zor zamanları olmuştur,siz yardımcı oldunuz mu?oldukc ayaslı olmalılar,arayıp bır sure kendınızde kalmayı teklıf ettınız mı ya da sız gidip yardımcı oldunuz mu?bunların hıc bırı yoksa neden o ınsanlar da size yardım etsınler ki?tabııkı anne baba,cocukları ıcın her şeyi yapar ama okutmuş,büyütmüş,para ıstedıgınızde hemen yollamış yani bilemiyorum,tutup para verip iş acın demesi çok polyannacılık gibi göründü...
Canım ben emekliyim çok şükür,maaşım bana göre iyi ama ev geçindirmeye yetmiyor hemde maalesef kredi ödüyorum.Ayrıca bizim ilk yıllar hep tartışmalarımız benim çalışmamam yüzündendi ve eşim o zaman benim iş bulmak istemediğim sanırdı ama şimdi kendisi yaşayınca o da piyasanın ne durumda olduğunu net olarak anladı.eşiniz de 10 yıldır sız calısmadıgınız halde evını gecındırıyor ve sanırım hıc calısmıyorsunuz dıye sıze bir şey dememiş.her şeyde hayat bortak olsun dıyoruz ev işlerine eşleri yardımcı ıstıyoruz ama ev sorumlulugunu hıc almak ıstemıyoruz...bu donemde bırakın esınıze bır sey demeyı bence aksıne destek olmalısınız.10 yıl bakmış,3 ay nedir ki...sız de unıversıte mezunuymussunuz ve bayanların daha kolay yapabıleceklerı ısler mevcut.sizin iş bulmanız gerekir.
bir de bir cevapta ben temızlık ıslerı yaparım ama unıversıte mezunları da bu ısı yapacaksa otekıler ne yapacak demişsiniz...bakkala borc yazdırırken sosyal sorunlar hakkında tercıh yapacak durumda oldugunuzu sanmıyorum...siz iş bulursanız yapın,ne yapacaksınız başkaları ne iş yapacak?
İnşallah canım.İyi dileklerin için sağolasın.Umarım bu gunlerı hemen atlatırsınız,bir süre sonra atlatacağınıza ben emınım.
Şu anda sitede aktif bir konu var, evden çalışmak üzerine
Konuya bir arkadaş yorum yapmış, isteyen olursa yardımcı olabilirim diye
Bir bakmaya ne dersin, belki yapabilirsiniz sen de eşinde
Sızlanmakla olmaz, gayret lazım
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/604348-evde-cagri-gorevlisi-olarak-calisan-var.html
Şu anda sitede aktif bir konu var, evden çalışmak üzerine
Konuya bir arkadaş yorum yapmış, isteyen olursa yardımcı olabilirim diye
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/604348-evde-cagri-gorevlisi-olarak-calisan-var.html
Home agent için ben daha önce başvurularda bulunmuştum ama hem yaşadığım yer için aramıyorlardı hemde çok iyi Almanca bilgisi istiyorlardı yani demek ki sızlanma dışında çabalarımda olmuş.
İlgili kişi 81 il ile çalışıyorum diyor ben ilçedeyim ama kendisi ile elbette özelden görüşeceğim.
Fikir sordunuz söyledim ; sızlanıyor muyum diye sormuşsunuz evet sızlanıyorsunuz. Eşinizin yaşında bir insanın ailesi oldukça yaşlıdır onlardan bile şikayetçisiniz. O yaşlarda insanları çocukları bakıyor, onlar artık ebeveynlik görevlerini tamamlamışlar.
Eşinizin kendini geliştirmediğinden bahsetmişsiniz, 10 yılda sizin de kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz ortada değil mi ?
Bütün bunları boşverin; eleştiri elbette olacaktır ve tüm iyi niyetimle size fikrimi belirttim. Yokluk nedir, çaresizlik nedir çok yakından tanırım, o yüzden işsiz kalan, geçim derdine düşen insanlara gerçekten üzülüyorum. Eleştiriden bir şey almaktır önemli olan, erkekler için limon satar yine evini bakar derler bence kadınlar da bakar. Gayret ortaktır, yükümlülük tek başına kimseye ait değildir. Umarım en kısa zamanda uygun bir iş bulup toparlanırsınız
Ben size fikir sormadan önce zaten siz sızlandığımı söyleyerek bana fikrinizi söylemiştiniz.
Elbette fikrinizi söyleyeceksiniz bu bana değer verdiğinizi gösterir ama hani kibarlık?Hani zarif ifadeler?
Bakın asıl sorum bu zaten.Peki biz hiç iş bulamaz açlıktan hasta olursak Allah korusun o zaman aile ne yapalım biz görevimizi tamamlamıştık mı diyecekler?Yada onlar rahat imkanlar içinde yaşarken ben temizliğe gidersem bu onları hiç rahatsız etmeyecek mi?
Temizlik için görüşmeye gitiiğimde ilgili kişi karşısında iyi görünümlü,bakımlı,üniversite mezunu birini gördüğünde hemen işe mi alacak sanılıyor?
Ayrıca ben eşimin ailesinden şikayet etmedim.Yanlış anlamışsınız.Onlara karşı sevgi bağı hissetmiyorum dedim.İkisi farklı şeyler.
