ben universal home entertainment ın türkiye üretim müdürlüğünü yaptım en son. işim sinema sektörü ithalat ve dağıtımdı. 2 yıldır çalışmıyorum ameliyat olmam gerekti geçen sene rahim ağzın kanser vs bu sene de bebek bekliyorum. neyse ki eşimin durumu benim çalışmamamı kaldırıyo. amafçok uzun seneler çalıştım. işsiz kalıp ona buna muhtaç olmaya başladığım noktada çay da veririm telefonda bakarım bulaşık da yıkarım, önemli olan başkasına muhtaç olmamam. trilyoner akraba ya da emekli yaşlı k. pederin bana faydası olacağını sanmıyorum.
Eğer istediği pozisyonda bir iş çıkmıyorsa farklı işlere yönelmeli.
Belki kısa süreliğine de olsa borçlarınızı ödeyecek kadar farklı işlerde çalışabilir.
Sonuçta şartları ortada ve bakmak zorunda olduğu bir evi var.
Ne bileyim evde oturarak kendine layık bir iş beklemek ne kadar doğru.
Hiç çıkmazsa hiç çalışmayacak mı.
Bu devirde nice kalifiye eleman bile hakettiği değeri görmüyor.
Kırıcı konuşmak istemem ama beklentileri yüksek tutmak ta iyi değil bir yerde...
Tabi sizin zorunuzla olmaz bu kendisinin bunları düşünüp harekete geçmesi lazım...
Eşiniz için çok zor bi durum eve bakamamak iş bulamamak.. Ona her koşulda destek olun. Umarım en kısa sürede atlatırsınız bu durumu.. Allah kolaylık ve bol rızık versin inş.
müdürlük yapmışsın.
Eşinin durumu iyi.Allah bozmasın.
Hiç muhtaç olmamıssın,çay vermemişsin,telefon bakmamışsın,bulaşık yıkamamışsın.
Ama bunları yapabileceğini varsayıyorsun.
Allah kimseyi muhtaç etmesin.
Geçmiş olsun.Allah sağlıklı bir doğım nasip etsin inşallah.
Eğer istediği pozisyonda bir iş çıkmıyorsa farklı işlere yönelmeli.
Belki kısa süreliğine de olsa borçlarınızı ödeyecek kadar farklı işlerde çalışabilir.
Sonuçta şartları ortada ve bakmak zorunda olduğu bir evi var.
Ne bileyim evde oturarak kendine layık bir iş beklemek ne kadar doğru.
Hiç çıkmazsa hiç çalışmayacak mı.
Bu devirde nice kalifiye eleman bile hakettiği değeri görmüyor.
Kırıcı konuşmak istemem ama beklentileri yüksek tutmak ta iyi değil bir yerde...
Tabi sizin zorunuzla olmaz bu kendisinin bunları düşünüp harekete geçmesi lazım...
Sizin içinde çok zor bi durum ama eşiniz için daha da zor 10 yıl çalışıp bi anda işsiz kalmak :26:Zor ya ben üzülüyorum evli olunca ev geçindirmek çok zor
Biz kimseye yük olmamak için çocuk yapmadık.Dedik ki iki kişiyiz anca geçiniriz,çocuk olursa ekonomik olarak bakamayız.
Eşim bugün bir görüşmeye gitti ama görüşeceği kişiyi bulamamış oralar nasıl diyorum,sahil kenarı insanlar denize giriyor diyor.Ben 2 yıldır ayağımın ucunu sokmadım.Ama bunlar beni hiç etkilemez.Yiyemedim,giyemedim,gezemedim derdim olmaz.
Ama tüm bunlara rağmen hayat giderlerini karşılayamıyor insan.Ben makyaj yapmam,kuaföre yılda 1 giderim,içki içmeyiz....
Bakalım daha nelerden kısmamız gerekecek.
allah kimseyi muhtaç etmesin, ben sadece bu tip bir işe girip en azından hayatınızj idame ettirirken yine iş bakabileceğinizi düşünüyorum. çay da veririm ayrıca. ilk çalışmaya başladığım işlerde vediğim günler de oldu müdürümün misafirlerine. neden erineyim ki hanımefndi namussuzluk mudur bu anlamadım? bakkal veresiye vermeyi kesincerhaıt daha mı kolay olacak, çay vermenin gururu gurursuzluğu olduğunu düşünmüyorum. ama bakkaldan bişey alırken yüzümün kızarması bana daha ağır gelirdi gibi hissediyorum. deddiğim gib allah herkese yardım etsin kimseyi zorda bırakmasın
Hayatım anlattığın örnekler hayatın içinde var haklısın.
Ben en başta eşimin günahını almamak için söyleyeyim kendisi evde oturayım karımın parasını yiyeyim düşüncesinde biri değil çok şükür.
