merhabalar,
10 yıllık beraberliğimizde eşim çalıştı eve baktı.
Son 3 yıldır işi bir var bir yok,3 aydır işsiz evde oturuyor.
Internetten başvuru yapıyor arayan yok,aile uzak duruyor,trilyoner akrabası var,umursamaz.
Nasıl mı geçiniyoruz?bakkala borç yazdırarak.
Ben zaten yıllardır iş bulamıyorum.
Siz bu erkeğe nasıl davranır,ne söylerdiniz?
Paylaşırsanız çok sevinirim.selamlarımla
arkadaşım allah yardımcın olsun işsizlik çok zor inşallah tez zamanda eşin iş bulur
sende eşine destek ol köstek olma sakın zor günler el ele daha çabuk daha kolay geçer
trilyoner akrabasından medet umma böyle zamanlarda akraba eş dost yardım etmez onlardan bişi istersiniz diye kaçar üstelik
Mesleği satış.
Oturduğumuz yer çok sakin.İş yok.
Yaşı 48.
Bu yaş bizim ülkemizde iş bulmak için çok geç maalesef.
Dediğiniz doğru çok aktif olmak lazım.
Beni rahatsız edende tam olarak bu.İnternetten başvuru ile iş bulunmuyor ki?
Ama bu yaşta daha nasıl aktif olabilir ki?
Asıl benim kızdığım.Kendini geliştirmemesi.Özel sektörde işsiz kalabileceğini öngörüp kendini hiç hazırlamaması.
Allah yardımcınız olsun.
İşsizlik çok zordur, yıllarca işsiz gezdim bilirim sıkıntısını, hele aile geçindirirene iyice zor.
Ama satış çok kolay iş bulunabilecek bir dal. Her sektörde var, çevresi geniş. Tüm çevreye, iş nedeni ile tanıdık firmalara haber vermek lazım. Dediğiniz gibi internetten iş bulunmuyor. Her şey çevre bu konu ile ilgili. Siz de biraz ön aya olmaya çalışın belki akrabalrınıza, aradaşlarınıza falan söyleyebilirisniz onların eşleri de yardımcı olabilir. Mümkün olduğu kadar geniş bir çevreye yayın iş aradığınızı. Allah tez zamanda hayırlı bir iş kapısı nasip etsin inşallah eşinize.
Canım ben henüz tasarım kısmındayım,programlama işi daha zor.Haklısın bu işte iyi para var.Sanırım ben cesur değilim.Nede olsa eski sistemde eğitim aldım.Herşey tam olmadan ortaya çıkamıyorum.Şimdi gençler çok girişken.Bazıları ile kurslarda karşılaştım ben reklam ajansında çalışıyorum diyor ama benim kadar teorik bilgisi yok ama belli ki uygulamada benden cesur.
Bu siteye ilk bu konu ile girdim ve şu gün iyi yapmışım diyorum.
Sizlerin mesajları sayesinde daha girişimci olmaya karar verdim.İnşallah.
Bilgisayar bölümünü bitirmişsiniz halk eğitime başvurarak bilgisayar kursu açabilirsiniz galiba 12 ögrenci yetiyordu en azından yaşadıgınız ilçeye açtırabilirsiniz.
3 ay evde oturmaktansa kendi dalında olmasa dahi küçük iş vs demeden dışarı çıkıp iş araması gerekiyor.
En azından eve para girişi olur o süreçte de yine başvurular yapar.
Bir kere sana şunu söyleyeyim eşin iş bulmadan sakın sen iş bulup çalışma. Eşinin huyunu neden iş bulamadığını, iş bulmak için ne kadar çaba sarfediyor bilemiyorum ama çevremde iş bulamıyorum dyip 6-7 ay evde yatan, iş beğenmeyen, internette form doldurup beklemeyi iş bulmak için uğraşıyorum sanan adamların eşleri iş bulup çalışmak zorunda kaldılar ve bu adamlar iyice kendilerini saldırlar ve karılarının parasını yiyorlar. Çok çok kadın biliyorum kendisi eşşek gibi çalışıp da kocası evde yatan. Hatta bir tanesi eski işyerimin müdürüydü.
Onun kocası da aynı seninkisi gibi iş arıyorum, işte form doldurayım yok işte aramıyorlar daha ne yapayım diyordu. Kadın, sonra kadının babası adama ne işler buldular ama beyzademiz beğenmedi. Ayy dedi belim ağrıdı, ayy çalışma saatleri uzun, ayy müdür bana taktı deyip çalışmadı, girdiği işlerde de bir aydan fazla durmadı. Şimdi karısı çalışıyor kendisi evde yatıyor. Çok biliyorum böyle adamlar.
