geçmişi okumadım.
vallahı bu devirde kımsenın kımseye faydası yok. hiç akrabadan falan istemeyın bence
akraba derken kim oluyorlar? teyze, amca, dayı?
Herkes şartlarına uyanı yapar; annemin evinden işime yol 45 km, 8 yıl yattı rahmetli ne tavsiye ederdiniz, yalnız mı bırakmalıydım onu ve kardeşlerimi, evde yapılacak işler de yaptım üstelik, gündüz işe gidip, gece dikiş diktim evimin borcunu ödeyebilmek için. Elimden geleni yaptım, zamanın şartlarında ne mümkünse. Üstelik 18 yıldır aynı iş yerinde çalışmıyorum, işsiz kaldığım zamanlar oldu, yazdığım şiirleri,denemeleri internet üzerinden sattığım zamanlar oldu, perdecilere boncuk işlediğim zamanlar oldu neler neler... Kolay değil yani.. Benim üzüldüğüm nokta; ev geçindirmekten eşinizi sorumlu tutmanız, eski zamanlarda bu erkeğin göreviymiş evet ama şimdi devir öyle değil. Allah göstermesin dünyada her şey mümkün bir şeyin ucundan tutması lazım herkesin özellikle de kadınların. Eş,dost,akraba bunlar hep dış kapının dış mandalı, elden gelen öğün kesmez gelse de zamanında gelmez demişler. Ne sizin bana şevkat hissetmeniz gerekli ne de benim size, herkes görüşünü söyler, bazen kızarız eleştirilere ama onlar düşünmeye sevk eder insanı. Çok zordaysa insan her işi düşünebilir, çok basit işlerden yola çıkabilir size bunu anlatmaya çalıştım. Ha bu arada, evimi kiraya verip işime daha yakın bir yere taşındım çok şükür ama bunu yapmadan evimin borcu bitene dek bekledim, hem kira hem borç ödememek için =)) Üslubumda yanlış bir şey yok, sizi incitecek bir şey de söylemedim, kabalık etmedim, etmem de, yine de gönlünüz incindiyse affola, ancak belirteceğim görüş bu kadardır konunuzla ilgili, belli ki aynı fikirde olmamız mümkün değil daha fazla yazışmamak en hayırlısı diyorum, hoşçakalın
Özeli çok açmamak için üstteki seçeneklerden biri diyeyim:))))
Zaten akrabalar değil bir akraba.
Dediğin doğru devir değişti artık eski sıcak aile bağları yok.Belki bunu yeni nesiller istedi evin içine karışan büyükleri uzaklaştırıp kendi ayakları üzerinde duran nesilleriz.
Ama gerçekten ben anlamakta zorlanıyorum komşusu açken tok yatamayan insanlardan bu durumlara gelindi.
İnsanlar birine yardım ederken bile bir daha istemesin diye düşünüyor.Oysa asalak olan ile hali zor olanı ayırt edebilir.
Birde sen ne yaptın ki onlardan istiyorsun durumu var?
Bu elbette doğru bir yaklaşım zaten biz bunu hep konuşuruz ne yaparsan o başına gelir diye.Ama dediğim gibi ben bugüne kadar birşey yapmadıysam bile ya ilerde bana ihtiyacın olursa ne olacak?Ayrıca arkadaş herşey bu kadar hesaplı mı?Karşılık beklemeden iyilik yok mu?
Bu arada herkes elbette imkanı ölçüsünde yardımcı olur bir gülümseme bile zor gününde çok öenmli.İlle para dökmek gerekmiyor.Bu devirde dert dinleyende kalmadığı için buralardayız belkide.
akrabalık yakınlığı o seçeneklerden biriyle elbet isteyın
madem durumları çok iyi.
ama vermeyecek tipler ise asla istemeyın.
insan dünyanın sahibi olsa, içinde azıcık merhamet yoksa karşısındakıne saçının telini bile vermez
bilirsin, işin içine para girince herkes elini eteğini çeker senden
var olduğunu bile bile ''yok'' demesi bile
bir daha o insanla asla görüşmek istemeyeceğin anlamına gelir.
kısacası, annen bile olsa
para istenecek ve istenmeyek insanlar var
cmrmduru,caninfistigi,ladymelo hepinize teşekkür ederim.
Her konuda söyleyecek çok şey oluyor ama konu iş ise insan ne diyeceğini bilemiyor.
Allah hepimiziz rızkını veriyor.Çok şükür.Ancak işsizlik ciddi bir sorun.
Biz üniversite mezunuyuz.Ben Web tasarımcıyım ama benim müşteri bulmam eşimin aktif iş hayatında olmasına bağlı onun çevresi olmazsa ben kimseyi tanımıyorum.
Benim asıl merak ettiğm sizin eşleriniz kendini iş konusunda geliştirmek için mücadele ediyor mu?
Ben sürekli okurum,eğitim CD'lerinden çalışırım ama sonuç ortada
Eşime yıllarca oku,kendini geliştir,ingilizceni ilerlet,bilgisayarını ilerlet dedim ama o beni dinlemedi ,işe geldi-gitti.