Evet ortada,anlayana.
Peki siz 18 yıldır çalışıyorum diyorsunuz.Bu durumda işsizliği nerden biliyorsunuz?Yoksulluğu nasıl biliyorsunuz?Size göre işsiz herkes sızlanıyor mudur?
Bence evi geçindirme sorumluluğu önce erkeğe aittir ama elbette günümüzde kadında çalışmak istiyorsa çalışmalı.
Eleştiri eğer yapıcı olursa değerlidir.Önyargılı eleştiri itici oluyor.
Ancak herkes kendini zarif bir üslup ile ifade edebilme yeteneğine sahip değil.
Kendisi uzun yıllardır çalışanlar genelde değişen piyasa koşullarını algılayamadıklarından yanlış sonuçlara varabiliyorlar.Her işsiz sanki çaba göstermediği için işsiz kalıyormuş gibi.
Ayrıca uzun yıllar çalışıp iş hayatında yıpranan kadınlar maalesef çalışmayan ama yinede mutlu olan ev hanımlarını kıskanıyor olabilirler mi?Çünkü neden ise bir avaz avaz kadında çalışsın kardeşim tavrı var.
Bana sorarsan eğer erkek evi geçindirebiliyorsa ve bayanda eğer kendini iş hayatında var olmak üzere hazırlamadıysa çalışmasa da olur değil mi?
Yoksa kimse erkek zorlanırken evde yan gelip-yatan kadından bahsetmiyor burda.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Yoksulluğu bilirim, yoksul bir ailenin çocuğuyum çünkü; babam bizi terk ettiğinde annemin evdeki çatal bıçağı sattığı günleri bilirim. Çalışmayı bilirim ; o çaresi anne bir dikiş makinasıyla dört kızını adam ederken, onlara ekmeğini de kazanmayı öğretmiştir. Aynı anne bize kadının hep çalışıp ayaklarının üzerinde olmasını öğretmiştir. 18 yıldır çalışıyorum evet ; ama ne çalışmak ; yok paralara çalıştığımı da bilirim, çalıştığımı hastalığa yettiremediğim zamanları da bilirim, o yoklukları bildiğim için gün kazanıp gün yemeyip, her şeyimden kısıp yatırım yaptığım zamanları da bilirim. Rabbime şükürler olsun ki ; hayatımda kimseyi kıskanmadım, ev kadınlarını hor görmüyorum çünkü ev kadınlığı kolay bir şey değil ancak bir çorap parasını kocadan istemek de bana göre bir şey değil, herkesin yapısı farklı.
Temizliğe giden de ekmeği için çalışıyor, süslü ofisler de patron kahrı çekenlerde, ben görüş belirttim kendimce ancak sizin milyonlarca bahaneniz var, laf yetiştirmekle çözüm olmaz. İnsanların neyi nereden bildiğini, nasıl öğrendiğini anlamış oldunuz sanırım. Kalın sağlıcakla
trilyoner akrabanın ona ne faydası olabılır ki?
sonuçta eşin kendini paralıyor ve iş arıyor, yanında ol eşinin
ayrıca sende iş bak.
Canım konunun başında bunları uzun uzun konuştuk.Ben yıllardır iş aradığımı bu sırada ikinci bir meslek edinmek için üniversite okuduğumu,eşimin bugüne dek çalışarak kimseye yük olmadığını ama son 3 aydır işsiz kaldığını,benim bir emekli maaşım olduğunu ama yetmediğini anlattım.
Biz aileden,akrabadan birşey istemeye çekiniyoruz ama tıkandık yaşadığımız ilçede iş bulamıyoruz ,40'ı geçtik bu durumda ailelerden ne istenebilir?Bu konuda fikir almaya çalışıyorum.
Bak sen zengin akrabanın ne faydası olur ki diyorsun?Bir başkası akraban eğer zengin ise tabii ki yardım istemelisin diyor.
Burda aslında haklı-haksız değil de genel olarak yaklaşım nasıl ben onu ölçmeye çalışıyorum.
Eğer çoğunluk akraba yardım etmeli derse bende eşime aileden destek alma konusunda ısrarcı olalım diyeceğim.
Yoksa kim başkasından birşey istemek ister ki?
Çok ayıp.Sizin zamanında yokluk çekmeniz yada yıllardır çalışmanız her istediğinizi söyleyebilme hakkını size verir mi?
Ben laf yetiştirmiyorum konuyu ben açtığıma göre yazılanlarada ben cevap veriyorum.
Elbette zor zamanlarda ayakta kalmayı başaranlara saygı duyuyoruz ve onlara karşı içimizde şefkat hissediyoruz ama burda yaşadığım zorlukları anlatsam siz bana şekat mi hissedeceksini?Yoksa sızlanıp,bahane üretip,laf yetiştiriyor mu diyeceksiniz?
Bakın bende size bana yaklaştığınız tarzda fikrimi söyleyeyim.
Bir mesajda demişsiniz ki 18 yıldır çalışıyorum,trafikte geçirdiğim vakitle üniversite bitirirdim,evden çalışmak ne güzel....
Bu işker sızlanarak olmaz,gayret gerekli.İş yerine yakın bir yerden ev tutsaydınız yada işinizi bırakıp evde yapılacak bir iş bulsaydınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?