Ama erkek iş bulmadan kadın bulmamalı demişsin ya işte bu bencede çok önemli bir konu.
Bana göre evi geçindirme görevi öncelikli olarak erkeğin olmalı.Tembelliğe meyilli erkekler kadın para kazandıkça daha da tembelleşiyordur kişi eğer ilkesiz biri ise bu durumdan bırak rahatsız olmayı mutlu bile olur.
Oysa erkek eğer ev geçindiremeyecekse niye evleniyor ki?
Şimdi elbette sözümüz herkese değil.Erkek işsiz kalır ama gayreti vardır, kadın çalışır eve bakar.Bunlara elbette sözümüz yok.
Benimde eşime kızdığım konu şu.Yıllarca iyi bir işim var diye sadece işini iyi yaptı ama özel sektör birgün işsiz kalırım ne yaparım diye kendini piyasa koşullarına göre geliştirmedi.
Yaş geçip ,işsiz kalınca iş başvurularında fazla ısrarcıda olamıyorsunuz işveren size çok iyi dil bilgisi istiyoruz dediğinde benim ki orta karar dediğinizde o iş olmuyor ve zorlama şansıda yok.Buna benzer pekçok kapıdan çevrilincede insan güvenini yitiriyor.
Daha vasıfsız işlerde 700 TL maaş veriyorlar sadece yol parası 300 TL.
İşte şekerim böyle böyle aktifliğini yitiriyorsun.
Kosgeb....vb hep araştırdık ama bizim yapabileceğimiz işlere kredi veremeyeceklerini söylediler.Banka kredisi mi?Bir daha Allah korusun.Zaten bu hibe kredi yada uzun vadeli geri ödemeli teşvik kredilerinde sen önce yatırımını yapıp faturaları alıyorsun sana sonra ödeme yapılıyor.
Ben geçen senelerde bölgede bayanlara teşvik kredisi verileceğini duydum hemen başvurdum 1-2 kişiye verilecekti, bana vermediler ama rakam 1000 TL .
Lafı uzattım ama yanlış anlama olmaması için yazıyorum.Günümüzde elbette kadınlarda çalışıyor.Bu durum kadınların,evliliklerin toplumumuzun hayrına mı oldu?Bu ayrı bir tartışma konusu.Keşke tüm kadınlar kendi işlerini yapabilse ,zamanlarını kendileri ayarlasa ve ailelerine daha çok vakit ayırabilse.
aynı durumu bende yaşadım eşinize sonuna kadar destek olun inanın siz ne kadar uzuluyosanız o bin katı fazla uzuluyodur.ben hep eşime destek oldum eşim şu an çalışıyor çok şükür.rıskı veren allahtır hiç kimseden yardım beklemeyim allah ne zaman nasip etmişse olacaktır...
Maşallah sizlere nazar değmesin.Çok şükür.
Valla ne diyeceğimi bilemedim.......
Çok güzel şeyler söylemişsiniz.Ben uzun olmasın diye kırptım.:))
Amin.İyi dilekleriniz için çok sağolun.
Konu açılmışken bu çevre edinme meselesi benim kafama takıldı.Şimdi eşim satışta sürekli dışarda çalışıyor,görüşmeler yapıyor.Zaten iş bulmak için yardımcı olan ,arayan kişilerde var çok şükür.Ama çevrenin kalıcı olması ilşkileri taze tutmaya bağlı.Şimdi en iyi işi genelde üst düzey çalışanlar buluyor çünkü onların çevresi geniş oluyor,sözleri dinleniliyor.
Bu tarz arkadaşlar ile bizim gelir düzeyimiz tutmadığı için aynı sosyal ortamlarda bulunamadık.
Biz uygun fiyatlı diye merkezden uzak bir yere yerleşince eş-dost gelip gitmeye zorlanır oldu yaklaşık 1 saat uzaktayız.
Böyle böyle kaldık edi ile büdü gibi bir başımıza:)))
Bu arada bu konuda yazdıkça sanki acındırıyormuşum gibi geldi ama amacım bu değil.Ben anlatıyorum demekki birikmiş
... Çalışmak istediğimi gördüğü halde, inanılmaz çevresi olduğu halde babam bile ana bi iş bulmamıştı ki istese şu andan çok daha iyi işler bulabilirdi ama yapmadı...
Canım sizin içinde dua edeceğim inşallahhh şu zor zamanlarınızdan kurtulursunuz bol bol dua et, Allah'a güven belki eşin için daha iyi daha hayırlı bir vardır ve Allah eşinin onu bulmasını istiyordur.. Hikmetindne sual olunmaz elbet nasip eder sizlere de...
madem bulundugunuz yerde is imkani yok kalkin istanbula gidin ikiniz de uygun bir is bulursunuz. ama siz calısmak ıstemiyorsanız baska
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?