O yüzden ben olsaydım adam iş bulmadan ben çalışmazdım bir
İkincisi ise başının etini yerdim hergün. İş bulmak ineternete cv doldurmakla olmuyor. Çıkıp arayacaksın, çevrene haber vereceksin, onların önerdiklerini de takip edecek gibip bireysel olarak sen konuşacaksın o işverenlerle..Haa cv doldursan bile sürekli sürekli o işyerine ben de varım, size başvurmuştum diye sürekli hatırlayıcı mailler atmakla geçiyor. Ki o iş için hevesli olduğunuzu gösterebilesiniz. En son işimi tam 1,5 sene uğraşarak bulmuştum. Yaa bu saatten sonra onun iş seçme gibi bir lüksü yok ki ne iş olsa yapsın, ayrıca akıllı biriyse hırs yapsın bulunduğu yerden yükselebilir, kasiyerlikle başlayıp bölge müdürü olanları biliyorum ben.
Çok ünlü bir telekominikasyon şirketinden müdürken işten atılan, uzun süre iş aradıktan sonra aldığı kredilerle kendi işini kurup ev,ine bakan bir abi de tanıyorum. Kosgebe falan başvursun, kaymakamlıkların veya valiliklerin verdiği çok düşük faizli kredileri var, en iyi yaptığı iş üzerine kendi işini kursun. Ben iş bulamasaydım kendi işimi kuracaktım mesela...
Bir kere sana şunu söyleyeyim eşin iş bulmadan sakın sen iş bulup çalışma. Eşinin huyunu neden iş bulamadığını, iş bulmak için ne kadar çaba sarfediyor bilemiyorum ama çevremde iş bulamıyorum dyip 6-7 ay evde yatan, iş beğenmeyen, internette form doldurup beklemeyi iş bulmak için uğraşıyorum sanan adamların eşleri iş bulup çalışmak zorunda kaldılar ve bu adamlar iyice kendilerini saldırlar ve karılarının parasını yiyorlar. Çok çok kadın biliyorum kendisi eşşek gibi çalışıp da kocası evde yatan. Hatta bir tanesi eski işyerimin müdürüydü.
Onun kocası da aynı seninkisi gibi iş arıyorum, işte form doldurayım yok işte aramıyorlar daha ne yapayım diyordu. Kadın, sonra kadının babası adama ne işler buldular ama beyzademiz beğenmedi. Ayy dedi belim ağrıdı, ayy çalışma saatleri uzun, ayy müdür bana taktı deyip çalışmadı, girdiği işlerde de bir aydan fazla durmadı. Şimdi karısı çalışıyor kendisi evde yatıyor. Çok biliyorum böyle adamlar.
O yüzden ben olsaydım adam iş bulmadan ben çalışmazdım bir
İkincisi ise başının etini yerdim hergün. İş bulmak ineternete cv doldurmakla olmuyor. Çıkıp arayacaksın, çevrene haber vereceksin, onların önerdiklerini de takip edecek gibip bireysel olarak sen konuşacaksın o işverenlerle..Haa cv doldursan bile sürekli sürekli o işyerine ben de varım, size başvurmuştum diye sürekli hatırlayıcı mailler atmakla geçiyor. Ki o iş için hevesli olduğunuzu gösterebilesiniz. En son işimi tam 1,5 sene uğraşarak bulmuştum. Yaa bu saatten sonra onun iş seçme gibi bir lüksü yok ki ne iş olsa yapsın, ayrıca akıllı biriyse hırs yapsın bulunduğu yerden yükselebilir, kasiyerlikle başlayıp bölge müdürü olanları biliyorum ben.
Çok ünlü bir telekominikasyon şirketinden müdürken işten atılan, uzun süre iş aradıktan sonra aldığı kredilerle kendi işini kurup ev,ine bakan bir abi de tanıyorum. Kosgebe falan başvursun, kaymakamlıkların veya valiliklerin verdiği çok düşük faizli kredileri var, en iyi yaptığı iş üzerine kendi işini kursun. Ben iş bulamasaydım kendi işimi kuracaktım mesela...
canım allah yardımcın olsun, allah hepimize rızık versin, allah hepimizin yardımcısı olsun, adam iş arıyor, elinden geleni yapıyor, çokta üstüne gitme,
evlenmeyi bekliyoruz bizde, para meseleside bizim içinde önemli gerçekten ama sabret bakalım allah bi kapı açar inşallah.
haklısın canım, o yazdığın kadınlardan biri de benim ...ama maalesef onun çalışmasını beklmeden ben tekrar iş hayatına geri döndüm faturalar,çocuğun ihtiyaçları birinin bunları halletmesi gerkeiyordu ve eşimin 3 yıldır yani kzım doğduğundan beri düzenli bir işi yok..ara ara dışarıdan iş yaparsa o ay şanslı sayıyorum kendimizi...daha önce konu da açmış ve bayağı bi tepki görmüştüm üstelik...
Yazdıklarınıza katılıyorum,çok teşekkür ederim.
İşsizken evlenebilme cesaretini bulmanız az rastlanır bir durum:)
Bu arada iş sorunları aslında 3yıldır var.Eşim çalıştığı kurumsal firmadan ayrıldıktan sonra 3 yıl boyunca zaten her imkanı denedi,çevresini kullandı ve 3 yıl içinde 4 iş değiştirdi.Bizim yaşadığımız bölgede kurumsal firmaların sayısı çok az.Patron şirketlerinde ise genelde işin başında parası olan ama iş hayatını çok iyi bilmeyen insanlar var.