Bugün ise vasıfları yeni bir iş bulmaya yeterli olmuyor.
herkes çektiğini bilir umarım Allah bir kapı açar lakin ben işaretlediğim yere takıldım çok güzel bi işin varmış 40'lı yaşlarını süren bir kadınsın eşinden bağımsız bir çevren yok mu yani bu yaşında, iş bulmak birazda çevre meselesi,sen kimseyi tanıma eşin netten başvuru yapsın eee nolcak böyle
İnş en kısa zamanda iş bulursunuz eşinizle beraber ama sizin de güzel bir işiniz varmış web programcılıgı son zamanlarda tutulan bir meslek güzel tasarımlar sayesinde güzel paralar kazananlar var bazı siteler var web masterların üye oldugu oralara üye olarak tasarımlarınızı tanıtabilirsiniz.Benim kardeşimde lisede okuyor onun bölümüde web tasarım ve prog.bölümü biraz zor bölüm çünkü kullanmanız gereken bir sürü programlama dili ve kodlar var.Dedigim gibi tasarımlarınızı tanıtırsanız büyük şirketler bile siz iş verir en azında ayda bir kere yada hafta 1 kere olmak üzere site güncellemelerini yaparsınız oradan da bir geliriniz olur.
Sokakta satış yapabilir. Bu videoyu izleyince ne demek istedigimi anlayabilirsin. Ama sizin kazanciniz tahmini 1500 tl olur. Cunku sattigin yerin konumu onemli.
Bir Mısırcı Aylık Ne Kadar Kazanıyor?
Merhabalar,
10 yıllık beraberliğimizde eşim çalıştı eve baktı.
Son 3 yıldır işi bir var bir yok,3 aydır işsiz evde oturuyor.
İnternetten başvuru yapıyor arayan yok,aile uzak duruyor,trilyoner akrabası var,umursamaz.
Nasıl mı geçiniyoruz?Bakkala borç yazdırarak.
Ben zaten yıllardır iş bulamıyorum.
Siz bu erkeğe nasıl davranır,ne söylerdiniz?
Paylaşırsanız çok sevinirim.Selamlarımla
10 yıldır eşiniz çalışıp eve bakmış ve şuan da iş bulmak için çabalıyor. 3 ay gerçekten iş bulmak için çok da uzun bir süre değil yani hele ki iki bayram arası bir dönemde iş alımları hayli az olmakta. Biz evlendiğimizde eşimin de benim de işim yoktu. Ben ikinci ayda iş buldum o ise 4 ay sonra. Tabi bu 4 ay boyunca da part çalıştı iş aradı ve elinden geleni yaptı. Siz de sabredip eşinize destek olmaya çalışın çünkü eşlerin birbirine en çok destek olması gereken dönemler bu zamanlar.
Merhabalar,
10 yıllık beraberliğimizde eşim çalıştı eve baktı.
Son 3 yıldır işi bir var bir yok,3 aydır işsiz evde oturuyor.
İnternetten başvuru yapıyor arayan yok,aile uzak duruyor,trilyoner akrabası var,umursamaz.
Nasıl mı geçiniyoruz?Bakkala borç yazdırarak.
Ben zaten yıllardır iş bulamıyorum.
Siz bu erkeğe nasıl davranır,ne söylerdiniz?
Paylaşırsanız çok sevinirim.Selamlarımla
Adam iş bulamıyorsa ne yapsın, kendini mi paralasın? Artık simit sat evini gecindir devri kapandı. Simit satmak icin bile belediyeye yüklü bir bedel ödenmek zorunda. Dilerim Allah sizin rızk kapınızı da acar.
Bir de trilyoner akrabanızın sizi umursaması söz konusu bile olamaz, cıkarın aklınızdan bu düşünceyi. Herkesin evi ayrı yolu sapa.
Amin.
Evet gerçekten eskiden hiçbir şey yapamazsam simide çıkarım denilirdi.Şimdi ne yapmak isteseniz başta az-çok bir sermaye gerekiyor.
Zengin insanların ise gerçekten dünyaları farklı.Ayrı dünyaların insanlarıyız.:))Onlarında çevreleri para koparmaya çalışanlar ile dolu böyle olunca onlarda haklı olarak kendilerine bir koruma kalkanı oluşturuyorlar.
Ama akrabalık aynı kandan olmak özel bir durum.Fakat bu bilinç için İslami bilgilerin sağlam olması gerekiyor.Günümüzde ilşkilerini islami anlayışa göre yaşayan kaç kişi kaldı?
Ben sizlerin duaları için çok seviniyorum.
Dediğiniz doğru bu dünyaya herkes rızkı ile geldi zaten rızk bitince hayat bitiyor.Hala hayatta olduğumuza göre demekki daha yiyecek ekmeğimiz var buralarda:))
Haklısınız eskiden kan bağın olmasa bile komşun açken sen tok uyumazdın, simdi komşudan bir tane patates istesen utanmasa parasını isteyecek.
Ben herkesin ekmeğinin olduğuna inanıyorum, belki de Rabbim biz azmayalım diye bununla sınıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?