Eşime yaklaşımları şu şekilde.Bu kişi yıllarca çok iyi bir firmada satış işinde çalışmış belli ciddi bir müşteri portföyü var.Bizde çalışmaya başlasın ilk ay içinde tüm çevresini bize getirsin.Yaklaşım bu olunca bir kaç içinde çok yüksek satışlar bekliyorlar ve olmayınca işten çıkarıyorlar.Bu arada ne maaş düzenli ödeniyor nede iş görüşmesinde verilen sözler yerine getiriliyor,hak edilen primler ödenmiyor.
Sizin evliliğiniz dert ile başlamış ama inşallh bundan sonrasında Allah sıkıntı göstermesin.Canım bu işsizliğin bir de uzun süren geçmişi var elbette. Eşim askerden gelince nişanlandık işsizdi. Nişandan sonra iş aradı durdu. Onun için çok zor bir durumdu düşünsene ben ondan 1 sene önce mezun olmuş ve 2 senedir çalışmaktaydım. Ailemin kafasında hep soru işaretleri vardı. Eşimin ailesi de şimdiye kadar kenara para atamamış kendi yağında kavrulan bir aileydi. Ailelerden evlendikten sonra maddi beklentimiz olamazı çünkü bizim için ellerinden geleni yapmışlardı. İşte bu arada eşim büyük bir gayrimenkul yatırım ortaklığı firmasına girip her gün gece 12 lere kadar çalıştı, İstanbul gibi yerde düşük bir maaşa. Evliliğimize de 6-7 ay vardı bu işten istifa etti. Çünkü hiç mutlu değil ve kendi yetenekleriyle zıttı ve çalışmasının karşılığını alamıyordu. Evlendik işsizdik düşünsene :) Ailem onun ailesi herkes stres içindeydi ve bu beni daha beter strese sokuyordu.
Eminim eşinde sabredip kendi niteliğine uygun bir iş bulabilir. Deneyimliymiş ve portföyü varmış. Şu aralar zaten bayram öncesi iş alımları durdu. Umarım en yakın zamanda iş bulur.
Canım benim çok güzel bir düşünce.Amaaa
Görüşmüştüm.8 kişi yeterliydi.Ben web tasarım için başvurdum 1 kişi bile çıkmadı sonra bilgisayar temel eğitimi için açıldı başka bir eğitmen ile sabah-öğle-akşam kurs doldu-taştı.
Bu düşünce benim hep aklımda var.Çok az para veriyorlar ama eğitim ortamlarını çok seviyorum.
Fakat ben yapacağım işlerde çok fazla sorumluluk hissediyorum.Ben şunları düşünürken zaten işi kaçırmış oldum.Ben öğretmenlik eğitimi almadım.Bilmek ayrı öğretmek ayrı...vb.
Oysa ben gene iş bulmak için burdaki halk eğitime bilgisayarlı muhasebe kursuna gitmiştim(2 ay sonra bıraktım)bir mali müşavir bayan, hoca olarak geldi ,başta çok güzel başladı sonra tıkandı,ardından bir süre espri,sohbet,muhabbet idare etti ve bıraktı gitti.(Kurs süresi 7 aydı)
Ben böyle olmasından korktuğum için dikkatli hareket edeyim diyorum ama tren kaçıyor.Hayat hızlı.
bence kusura bakmayın ama armudun sapı üzümün çöpü derken kimse ne size ne eşinize istediğiniz gibi kapıları ha deyince açmayacak. faturalar için borç istemişsiniz son bir kez daha isteyin ailesinden ve eşinize belki seyyar olarak belki pazarda satış yaparak bi gelir kapısı yaratmaya çalışın bence. internetten bişey çıksın diye beklerseniz kaç yıl beklersiniz allah bilri. sizin yerinizde olsam da eşim işe girsin de o çevreyle ben de iş alanı yaratırım diye beklmenin, eşinizin bekleyip netten bişey çıksın diye umut etmesinden farksız. hiç bişey bulamasam bulaşık yıkarım, telefonlara bakıp çay servisi yaparım bi ofiste gene de beklemem böyle. bu şekilde ortalama olarak idare edecek bi gelire ulaşırsınız belki karı koca elele verip.
ben universal home entertainment ın türkiye üretim müdürlüğünü yaptım en son. işim sinema sektörü ithalat ve dağıtımdı. 2 yıldır çalışmıyorum ameliyat olmam gerekti geçen sene rahim ağzın kanser vs bu sene de bebek bekliyorum. neyse ki eşimin durumu benim çalışmamamı kaldırıyo. amafçok uzun seneler çalıştım. işsiz kalıp ona buna muhtaç olmaya başladığım noktada çay da veririm telefonda bakarım bulaşık da yıkarım, önemli olan başkasına muhtaç olmamam. trilyoner akraba ya da emekli yaşlı k. pederin bana faydası olacağını sanmıyorum.Şekerim bende telefonlara bakıp çay servisi yaptım.
Siz ne iş yapıyorsunuz?
İşsiz kalsanız (Allah korusun) kaç gün sonra bulaşık işi aramaya başlarsınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?